dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoVIDEO: Ruzie om NDP vlag bij aanleg sportveld voor gemeenschap Jarikaba

VIDEO: Ruzie om NDP vlag bij aanleg sportveld voor gemeenschap Jarikaba

-

Does Travel - naar Suriname

In Jarikaba is de aanleg van een mini-sportveld uitgemond in een ruzie. Aanleiding is het plaatsen van vlagen van de Nationale Democratische Partij in Suriname, op de plek waar het gemeenschapsproject uitgevoerd wordt. Volgens PL ressorts raadslid Hendry Lumsden probeert de NDP op deze manier het project te claimen. Er wordt politiek bedreven met een gemeenschapsproject vindt hij.

De ondernemer van de SL group die het project uitvoert geeft echter aan dat hij het project sponsort en geen discussie wil over het plaatsen van de vlag omdat zijn bedrijf geheel achter de NDP staat. En omdat hij het project zelf betaald laat hij de vlaggen staan. PL’er Lumsden vindt dat de ondernemer dan een vlag van zijn bedrijf moet plaatsen en niet van een politieke partij.

Bekijk de video van TBN Prime Alert waarin beide partijen aan het woord komen en een stevige discussie met elkaar aangaan:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Hahaha ipv een vlag op te hangen willen ze leraren niet eens helpen die les staan te geven en worden beroofd voor de leerlingen….

  Aaiiiiii boyyyyyyy wat zijn mensen toch lachwekkend in SU


  Maak melding
 2. Ik kan niet eens naar die hele clip kijken direct hoofdpijn en hogebloeddruk om een vlag soso spanning ai baja…

  OFF TOPIC:
  Voormalig NDP en voormalig ABOP lid Marlon Rozenblad heeft zijn steun gegeven aan de VHP…


  Maak melding
 3. Die vlag moet gauw weg, want door het wapperen alleen zal de verdeel en heers politiek nog groter worden. Dwazen verkopen hun zielen voor een voedselpakketje.


  Maak melding
 4. Mmmm…die ketting van menr lumsden valt me op… Het is toch geen jaguar tand?…
  Over die ondernemer gesproken….het verhaaltje klopt niet…”een open begroting”
  Wát is dat nou??!!!!
  Ik vraag me af vanwaar hij al dat geld haalt. Want hoe ver ik dat weet, in Su, maakt niet uit van welke “group” je bent, je gaat niet zomaar een “open begroting” geven. Niemand geeft een open begroting.
  Hier speelt er meer…daar ben ik zeker van!
  Ik denk dan aan al die cocaïne gevallen de laatste maanden….
  Deze man is rechter dan de rechter hand van bouta…
  Waarom niet al dit gedoe in de afgelopen 9 jaar dan??!! Gewoon een verkiezingsstunt hor.
  Menr lumsden heeft ook gelijk: waarom geen Surinaamse vlag dan?
  Je doet het toch voor Suriname? De Surinaamse jongeren? In het byzonder de jongeren van jarikaba…
  Anyhow….vlag of geen vlag, uiteindelijk ben ik blij dat dat bos en oud huis opgeruimd zijn en er een sportveld komt.


  Maak melding
 5. Steek die vlag maar in de fik zou ik zeggen en zijn alle problemen opgelost. Man man waarover kan men zich in Suriname toch druk maken terwijl de echte problemen zoals scholing, armoede en criminaliteit onbesproken blijven.


  Maak melding
 6. Deze Hindoestanen bedrijven politiek dat is overduidelijk. Je kan zien dat het NDP’ers met geld zijn. Dit soort zijn er genoeg in Su die Bouterse aan de macht houden.

  En waarom? Deze Mensen weten dat met de regering NDP geen regels zijn in het land. Wie geld heef die praat. Die meneer die tegen een NDP vlag is zal van alle kanten tegen gewerkt worden. Kijk maar naar de beelden er staan een kudde mensen maar de meeste staan achter de “ondernemer”

  Een open begroting? Dat ruikt meer als wit was praktijk.

  Ik zou voor zijn dat Su nog een kolonie was. En waarom, had tenminste mensen manieren geleerd hoe en wat regels zijn.
  Deze ondernemer(s) zullen Nederlanders zijn, dat zal mijn niks verbazen.

  En ook om deze redenen zou een nieuwe regering de grondwet moeten gaan aanpakken.

  Het zal mijn niks verbazen dat de NDP in 2020 aan de macht blijft.


  Maak melding
 7. Ik heb geen moeite met de vlag. Belangrijk is dat er een sportfaciliteit tot stand wordt gebracht. De Pl heeft een kans gemist om het zelf te realiseren. Mijn complimenten voor de mensen van de SL groep die dit op eigen kosten realiseren. Wel jammer dat de SL groep zich voor de NDP uitslooft terwijl het land door de NDP kapot wordt gemaakt. De SL groep behoort tot de hard werkende mensen die vooral in de VHP zitten.De SL groep heeft nog een jaar de tijd om goed na te denken welke partij beter is voor de toekomst van Suriname.


  Maak melding
 8. Omdat het land geen geld heeft voor deze buurt projectten geeft ddb opdrachten aan zijn huurlingen dd opcrachten voor hem te doen. Het geld is in zijn zak verdwenen. Nu wil deze man reclame maken voor de ndp. Als gouvernements project heeft hij het recht niet op.


  Maak melding
 9. Kan iemand mij vertellen waarom de Presidente van de republiek er altijd voor kiest zijn hoge gasten uit het buitenland naar de Centrale Markt te brengen. Volgens mij is dat niet de plek voor regeringsleiders en staatshoofden. Zij willen de productiesector zien en innovatieve bedrijven, waar zij iets van kunnen leren en niet die vieze markt.


  Maak melding
 10. Schandalig, die rot vlag moet weg. Verbranden die vlag. Wat heeft een voetbalveld met NDP en politiek te maken. Sponseren op eigen initiatief zou je trots op moeten zijn. NDP is een grote schande voor ons volk. Sport en politiek gaan niet samen, dus wat een domme dwaze ondernemer.


  Maak melding
 11. @@@Pieter
  Ik ga proberen een antwoordt op jouw vraag te formuleren. Het is overal in alle bananen republiek landen zo, dat nog de enige herkenningsplaats is de markt, waar je de produktiviteit van het land nog iets van kan zien. Ik heb de afgelopen tijd meer artikels gelezen in arme landen, waar de buitenlandse gasten onder de markt lopen. Maar deze lieden zijn niet van gerenomeerde landen, maar identiek of zelfs lager op de ladder.

  Het zijn veder geen geindustralieërde landen, dat zie je ook met Suriname. De infrastructuur ligt op z’n gat en is geen sprake van industrie en geen machinaal landbouw te bekennen. In de jungel worden hout gekapt en goud gedolven, maar dit zijn verkochte licenties en de binnenlanden zijn ver en onveilig, dus men durft hier niet te zijn.


  Maak melding
 12. kijk naar Suriname die naar de hel gaat.

  Sl Groep ,slangen groep

  Baboe`s van Jarikaba kip zonder kop die Suri naar de klote heeft gebracht

  sabiemang


  Maak melding
 13. Dit moet grondig uitgezocht worden wellicht speelt er meer en kan onderzoek uitmaken waar de financien vandaan komen en als de NDP nu al bezig is de verkiezingsuitslag te beinvloeden met drugsgeld. Jammer dat er zo naar deze partij gekeken moet worden, de geschiedenis leert ons dat de partijvoorzitter van deze partij een en al drugsgerelateerde zaken omarmt hij is een grote Schijn heil met z’n volgelingen erbij


  Maak melding
 14. I.p.v elke keer media te laten komen moest hij alvast met de jongeren en buurtbewoners beginnen met een houwer dan kon ik zeggen; deze man is een werker.
  Zolang het voor de hele gemeenschap is van Suriname is het prima. We zullen zien of de Surinamers die er gebruik van maken het zullen onderhouden.
  Als het schoon is kunnen er geen junks daar gaan schuilen.


  Maak melding
 15. @ Pieter

  Het antwoord op jou vraag is heel simpel, de markt symboliseert hoe vies de Surinaamse politiek wordt bedreven !!!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. Alleen ruzie voor min game en Annie game sportveld wedstrijden nu ook al in Paramaribo mang weg met die vlag gewoon Surinaamse vlag waarom zo moeilijk doen is tocht Paramaribo Suriname ,ik vraag mijn af welke vlag moeten wij overal hangen ,alleen van Nederland zeker
  En altijd sport game wedstrijden is dat zo belangrijk , zet liever mijn partij vlag dan is ruzie over, altijd voor politiek sport wedstrijden en zieken en armer mensen . en welke partij ,strijd win is altijd sport niks no fout dja


  Maak melding
 17. Als de Surinaamse kiezers met Suriname de juiste koers op willen gaan met de republiek Suriname dan stemmen ze op 25 mei 2020 massaal voor de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP).

  28 zetels en meer voor de VHP
  Vision 2030 van de VHP
  Samenwerken met alle politieke partijen voor een regeringscoalitie na 25 mei 2020, behalve de ndp

  CS4Pres!

  Leve:

  VHP,
  Vision 2030 VHP,
  Alle VHP-ers van Noord, Zuid, Oost, West in de republiek Suriname, die massaal op de VHP gaan stemmen

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. Geen enkel bedrijf/onderneming gaat uit zichzelf een project sponsoren, zet het bedrijfsvlag of de surinaamse vlag, politiek wordt tegenwoordig overal bedreven en waar men njang kan maken gaat men meewerken.
  Bij deze is er geen aanbesteding plaatsgevonden dus, alleen maar vriendjespolitiek.


  Maak melding
 19. Deze dinges lijken op toneelspelletje. Veel schreeuw schreeuw en gehalen en trekken. Spijkers in emmer water zoeken van koepari grote waterbuffel maken.


  Maak melding
 20. De vlag is op een sportterrein in Commewijne opgehangen, niet in Paramaribo.
  Suriname is veel meer dan Paramaribo en Nickerie. Er zijn ook nog andere districten in Suriname.
  Verruim je visie en bedenk dat Suriname een supergroot land is dat uit relatief veel oerwoud bestaat. Er zou dus voor de relatief kleine bevolking genoeg grond moeten zijn voor iedereen boven de achttien jaar. Maar goed, voldoende geld speelt een rol en equipment is ook van belang.


  Maak melding
 21. Ik snap die SL Group niet. Elke bonafide ondernemer zou marketing wise een vlag van zijn eigen bedrijf willen plaatsten. Nu wappert er een vlag van de NDP. Gaat het nu om sponsering van een gemeenschapsproject of gaat het hier om sponsoring van de partij NDP?
  Worden hier dan geen regels overtreden of bestaan deze niet in Suriname.
  Ik kan mij de tijd nog goed herinneren dat Suriname nog vergeleken werd met een bakba winkri was. Nu dat diezelfde bakba niet meer voldoende opbrengt is het afgelopen.


  Maak melding
 22. Maak er een rechtszaak van zodat een rechter hier uitspraak over doet.
  Wat als de spelers straks de vlag van hun politieke partij willen plaatsen daar? Want de spelers zijn ook een deelnemende partij.


  Maak melding
 23. Aannemer spreekt zich zelf tegen door de stellen dat hij op basis van een “OPEN BEGROTING” werkt.

  Indien hij het werk zelf betaald heeft een open begroting geen enkele zin omdat hij zich jegens niemand hoeft te verantwoorden.

  Een open begroting heeft normaal pas een status als er binnen een aanbestede opdracht meer en/of minderwerk verrekend moet worden. Dan kunnen uit de openbegroting de eenheidsprijzen die voor het werk gehanteerd worden herleidt worden. Een open begroting is een bijlage bij een overeenkomst. Deze heel duidelijke NDP loyale ondernemer wordt gewoon betaald voor zijn werk.


  Maak melding
 24. No spang mensen het is gewoon Macht vertoning van NDP, zo was het ook in de jaren 80/90 macht vertoning en verplicht als militair in burgkleding meedoen met de massameeting van NDP.


  Maak melding
 25. Deze ‘ondernemer’ zal wel 1 van die paarse corruptelingen zijn die flink van de staatskas hebben geplunderd d.m.v. corrupte onderhandse gunningen. Met de aanleg van een sportveld (gefinancierd met geroofd geld v.h. volk) wilt men duidelijk propaganda maken voor de NDP zodat die partij weer aan de macht komt en deze ‘ondernemer’ zijn toegang tot de staatskas behoudt.


  Maak melding
 26. Stel dat het een VHP-vlag zou zijn? Hoe zou deze meneer Lumsden dan reageren? En hoe zouden de omstanders reageren? Zouden de gemoederen dan ook zo verhit zijn? Zou dit het nieuws bereiken? Het beste zou zijn om een Surinaamse vlag daar op te hangen. Dan ben je van al dat gezeik af.

  Als het om het landsbelang gaat, waarom is er dan zoveel politiek gezwam onder de leden van de DNA? Ze zijn toch door het volk gekozen om Suriname uit het slop te halen? Het enige wat de DNA leden triggert is tegen elkaar strijden in plaats van met elkaar samen te werken. Ze moeten gewoon niet lullen maar poetsen, met andere woorden, ga samenwerken om het land tot ontwikkeling te brengen en werk elkaar niet tegen. Dat is zo apolitiek.


  Maak melding
 27. @ Smatje
  hierover was hij heel duidelijk. het is werk van het land dus de nationale vlag of de vlag van de sponsor indien die het werk voor eigen rekening uitvoert.

  harde uitspraak die we vooralsnog maar moeten geloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES