vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitieke partij PRO komt met beveiligingsplan voor scholen in Suriname

Politieke partij PRO komt met beveiligingsplan voor scholen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Partij voor Recht en Ontwikkeling heeft woensdag in een persbericht aangegeven met veel ongenoegen kennis te hebben genomen van de onveilige situatie op scholen, in het bijzonder op Latour. De situatie is dusdanig dat zowel leerkrachten als leerlingen vrezen om de school te bezoeken; hetgeen erin geresulteerd heeft dat enkele scholen woensdag gesloten waren.

De PRO is van mening dat hiermee een basisrecht van het kind ontnomen wordt: namelijk het recht op onderwijs. Burgers hebben verder recht op veiligheid; welke de regering hen moet bieden. De PRO wilt de samenleving, in dit geval alvast de leerlingen en leerkrachten van Latour, ondersteunen.

“Wij bieden de komende vijf dagen daarom beveiliging voor scholen op Latour, zodat deze kinderen normaal en met een veilig gevoel, hun lessen kunnen volgen. Het is de bedoeling dat de regering haar verontwoordelijkheid op zich neemt, en de scholen de hoognodige veiligheid garandeert” aldus de partij.

De Partij bereidt ook een beveiligingsplan voor, welke gepresenteerd zal worden aan de regering, m.n. de minister van Justitie en Politie en de minister van Defensie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Triest voor woorden, dat deze regering in alle opzichten het laat afweten, niet capabel om de problemen die zich voordoen in dit land op te lossen, niet verwonderlijk, uiteindelijk zitten ze daar niet voor het volk, maar voor zich zelf, en om zich zelf te verrijken, daarbij bezitten ze ook niet de kennis en tools, om dit land te besturen, ongeschoold, en de meesten met een strafblad en crimineel verleden, hopelijk zal er in 2020, een ommekeer plaatsvinden, want anders zal dit volk nog heel lang gebukt gaan, onder der de financiĕle chaos, die deze criminele paarse bende veroorzaakt hebben.


  Maak melding
 2. Telefoons worden veel gestolen, deze laten registreren en blokkeren bij Telesur. Bij diefstal onbruikbaar laten maken, kan ook op afstand door de provider, zodat men met geen mogelijkheid mee kan bellen of verkopen. In Europa en China zijn ze al jaren met dit electronischsysteem bekend. Ook je gestolen telefoon laten traceren is al jaren mogelijk. Moet je wel een abonnement hebben. Ook al verstoppen zijn het in hun onderbroek of klerenkast. De KPS kan zo het spoor volgen door middel van een melding. De telefoon dievengilde kan hiermee drastisch gestopt worden. Ook al zijn ze in het bos. Het moment waarop er bereik is, kan je de dieven pakken. Het is zeer afschuwelijk wat deze bos apen aan het doen zijn. Vanaf de boslandcreolen in de stad zijn komen wonen is het schering en inslag met het crimineel gedrag. Brunswijk roep je bos apen terug naar huis waar zij thuis horen.


  Maak melding
 3. Maar welke DNA-leden zouden een strafblad hebben eigenlijk? En ze zouden ongeschoold zijn wordt hier beweerd. Als jij zo geschoold bent, waarom schrijf je dan altijd kromme zinnen en zitten er altijd wel taalfouten in je reacties; schaam je als autochtoon toch.


  Maak melding
 4. on topic: de minister van Justitie kwam met het plan om extra beveiliging op deze scholen te laten surveilleren. Beter om direct alle scholen in het land door militairen te laten bewaken. Dan pak je het probleem direct bij de wortel aan. En ook bij supermarkten en andere openbare gelegenheden extra beveiliging opvoeren. Veiligheidsgevoel moet dan sowieso toenemen zodat burgers zich weer veilig voelen.


  Maak melding
 5. Bouta en de ndp regering is schadelijk voor Suriname !!
  Criminelen hebben de overhand in Suriname,begin maar bij bouta en zijn schoothondjes!!
  Wij hadden beter verwacht van de surinamers maar blijkt dat het ze niet interesseert dat ze een moordenaar ,een crimineel,van het ergste soort, als lijder kiezen!!
  Als dit het beste is dat de surinamers kunnen doen dan is Suriname voor altijd gedoemd!!
  Ik schaam me voor de surinamers.


  Maak melding
 6. @Jacko,
  Als iemand die pretendeert het beter te weten dan anderen, valt dit vies tegen van jou; het is namelijk ‘als het kalf verdronken is’ en niet de kalf.
  Altijd maar de popi jopi hier op deze site uithangen.


  Maak melding
 7. Al tijden lees ik van alles en nog wat. Maar tot heden helaas geen oplossing gevonden.
  Mijn voorstel is vernietig de bron van alle ergenissen en je bent af van de problemen.
  Iets anders gaat het toch niet werken.


  Maak melding
 8. School overvallen is een nieuw fenomeen in ons landt,de geen die zich hier schuldig aan maak mag zyn straf niet ontlopen er moet deze figuren een duidelyk booschap mee geven dat school tereinen uitsluitend voor schoolgaande en onderwys gevenden toegangkelyk is, en een NO GO ZONE voor mensen die daar niks tezoeken hebben .ik eerder voorgesteld elke dag een ouder van een der schoolgaande kinderen op school mee te laten draaien,het zal een heel goede ervaring zyn voor allemaal zowel de ouders als de onderwyzers zowel de schoolgaanden ,heb je gelyk het veiligheidts gevoel verhoogd


  Maak melding
 9. Die vervloekte beest bouta heeft werk gelegenheid gecreeërd voor die criminelen. Veiligheid voor zowel volk en scholieren zijn weggenomen. Wat nu gaat gebeuren, wordt er secuirity guard ingezet voor veiligheid, is dit werk gelegenheid? Als er strake beleid wordt uitgevoerd hebben we geen nonse van dit soort van zaken. Die beest accepteerde geen enkel advies. Als het om drugs aanplant, dan gaat hij wel luisteren.
  Gaat parmessar die personeel van lvv leren hoe zij marihuana moeten planten. Laat zij een andere ministerie instaleren, minister van marihuana en cocaïne


  Maak melding
 10. Opa taki, ai mi boi Deter leki eng omoe Vene tjeis leti……..na acht jaren schijten en pissen die oerdomme paarse debiele dwazr idiote ndp paria’ s, alsook hun kinderen. Nog meer wetteloosheid vol misdaad liggen in het verschiet, op onrechtvaardige bedriegelijke moordenaars stemden als deze paarse dwaze zombies. Oma taki, no merci, laat ze de misdaad voelen.

  deter minist 31 oktober 2011 at 13:38
  Alles zal uitkomen zoals voorzegd. En zal zevenmaal erger door de aanhangers van deze moordenaarsregering worden ervaren. Ze zullen zelfs zonder te begrijpen, waarom, slachtoffer worden van de stijgende misdaad, komende anarchie en chaos, die ze aan zichzelfs te danken hebben gehad door onberechte misdadigers als leiders te kiezen. Het deel van dit volk is de leiders gegeven die ze hebben gewild door op hen te stemmen. Het was hun vrije wil en oliedomme stomme keuze, de misdaadvloek boven hun hoofden te halen. Wie geloven dat de gekozen onberechte moordenaars rust,vrede en voorspoed zullen brengen zijn terecht oliedomme stommelingen, op de django parasieten en poepvliegen na die er baat bij hebben dat deze regering die ze hebben gevormd hun duistere belangen blijft behartigen.

  deter minist 22 december 2011 at 15:51
  Deze misdaadwortel is gezaaid op 25 februari 1980. En de misdaadvruchten zijn sinds mei 2010 gaan bloeien en vragen nu, rijp geworden om, op te eten. Wee wee wee jullie oliedomme stommelingen die deze wortel der misdaad opnieuw hebben doen bloeien, wee wee wee jullie parasieten die voor het slijk der aarde je naaste doden en zelfs niet voor schromen je moeder te verkopen als hoer.wee wee wee de zgn vals prdeikers en evangelisten die van het WARE EVANGELIE van hoop en bevrijding een big business hebben weten te maken. Het loon der bedrog,misleiding, manipulatie en indoctrinatie zal op uw hoofden komen. Dit land gaat richting de verdoemenis op en niemand zal helpen. Ze hebben zich willens en wetens laten misleiden en leugens als zoete koek gretig opgevreten in de hoop op nog meer gratis ete,drinke en spele met dwerghuisje. Waarheid hebben ze verruild voor de leugen en Gerechtigheid heeft plaatsgemaakt voor ongerechtigheid. Wee wee wee de oliedomme aanhangers want ze zullen het zevenmaal erger te verduren hebben dan degenen die deze onberechte moordenaars niet als leiders hebben verdiend. Voorspelling, het wordt nog driester en misdadiger het komend jaar dat de avonklok in werking zal treden. Gevolg nog meer controle op de oliedomme stommelingen. Ze verdienen hun geliefde onberechte misdadige misleider als herders naar de verdoemeins.


  Maak melding
 11. Bijna alle scholen hebben wachters. Moeten ze dan tot 8 u blijven. De poort op slot als de school begint.
  Ik dacht altijd dat apen gladharig waren. Nu heeft Brunswijk bosapen.
  Echt weer zo een achterlijk opmerking van een randdebiel..
  Onder alle bevolkings groepen heb je criminelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES