vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePRO presenteert Ontwikkelingsvisie aan Suriname

PRO presenteert Ontwikkelingsvisie aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op 25 mei 2019 was het precies een jaar geleden dat De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), geproclameerd werd. Ook was dat een jaar voor de verkiezingen in ons land. Daarom heeft de Partij onder grote publieke belangstellinghaar ontwikkelingsvisie c.q. partijvisie voor Suriname, de Surinaamse gemeenschap en de Surinaamse burger, gisteren gepresenteerd aan het publiek in het district Wanica. De ontwikkelingsvisie welke nu in ontwerp is aangeboden geldt voor de periode oktober 2019 tot en met september 2044 en beslaat 19 hoofdstukken met 68 onderwerpen, waarin we onze visie weergeven. Dit is weliswaar een concept, welke op de Algemene Vergadering goedgekeurd moet worden. De PRO vraagt de samenleving om kritische feedback op de ontwikkelingsvisie.

Aan een van de “first voters” in Wanica werd het 1eexemplaar van het 3eOntwerp van de Ontwikkelingsvisie van de PRO overhandigd. Onze jongste bezoekster, van 2 maanden oud, kreeg ook een exemplaar, dat haar moeder in haar aanwezigheid in ontvangst mocht nemen. Aanwezige leden van de pers, ontvingen eveneens een prachtig gedrukt exemplaar, aangezien zij zich inzetten voor vrijheid van pers en meningsuiting dat een belangrijk ingrediënt is om onze democratische cultuur tot verdere ontwikkeling te brengen. 

De PRO is van mening dat politieke partijen, althans hun besturen de samenleving zo vroeg en zo duidelijk mogelijk moeten informeren over hun politieke ideologie. Het moet voor de kiezer duidelijk zijn wat een politieke partij aan plannen heeft voor Suriname en haar samenleving. De PRO heeft de nadruk gelegd op de noodzaak voor nieuwe politiek, en heeft opgeroepen dat burgers, samen met de partij duurzame oplossingen bedenken voor de structurele problemen in het district. Ook is het belangrijk dat ontwikkeling wordt uitgestippeld voor langere tijd, in dit geval: de komende 25 jaar.

In de statuten van de PRO in artikel B lid 7 is bepaald dat het staatsrechtelijke, de politiek bestuurlijke en maatschappelijke optreden van de vertegenwoordigers van de PRO gebaseerd zal zijn op een door de Algemene Vergadering steeds voor de duur van 25 jaren aan te nemen ontwikkelingsvisie. Het bestuurlijk handelen van de partij wordt thans uitgeschreven in een beleidsprogramma dat naderhand aan de gemeenschap in het belang van de kiezer bekend zal worden gemaakt. 

De PRO heeft als enige partij, haar visie gedeeld met de samenleving. Een belangrijk uitgangspunt van de Ontwikkelingsvisie, is gebaseerd op het principe van The Rule of Law. Dit houdt in dat alle burgers gelijk zijn, ongeacht etniciteit, geloof, afkomst of status. Niemand krijgt een bevoorrechtte positie, waardoor er wordt afgerekend met alle partij politieke belangen en vriendjespolitiek.
Tijdens de bijeenkomst in het Buurthuis Lob Makandra aan de Santopolderweg, heeft de partij het onderafdelingsbestuur van PRO-Wanica gepresenteerd. Dat bestaat uit: Andy Truideman, Nadege Alfonswa, Samaria Main, Genieva Main, Cherryl Pansa en Jennifer Wong Swie San. 

Gedurende de bijeenkomst heeft de PRO ook een onderafdelingsbestuur geïnstalleerd voor dit district. Verder heeft de Partij nieuwe leden mogen verwelkomen. Wanica is het vijfde district dat door de Partij bezocht is. Het district Coronie was als eerst aan de beurt, gevolgd door Marowijne, Para en Paramaribo.

Onder begeleiding van de “More Love Band” werd er na afloop heerlijk gedanst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Hoe kan men kennis nemen van de ontwikkelingsvisie van PRO? Heeft de PRO een website? Een politieke partij kan niet meer zonder een website om het publiek te informeren.


  Maak melding
 2. Hoe dom kun je nog als organisatie zijn om een concept te proclameren, terwijl deze door het bestuur nog niet is goedgekeurd. Je geloofwaardigheid gaat nu al naar de kloten.


  Maak melding
 3. Pro is niet te vergelijken met de duivels bezeten Na Didibri Partij. Ndper’ s zijn zeer slechte mensen van aard. De dwaasheid straalt af van menig ndper, ongeacht opleiding en geloof. Het is alsof elke ndper een duivelse ddb demon in zich heeft. Hun slogan blijft paars idioot, neks no fout als we gaa weer voo veif, want zo krijsen ze, al schijt en pis ik om te overleven, we houdt van baas zijn schijt en pis vol dwaasheid, corruptie , leugen, misleiding, verarming, ie sabi tog, baas a egte lijder en is onze lijdsman in ons paarse lijden, ai a fout na neks tog, efoe neks no fout. Ai wi dati na djadaj ndper’ s. A wiens fa sam e kosi oenoe fa dong, a moro wi lobi baas ddn eng schijt en pis foe njang dringi vol kommer en kwel fa foe libie en overleef. We gaat weer stemt op hem voo nog meer lekkere paarse schijt en lekkere paarse pis, al stinkt het van de corrupte is neks no fout, wi na djadja ndp dagoes.


  Maak melding
 4. De visie van de PRO is: kijk veel televisie, hou je niet bezig met wisie, eet vooral visie en hou je broek schoon van pisie.
  Ze kunnen nog veel leren van mij.


  Maak melding
 5. Karel Breefeld het zal moeilijk zijn voor heel wat mensen om zich niet bezig te houden met wisie, wisie begint namelijk al bij het denken en spreken van kwaai kwaai ten voordeel van jezelf en ten nadele van de ander. De mensen die overgaan tot handelen met kwaai kwaai die zijn al vergevorderde wisi mangs en uma’s.

  Veel succes aan de PRO partij, of die echt een verschil zullen maken binnen de Surinaamse politiek dat betwijfel ik. Politiek in Suriname is net een wespennest, als je te dicht in de buurt bent zul je zeker worden gestoken…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES