Kennismakingsbezoek tussen dc’s en minister Openbare Werken Suriname

8
Kennismakingsbezoek tussen dc's en minister Openbare Werken Suriname

“We gaan voor korte communicatielijnen”, woorden van de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, tijdens een kennismakingsbezoek met de districtscommissarissen (dc’s). De minister ontving de delegatie op donderdag 23 mei 2019. Het is de bedoeling dat partijen tenminste 1 keer in de maand bijeenkomen om knelpunten binnen de districten te bespreken. Behalve de problemen op het gebied van ontwatering, waterkering en wegen, zal ook aandacht besteed worden aan moeilijkheden op het gebied van de bouw en verkavelingen. “We zullen dan samen nagaan hoe wij de burgerij uit de problemen kunnen helpen”, aldus de bewindsman. Minister Chotkan legde de nadruk op het voorkomen van overlappingen van werkzaamheden.  

De deken van de districtscommissarissen, Margaretha Malontie, is het eens met minister Chotkan, om gezamenlijk te kijken naar de diverse problemen en deze op te lossen. Verder benadrukt zij dat behalve het ministerie van OWT&C, ook de ministeries van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Regionale ontwikkeling en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hieraan te pas komen.

Een ander belangrijk punt dat aangehaald is, is de aanpak van de verschillende airstrips in het binnenland. Als de regen aanhoudt is het niet mogelijk voor vliegtuigen om te kunnen landen. Hier zal ook extra aandacht aan moeten worden geschonken. Zij geeft aan dat het een mogelijkheid is om deze airstrips te verharden.

“De dc’s hebben hoge verwachtingen. Minister Chotkan heeft alles uiteengezet en wij zijn blij met de samenwerking die is toegezegd. Veder hopen wij dat er goede resultaten voortvloeien uit deze samenwerking”, aldus de deken der dc’s.

8 REACTIES

 1. “Een ander belangrijk punt dat aangehaald is, is de aanpak van de verschillende airstrips in het binnenland”

  Maken jullie je daar maar geen zorgen om. Deze airstrips worden beter onderhouden dan de wegen,bruggen, afwatering enz enz.

  De airstrips zijn belangrijk voor de economie, handel en export van Suriname.
  Alleen zo kunnen wij Mini-sters de titel narcostaat beschermen.


  Maak melding

 2. Waar en wanneer men ook vergadert, binnenland moet aandacht krijgen. Hoe staat het met al die andere districten. Malontie is uw beleid eigen volk eerst?


  Maak melding

 3. Het is erg opvallend dat voor elke vierkante meter in het binnenland een dc is aangesteld, die ook betaald moet worden. Wanneer houdt dit eens op??? Zitten zij daar met z’n allen aan een tafel in hun bruine bonen pak en pet op.


  Maak melding

 4. Na mei 2020 moet met de meeste spoed dit … ZOOITJE … DC’s + Mi-ni-ster … opgeruimd worden.
  Ze moeten allemaal teruggeplaatst worden in hun oude functie. Het binnenland van Suriname verdiend beter.
  DC is misschien een functie voor de misdadige moordenaar … de wakker geworden tigri … DC BUSKUNDRE TIGRI BASSI … met als residentie …. DUIVELS EILAND … in de Marowijne.


  Maak melding

 5. Poeroe weer broeki is wat de baas der misdadigers land en volk aandoet. Allen die zijn paars corrupt misdadig wanbeleid tot op heden hebben ondersteund zijn debet aan de verdere verkoop van land en verarmen het volk. Ongeloofelijk dat ndper’ s zo oerdom, dwaas, debiel en idioot zijn om nog te geloven in didibrie’ s wanbeleid. Opa taki nadper’ s na moro dong volk foe a heri kondre.


  Maak melding

 6. Binnenland levert geen enkele cent aan de schatkist, maar krijgt wel van alles gratis. Met de korte lijntjes wordt dit alleen maar erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.