vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAmerikaans schip vastgelopen aan de monding Surinamerivier

Amerikaans schip vastgelopen aan de monding Surinamerivier

-

Does Travel - naar Suriname

Het Amerikaanse gekoeld vrachtschip Eastern Bay, is vastgelopen aan de monding van de Surinamerivier. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk om geladen schepen naar binnen te loodsen door de Maritieme Autoriteit Suriname. Dit meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Volgens het medium is het nog niet duidelijk wanneer het mogelijk is om het schip vlot te krijgen. De waterstanden in de rivier zijn vrij laag door de maanstand (laatste kwartier). De hoge waterstanden zijn in de nacht. Dat maakt het moeilijker om het vaartuig los te krijgen. 

Intussen zijn diverse betrokkenen uit de scheepvaartsector geïnformeerd over het aan de grond zitten van het schip. Hoe lang de situatie zal duren, kan nog niet worden ingeschat. “U wordt tijdig in kennis gesteld als de situatie  is veranderd,” meldt de ‘chief pilot’ van de MAS aan belanghebbenden, aldus Starnieuws.

UPDATE: De directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) meldt vanmorgen aan zeevarenden dat de vaargeul niet langer gestremd is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Nu is het gebeurd. Een schip zit vast en er kunnen geen anderen er langs. De particuliere ondernemers in Su konden voor 30 miljoen de Su rivier laten baggeren. De ndp regering kan de Chinezen voor 90 miljoen laten doen. Dat zou later in het jaar plaats vinden.
  Nu wordt de ndp regering er mee gekonfronteerd. Handel nu. De boot komt wel los. Maar gaan de verzekerinben wel omhoog? En weer prijsverhogingen in de winkels!


  Maak melding
 2. hahaha .. Isolment van suriname is er bijna .. dit is de eerste van vele schepen die de surinaamse haven niet meer gaan kunnen aandoen … Boefie neemt een lening om het saramaccakanaal te baggeren maar vergeet de belangrijkste levensadder van Suriname … 25 mei 2020 .. nog 5


  Maak melding
 3. Belangryker dan zandery is de Suriname rivier,zonder de surinamerivier bestaat geen Paramaribo.
  telang gewacht met het uitbaggeren? zal wel moeten gebeuren,denk aan staatsolie en de Haven wat is dit nou een idiooten grap al vergeet de President zoiets maar de hele staf kan zo iets esentieels toch niet laten gebeuren.Pas op want dit zyn de dingen die niet mogen ,het is toch van strategisch belang
  niet sollen met de belangen van ons landt heren AUB


  Maak melding
 4. Desie en zijn boevenregering baggeren de banken leeg en laten de Suriname rivier voor wat het is.
  Deze regering maakt van alles een teringzooi


  Maak melding
 5. Soms komen er wel grotere schepen binnenvaren n dan???sur hft bewezen dat ht inderdaad n failed state is.aln mr rotzooi op alle fronten.dit kryg je als n regering bestaat uit uitraapsels vn ondeskundigen.


  Maak melding
 6. Zo meteen gaat Bouta weer lopen schreeuwen met wat hij allemaal niet voor ons land heeft gedaan.
  Deze demente bejaarde die amper zijn woorden kan vinden met zijn kinderlijke taal kan maar beter het veld ruimen. Hij ziet het zelf niet in, ondanks hij een grote bril op zijn platte neus heeft, nanga ing porie ai dat hij ons land naar zijn grootje heeft geholpen.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 7. Is deze boot echt vastgelopen of is het in stilzwijgen alvast de eerste oefening van wat er komen gaat. Want mocht DB de verkiezingen met de harde hand winnen, dan komt de Amerikaanse marine een kijkje nemen. Dit is dus een harde signaal naar de huidige regeerders. Ik weet zeker dat deze hersenloze kwabben het niet zullen begrijpen.


  Maak melding
 8. En weet wat de grap is. Onze geliefde narcist heeft het aanbod gekregen om de rivieren gratis te Laten uitbaggeren. Maar wat zei de VP tegen die mensen. Er ligt voor 100 miljard aan goud in die rivier als je vooraf even 100 miljoen overmaakt mag je gaan baggeren.

  Haha die Bakra stond op en wenste de VP succes met de Chinezen. Zelf voor geen geld was het nog niet goed om voor die zwartjes te willen werken omdat het te weinig ontwikkelings geld was. Jullie halsslagader ader is nu afgeknepen nu wordt het echt benauwd, maar als je in de hangmat ligt kijk je niet vooruit. Hoeft ook niet want morgen komt de zong dwong weer op.


  Maak melding
 9. En ja een vaarroute naar een haven met grote schepen is gebruikelijk, dat deze regelmatig moet laten uitbaggeren. Aan China 30 miljoen betalen voor uitbaggeren en in de boeken verwerken voor 90 miljoen, dus voor 60 miljoen hun zakken vullen, terwijl de particuliere branche het ook voor 30 miljoen kan laten uitvoeren.
  Het bevreemd mij overigens dat Sur zelf geen baggerschip heeft. Want dit is vele malen goedkoper en je kan op vele plaatsen inzetten. Ervan uitgaande dat dagelijks grote schepen tot in de binnenvaart het aandoen, de onderhoud van diverse vaarroutes lijkt mij verstandig dat Sur voor hun eigen moeten aanschaffen. Rekening houdend met bauxiet transport als het nu niet is dan wel in de toekomst, houttransport, het open houden van de vaarroutes voor de havens, fasciliteren voor de Staatsolie.


  Maak melding
 10. Ook een manier om de Coke export te stoppen.
  Zie hoe hoog het schip ligt. ofwel vracht naar Su is al extra duur omdat schepen maar voor 50% – 60% geladen bij vloed de haven in en uit kunnen. Ze verliezen vracht en tijd als ze naar Suriname varen. De consument betaalt dat.

  Toen Bouterse aantrad lag er een contact klaar om voor euro 22.000.000 de rivier uit te baggeren en waren de werken aan de zeedijken in volle gang.
  Bouterse besloot in de naam van de vooruitgang Waterkant te pimpen en stelde het baggeren uit (niemand ziet immers wat er onder water gebeurt) en plunderde het budget voor de zeedijken. Gevolg was dat de dijken vertraagden en jaren later er maar liefst $ 40.000.000 geleend moest worden om de dijken gereed te kunnen krijgen en af te betalen.

  Dit is wanbeleid en gelukkig kan Bouterse het vanaf zijn veranda goed bekijken hoe wanbeleid er uit ziet.

  Gevolg nog kleinere feeders met minder lading gaan naar Suriname komen omdat de haven min of meer door Bouterse en co. op slot gedaan is.


  Maak melding
 11. tunggak@ die gasten laten het liever 3 x zo duur door de chinezen bacheren omdat zij dan de helft van die 90 miljoen us d.m.v. “terugresorptie” op hun prive bangrekeningen terug zullen zien.


  Maak melding
 12. Die Amerikanen dachten wat die Duitsers met Gos Laar kunnen, doen wij ook met Sea Trade nog beter voor de Monding van de Surinamerivier. Op deze wijze doen wij de Surinaamse economie nog verder op slot of beter gezet voorgoed op slot, alle schaarste producten worden duurder, het weinige export, rondhout naar China houden wij ook tegen met onze handelsoorlog tegen hen, enz. America First.

  Hoe verder Suriname financieel, economisch nog dieper in de afgrond komt onder ddb en kliek hoe eerder zullen de Su op straat komen en kosten dat het kost zorgen dat ddb en kliek weg moeten.

  Mijn part blijft de Seatrade daar liggen tot dat ddb en kliek weg is, niet eerder. Naast Schildpadden op het bijna helemaal afgegraven en verdwenen schelpen zandstrand van Braamspunt of wat daarvan is over gebleven, hebben toeristen behalve het Duitse Goslar oorlogschip dat een veilige thuishaven zocht en vond tegen aanvallen van US duikboten in Tweede Wereldoorlog nu ook een Amerikaanse handelsschip als attractie te bezichtigen. Suriname wordt steeds meer een schroothoop en puinhoop onder ddb en kliek.

  Mek Din Kon, We Wakti Din.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Dat schip is net als de surinaamse economie kompleet vastgelopen, maar valt dit misschien ook niet onder maatregelen van de VS tegen China en Suriname die nu ook de boten met geroofd hout niet af kunnen voeren, economische sancties tegen beider beleid, want zo,n schip moet toch over goed functionerende dieptemeters beschikken, hoe dan ook , bouterse word nu natuurlijk wel met zijn bepoederde neus op de gevolgen van zijn falen gedrukt, leedvermaak is wellicht op zijn plaats


  Maak melding
 14. Dat wordt nog een hels karwei dat uitbaggeren, zelfs het roer aan de achterkant komt
  boven water en dan nog vastzitten. Dit is jaren achterstallig onderhoud.
  Hoe gaat RobG dit weer recht praten.


  Maak melding
 15. Er waren enkele tonnen coke in het schip geladen buiten mede weten van de kapitein.Dat heeft de eerste officier op het verkeerde been gezet bij het berekenen van de diepgang.


  Maak melding
 16. Dit is een containerschip met een buitengewone lading. De USA heeft een lading SEALS heimelijk meegestuurd zodat due Bouterse kunnen liquideren. Alles moet op een ongeluk lijken. Ben benieuwd of het Surinaamse volk de ten dode opgeschreven president in bescherming neemt.


  Maak melding
 17. Sommige dingen van Suriname zijn historisch te verklaren.
  Suriname heeft een vrees voor grote schepen en dat is in 1712 ontstaan toen Jaques Cassard Suriname veroverde. Om zulke voorvallen in de toekomst te voorkomen heeft Suriname toen, naast het bouwen van Forten (Nieuw Amsterdam) en redouten (Leijden, Frederici en Purmerend), de Suriname rivier opzettelijk laten dichtslibben. De grootste verassing die we daarna kregen was toch de Goslar. Behoefte om de rivier uit te diepen bestond er niet vanwege het ontbreken van mensen met vooruitziende blikken (visionairs).
  De rivier was, afgezien van enkele vastgelopen bauxietschepen, diep genoeg om kleine koopvaardij- of handelsschepen(KNSM en SMS) toe te laten. Intussen zijn de tijden veranderd en Suriname heeft, zoals te doen gebruikelijk, niet ingespeeld op deze veranderingen. Grote bevrachte schepen kunnen niet meer binnenkomen en Suriname raakt geïsoleerd. Dit heeft Suriname veel te laat ingezien en plannen in die richting steeds uitgesteld en ineens hebben ze enorme haast om de rivier uit te baggeren. Over een plan van aanpak en de toekomstige effecten hiervan wil ik het niet hebben omdat deze zeker ontbreken. Waar zouden wij aan moeten denken? Naast grote vrachtschepen kan de haven van Suriname dienen als overslaghaven. Is de haven groot genoeg om dit op te vangen. Cruiseschepen zullen Suriname aandoen en Paramaribo? Die ligt er heel belabberd bij, Niet geschikt voor de ontvangst en accomodatie van zoveel toeristen tegelijk, zoals ik dat heb ervaren tijdens mijn Caribische cruise langs de vele eilanden. Het wordt tijd dat plannenmakers de kans krijgen om over de toekomst van Suriname op dit punt te denken. Ik denk dat het uitdiepen van de Suriname rivier een enorme spin-off effect teweeg zal brengen. Als wij dit niet van tevoren planmatig kunnen opvangen , zullen wij alweer en voor de zoveelste keer achter het net vissen. Ik ben bereid om zitting te nemen in de denktank voor dit doel, maar niet onder de regering Bouterse. Due volgende regering zonder Bouterse : u mag op mijn kennis en kunde op velerlei gebieden rekenen,


  Maak melding
 18. Maar de vorige regeringen hebben ook geen ene moer gedaan om de Suriname rivier uit te (laten) baggeren(toch?). Zij hadden genoeg geld( elk jaar 500miljoen NF ontwikkelingshulpgelden uit Nederland?
  Niet dat ik een fan ben van deze DDB- regering met enkele oude ezels als adviseurs, maar laten wij eerlijkzijn mensen: de stad loopt nog steeds onder water bij hevige regenval: Venetiaan III-Regering heeft de afvoerkanalen laten dempen( Drambrandergracht-Sommelsdijckkanaal( deels). Over infrastructuur gesproken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES