dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentOrganisatie Suripop verzorgt workshops liedteksten schrijven

Organisatie Suripop verzorgt workshops liedteksten schrijven

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname, de organisator van het Suripop Componisten festival, verzorgt workshops liedteksten schrijven voor nieuwe en ervaren componisten. “Dit om de kwaliteit van de ingezonden liedjes weer op niveau van de beginjaren van Suripop te krijgen”, vertelt Ernesto van Dal, musical director van Suripop XXI aan de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Er zijn in totaal vier workshops gepland. De eerste vond in april plaats en de komende drie vinden deze maand plaats. De workshops die samen met Schrijversvakschool Paramaribo wordt verzorgd, zijn het voorbereidingstraject in aanloop naar de inschrijving tot deelname aan Suripop XXI, die dit jaar van 1 juli tot 31 juli is opengesteld.

Het Suripop componisten festival wordt  in augustus 2020 weer gehouden. Het wordt de 21ste editie. Er doen volgens de music director meer nieuwe componisten mee aan de workshops.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Als ze maar niet zo vals gaan zingen als madonna op het Eurovisie songfestival.
  Mijn hemel nog zere oren en dat voor 1.5 miljoen.


  Maak melding
 2. Goed initiatief, als het in verstaanbaar Nederlands of Surinaams is, wat voor een ieder verstaanbaar en leerzaam is. Liedjes met inhoudt en geen nonsens. Geen muziek waarvan de heren steeds maar naar hun kruis grijpen. Wat zij daarmee duidelijk willen maken is niet netjes. Ballen grijpen muziek is niet meer van deze tijd. Maikel Jackson is al jaren wijlen.

  Hoop dat er mooie producties worden worden geleverd.


  Maak melding
 3. Wat mij opvalt in de Surinaamse liederen/ Surinaamse stijl is dat trend die er al enige tijd is in Suriname die van de marron cultuur is en dat dit de Surinaamse kaseko enz heeft overruled. Vooral bij radio Apintie.

  Ik hoop dat organisatie Suripop die workshops liedteksten schrijven verzorgt ook andere Surinaamse culturen/etniciteiten meer tot hun recht komen, waardoor de diversiteit meer tot zijn/haar recht komt en de eentonigheid hiermee doorbroken wordt. Ik vind het heel armoedig en niet opbouwend. Er moet toch veel meer in Suriname zijn met zo een grote diversiteit aan culturen.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES