vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie start onderzoek naar mogelijke vondst van drugs in container in haven...

Politie start onderzoek naar mogelijke vondst van drugs in container in haven Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse politie is vanmorgen gestart met een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van drugs in een container op de Jules Sedney Haven. De drugs zouden vrijdag al ontdekt zijn meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. “Om vooralsnog onbekende redenen zou er geen verder onderzoek zijn gedaan” schrijft de krant.

Het gaat om een container die op het punt stond om naar het buitenland verscheept te worden. De ontdekking zou zijn gedaan door de douanerecherche aldus dWT die haar informatie heeft van wat zij zelf noemt ‘doorgaans goed ingevoerde bronnen’.

Vanuit de politie is er nog weinig bekend. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden kan het bericht bevestigen noch ontkennen tegenover de krant. Later meer.

UPDATE: De politie meldt dat er vrijdag acht flessen siroop met vloeibare cocaïne ontdekt zijn door de douane vrijdag. De drugs zaten verborgen in een partij siroop die voor export op de haven lag.

De douane is in de morgen van vrijdag 17 mei op het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex tijdens controle gestuit op drugs die verborgen zat in een partij siroop die voor export op de Haven lag.

De afdeling narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld en samen met de douane is de partij van 900 flessen gember siroop onderzocht met behulp van cocaïne testers. In acht (8) flessen siroop moet er cocaïne zijn opgelost.  Het onderzoek op de Haven is vanmorgen, maandag 20 mei afgerond, voor wat het onderzoeken van de flessen siroop betreft.

De acht flessen siroop zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. Deze strafzaak is in onderzoek bij de Narcotica Brigade met ondersteuning van de douane recherche.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. Overal wordt de economische bedrijvigheid ,die de dobber wordt genoemd waarop de Surinaamse economie drijft wordt genoemd, uitgevoerd.
  Niet alleen door de wanhoop en roep om meer geld
  Maar ook de wanhoop en roep om voedsel en spelen
  Die het volk dat pinaart tevreden te stellen en stil te houden.
  Maar, maar
  Als de weg naar het grote geld stokt zullen dezelfde mensen die tevreden zouden worden gehouden met feest, sport en voedsel weleens hun vrees en tevredenheid kunnen kwijtraken.

  Het begint als een manja ko en groeit tot een grote boom


  Maak melding

 2. Poefffff
  In Suriname worden er geen drugs geplant, geproduceerd en gebriceerd. Van waar komen deze drugs ongezien het land binnen. Je hoeft maar een paar wegen dag en nacht te bewaken dan heb je al de grootste deel onder controle en is effectief en kost vele malen minder dan nu dweilen met de kraan open. Maar er is geen wil bij min. van Jusitie en de regering houdt het systeem gewoon wazig. Jullie weten wel waarom. Hopelijk dat een nieuwe regering acte van presence geeft.

  De container.
  Er is toch een afzender bekend en een ontvanger. Wat is dan het probleem van de onderzoekers, dat nog steeds geen onderzoek is gestart? Wie houdt dan dit tegen.
  Zoals het nu gaat is diep triest voor woorden.


  Maak melding

 3. Er is drugs gevonden op de haven van Suriname en de politie houdt de kaken stijf. Vreemd, er staat nergens : In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen over de vondst.


  Maak melding

 4. Hoofddepot van de DDB-MAFFIA is onuitputtelijk. Maar het levert geen flikker meer op, want elk drugstransport wordt inmiddels onderschept.


  Maak melding

 5. Weer zo een vage zaak . Er wordt nog niks bekend gemaakt omdat de eigenaren van de drugs die in kringen van de regering Bouterse en consorten gezocht moeten worden , nog geen plan hebben bedacht hoe deze zaak onder de pet gehouden kan worden. De reputatie van Suriname als drugs doorvoerland wordt weer bevestigd en de president zwijgt in alle talen.


  Maak melding

 6. Vanuit de politie is er nog weinig bekend. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden kan het bericht bevestigen noch ontkennen tegenover de krant. Wat is er met Naarden aan de hand? Het kan dit bericht niet bevestigen, noch ontkennen. Dus meneertje hoort iets wat zeer ernstig is, gaat niet kijken om zich te overtuigen en blijft rustig zijn sopie drinken in het cafe? Noemt dit zich een politie woordvoerder???? Wat voor 1 is hij dan met zo’n reactie??? Hij is dus een grote 0. Gelukkig stappen de journalisten er meteen op af. Die gaan op onderzoek uit. Een grote Pluim voor de douanerecherche. Ga zo door jongens. Naarden moet zich diep schamen om niet direct ter plekke te zijn. Naarden bevindt zich in een dronken toestand, is dus niet helder gezien zijn reactie op dit nieuws. Bouta doet uiteraard alsof zijn neus bloed. Deze toestanden zullen de drugscriminelen blijven proberen. Wie heeft de container aangeleverd?? Wie heeft deze container in ontvangst genomen? Welke douaneambtenaar? Deze persoon zal nu wel een bloedneus hebben.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 7. De drugs zouden vrijdag al ontdekt zijn meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. “Om vooralsnog onbekende redenen zou er geen verder onderzoek zijn gedaan” schrijft de krant.”

  De ontdekking zou zijn gedaan door de douanerecherche aldus dWT die haar informatie heeft van wat zij zelf noemt ‘doorgaans goed ingevoerde bronnen’.

  Waar ik me druk om maak is dat de drugs vrijdag zijn ontdekt maar pas vandaag het onderzoek werd voortgezet.
  Werkt de douanerecherche alleen van maandag op vrijdag of moest de siroop producent een kans krijgen om het land te ontvluchten?

  Kan me heel goed voorstellen dat de politiewoordvoerder (nog) geen informatie had over de zaak.
  De zaak is immers in onderzoek bij de douane. En zover ik weet zijn het verschillende diensten.


  Maak melding

 8. die vliegtuig die geland was op de privé rease baan achter Zanderij met 488 kg. , is niet gevallen uit de lucht, maar gewoon geland de materialen zijn zorgvuldig uit gehaald en die kist is gewoon een stukje verder verplaats en vervolgens in de fik gestoken..
  die meneer die open en bloot boven lichaam op de grond lag is even later opgestaan en hard weg gelopen..
  was een indiaan van Mata, tegen betaling zijn werk gedaan..

  hoofd stuk gesloten, je hoort nooit meer iets van..


  Maak melding

 9. Elke keer wanneer ik t nieuws uit Su leest, gaat t over Drugs of verkeersdoden of berovingen of moord!!!
  Helemaal geen goed nieuws
  En dan roepen die Suri s dat Holland a no paradijs
  Dus Suriname wel ??!!!’


  Maak melding

 10. er heeft vertraging plaats gevonden met onderzoek .omdat autoriteiten moesten toetsen of deze zaak in aanmerking kwam om vanwege overmacht in de doofpot te belanden


  Maak melding

 11. Neks no fout ( 10 x) Soso lobi didibri wanted bij Interpol. Na so a moes de, wi dati sa lobi ddb, ooktoe lobi alla deng sani sa ai do, ieja, ie sabi tog, Neks no fout ( 5x ) want in 2020 we gaan wwer voor vijf. Aileelujaaa, Meyje StefAnus nanga Andlee Misjiekaka, ieja ie sabi toch, Neks no fout (15X ) hij leve lang hij leve lang voor nog meer drugs, neks no fout. Sjimpie, wang rasta ndp lover singi a singi disi sinds begin jarie disi. A kong law zodanig foe a droga sa ai tjies gartis foe baas didibri, pe ai wroko leki spion tapoe a drogaveld.


  Maak melding

 12. Dit is gecamoufleerd dus grotere export van drugs is allang weg. Bouta doet alsof hij goeds doet terwijl na baas fu drugs. Owru kaw. Dis na show bouta ey gi. Show man.


  Maak melding

 13. Deze zal wel worden onderzocht. Aan de partij te zien is het niet van de regering. Men zal ook niet op blinde muren stuiten. Er zullen ook mensen worden aangehouden als dat nog niet het geval is geweest.


  Maak melding

 14. ja echt alleen maar verkeers doden … berovingen…. drugsvonds.. moorden…
  en jongens die met dronken kop hun vrouw mishandele.

  EN BOUTA ZIT ALLEEN MAAR TE LACHEN OP ZIJN STOELETJE IK BEGRIJP NIET DAT HIJ HET NIET IN ZIET … ALS ER ZOVAAK ZULKE DINGENS GEBEUREN BIJVOORBEELD ONGELUKKEN OP 1 WEG … DOE ER DAN WAT AAN…
  MAAR NEE HIJ LACHT EN DAN ZEGT HIJ OOKNOG.

  IK HEB HET MEESTE GEDAAN !!

  prachtig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES