donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAward voor meest duurzaamste mkb-landbouwbedrijf in Suriname

Award voor meest duurzaamste mkb-landbouwbedrijf in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Duurzame landbouw bevordert de voedselveiligheid en draagt bij aan de verbetering van de volksgezondheid in Suriname. Om dit proces te stimuleren organiseert Stichting d’ONS samen met haar partners, een jaarlijks terugkerend event, namelijk de uitreiking van de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf. Aan deze award zijn drie geldbedragen gekoppeld van respectievelijk € 2000, € 1000 en € 500 euro, voor de eerste tot en met de derde prijs.

Het effect is groter dan het winnen van de prijs zelf, want de award winnaars van de afgelopen jaren zetten zich in om jongeren en collega’s te begeleiden in hun stap naar duurzame landbouw. Bovendien leveren de prijzen prestige op; de winnaars kunnen hun gezond geteelde groente en fruit makkelijker verkopen. In Suriname is de vraag naar biologisch geteelde groente en fruit groot. De prijzen worden uitgereikt tijdens een jaarlijks terugkerend congres over duurzaamheid en gezonde voeding.

Het congres biedt tevens de gelegenheid om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. Het congres vindt op 24 oktober 2019 in hotel Torarica in Suriname plaats. Voor meer informatie over het congres en de inschrijving zie: www.stdons.nl

Organisatie van het congres inclusief de uitreiking van de award voor het duurzaamste mkb- landbouwbedrijf, wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken in Nederland en de Nederlandse ambassade te Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Fijn dat er geen giftige stoffen in de grond wordt gebruikt. Bewustwording is zeer belangrijk. Ik kan mij niet voorstellen dat er nog dagelijks gebruik wordt gemaakt van giftige stoffen om onkruid te vernietigen, terwijl er antiworteldoeken gebruikt kunnen worden. Nergens in ons tropisch land te koop terwijl dit hard nodig is, om je grond van alle onkruid te ontdoen. Ik wil deze voorbeeldige mensen van harte feliciteren met het resultaat.


  Maak melding
 2. In Suriname is de vraag naar biologisch geteelde groente en fruit groot.
  Waarschijnlijk rijke mensen, de rest kan nauwelijks rondkomen.


  Maak melding
 3. Mooie handen, een mooi gezicht, big smile: happy familie. Zorg voor moederaarde en moederaarde geeft gul terug. Dame met groene vingers, ik zou graag de grond met jou willen ploegen en zaaien. Mooie rode sappige papaja, jamie jamie!


  Maak melding
 4. Het zijn toch particuliere initiatieven.
  AWARD wat is dat toch. Komt het van de wereld voedselorganisatie?
  Stemmingmakerij stelt verder niets voor.

  De panorama foto spreekt voor zich.


  Maak melding
 5. Trotse Hindoestanen die met hard werken in hun levensonderhoud voorzien en ervoor zorgen dat de mondjes van anderen chemicaliënvrij blijven. Konden andere bevolkingsgroepen hier een voorbeeld aan nemen. Neen die roven en plunderen liever.


  Maak melding
 6. @Glenn,

  In Holland timmeren de Afro’s goed aan de weg. Veel specialisten onder hen. Maar het probleem bij alle Surinamers in Holland is, dat als ze succesvol zijn, ze gelijk een blanke partner nemen. Alsof dat hun diploma is van, kijk, nu ben ik succesvol.


  Maak melding
 7. @ boeboe bit

  Antiworteldoeken en vele vele andere land en tuinbouw benodigdheden zijn o.a. verkrijgbaar bij Jettza a/d Fred Derbystraat.
  Er zijn ook genoeg andere zaken bijv. aan de Saramaccastraat, kleinere handelaren binnen en buiten Paramaribo (ook de Chinezen) die (kleine) voorraden hebben van tuin en landbouwbenodigdheden…

  Zo achtergesteld en achterlijk is Suriname ook al weer niet hoor, het kost alleen wat meer als je serieus aan de slag wilt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES