woensdag, mei 29, 2024
HomeFoto'Akiemboto wilde geen minister worden omdat hij zijn vrouw had geslagen'

‘Akiemboto wilde geen minister worden omdat hij zijn vrouw had geslagen’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn zojuist vier nieuwe ministers beëdigd door president Bouterse. Één daarvan is Sergio Akiemboto, minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Kort voor de beëdiging gaf Akiemboto aan dat hij wilde afzien van de ministerspost vanwege een onsmakelijke handeling 10 jaar terug. Hij zou in een boze bui zijn vrouw hebben geslagen die op haar beurt aangifte deed bij de politie, meldt het NII.

Het is echter niet zover gekomen dat hij werd voorgeleid. Bij het antecedentenonderzoek is deze kwestie op tafel gekomen. Toen hij op grond hiervan wilde afzien van het ministersambt, werd hem geadviseerd het verleden geen grote rol te laten spelen in zijn nieuwe functie.

Ten overstaan van de president, leden van de regering en de aanwezigen vroeg hij zijn wederhelft opnieuw vergiffenis voor deze fout uit het verleden. Liefde en respect voor de medemens en eerlijkheid en transparantie zijn kenmerken voor dienend leiderschap, zei de kersverse bewindsman.

Akiemboto en zijn vrouw.

Naast hem werden ook Rabindre Parmessar Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Vidjay Chotkhan Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Andre Miekaba Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) vandaag beëdigd. 

President Bouterse bedankte de ex-ministers voor de geleverde bijdrage aan Suriname. In samenspraak met hen zal worden gekeken hoe zij elders het best kunnen worden ingezet, in het kader van het ontwikkelingsproces. 

De beëdiging vanmiddag in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Hij is tenminste eerlijk bezig, wou maar dat iedereen zo was : bij sommigen kleeft er bloed aan hun handen en toch worden ze mini-ster adviseur van de pres en 1 is zelf tot pres gekozen !
  Deze soort hebben geen geweten en, ze leven nog lang en ( gelukkig. ) Ma no spang…wan dey do K@ toe,na lit dja yo paai yu paaimang brada, bikassi dja na hemel nang a hell de. Masra Gado no é sriebi brada nanga sisa.
  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 2. Wat moet su nu weer met 4 nieuwe ministers. Velen zijn ze voor gegaan en waar staat su nog steeds. San een vp die alleen maar flauwekul uitkraamt in de dna,over de rijkdommen van su. Wat een lulpraat is dit van een lul. Hebben de suriis nu van wat aan,met voedselpaketten moeten ze zien te overleven,komt deze lul over bodem rijkdommen lullen. Zorg ervoor dat ze nu te eten hebben en hun hand niet behoeven op te houden voor een voedselpakket.
  En trouwens het bedrag dat wordt ontvangen voor het pakket , na ontvangst waar je gaat dat naar toe.


  Maak melding
 3. Werd hem geadviseerd het verleden geen grote rol te laten spelen in zijn nieuwe functie. Opa taki, maar de toekomst ligt in het verleden en degenen die hem adviseerden zijn niemand anders dan baas en zijn gewtenloze meedogenloze trawanten. Oma waarschuwde de verworden paarse familieleden in 2010 en 2015 niet te stemmen op ddb en zijn roversbende, want zei ze toen, perikelen uit de jaren tachtig zullen zeer zeker wederom hun intrede doen, maar dan erger. Neks no fout oma zeiden ze, baas en zoon zijn bekeerd door Meye en Misikeba, ze gaan het anders en beter doen, zoals ze hebben gezegd en beloofd. Anno 2019 weet de hele wereld en zelfs een uk, dat ddb is en blijft een leugenaar,moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover. Reshuffeling jaren tachtig stijl is ook aan de orde, lege deviezenkas, devaluatie, openlijk moorden, drugssmokkelen en roven is het paarse ding geworden om te overleven. opa taki, a wiens sa baas e reshuffel, na soso didibri pree, om aan de macht te blijven. Oma bidt dagelijks dat al die paars duivels ddb bezeten dwazen in mei 2020 tot inkeer komen.


  Maak melding
 4. So so Show dat antecedenten onderzoek en dit verhaal.
  Waarom stapt die man die tot 11 jaar veroordeeld is en binnen kort waarschijnlijk 20 jaar krijgt niet op?? En ook andere ministers zouden op moeten stappen.


  Maak melding
 5. Ministers benoemen en ontslaan is de enige wat deze president kan. O, ja en zijn vieze vuile werk laten opknappen door anderen om later te zeggen a no mi.


  Maak melding
 6. Overheid,
  Ik vraag namens velen u, om de looppaden in alle buurten te verharden.
  Bewoners doen maar wat ze willen in villawijken hoge stoepen, gras enz.
  Wij kunnen, vooral in de regentijd, niet op het trottoir lopen.
  Zelfs de Waaldijkstraat is afschuwlijk.
  Op Monplasir nemen de rijken de bermen in bezit.
  Het land is een chaos.
  Wat jammer.
  Wat betreft de ministers, zeg ik niks.
  Is verloren tijd.


  Maak melding
 7. Ik vraag mij af!! Wat voelde Bouta op dat moment, toen Akiemboto zei “Liefde en respect voor de medemens en eerlijkheid en transparantie zijn kenmerken voor dienend leiderschap, zei de kersverse bewindsman”.

  Stond hij daar gewetenloos of zelf respectloos??? Dat hij durft daar te staan, nadat er zoiets gezegd wordt!! Maar ja!1 dat krijg je met respectloze Duivels!!


  Maak melding
 8. Natuurlijk “speelt het verleden geen rol”
  Als de grote DUIVEL aan top zelf een moordenaar is!
  Wat verwacht je anders van hem??!

  Maar hoe dan ook, deze man is tenminste eerlijk. Hij schuift het niet onder stoelen en banken wat hij gedaan heeft. Hij geeft toe. En dat is ook belangrijk. Iets dat de grote duivel van hem mag leren.
  Geen gierige zakkenvuller, lijkt het mij..
  Veel succes in je ministerschap en hopen dat jij goed werk kan verrichten


  Maak melding
 9. Hoe moet de president zich gevoeld hebben toen Akimboto opbiechte waarom hij geen minister wilde worden. dit is de omgekeerde wereld. Deze president is onwaardig in zijn hoedanigheid en schaamteloos ook nog


  Maak melding
 10. Hij wilde geen minister worde. Toen hebben ze een wapen tegen z’n hooft gezet. Dat als je wort geen minister dan gaat die wapen af. Toen heeft hij eieren voor z’n geld gekozen.


  Maak melding
 11. Wat een flinke kerel die Akiemboto, om zijn vrouw te slaan, maar in dit geval had hij het rustig kunnen verzwijgen, want bij deze paarse partij speelt het verleden geen rol, zelfs met een crimineel verleden niet.


  Maak melding
 12. ddb is de grootste crimineel, grootste misdadiger van de republiek Suriname sinds 25 november 1975 tot heden als het gaat om misdaden/misdrijven tegen de menselijkheid.

  Sergio Akiemboto wilde op grond van antecedentenonderzoek (mishandeling van zijn vrouw ongeveer 10 jaar geleden) de functie van minister van Natuurlijke Hulpbronnen niet aanvaarden. Een zwarte bladzijde in zijn leven. Hij maakt het gewoon bekend aan het Surinaamse Volk, waardoor die het weten en aanvaardt de aan hem gedane voorstel om minister te worden.

  Welke wijze les zou ddb hieruit kunnen leren, gelet op zijn misdrijven/misdaden tegen de menselijkheid. De veroordeling van 11 jaar gevangenisstraf in Nederland, 8 december 1982 strafzaak dat bij de krijgsraad ligt, Moiwana 86 moorden, gewijzigde amnestiewet 2012, enz, enz.

  Wat zou het betekenen voor de Surinamers als hij op het onafhankelijksheidsplein bekend maakt hoe fout hij in elkaar zit en hoe zou het Surinaamse Volk hiermee omgaan. De wereld ermee omgaan en wat zouden de gevolgen ervan moeten zijn? Wat betekent het voor hem? Durft hij gelet op de grondwet, strafrecht, internationale mensenrechten wel zich hieraan te onderwerpen met de daarvoor geldende wettelijke regels (inter)nationaal?

  Wat zou hij hiermee voor de Surinamers, de republiek Suriname, de wereld kunnen betekenen?
  M.I. zou hij hiermee het voorbeeld geven hoe het niet hoort en de rechtsstaat en de wereld een voorbeeld kunnen geven, dat misdaden/misdrijven tegen de menselijkheid niet loont en gestraft behoord te worden. De democratische rechtsstaat Suriname zou goed op de wereldkaart worden gezet. Eens maar nooit meer in Suriname voor de Surinamers en waaraan altijd naar terug gekeken kan worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. baas is gewetenloos en normen en waarden bestaan voor hem ……dus hij zou denken ….a disi vrientje jere…..maaar ja …hij word gewoon minister .dan denk het dom volk dat goede mensen in regering zitten.


  Maak melding
 14. Deze Akiemboto vind ik oprecht en eerlijk!! Hij heeft publiekelijk zijn verontschuldiging aangeboden aan zijn wederhelft en daarvoor ook de functie niet willen accepteren!! Bouta kan les van deze man krijgen. Hij kan de vader van bouta zijn als voorbeeld!!!


  Maak melding
 15. Wat een ontboezeming zeg: huiselijk geweld versus ministerschap. Ministerschap wint met een charmante preek. Wat hierna komt is geen kattenpis maar zwaargeschut. Deze ronde mogen nog vier yuan maken. Voor mei 2020 komt weer een ronde theater en wordt het aantal geresuffeld mini-sterk 50. Knaap staaltje werk van een incompetente embiciel met watertandende boeven. Check ze stuk voor stuk: ze hebben allemaal de kenmerken van boeven zoals door Swamerdamm beschreven. Grote neus, Grote oren, dikke wenkbrauwen, verkeerde kapsel, schuw uit de ogen kijken. Klassiek hierbij de foto van de half Javaans-Hindustaanse dievegge Roline Samsoedin. Wat is met haar zoon gebeurt…zit die lullo nog in voorarrest of is hij intussen naar Cuba verhuisd?


  Maak melding
 16. Die par misser heeft meer levens dan een dode kat kan hebben. Maar goed dat Akiemboto toegeeft dat hij zijn vrouw een goede pak slaag had gegeven op haar mars. Maakt indirect bouta belachelijk dat hij ondanks zijn moorden plee si dent kan zijn. Mini ster mie sie dubai ke ba gaar nu koers verleggen richting zimbabwe. Wat een verzameling van mislukkelingen.


  Maak melding
 17. Volgens sommigen zijn het de Hindoestanen die vrouwen slaan. Wist niet dat het bij deze bevolkingsgroep ook voorkomt. Het is toch triest hij had eigenlijk mini-ster van Juspol moeten worden.


  Maak melding
 18. Dit verhaal doet mij denken aan de aap en de banaan, die bespoten wordt. Hier heb je een persoon, die hoogstaand moraal ten toon wilt stellen. De anderen zeggen, ben je gek joh. Waarom zou je aan iets waarvan jezelf ziet dat het niet door de beugel kan, zo zwaar aan tillen. Kom gewoon en doe met ons mee.

  Dit is net wat er bedoeld wordt, dat bepaalde volkstammen zichzelf opvoeden niet zo zwaar aan moraal of ethiek te tillen. Zeg men wat hiervan, dan wordt dat gebagataliseerd, weggekeken, of erger nog weg gezet als racist


  Maak melding
 19. Ma misgien hei hat nie vertel as was geen rappor bei poolieisie.
  Hei hat sein frauw geslaage. Dang so ernstig dat frauw ging naar pooliesie.
  Dang laater hei is steene in gruis gaan slaan bij grassalco.
  Se segge tok dat jong geleer is out gedaaan.
  Nu hei gaat putte slaan fo die Indiaane.
  Hei bleive slaan iets.


  Maak melding
 20. Se segge dat die berauw koome na die sonde.
  Ma as die berauw sou koome foor die sonde, dang heele dag je sou sien alleen maar huilende mense. Dang die man die hat aangereede die brommer vietser, die sou eers goet huile, dang pas hei sou aanreide.


  Maak melding
 21. Respect voor deze persoon die nu minister is.

  Het is een boodschap aan alle stelende en rovende ministers maar vooral ook een boodschap /waarschuwing aan alle mannen die denken dat een vrouw slaan stoer is en geen gevolgen heeft.

  Maar dat heeft het wel degelijk zo zie je maar na 10 jaar komt zijn “slaan”op tafel bij een antecedenten onderzoek.

  Mannen wees gewaarschuwd een boze bui of woede aanval kan je toekomst vernietigen.


  Maak melding
 22. ik mis Robert Gray v. tr. (RobG) wel een beetje …tjepotie a boy kon faya nanga a tory fu SPSB …succes hoor Robert en veel wijsheid toegewenst


  Maak melding
 23. Mensen, zelfs als Heere Jezus als minister zou worden voorgedragen, dan zouden sommigen zeggen dat dat niet kan, want Hij had geweld gebruikt tegen de gierige materialistische geldwisselaars. Mensen vinden wel altijd iets om over te zeuren, zelfs bij de Zoon van God.


  Maak melding
 24. Padre als Jezus minister zou worden kan God president worden en Maria de voorzitter van de assemblee.
  Adam en Eva zijn dan de stemgerechten?
  Wie wordt Judas dan?


  Maak melding
 25. die soerdjan zou toch naar l v v gaan i. p. v. r o g b of heb ik het mis..
  in ieder geval het team is weer compleet en het werk kan op volle toeren draaien..

  de laatste maanden van dit toneel groep zal heel veel werk verzetten het land op grote hoogte brengen en komt als een ster terug na 2020 in mei..
  nu moet je onderweg naar 2020 geen brokken meer hebben..

  daarna is je toekomst gezegend voor het leven met bloed geld..

  ik vind het triest voor soerdjan, hij kijkt zo zielig, dacht dat hij kon gaan genieten voor het leven..
  het wordt nog een jaar door bijten en wie weet nog 5..


  Maak melding
 26. Deze kabinet wordt in de Hemel geïnstalleerd en zal heersen over de Aarde.
  De duizendjarige Koninkrijk van de Heer komt eraan. Bereid u voor!!


  Maak melding
 27. Hij gaf zijn vrouw een corrigerende tik en dat vond zij niet gepast. Uit liefde voor hem deed zij vervolgens aangifte bij de politie. Ik vermoed dat men dank zij haar daaropvolgende interventie vervolgens niet tot vervolging is overgegaan. Vroeger kon dat wel. In de huidige Nederlandse samenleving wordt dit niet meer geaccepteerd. Als de vrouw eenmaal aangifte heeft gedaan kan dit niet meer teruggedraaid worden.😁😁


  Maak melding
 28. Robert , “een corigerende tik” ….dat doen je tog alleen bij kinderen …..en “uit liefde aangifte doen ” …….dus uit liefde je effe een strafblad bezorgen …….je bent duidelijk niet de oude Rob…..heeft je situatie echt zoeen inpack op je dat je ook over Nederland begin te lullen of probeer je big brother zant in de ogen te strooien.


  Maak melding
 29. Neks no fout, want de man die dat beoordeeld en de beëdiging afneemt, heeft zelf veel boter op het hoofd. So so show dus ! Akiemboto mag ten overstaan van de president, leden van de regering en de aanwezigen zijn wederhelft opnieuw om vergiffenis voor haar mishandeling in het verleden, hebben gevraagd. Echter het neemt niet weg dat in het algemeen bewezen is, dat iemand die zijn vrouw mishandeld, dit altijd weer zal doen. Er is dan sprake van een onevenwichtige persoonlijkheid. Hoe zo dan in dit geval transparantie als kenmerk voor dienend leiderschap.


  Maak melding
 30. Suriname is al jaren verloren onder Bouterse als land.Niemand neemt Suriname nog serieus in de wereld.Men kent Suriname als drugsland en die leider als drugsbaas al jaren en komt nog bij dat hij moorden op zijn geweten heeft in het jaar 1982 december.


  Maak melding
 31. @big brother, een corrigerende tik kan soms wonderen verrichten. Het is hoe je ernaar kijkt. Je kan het ook in de termen van de Dikke Van Dale een pedagogische tik noemen. Volgens sommigen is het in veel gevallen een prima opvoedmethode, anderen vinden het in dit concreet geval vrouwenmishandeling. Velen zijn van mening dat zolang de tik beheerst wordt gegeven er sprake is van pedagogisch ingrijpen. Trouwens ook vele mannen krijgen soms een corrigerende tik van vrouwen. Soms moeten mannen ‘ opgevoed ‘ worden om hen op ‘ koers ‘ te houden.😊


  Maak melding
 32. Een volwassenen een corrigerende tik geven? Dan heb jij nog hhel wat corrigerende tikken nodig RobG , met je stenen tijdperk mentaliteit, van vrouwen blijf je met je poten vanaf, gef dan iemand die sterker is een corrigerende tik, idioot.


  Maak melding
 33. Nu wordt er WEER een BANK VERMOORD door de
  PAARSE clan !

  MMMMmaaarrrr, IK die de ON-gescreende en eerder mislukte
  bobo heb benoemd, GA EEN ONDERZOEK INSTELLEN !!!!!

  PS : You Can´t FOOL All The PEOPLE All The Time !!!!!!!!!!

  Ten slotte hebben wij nog enkele FLITS-AMNESTIE-WETTEN
  achter de hand ! Binnen EEN DAG aangenomen door de PAARSE
  DNA-POPPENSPELERS !


  Maak melding
 34. Ik begrijp dit niet zo goed .Kan iemand dit uitleggen.De een zou geen minister mogen worden omdat hij zijn vrouw 10 jaar geleden een klap zou hebben verkocht.De ander verdacht van moord en voor dugsveroordeeld is zich aan het voorbereiden om werderom gekozen te worden tot president.


  Maak melding
 35. Misschien heeft hij nog veel grotere lijken in de kast en probeert hij de aandacht af te leiden door een relatief kleine zonde op te biechten.


  Maak melding
 36. Akiemboto wou de pers en de geruchtenmachine een stapje voor zijn, vandaar deze verklaring van hem naar aanleiding van het antecedentenonderzoek. Had hij zijn verhaal niet verteld, dan zou vooral de geschreven media hem helemaal vileren en kapot proberen te maken maar hij is slim en is hen een stapje voor geweest. En niet alleen de media zou hem kapot proberen te maken, maar ook degenen die tegen de regering zijn, zouden het antecedentenonderzoek aangrijpen als verkiezingsinstrument om het volk negatief te beinvloeden. Deze Akiemboto is behalve een eerlijke man, ook een strateeg. Heel goed gedaan meneer Akiemboto. Nu maar afwachten of zij uw verhaal gaan verdraaien want daar is een bepaalde soort heel goed in, telkens een aanslag op de waarheid doen.


  Maak melding
 37. ALS JE EEN VROUW SLAAT WORDT JE MINISTER,MAAR ALS JE DE HOOFDVERDACHTE BENT VAN MOORDEN WORDT JIJ PRESIDENT,STERKER NOG ZELFS ALS JE VEROORDEELD EN GEVONNIST BENT VOOR DRUGSSMOKKEL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES