zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNederlandse topkok naar Suriname om kinderen en ouderen te helpen

Nederlandse topkok naar Suriname om kinderen en ouderen te helpen

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse topkok Gerard Wollerich gaat binnenkort met een team van vijf sterrenkoks naar Suriname om geld in te zamelen voor verstoten kinderen en arme ouderen aldaar. Al zes jaar lang maakt hij deze benefit reis en kookt voor een gala diner, waarvan de opbrengsten naar het goede doel in Suriname gaan.

Dit jaar is er geen galadiner maar gaat hij met zijn team voor de lokale bevolking koken op het Onafhankelijkheidsplein midden in Paramaribo. Het wordt een gigantisch spektakel met vlees op de barbecue, rijst, pasta, salades en een toetje om honderden magen te vullen, schrijft dt Het Brabants Dagblad. Natuurlijk is er ook muziek bij!

Gerard Wollerich is in Nederland een voorstaand kok en lid van de Alliance Gastronomique Néerlandaise. In 1995 begon hij restaurant Wollerich in een voormalig notariskantoor in het centrum van Sint-Oedenrode, welke één michelin-ster kreeg toegekend. In 2016 won hij de Gouden Koksmuts, een vakwedstrijd voor toprestaurants.

Op de laatste kookdag in Suriname bakken hij en z’n team altijd pannenkoeken in het Surinaamse Huize Tyltyl, waar kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking leven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. @@ Schipper!! liever laat als nooit!! Sterker nog! ij doen tenminste iets ongevraagd voor Suriname en dat zijn daden!! en niet zo laf als hun eigen mietje leider. De naam DiDiBri zegt al meer dan genoeg!!


  Maak melding
 2. En het is een blanke met een mooi initiatief die belangeloos de magen van onze arme oudjes en kinderen komt vullen.Kwetsbare ouderen en kinderen. Bouta danst Beleki Beketje, zijn vrouw met 40 man op vakantie en het volk laten verpieteren. De ministers van Bouta vullen hun zakken met gemeenschapsgelden, liegen en bedriegen de boel. Laten wij kijken of Bouta en Ingrid zich laten zien wanneer deze koks uit Holland op het onafhankelijkheidsplein komen koken voor onze kwetsbaren.
  Bouta en je kliekje,omringd door talloze beveiligers, die betaald worden van gemeenschapsgelden springen jullie allemaal in de plee.


  Maak melding
 3. Bouta moet niks hebben van Holland, en toch doen de Nederlanders iets positief voor Su. Ik zou zeggen, krijgt maar een stevige diaree van 6 weken lang meneer de nep president ! Hulde aan deze Koks uit Nederland en bedankt, namens de oudjes en de kids uit de bananen Republiek.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 4. Maakt niet uit hoe weinig wij hebben, wij doen het zelf voor onze oudjes en kinderen. Ook in Nederland is er weinig.
  Blij toe, dat nederlandse mensen ,zich om ons willen bekommeren. belangeloos staan te koken en nog commentaar krijgen, waar ze dat nog moeten gaan doen. Wees blij voor onze mensen; en wat zeg je dan????
  bedankt! Wij laten steken vallen, kok Wollrich pakt de steken op. Zo werkt God in het geheim op het gebed van de oudjes en alle anderen die dat ook doen voor ons land. Take Care; wij menen het niet onaardig, komt wel ondoordacht over. Laten wij dankbaar zijn!!. Gado de ung fesimang. Miracle worker; A promise keeper. Light in the Darkness.Bless u all.


  Maak melding
 5. Terecht,de huidige shit gaan deze nu deels opruimen. Onze oudjes en kinderen pamperen. Daar waar eerst, shit was, a torie e draai. Geen dank je wel, uit nederigheid. Wel uit dankbaarheid naar de Schepper, die alles en iedereen gebruikt om gebeden te verhoren, soms ook uw vijanden een taak geeft om te helpen. Vergeef ze en segie dem, opdat U buiten schot blijft. Ook U hebt vast ook gebeden en velen, nu komt een opening, door deze koks. Let it Be….; let it be!! Onze oudjes en kinderen verdienen beter, dan de huidige situatie nu; die ook zal keren. Geloof en hoop, geef U Liefde aan deze koks. Dat zal zich vermeerderen voor U en mij.
  Ik begrijp dat het wrevel oproept, deze gevoelens ken ik ook, gaat wel om onze oudjes en kinderen. Ze krijgen wat ze verdienen, kunnen wij onze gevoelens opzij zetten??? Alert blijven. Afiba, ik begrijp je! Bless you. Deze koks willen hun steentje bijdragen. Geef ze de ruimte. Give them your love, zingt Withney. ook aan de koks and you will see!!!!! zegen op het plein en tevreden mensen, die de hoop en geloof in Liefde voor ons land zullen omzetten. Dat wi habi vanoudoe. Lang stukje. Kon niet anders dan zo. Wil niet belerend overkomen wel mijn emoties delen met mijn volk. Ook ik zoek tussen de heftige emoties naar een weg. Bless you and greetings to all.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES