zaterdag, februari 24, 2024
HomeFotoVoetganger op zebrapad aangereden in Suriname

Voetganger op zebrapad aangereden in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Dat voetgangers ook in Suriname kwetsbare verkeersdeelnemers zijn, is vanmorgen weer bewezen aan de Indira Gandhiweg. Een voetganger die de weg via een zebrapad overstak werd daar aangereden door een personenauto. De voetganger liep schaaf- en snijwonden op en moest per ambulance naar de spoedeisende hulp worden vervoerd.

Het ongeval gebeurde rond 08.45u niet ver van Roopram Rotishop. De voetganger was naar de winkel om inkopen te doen en liep alweer terug naar huis. Bij het oversteken werd hij geraakt door een auto, die uit een van de zijwegen kwam.

Omstanders boden het slachtoffer ter plekke hulp tot dat de ambulance er was. Agenten van het Korps Politie Suriname waren ter plaatse voor onderzoek. Er is nog geen officieel bericht vanuit het korps naar buiten gebracht.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

23 REACTIES
 1. Tijdens mijn vakantie in Suriname kwam ik erachter dat automobilisten doorgaans niet stoppen als je op het zebrapad staat. Je moet geduldig wachten tot er geen verkeer komt en dan pas oversteken. ik ben tijdens mijn vakantie bijna omver gereden op een zebrapad vandaar dat ik niet vanzelfsprekend ervan uitga dat het verkeer voor mij gaat stoppen.


  Maak melding
 2. Heel lastig voor d persoon, wel goed dat hij der goed van af is gekomen , met wat schaaf wontjes,
  Zebrapaden ZIJN ZOEK , Sorteer vaken Midden streep ,Dus hoe gaat een auto mobilist kunnen zien of weten datje een Zebrapad nadert,
  Kan die Wip of Zip dat niet zien ,
  Beterschap jere Brada,
  Maar let vervolgens goed op


  Maak melding
 3. Dit is toch te bizar voor woorden? De duivel heerst achter het stuur. Agressie in het verkeer komt dagelijks voor. Je bent dan heel wreed bezig om iemand zo iets aan te doen. Dit is een zwaar misdrijf. Hopelijk wordt zijn rijbewijs ingevorderd en smartengeld betalen voor het leed.


  Maak melding
 4. Veel zebrapaden in Suriname zijn nauwelijks waarneembaar met het blote oog.
  In Nederland stoppen fietsers nooit bij het zebrapad. Ze denken dat ze hun rem enkel mogen gebruiken als ze aankomen op plaats van bestemming.


  Maak melding
 5. Sranang mang stopt alleen voor een mooie meid die wilt oversteken alle anderen hebben geen voorrag.
  En als je stopt voor een oversteker dan halen ze je nog in.
  Dus altijd wachten en kijken en geen verkeer aankomt dan pas proberen de oversteek te doen


  Maak melding
 6. Het is me opgevallen dat de laatste tijd de meeste verkeersongevallen berichten van de Indira Gandhiweg zijn. Het is bovendien 1 van de drukste wegen in Suriname en het word ook met de dag drukker. Het is ook dé weg naar ons Zanderij. Alhoewel er andere routes ook zijn, kom je toch tot een bepaalde hoogte weer op de Indira Gandhiweg.
  Het zou eigenlijk prioriteit moeten zijn van de regering, in deze de Openbare werken, om deze weg te verbreiden ipv de Martin Luther King weg (Highway in de volksmond). Deze weg moet ook, maar toch vind ik dat het kon wachten.
  Langs de Indira Gandhiweg heb je ook veel scholen. Het is echt een drukke weg. En iedereen heeft altijd haast.
  Jammer hoor, echt jammer. Er is bijna geen mede mens gevoel meer en geen mede mens verantwoordelijkheid….
  Hopelijk herstelt de voetganger gauw


  Maak melding
 7. Het Zebrapad is Amber zichtbaar. Chauffeurs zien het blijkbaar niet of hebben niet geleerd dat ze oversteken mensen voorrang moeten verlenen. Zielig voor de mevrouw. Sterkte en beterschap.


  Maak melding
 8. Met dit voorval moet er gebruik van gemaakt worden om het Surinaamse volk duidelijk te maken waarvoor een zebrapad dient. Als je de boel observeert dan zie je dat de gemiddelde autobestuurder in Suriname totaal geen besef heeft waarvoor er mensen langs een zebrapad staan. Iedereen rijd maar gewoon door het is de voetganger die en moment moet zoeken om veilig over te kunnen steken. Ook is het zo dat als er een bestuurder besluit om voor je te stopen, ook dat is er uiterste voorzichtigheid geboden, omdat een andere auto bestuurder de gestopte auto wil inhalen. omdat hij of zij totaal geen weet van heeft waarom de voorganger stopt bij een zebrapad. Ook al staat er een politie erbij, voor hem is dit de normaalste zaak van de wereld, dat het publiek wacht op een moment om over te kunnen steken. Dit gedrag moet drastisch omver geworpen worden in ons swietie Suriname, anders gaan er uit eindelijk geen voetgangers meer overblijven overblijven


  Maak melding
 9. Alle Surinamers heropvoeden, ook die nog moeten komen vanaf de kleuterschool tot middelbare school.
  Ik zie geen ander oplossingen wat er gaande is in Suriname, normen en waarden opleggen met mogelijke dwang, Surinamers hun tijd voorbij geschoten met hun denk wijze en respectheid in zijn algemeen.
  Wa blessie dé


  Maak melding
 10. Alle waarschuwingen omtrent de verkeersveiligheid ten spijt en aan dovemans oren gericht. Een ieder die achter het stuur zit heeft haast. Verkeers- en gedragsregels worden dagelijks overtreden
  Men houdt zelfs totaal geen rekening met de medeburgers / voetgangers in het verkeer. Een kwestie van een verdorven mentaliteit in de sociale omgang die voorts en ook op andere terreinen waargenomen kunnen worden. Er zijn mijn inziens meerdere actoren in het geding, die debet zijn aan de ongeregeldheden vanwege weinig tot geen plichtsbesef. Dit regardeert dan wel de overheid die meer dan ooit aanzet is en dient te komen tot het formuleren van een beleidsplan met een pakket aan maatregelen tot gedragsveranderingen. Suriname mag niet verworden tot een politiestaat of anderszins over te gaan tot het communisme.

  Geen gemakkelijke opgave, maar per slot van rekening gaat het immers om het nut van een geordende democratische samenleving, met plichtsbesef en solidariteit die als maar verloren dreigt te gaan en tot verguizing komt. Organiseren kan men kennelijk wel makkelijk, echter het controlemechanisme is een taak die men nochtans in Suriname niet genoegzaam kent, anderszins dat men dit vaak achterwege laat. Heropvoeden mag dan ook het motto zijn want asociaalgedrag en/of nalatigheid valt hoe dan ook niet te tolereren. We moeten terug naar de veiligheid en de individuele verantwoordelijkheden met het goede plichtsbesef van weleer, want wat vrijheid ooit was werd macht en kan nimmer de bedoeling zijn.


  Maak melding
 11. Ma as die pad is bestem voor Seebraa, dang wat was foetoemang en brommer vietsmang daar op die pad gaan doen? Om die rust fan die Seebraa te ferstoore?


  Maak melding
 12. dit soort overtredingen behandelen als poging tot doodslag en ook zo bestraffen, heel misschien dat er dan wat verandert aan de kut mentaliteit van veel automobilisten


  Maak melding
 13. Ik weet het niet zeker maar volgens mij heb je op een zebrapad in Suriname geen voorrang. Vandaar dat die idioten met overstekende voetgangers geen rekening houden. Bovendien zijn die zebrapaden vaak nauwelijks zichtbaar.
  Maar ook al zou dat allemaal zo zijn als je iemand de weg ziet oversteken, kan je tenminste snelheid verminderen dan wel stoppen. Maar kennelijk denkt menigeen: ik heb voorrang dan zal ik die ook krijgen/nemen. Kwestie van mentaliteit.


  Maak melding
 14. Afiba je hebt gelijk ook in Nederland rijden ze op v.o.p. van de sokken meer dan wel voornl . door “niet” autochtonen, is me laatst nog haast overkomen , pech voor deze licht getinte Noord Afrikaan dat ik werkschoenen aan had met gevolg een prachtige deuk in zijn spatbord, hij wilde zijn auto ook nog uitkomen om verhaal te halen , heeft zich toch maar bedacht, na mijn opmerking , Make my Day.
  Moeten ze in Suriname ook maar eens gaan doen, dit soort wegpiraten afdrogen


  Maak melding
 15. Ze zouden er goed aan doen om stoplichten te plaatsen. En het zebrapad goed te laten opvallen.
  Alles staat er valt met verkeersregels, en het handhaven ervan.


  Maak melding
 16. Mensen lopen blind de zebrapad op zonder te kijken hoever een auto van de zebrapad is verwijderd. Soms zijn deze paden erger dan verkeerslichten, want de stroom overstekenden is zo groot en aanhoudend, dat je best tot 10 minuten moet wachten voor je kunt doorrijden. Vervang ze dan voor verkeerslichten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES