zondag, juni 23, 2024
HomeFotoCentrale Markt in Suriname beschikt vanaf nu over gratis WiFi

Centrale Markt in Suriname beschikt vanaf nu over gratis WiFi

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Centrale Markt in Paramaribo beschikt sinds kort over gratis WiFi. Standhouders en marktbezoekers maken gretig gebruik van de internet faciliteit. Marktmeester John Lecton verteld dat bijna de hele markt over internet beschikt. Er is nu een testfase gaande en er zullen volgens Lecton waar nodig meer WiFiboxen geplaatst worden, zodat er overal verbinding gemaakt kan worden.

De faciliteit is door de SPSB gefinancierd, die ook een ATM machine onder de markt heeft. De bank wil haar dienstverlening uitbreiden en heeft in dat kader voor de faciliteit gezorgd. De Centrale Markt doormaakt vele ontwikkelingen. De verlichting van de markt en de trappen zijn aangepakt, er zijn toilettengroepen gebouwd, op verschillende locaties hangen er televisietoestellen en bezoekers van de markt kunnen nu ook bij de fotobox onder de markt terecht voor het maken van pasfoto’s, pretfoto’s. 

De markt beschikt ook over een prikpunt en het ligt in de bedoeling dat ook de verschillende nutsbedrijven een unit in de markt hebben. Lecton zegt dat er in samenwerking met het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost alles aan wordt gedaan dat het prettig vertoeven is onder de markt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Als je denkt dat de markt de plaats is waar je heel wat leuke tijd door zal brengen omdat er wi-fi service is….
  Wie houd wie voor de gek hier!?


  Maak melding
 2. Het wordt een mooie hangplek voor app-ers en internetters.
  geld om spullen te kopen op de markt waar je gulden een daalder waard is hebben ze niet.


  Maak melding
 3. Het moet niemand gaan verbazen als vele jonge Ocer bermgangers en paarse schoolgaande jeugd, in en rondom de markt zullen gaan rondhangen. Gevolg, nog meer verkeerschaos, drukte, berovingen, gevechten etc.


  Maak melding
 4. Bekijk het ook positief, hoeven de bezitters van een smartphone niet de eigen data bundel te gebruiken bij een bezoek aan de markt. Voor zover ik weet is er nog geen provider in Suriname die onbeperkte data aanbiedt zoals in Nederland. Dus wellicht een extra service die in een bepaalde behoefte voorziet.


  Maak melding
 5. Gelukkig wonen deze negatieve mensen niet in Su. Laat je behandelen door een psychiater. Jullie gunnen het Surinaamse volk niets. We hebben het al moeilijk door idote politici . Ga wat beters doen en bespot jezelf.


  Maak melding
 6. Aaaiii boi eindelyk kunnen de vrouwen nu gratis flirten n afspraakjes makn mt hun buitenmannen en de mannen met hun buitenvrouwen. 90% vn de verkopers/sters hebn een buitenechtelyke relatie met elkaar onder de markt. Hihihi leuke tydverdryf toch?


  Maak melding
 7. Laat mij eerst beginnen met aan te geven dat de MARKT een WI SANI is en geen politieke shit. Ik als VHP sympathisant vind de markt super leuk, en Meneer Lecton heeft wel degelijk gepresteerd, ik heb hem het 1e jaar op de voet gevolgd en PETJE AF VOOR DEZE MARKTMEESTER

  Ook voor de mensen die er werken is het super fijn om 1 van werelds grootste verslavingen , INTERNET gratis op de werkplak te hebben. Maar IDD ook voor de mensen die de markt bezoeken.

  Nee hoor Meneer Lecton is heel goed bezig
  wat goed is mag gezegd worden …
  jammer dat ons land zo naar de verdoemenis is gegaan…
  maar de Markt is wel al bijzonder goed opgeknapt.


  Maak melding
 8. Wifi op de centrale markt, een openbare ontmoetingsplaats van kopers en verkopers zal natuurlijk de klandizie doen toenemen. Veel mensen, vooral jongeren zullen de markt bezoeken en gaan ook geld uitgeven aan marktproducten. Goed voor de omzet van de marktverkopers. Een slimme ondernemer kan hierop inspelen. Als de wifi acces points goed worden afgesteld zullen alleen mensen die zich op het marktterrein bevinden toegang hebben tot de wifi. Het lijkt me ook wenselijk dat gebruikers zich eerst registreren met een geldig emailadress. Via dit emailadres krijgt men vervolgens een code opgestuurd om in te loggen. Daarnaast moet men het gebruik van deze openbare voorziening beperken tot een 1 tot 2 uur per dag. Hiermee kan men misbruik in veel gevallen voorkomen.


  Maak melding
 9. De sponsoring van gratis wifi komt uit de koker van de SPSB. Nu betaald men nog met contant geld op de Centrale Markt, maar het streven is (evenals in China, India en grote delen van Afrika) om mobiel betalen te propageren. Gratis wifi is hier het voorzetje en het afwijzen van cash payments is ook niet zo ver meer. Zie in dit kader ook de het advies aan burgers om vooral digitaal te betalen, omdat daarmee het US$ tekort mee kan worden omzeild. Wie het chip niet accepteerd, zal niet kunnen kopen of verkopen.


  Maak melding
 10. iedereen klaagt dat er nergens gratis wifi is.
  nu komt er wifi. geklaag wordt erger voor iets dat gratis is
  jullie zijn erger dan nederlanders met geklaag.
  of zijn jullie nederlanders in surinaamse kleren


  Maak melding
 11. Deze koebel denk dat CMP een cybercafé is. Het is gewoon je bussiness doen daarna naar huis, klaar is kees. A koulo wojo tingi na ka, gaat die man dat ding gewoon zien als een cybercafé. NO MANG, MONEY BUSSINESS MAKING.


  Maak melding
 12. Deze koebel denk dat CMP een cybercafé is. Het is gewoon je bussiness doen en daarna naar huis, klaar is kees. A koulo wojo tingi na ka, gaat die man dat ding gewoon zien als een cybercafé. NO MANG, MONEY BUSSINESS MAKING?


  Maak melding
 13. Ben benieuwd hoe lang het zal duren. want horden zullen er zijn om de wifi te gebruiken, De vraag is dan zeker hoe traag de wifi zal zijn.
  Of word je na 5 minuten automatisch eruit gegooid. telesur haar verbindingen blinken niet uit qua snelheid en capaciteit


  Maak melding
 14. ZIET DOEN LAAT DOEN. ALLA SANG MI É DOE A JAPIE É DOE. LAAT DE STAAT ER VOOR ZORGEN DAT DE MARKT EERST EEN STEVIGE SCHOONMAAK BEURT KRIJGT IPV AAN NUTTELOZEN ZAKEN GAAT INVESTEREN ZOALS WI-FI INSTALEREN OP DE MARKT.

  SARI TORI…..🤣🤣🤣🤗🤔


  Maak melding
 15. Top…ook al ga ik zelf zelden; lang leve de vooruitgang!
  En Suri’s die klagen zijn jaloers want ze lopen zelf in den Haag of Rotterdam markt…..zonder wifi, hihi😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES