donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJuspol Suriname gaat voor verdere uitvoering 'Sycamore Tree project'

Juspol Suriname gaat voor verdere uitvoering ‘Sycamore Tree project’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) gaat voor de verdere uitvoering van het zogenoemde ‘Sycamore Tree project’. Dit zei minister Stuart Getrouw bij de afsluiting van de pilot op donderdag 25 april, in de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. Eén van de belangrijkste doelstellingen van het project is om het hoge percentage recidive waarmee Suriname te kampen heeft, terug te dringen.

Het Sycamore Tree Project is uitgevoerd in het kader van de 10th European Development Fund (EDF) en is onderdeel van het regionaal project getiteld ‘Support for Crime and Violence Prevention and Social Development’.

Het project is specifiek gericht op het terugdringen van de criminaliteit en geweld in de CARIFORUM-Staten, door het aanpakken van ongewenst/geweld gedrag; het verbeteren van reacties van instituten op geweld en het bieden van mogelijkheden om deze te beperken. Verder is het ook gericht op het reduceren van incidenten van huiselijk geweld; het verminderen van recidive’ en het bevorderen van sociale integratie en re-integratie van daders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Las ting. Het enige dat afdoende zou kunnen werken is het strafrecht te dekoloniseren. Voer de Sharia in.
  Handen afhakken, ophangen. Zijn afdoende middelen dat de een en dezelfde persoon niet recidiveert.

  Buitendien wil de grootste groep die in aanraking komt met justitie ook dat er gedekoloniseerd wordt. Voer dus de Sharia in.

  Men zal merken, dat het in de financiën scheelt. En er een angst effect van uitgaat.


  Maak melding
 2. Recidive heeft voornamelijk met de persoon van de revidist, zijn omgeving en het nationale beleid maken. Op al deze niveaus schiet de paarse parasitaire boevenbende tekort. Mooie praatjes om redicive te voorkomen, begin je eigen mpp huis eerst schoon te vegen, yu kaolo graaiers en naaiers van het volk. Het zit in de genen van de paarse geboefte om het volk keer op keer te misleiden om de eigen zakken te kunnen vullen. Suriname is een bedel staat geworden, de criminelen vieren hoogtij. Geef het goede voorbeeld door de miezirige genoefte van paars eerst achter slot en grendel te plaatsen.


  Maak melding
 3. Dit zal alleen kunnen lukken als de hoge werkeloosheid en de corruptie wordt aangepakt zoals het hoort.
  Te beginnen bij de top, top down benadering, en binnen 5 jaar de werklvloer en de bevolking.
  Tegelijkertijd de broodnodige hulp aan het volk bieden en overheidsmaatregelen zodat de overheidsinkomsten toenemen.
  Dit is een begin maar nog niet het einde.


  Maak melding
 4. Het is waar dan er eerst of misschien wel tegelijkertijd veel andere dingen moeten gebeuren zoals:
  het goede voorbeeld van de overheid en de omgeving van de misdadigers (ouders, familie, vrienden) en het aanpakken van de werkloosheid.

  Maar volgens mij is het grootste probleem dat er te veel drop outs zijn in Suriname. De belangrijkste peiler voor een land is de scholing en de persoonlijke ontwikkeling van het volk. en dat hoeft niet altijd Academisch of HBO te zijn. Men kan jongeren interesseren om een vak te leren, b.v. metselaar, timmerman, automonteur etc., en ze tijdens de opleiding goed te begeleiden.

  Volgens mij is dit de beste preventie. Hiermee kan worden voorkomen dat het de jongeren in de criminaliteit belanden.


  Maak melding
 5. Goede actie. Een ding moet duidelijk blijken. Het moet resultaat boeken! Dus, na enige tijd als we gaan consolideren is het de bedoeling dat dit project zinvol is geweest. We praten hier over diverse actoren. Kind, ouders, opvoeders, de school en de maatschappij. Het moet wel aansluiten op elkaar. Terdege moet je rekening mee houden dat sommigen de boot missen en ook voor die mensen passende opvang en begeleiding bieden. Het is belangrijk mensen te begeleiden en ze in de gaten te houden want anders gaat het mis.
  Jij @ Alles voor loze beloften en een pakket.

  Stop de Sharia in je reet. Ik zal je aanraden om je eigen handen af te hakken wanneer je een misdrijf pleegt. Bij overspel, pak de eerste steen en stenig jezelf. De sharia is niet meer van deze tijd. Het is een wanhoopskreet


  Maak melding
 6. @Bigi Sma en @Sam vooral; spijkers op de kop geslagen en goed verwoord.
  Betekent dus dat je bijna kunt spreken van en over een “ verloren generatie “ míts de Overheid alsnog snel, goede maatregelen neemt.

  Deze generatie gaat echter volgend jaar ook stemmen. Wie confronteert hen met hun eigen uitzichtloze situatie én de eigen verantwoordelijkheid welke ze hierin hebben?
  Welke partij wil zich écht met deze zeer zware taken bezighouden?
  Waar zullen de financiën vandaan gehaald kunnen worden voor dit “ achterstallig onderhoud” als de Staatskas nu zo leeggeroofd is?

  Kortom, ik blijf hoop houden voor Suriname maar soms lijkt het zo zinloos.

  Doet me daarom goed om zo
  nu en dan toch inhoudelijk goede opmerkingen te lezen i.p.v. al dat gescheld op elkaar.
  Ook al zijn het maar opmerkingen en nog geen daden. Geeft alsnog hoop dat de direct verantwoordelijken ook tot nadenken gezet worden; de kiezers en de gekozenen.


  Maak melding
 7. @ Pakiratigri,

  Ik heb geen reet maar een klein reetje. Ik wist niet dat het bedoeld was om dingen erin te stoppen, ik dacht juist om er uit te halen.
  Ik begrijp door jouw opmerking naar mij toe, dat je bekend bent met dat er in er dingen in worden gestopt of dat jij er dingen in stopt of laat stoppen.
  Ik zal je advies niet opvolgen om in de mijne wat dan ook te stoppen. Voel je vrij om dat bij jou te blijven doen en ik zou zeggen geniet er van. Een ieder z’n ding.

  Dat de Sharia niet van deze tijd is moet je o.a. de Afrikanen gaan leren. Zij zien bijna in heel Afrika de heil of de herinvoering van de Sharia in.
  Het is nu eenmaal zo dat je bepaalde volkstamen alleen maar met harde hand iets kan leren, dat zie je ook hoe men omgaat met deze volkstamen in Afrika.
  Aangezien een groot deel van de delinquenten in Suriname hun voorouders afkomstig zijn uit deze volkstamen en ze niets moeten hebben van westerlingen die bijna allemaal kolonisatoren waren lijkt mij de invoering van de Sharia met name voor hun op de plaats. Ze krijgen dan te maken met een niet westers georiënteerde strafrecht, zien hoe ze piepen dan.

  Pakiratigri mijn eigen handen afhakken of laten stenigen hoeft niet en zal ook niet gebeuren. Ik ben netjes opgevoed. Ik behoor niet tot de volkstamen met hier en daar kinderen die niet worden verzorgd door pa. Of waar ma meerdere kinderen heeft van meerdere pappas. Ook weet ik het verschil zoals velen die met mij uit mijn bevolkingsgroep komen tussen mijn en dijn. Ik hoop van ganze harte dat ik hetzelfde van jou mag zeggen.

  Mag ik afsluiten door jou, allesweter en goedprater naar een betekenis van een spreekwoord vragen. Deze luidt. Tigri moe sabi pe ai krasie ing go. Zou dat ook voor een Pakiratigri gelden?.


  Maak melding
 8. Dit soort baarbarse wet geving zal hier niet in gevoert worden,wy wonen in een beschaafd land,dat er criminaliteit is helaas maar geen oog om oog mentaliteit .gewoon mensen veroordelen en tewerk stellen
  en resocialiseren een vak of opleiding laten leren en begeleiden,want de maaschapy is ook schuldig aan deze mensen hun gedrag,wy leven in een zeer complexe samenleving .wat jammer genoeg heel pynlyk is


  Maak melding
 9. @ Brown

  De maatschappij zijn, zij, jij, ik wij. Mensen. Wij zullen het zelf moeten oplossen. Met reificatie en abstract wegpoetsen van probleem of het beestje niet bij de naam noemen, kom je nergens.

  Als we het kolonial strafrecht niet meer willen hebben zoals in het wetboek van Strafrecht sinds de koloniale tijd is ingevoerd, is de sharia als niet westers georiënteerde strafrecht wetgeving een alternatief. Overigens ook een strafrecht vorm toegepast in Dubai.

  Wat wilde wij worden??? Een tweede Dubai. Of willen we ook in dit opzicht aan cherry picking doen.

  Dubai geldt overigens ook als een beschaafd land. Ook de Islamitische Bank waar we van dankje dankje, begi, begi, van lenen geldt als een beschaafd instituut.

  Of doe jij ook aan gespleten tong praat.


  Maak melding
 10. Er is een heel simpele methode: meditatie.
  Maar ja, het komt uit India, dus ……. is het niet besteed aan de zwarte, vinden de zwarten zelf.


  Maak melding
 11. mensen die de sharia willen, mogen lekker terug naar de landen waar er sharia heerst. wij willen die rommel niet in Suriname. als je logisch nadenkt is sharia slechter dan het kwaad zelf, ..tenminste als je een beetje in God gelooft..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES