woensdag, februari 21, 2024
HomeFotoSteeds meer weerstand tegen verkoop aandelen goudconcessie Suriname

Steeds meer weerstand tegen verkoop aandelen goudconcessie Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De geplande verkoop van de aandelen van Suriname in het Saramacca-goudproject van Iamgold roept steeds meer weerstand op. Door sommige partijen, met name in de oppositie, werd dit voornemen van de regering reeds getypeerd als ‘uitverkoop’ en ‘het domste’ wat de regering kan doen. Maar nu heeft ook de regeringspartij NDP aan president Desi Bouterse gevraagd om de verkoop voor 75 miljoen US dollar in heroverweging te nemen.

In een brief aan de president stelt de DNA fractie van zijn eigen partij dat kopstukken van de fractie in het parlement zich gebogen hebben over deze kwestie. De NDP fractie ziet de 30 procent aandelen nog steeds als een lucratieve investering voor Suriname, welke op termijn terugverdiend zal worden aldus de NDP. De NDP-fractie heeft zich hiermee tegen de verkoop van de aandelen uitgesproken.

Eerder gaf de PALU aan dat het verkopen van het Surinaamse aandeel van 30% in de overeenkomst met Iamgold, zowat het stomste zou zijn dat we als land kunnen doen. “Wij zouden daarmee een tak, hoog in de boom, aan de verkeerde kant doorzagen, terwijl wij er zelf op zitten. De overeenkomst met Iamgold die in 2013 is bereikt onder leiding van PALU-minister Jim Hok op Natuurlijke Hulpbronnen, is een van de beste garanties op toekomstige inkomsten om de schulden die in de afgelopen jaren zijn gemaakt terug te kunnen betalen” aldus de PALU.

De Raad van Ministers had de verkoop van de aandelen voor US$ 75 miljoen reeds goedgekeurd. De wijziging van de Delfstoffen Overeenkomst met Rosebel Gold Mines is reeds bij de Staatsraad. De vraag is nu wat de president gaat doen.

BREAKING: Volgens starnieuws wordt de verkoop van 30% aandelen aan Rosebel afgeblazen!opening
Fernandes Express
Caribbean Party

50 REACTIES
 1. Waarom ‘zeurt’ de DNA nou over die 30% aandelen Iamgold ter waarde van 75 miljoen USD? Er zit voor zeker 200 miljard USD in de bodem van Suriname? Dan ga je je toch niet druk maken om zo’n fooitje? Dan is 75 miljoen USD toch ‘peanuts’?


  Maak melding
 2. Dit beleid van deze regering lees moordverdachte Drugscrimineel is synoniem aan zelfdestructie.

  Het is hetzelfde als een junkie die de hele huisraad van zijn eigen moeder verpatst.

  Ik snap ook wel dat ze verlegen zitten om geld: Hoe zou dat komen, Rara Rara?


  Maak melding
 3. Inderdaad als de bodemschatten in Suriname een waarde van $ 200 miljard vertegenwoordigen (welk labiel persoon heeft dit berekend ?) is due $75 miljoen een schijntje. Niet zo lang geleden werd door Surinamers geschreeuwd dat Nederland dat land leeggeroofd had. Nu zijn ze zelf het land aan het leegroven en dan hoor je ze niet meer. Het is behalve een dom ook nog eens een hypocriet volk!


  Maak melding
 4. Wie verkoopt het land aan de mulitinationals en gaat tegen de wil van het Volk (de DNA) in.

  Zelfs voor de NDP zal duidelijk moeten worden dat haar regering het belangen van het land niet dient.

  1 >> het financieert Newmont met alle cashflow nodig om de mijn te bouwen.
  2 >> daarna wordt de mijn via staatsolie maximaal beleent waardoor er nu minimaal $ 20.000.000 van de inkomsten naar het buitenland (ING/Credit Suise) verdwijnen.
  3 >> Suralco/Alcoa waar nu 4 jaar leugens verhuld worden om Alcoa ter wille te zijn en haar met minimale kosten uit Suriname te laten vertrekken. DNA brede eisen worden genegeerd.
  4 >> Waar Venetiaan en vrienden aandelen scoorden zonder een Dollar uit gegeeft Biouters goud in the area of interest voor een fooi weg omdat er geen geld meer is.

  NDPers het lijkt mij tijd dat u gaat afrekenen met de oude mannen en hun chef rover Boefdraad. Indien de fractie zich niet hard op stelt zijn ze kansloos. Want ook deze $ 75.000.000 zal verdampen op het altaar van de staatschulden.
  De NDPers die hun hoofd kunnen gebruiken moeten voorkomen dat alles verdampt op de puinhoop die Boefdraad gemaakt heeft.

  Wie de baas is wordt onder tussen duidelijk nu de Chinese Vissers hun ruimen aan het vullen zijn.


  Maak melding
 5. De NDP kan niet langer wachten met de verkoop van de aandelen.Er is enige tijd nodig voor de verkoop op de achtergrond raakt.Tegen de tijd dat het heftig aan toegaat in de verkiezings campagne ,gaat de NDP komen met de Afobakka dam als een verworvenheid en een ieder moet intussen de verkoop van de aandelen vergeten zijn.
  Nog is niet bekend wat er met de energie van de dam gedaan gaat worden.Om een lampje te laten branden,is het niet nodig.


  Maak melding
 6. DTW 28-4-2019 DNA wacht op wetswijziging verkoop aandeel Iamgold

  “”Het is van belang om te weten, stelt NDP-fractieleider André Misiekaba, of de regering de kosten nog kan opbrengen die gepaard gaan met behoud van voornoemd aandelenpakket. Indien dat niet zo is, zal ook worden nagegaan of er eventueel andere opties zijn dat wel te kunnen doen. “Al die zaken zijn zaken die wij zullen moeten bekijken om te kunnen beoordelen of het een juiste stap is of niet.” Misiekaba zegt daarom het voorstel en de motivering van de regering af te wachten, aleer een standpunt in te nemen.””

  Puur bedrog. De deal tussen de coalitie en de regering is al gemaakt. Alleen gaan ze in de DNA (TV) laten zien dat ze kritisch zijn. Coalitie (inclusief de jaknikkers) plus 2 die helemaal geen verstand hebben, gaan deze deal goedkeuren.


  Maak melding
 7. Een andere regering zal niet 5 niet 10 maar misschien 20 jaar nodig hebben om al deze rotzooi van dit regering recht te trekken.

  De 19.5 miljoen euro krijgen ze niet vrij, dus dan maar de goudsector in de verkoop doen. De verkiezingen staan voor de deur dus het geld moet hoe dan ook komen voor de verkiezingscampagne.

  Waarom ze het geld niet vrij krijgen van Nederland roept vraagtekens op. Is het gewoon weg dat het om biljetten gaat met valse serienummers?
  Suriname moet waarschijnlijk aantonen hoe ze aan deze biljetten komen.
  En dat kan Su niet omdat ze weten dat de meeste biljetten vervalst zijn.


  Maak melding
 8. Alles wat jullie hierboven hebben geschreven klopt. Bouta is zelfs in staat zijn moeder en kinderen te verkopen. Na de seal heft hij zijn glaasje met wijn. Deze hele regering moet oprotten. Pengel, Boefdraad, Dodsen, Yildiz-Pollack, de moeder van de kinderverkrachter is al opgerot. Nu de rest nog.
  Allemaal zakkenvullers. Deze negro’s zijn continue bezig ons land verder de vernieling in te helpen.
  Alles wat zij doen is uit eigen belang en die van hun familie en vrienden. Er komen straks nog meer, stichtingen, bv’s, nv’s aan het licht van deze randdebielen. Ze liegen, roven en bestelen het volk. Daar zijn zij heel goed in. Heb je een rein geweten, dan hebben zij geen lijfwachten nodig. Zelfs als ze hun behoeften gaan doen, zijn ze omringd door lijfwachten. Wat voor kolder is dit. Het zijn allen hooggeboren en laaggevallen gasten met zeer vuile streken, die ons volk dagelijks bedriegen. De lijfwachten om hun heen hebben ook een houding van “prijs de heer” kom niet verder because I am kill you. Wat een schaamteloze vertoning. Als je een rein geweten hebt? Is een lijfwacht nergens voor nodig. Ik kan mij niet voorstellen dat zij zich zo belangrijk voelen of denken te zijn. Al deze lijfwachten worden betaald van onze gemeenschapsgelden. Minister worden vervoerd met een hele colonie lijfwachten in dure auto’s. Dieven denken vaak bescherming nodig te hebben zodat zij rustig kunnen doorgaan met stelen.

  Komt het ooit goed met ons landje???


  Maak melding
 9. Deze incompetente regering schijnt er een gewoonte van de te maken de rijkdommen van het land te verpatsen om een zeer ondoordachte manier. Als je zelf niet over de kennis beschikt haal die dan uit het buitenland , leer en neem de ontwikkeling van het land zelf ter hand. Maar dat is natuurlijk teveel gevraagd. We geven een aandeel weg voor 75 miljoen dollar waarvan het grootste deel uiteraard in de zakken van deze graaiers zal verdwijnen , ze hebben toch nooit genoeg. Ik mag hopen dat na het NDP tijdperk , want eens komt er een eind aan deze ellende, al deze misdadigers ter verantwoording geroepen zullen worden.


  Maak melding
 10. Er werd een grote poeha gemaakt van de 30% aandelen maar men verteld er onvoldoende bij dat SU ook bij moet dragen in 30% van de kosten die gemaakt worden en dat geld daarvoor heeft SU blijkbaar niet. Vene had destijds een
  5% aandelenbelang geregeld waarbij SU niet hoefde bij te dragen in de gemaakte kosten.


  Maak melding
 11. ‘Verkoop 30% goudaandeel, houden ze wel van het land?’

  Suriname moet niet al de 30 % goudaandeel aan iamgold verkopen. Suriname moet er toch naar streven een bepaalde percentage te behouden. Liever iets dan niets. anders gezegd al de 30 % aandeel in behouden in deze multinational.

  Eigenlijk moet al dat 30 % in handen van Suriname blijven.

  Hoe kan de failliete staat Suriname aan het geld van deze 30 % komen om in iamgold te investeren?
  1.- bij de Surinaamse ondernemers zoeken,
  2.- Surinaamse bevolking in Suriname
  3.- Suri(ned)s ondernemingen in Nederland en andere buitenlanden,
  4.- Suri(ned)s in Suriname, in Nederland en andere buitenlanden,
  5.- de staat zelf ook haar eigen aandeel bijdraagt,

  ddb, jules wijdenbosch, ndp-kliek wilden staatsolie ook verkopen aan een Zuid-Koreaanse onderneming. Door verzet van Eddy Jhairap, de vakbond bij Staatsolie Suriname en de werknemers is dit niet gebeurd en zie wat het Suriname vandaag de dag oplevert. ddb en adhin, ndp-kliek , hun coalitieregering hebben weer een puinhoop gemaakt van Suriname, Suriname is weer skeer. Maar laten de Surinamers er alles aan doen dat de 30 % waaraan Suriname deel wil nemen in iamgold niet verloren gaan. Dit geld kunnen de Surinamers, Surinaamse ondernemingen overal in de wereld wel bij elkaar brengen of zoals vice aatje zegt Suriname heeft 200 miljard in de bodem, dus dit geld is gewoon peanuts.

  Als ddb en adhin mannen met ballen zijn dan doen ze dat ook dat we de 30 % aandeel in iamgold behouden. Het Surinaamse volk moet dat ook laten gebeuren. Suriname kan haar grondstoffen niet weggeven aan deze multinationals en in grote armoede blijven leven, milieuvervuiling, bodemvervuiling, erosie, watervervuiling, planten, dieren, mensen in hun woonomgeving in vervuiling moeten leven of dood gaan.verdwijnen, enz

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen! Wat Staats Olie heeft geleverd moet ook kunnen met 30 % in iamgold.

  Sranansma
  zie:
  – Brokopondo-overeenkomst dat niet worden nageleefd door Suralco en de hele plant ontmanteld wordt te paranam,
  – ddb Suriname 3 x skeer heeft gemaakt en nu weer skeer is,
  – uitspraken van vice aatje dat Suriname 200 miljard US$ aan natuurlijke rijkdommen in de bodem heeft, dus wat is een schuld van 2 miljard US$,
  – de Surinamers skeer zijn en dé, dédé in a kino/libie,
  – relaties aanknopen met dictatoriale landen als Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela en maduro van Venezuela zelf ondersteunen terwijl bijna de hele wereld de zelfbenoemde president Juan Gerardo Guaidó van Venezuela ondersteunt,
  – vele ondernemingen in Suriname die sinds ddb aan de touwtjes trekt sluiten, grote werkloosheid bij de Surinamers,
  – ddb en kliek, adviseurs, mini sters, coalitiegenoten die in rijkdom en weelde leven,
  – zeer grote criminaliteit ook van mini sters, dna-leden van de ndp-coalitie ( schoolmaaltijden op scholen, carifesta, domeingronden, zeer snel opgerichte NV’s van mini sters, scalians in het stuwmeer op de rivieren, rondhoutverkopers aan het buitenland, reuze Chinese visboten op zee voor de kust van Suriname,
  – corroptie als vreet naar pot,
  -vertrappen van de democratische rechtsstaat, internationale verdragen,
  – zwakzinnige paarse kakkerlakken die liever een kronbakka pikien ingie booyke ondersteunen omdat die hen voedselpakketjes geeft,
  – kortom verval in alles

  Time4Change!

  Sranansma Oe Wiki!

  Stree Def Foe Stree!, Denk aan de toekomst van uw (klein)kids, uw zelf en Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. If Tra Fas No Dé Dan ddb Moes Gwe!

  ddb tek joe bondroe dai hoepel op!

  no fergit ie tip tik bakka a dorro.

  Laat andere wat jij niet kan doen voor de republiek Suriname en de Surinamers gaan doen

  Surinamers, kiezers van Suriname
  Stemt u op 25 mei 2020 massaal op de VHP

  VHP gaat voor 28 of meer zetels in de republiek Suriname

  VHP voor de goede richting omhoog met Suriname voor de Surinamers. Alle Surinamers zullen daarom op 25 mei 2020 massaal naar de stembus moeten gaan op te gaan stemmen. Iedere stem is belangrijk voor de verandering en weg omhoog voor Suriname en de Surinamers.

  Hup VHP, Hup!
  We Zijn De Olifant i.p.v. muis. VHP zet ons in vuur en vlam, VHP laat ons schitteren.
  VHP We Staan Boven aan, VHP we worden kampioen op 26 mei 2020 in de republiek Suriname,
  VHP! We Are THe Champion My Friends!
  We Got The Whole Country In Our Hand.
  Samen werken met andere oppositie partijen na 26 mei 2020 in de DNA van Suriname

  CS4pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Hier zwijgen de paarse Bouta-suckers Paki-RAT-igri, Rob Gay en Steenhard de miskleun in alle toonaarden. Maar baas heeft 125 meter meegelopen in de AVD, en daar krijgen deze klaprunderen een strak plassertje van.


  Maak melding
 14. Er zijn volkstamen die door verkoop in Suriname terecht zijn gekomen en niet hebben geleerd dat bepaalde zaken met trots te maken kunnen hebben en daarom niet te koop zouden moeten zijn.

  Ook hebben ze niet geleerd de waarde van bepaalde dingen te kennen als ze hun vraat, praal, hebzucht en zucht naar luxe willen bevredigen, immers zij hadden niet zelf een grotere waarde dan een spiegel, wat buskruit en een paar kraaltjes of schelpen.

  Wat ze vandaag met het bezit van Suriname reeds jaren doen en gesteund worden door hun stamgenoten is hetzelfde. Verkopen voor niets. Enkel om niet de tering naar de nering te zetten, zet men alles in de uitverkoop.

  Je kunt er alleen maar om huilen. Dat een zeer groot deel van het electoraat uit deze volkstamen bestaat en dat soort het voor soort zal goed praten en vanuit een lege onderbuik gevoel van te voren aan deze malloten carte blanche verleend


  Maak melding
 15. Met leeghoofden aan het roer, moet je nergens versteld van staan, weten ook niet beter, met hun achtergrond, kun je ook niet verwachten, dat ze iets weten van economie, laat staan van investeringen, deze lui zijn bijna dood, en denken ook, na mij de zonvloed.


  Maak melding
 16. En morgen danst het volk na goedkeuring hiervan door de President in OCER.Er is dan weer wat om pot te verteren. Dit heeft echter niet te maken alleen met de destructie drift van de President maar ook met de zelfvernietigingsdrang van bepaalde volkstammen.
  Na hun de zondvloed, dat geldt niet alleen hun kinderen maar ook kleinkinderen. Voor weinig zijn hun voorouders gekocht. Voor weinig zetten ze niet alleen zichzelf maar ook Surinaams bezit in de uitverkoop.

  jammer is dat niemand in staat is hun te corrigeren, het zelf reinigend of kritisch vermogen binnen hun groep, nihil is.

  Wat het overig deel van de bevolking betreft kunnen ze alleen maar hopen en bidden dat er ooit door, rampen waar zij ook wellicht het slachtoffer van kunnen worden, deze groep tot inzicht komt of de monopolie verliest voor staats of bestuurlijke macht. Tot dan is het huilen en toezien hoe eens een welvarend land en een land met potentieel, door grootwaan, luiheid, vraatzucht, corruptie, nepotisme, drang naar voor hun niet te betalen luxe vernietigd wordt,

  Huil mijn land, huil, want met zulke burgers in jou land hoeft je geen vijanden meer te hebben


  Maak melding
 17. @ Sammy, ik ben het 100% met je eens. Iedereen die niet blind is en een goed werkend verstand heeft kan inzien wat het doel van de nieuwe import chinezen is namelijk dit land Suriname zoveel als mogelijk uit te zuigen en het tot een soort kolonie van China te maken. Ze zijn net als termieten.


  Maak melding
 18. Waarom lezen we niks van de Chinese trawlers op de waterkant. Als er niet
  wordt opgetreden zijn ze straks alle 6 aan het vissen. Suriname moet een voorbeeld
  aan Argentinië nemen.

  Amsterdam – De Argentijnse kustwacht heeft voor de tweede keer in twee weken het vuur geopend op een Chinese vissersboot die zich binnen de door de Argentijnen geclaimde wateren bevond.
  De Hua Xiang 801 weigerde gehoor te geven aan een bevel de motoren te stoppen. Tijdens een drie uur durende confrontatie schoot de Argentijnse kustwacht uiteindelijk met scherp om de Chinees te verjagen. Naar verluidt raakte niemand gewond. De Hua Xiang 801 vluchtte uiteindelijk naar internationale wateren.
  De Hua Xiang 801 weigerde gehoor te geven aan een bevel de motoren te stoppen. Tijdens een drie uur durende confrontatie schoot de Argentijnse kustwacht uiteindelijk met scherp om de Chinees te verjagen. Naar verluidt raakte niemand gewond. De Hua Xiang 801 vluchtte uiteindelijk naar internationale wateren.

  Chinese vissers raken wel vaker – al dan niet per ongeluk – verzeild in wateren die door de Argentijnen worden geschouwd als de hunne. Twee weken geleden werd de Jing Yuan 626 verjaagd. In maart 2018 zonk de trawler Lu Yan Yuan 010 na te zijn beschoten door een Argentijns schip.


  Maak melding
 19. @ Vliegende Hollander,

  Chinezen zijn steeds meer bezig om voet aan de grond te krijgen over de hele wereld, het zijn net termieten, waar ze ook verblijven, laten ze een spoor van verwoesting achter, en houden zich niet aan wet en regelgeving, en voordat je er erg in hebt, nemen ze alles over.


  Maak melding
 20. Waarom lezen we niks van de Chinese trawlers op de waterkant

  OMDAT EIGENAARS WATERKANT BELANGEN HEBBEN IN BOUTA & CO, VIA DEZE MEDIUM VOLGEN EN TRACEN ZE IP ADRESSEN, TAKE CARE.
  DINO DOET EEN HEFTIGE IT TRAINING STRAKS HACKT IE OOK.


  Maak melding
 21. Nee hoor je hoort er niets van omdat Surinamers evenals velen hun haargroei zeer kort is.
  Let maar op na de avond vierdaagse zal de aandacht voor het afwatering probleem van Paramaribo of verslapen of verdwijnen tot de volgende overstroming.

  Dat na wie Sranan


  Maak melding
 22. Waar maken de mensen zich druk om? Verkoop alles, dan heb je NU geld. Niemand heeft MORGEN gezien!! Niemand weet of morgen er ook echt komt.


  Maak melding
 23. Elke keer weet de paarse regerjng je te overtreffen met stupide acties. Zelfs de zwerfhonden in Paramaribo liggen krom van het lachen. Waar blijft econoom hardcore NDP aanhanger RobG met zijn reactie


  Maak melding
 24. De grootste landverrader van Suriname is … DD Bouterse …

  Al het goede van het land wordt vernietigd, kapot gemaakt of weggegeven aan vrienden, familieleden, partijondersteuners, of de Chinese overheid als dank voor de steun om het land tot de ondergang te brengen (dit noemt deze president ontwikkeling).


  Maak melding
 25. Allemaal pleefiguren inclusief DDB Pleedent, eerst moorden en nu roven. Vergeet niet om te kijken bij vertrek, want Karma staat ook op de loer misslukkelingen….☻😈👹💀☠


  Maak melding
 26. Ndp als politiek party,door nieuwe regering moet verboden worden.en iedereen die verantwoordelijk zijn voor deze situatie moet strafrechtelijke vervolgen en alle bezittingen verbeurdverklaren.


  Maak melding
 27. Deze koetta hft su geèrfd vn zn overgrootvader drom doet hy alsof hy heer n meester is vn land n volk samen mt zyn corrupte handlangers..wat n vervloekte kohria strontzaken kaphris byelkaar.


  Maak melding
 28. Bouterse heeft dezelfde mentaliteit als de ‘slavendrijvers’ uit de 17 en 18e eeuw. Dit is niet verwonderlijk aangezien Bouterse afstammeling is van Zeeuwse slavendrijvers. Er is wel een groot verschil. De toenmalige slavenhandelaren dachten aan het algemeen belang terwijl deze lichtgetinte slavendrijver alleen aan eigen belang denkt. De zakken van zijn dochters, familie, kinderen, bijkinderen moeten goed gevuld zijn en het volk mag wat hem betreft pienaren want het volk laat zich toch maar wat al te graag voor dom gehouden. Daarom hebben velen een voorkeur voor de VHP en Santokhi die het wel aandurft de strijd aan te gaan om het land verder te ontwikkelen ten faveure van het volk.


  Maak melding
 29. Het zoveelste bewijs dat donkere mensen het niet in hun mars hebben om een land naar ontwikkeling te brengen of het wel in hun mars hebben om een ontwikkelde land naar de kloten te helpen. Toen Zuid Afrika nog bestuurd werd door uitsluitend blanken was het een van de rijkste landen op de wereld. Kijk wat binnen 25 jaar is gebeurd en nog mogen de Afrikaners de Indiërs dankbaar zijn die de economie nog op peil weten te houden. Met hard werken en samenwerken bereiken de Indiërs veel l

  President Zuid-Afrika: 25 jaar na apartheid zijn we nóg geen vrije natie
  Precies 25 jaar na de eerste democratische post-apartheid verkiezingen in Zuid-Afrika kan de bevolking nog steeds “niet vrij zijn”. Dit vanwege de armoede, werkloosheid en corruptie die het land teisteren. Deze weinig hoopgevende boodschap verkondigde de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa vandaag.

  Buitenlandredactie 27-04-19, 16:41 Laatste update: 16:43
  1
  1
  ,,We zijn hier samengekomen om de dag te vieren waarop we onze vrijheid hebben herwonnen”, zei Ramaphosa tijdens een toespraak in Makhanda (voorheen Grahamstown), een stad in het zuiden van het land.

  Op 27 april 1994 werden de eerste democratische verkiezingen gehouden in Zuid-Afrika. Voor de eerste keer stemde de zwarte bevolking, die driekwart van de totale populatie van Zuid-Afrika vertegenwoordigt, en kwam en er een einde aan drie eeuwen blanke heerschappij en het apartheidsregime dat sinds 1948 aan de macht was.

  ,,We herinneren ons het moment waarop we voor de eerste keer in ons leven een kruisje mochten zetten op een stembiljet”, zei Cyril Ramaphosa ter nagedachtenis aan Nelson Mandela. Hij was de held van de anti-apartheidsstrijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) en werd in 1994 gekozen als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

  ,,We kunnen echter geen vrije natie zijn als zoveel mensen nog steeds in armoede leven (…), niet genoeg te eten hebben, geen dak boven hun hoofd hebben dat de naam dak waardig is, geen toegang hebben tot hoogwaardige gezondheidsdiensten én niet de mogelijkheid hebben om in hun levensonderhoud te voorzien’’, sprak Ramaphosa, sinds eind vorig jaar tevens voorzitter van het ANC.

  “We kunnen geen vrije natie zijn zolang de fondsen die bestemd zijn voor de armen worden verspild, gestolen of kwijtraken … zolang er corruptie is in ons land”, voegde de president eraan toe.

  Zuma
  Cyril Ramaphosa volgde in 2018 Jacob Zuma op als president. Zuma moest aftreden vanwege corruptieschandalen waarin hij is verwikkeld.

  “Nu we 25 jaar democratie vieren, moeten we onze krachten bundelen zodat alle Zuid-Afrikanen kunnen genieten van de economische en sociale voordelen van vrijheid,” zei het staatshoofd.

  Armoede
  Ondanks de opkomst van een middenklasse in Zuid-Afrika, de leidende economische macht van het Afrikaanse continent, leeft 20 procent van de zwarte huishoudens in extreme armoede. Bij blanke huishoudens is dat slechts 2,9 procent volgens het Zuid-Afrikaanse Instituut voor rassenbetrekkingen.

  De werkloosheid in Zuid-Afrika bedraagt momenteel 27 procent van de beroepsbevolking tegenover 20 procent in 1994.


  Maak melding
 30. Kondremangs,

  DiDiBri en co hebben al in verschillende periodes naar de mallemoer geholpen en hij kan gekwalificeerd worden als de slechtste president uit de geschiedenis van switi sranang…..en o ja….als kampioen reshuffling………de vraag is: wanneer reshuffelt hij zichzelf nou eens een keer , segeant-majoortje ????
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 31. Dodson houdt zijn mond over de deal die hij naar de raad van ministers gebracht heeft.

  De VP meldt dat hij slechts uitvoert wat de President en zijn achterkamer kabinet bepalen.

  Nu gaat de President weer adhoc iets doen echter met een 100% lege schatkist. Hoe kunnen de vrienden nog gefaciliteerd worden zonder geld. RobG is schijnbaar ook al enige tijd niet meer betaalt want hij laat niets meer horen.


  Maak melding
 32. Kankantrie str hoe komt u erby zuidt africa heefd de politieke macht over gedragen maar economisch hebben de blanken het voor het zeggen.zo houden ze de economie onderdruk en dat komt wel overeen met suriname
  want een groep ryke surinamers houden ook de economie tegen ,dat zelfde heb je in zuid africa


  Maak melding
 33. De meeste surinamers beseffen niet dat er een uitverkoop gaande is van hun grondgebied.Ook hun nageslacht zal de schuld moeten aflossen.


  Maak melding
 34. in zuid africa heb je sinds 200 jr een klasse systeem de blankenman dan volgd dehindustaanseman en dan de africaan, en dat vertaald zich in ryken ,middenstanders,enzo.in zuid africa is geen multy culty. apartheidt is net als slaveny een traumatisch geval dat generatie lang z,n tol eist dus .


  Maak melding
 35. @Rbrown,

  Als die blanke in Zuid-Afrika nog steeds de economische macht heeft, dan wil het zeggen dat de zwarte nog niet op dezelfde niveau is gekomen qua kennis. Na 20 jaar onafhankelijkheid mag je toch verwachten dat dat gebeurt of begint te gebeuren?


  Maak melding
 36. Rbrown 29 april 2019 at 13:02
  in zuid africa heb je sinds 200 jr een klasse systeem de blankenman dan volgd dehindustaanseman en dan de africaan, en dat vertaald zich in ryken ,middenstanders,enzo.in zuid africa is geen multy culty. apartheidt is net als slaveny een traumatisch geval dat generatie lang z,n tol eist dus .

  Hallo Rbrown; allereerst mijn dank dat u op een normale manier reageert en daarom reageer ik terug. De Blanke Afrikaner heeft sinds 1992 de macht overgedragen aan de Afrikaner (hiermee bedoel ik de oorspronkelijke inwoners) en of dit een verstandige zet is geweest zal voor velen een vraag blijven. De feiten zijn echter dat de Afrikaner geregeerd wordt door een stelletje corrupte leiders die alleen maar oog hebben voor hun eigen familie en zakken. daar waar de blanke Afrikaan en de Indier aan het algemeen belang denken, weet de Afrikaner vaak alleen maar een belang….het eigen belang. Zelfs Desmond Tutu de ‘vrome’ geestelijke heeft de virus die corruptie heet te pakken.


  Maak melding
 37. Het is de keiharde waarheid, sommige volkeren zijn hardleers en ze blijven volhouden dat ze welvaart kunnen brengen, maar inmiddels weet de hele wereld dat dat ene volk nooit in staat zal zijn om welvaart te brengen.
  Dit volk moet gedelegeerd worden het is ook wetenschappelijk bewezen, kijk goed om je heen !!!


  Maak melding
 38. Deze van huis uit sportinstructeur zou een slechte ondernemer zijn als hij naar eigen inzichten een bedriif zou moeten runnen.De handelsgeest ontbreekt duidelijk bij hem.Je hebt het of je hebt het niet!Mooie verhaaltjes vertellen is 1 maar inzichten hebben op ontwikkeling van een land is een andere koek.


  Maak melding
 39. Als het toch verkocht word zou het beter zijn de aandelen aan surinamers te vekopen.Op die manier blijven de dollars in het land.Surinamers zullen zeker hierop inspelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES