Bedrijf maakt woningen van zeecontainers in Suriname

45
Bedrijf maakt woningen van zeecontainers in Suriname
Foto van een zeecontainer modelwoning die ook in Suriname gemaakt kan worden - Boxhousing Studio Model 1x40ft container

Om een bijdrage te leveren aan de vraag naar woningen in Suriname brengt Boxhousing container woningen op de Surinaamse markt. Er zijn tal van mensen die zelf proberen een woning gemaakt van containers te bouwen of huren een aannemer in. Dit omdat er behoefte is aan een snelle en flexibele manier van bouwen en met zeecontainers is dat mogelijk. Door de structuur van de container en de uiteenlopende mogelijkheden is het een uitermate geschikt product om als basis voor woningen te dienen.

In het buitenland is het bouwen met containers een veel toegepaste methode met name in Australië en de Verenigde staten. Ook in Nederland en andere landen zijn er woonprojecten met containers. Bekend is het studentencomplex in Amsterdam.

Aan de woningen van Boxhousing zie je niet dat het is gemaakt van containers. Ze kunnen er uitzien zoals elke andere woning in de straat. Het bouwen met containers heeft meerdere voordelen met name de opschaalbaarheid en verplaatsbaarheid. Doordat de woningen demonteerbaar zijn kan het in delen worden op of afgebouwd. Een ander groot voordeel is dat de indeling flexibel is.

Boxhousing brengt een beperkt aantal standaardmodellen op de markt die passen binnen een realistisch budget. Er zijn studio’s, twee en drie kamer woningen. Met slechts 1 container is het hebben van een woning al het mogelijk door te starten met een studio. Deze is op termijn uit te bouwen naar een drie of vier kamer woning. Doordat de studio al is voorzien van een keuken en sanitair zijn de uitbreidingskosten relatief laag. De container woningen voldoen aan de bouwvoorschriften en verschillen niet met een traditionele houten of stenen woning. Alleen de basis is anders. 

De woningen worden “los” aangeboden dus is er geen woningbouwproject maar dienen belangstellenden over een perceel te beschikken.

Boxhousing is een Europees bedrijf dat onder andere in Suriname de container woningen bouwt in partnerschap met lokale bedrijven. Haar partner onderneming Container Sales Suriname is al jaren actief in de zeecontainer verkoop. Hierdoor kan de onderneming in korte tijd over een grote hoeveelheid containers beschikken ten behoeve van de woningbouw. 

45 REACTIES

 1. Dumpen nu afval naar Suriname. Willen ook van afval geld verdienen. Het zijn afgekeurde containers en ze kunnen het niet kwijt. Zijn Surinamers so dom? Op passen metalen containerset kan heel heet worden in warme dagen. Goslar dat in de rivier zat en wie wou dat hebben? Plastiek kunnen ze niet op ruimen en hoe gaan ze metaal op ruimen?


  Maak melding

 2. Dit is een zeer creatief idee. De containers kunnen mist goed onderhouden langer mee dan houten woningen en kunnen niet aangetast worden door termieten. Ben benieuwd wat ze gaan kosten.
  Ik denk dat er vooral belangstelling zal zijn van mensen uit de diaspora of mensen met een bepaalde algemene ontwikkelingsniveau. Ik heb ze ook gezien op een eiland in Thailand. Je kan de containers van binnen isoleren en dan blijft het ook wel koel.


  Maak melding

 3. Nu wel zo slim zijn dat ze geen lege containers speciaal hier voor in voeren maar containers gebruiken die anders leeg retour gaan.
  Dat was jaren een goed business model in Nederland. Ze kwamen eenrichting uit China en werden hier verbouwd tot woning.


  Maak melding

 4. Prachtig initiatief. Al jaren terug liep ik met een dergelijk idee rond. Van containers kan men mooie woningen bouwen. Het is ook mogelijk om containers te stapelen om een woning met een bovenverdieping te bouwen. Deze woningen kunnen het aanzien krijgen van een sjieke bungalow. Men kan ook houtencontainers gebruiken voor de bouw van huizen. Deze houtencontainers zou men makkelijk met de juiste gereedschappen in Suriname zelf kunnen produceren. Maar men moet wel de juiste vakmensen hebben die de containers goed kunnen bouwen. Het moet duidelijk zijn dat niet iedereen een vakkundig houtbewerker is. In Nederland zijn er een aantal goed opgeleide houtbewerkers die graag in Suriname aan de slag zouden willen gaan. In Suriname is er hout in overvloed. Met de juiste vakmensen zou men per dag zeker wel een tiental containerwoningen kunnen bouwen. De regering zou hiermee ook een deel van de beloofde woningen kunnen realiseren.


  Maak melding

 5. niks nieuws onder de zon..
  deze methode bestaat al jaren overal in de wereld wordt de container gebruikt als een woning als alternatief dus ook in s m n..
  wij hebben zelf al één op weg naar saramacca 5 de rijweg links als kantoor gebouw ..

  in Afrika krioelt het van deze woningen, best te betalen door de suri afroos al daar..

  dus laat niemand je voor de gek houden . een container kopen en zelf wat laswerk verrichten en je bent klaar , grond in overvloed in s me .


  Maak melding

 6. Vind het leuk.
  Wil eentje met 2 containers voor mijn buitenplaats. Hoeven mensen niet in mn woning te slapen.
  Dit is beter dan een woonwagen dat ik wilde laten halen. Love it


  Maak melding

 7. Marcel, in India wonen tussen de 200 tot 300 miljoen mensen op straat zonder een dak boven hun hoofd en sanitaire voorzieningen. De openlucht is een opentoilet. Houdt een inzamelingsactie om deze mensen.


  Maak melding

 8. Marcel. Sta niet dom te lullen. Ik ben een paar keer naar Afrika geweest en heb nooit een woning van zeecontainers gezien. Je lult gewoon uit je nek en je weet geen ene bal waar je het over heb. Weet je waar je ze veel ziet in India en nog erger. Dus als je ergens geen bal verstand van heb en je commentaar van leugens moet voorzien om interessant over te komen ga dan eerst maar onderzoek doen en lul niet zomaar uit je nek. EN NU MAG JE BOOS REAGEREN MAAR WEET JE IK LEES NOOIT DE COMMENTAREN DIE NA MIJN SCHRIJVEN NEERGEZET WORDEN WANT DIE INTERESSEREN ME NIET EENS. DUS EEN IEDER KAN ZICH DE MOEITE BESPAREN WANT IK LEES GEEN REACTIES EN GA LEKKER EEN ANDER ONDERWERP LEZEN EN REAGEREN ALS HET NODIG IS. DE GROETJES ALLEMAAL.


  Maak melding

 9. ziet er mooi uit maar is niet geschikt voor ons Suriname tenzy je er een airco by doet ,caravan kun ook uitsluitend met airco gebruiken in Suriname


  Maak melding

 10. Als ik me niet vergis zijn er al diverse bedrijven die volledig bewoonbare container woningen aanbieden in Suriname, airco en zonnepanelen optioneel…


  Maak melding

 11. Inderdaad is het iets dat allang op de markt is maar vindt het mooi idee en goedkoop voor huisvesting daarover gaat het… is niet dat men niet weet dat er al zo iets bestaat ..HOUDEN JULLIE OP MET DIE AFBREKENDE EN DOMME REACTIES DIE NERGENS OPSLAAN..


  Maak melding

 12. Containerhuizen nemen Zuid-Afrika over, hier is waarom

  Er vindt een grote verandering in levensstijl plaats, terwijl Zuid-Afrikanen, die gewend zijn aan tonnen ruimte, hun huizen langzaam maar zeker inkrimpen. Millennials hebben met name geen behoefte meer aan een huis met drie slaapkamers en twee badkamers, compleet met een studeer-, eetkamer- en woonkamer. De aantrekkelijkere optie is een (veel) kleiner huis gevuld met alleen de essentiële en milieuvriendelijke functies. Het antwoord? Container huizen.

  Waarom containers?

  Een relatief nieuw concept in Zuid-Afrika, de belangstelling voor containerwoningen neemt snel toe. Het is betaalbaar in een moeilijke economie en het is eenvoudig te onderhouden, plus het heeft geen grote impact op het milieu.

  Containerwoningen moeten nog steeds voldoen aan de bouwvoorschriften, dus volledige architectonische plannen met goedkeuring van de gemeente zijn vereist, net als bij het bouwen met bakstenen en mortel. De aantrekkingskracht reikt echter verder dan deze ‘beperkingen’. Van woningen tot goedkope woningbouwprojecten, scholen, winkelcentra en nog veel meer, er is een hele wereld aan mogelijkheden als het gaat om gebouwen uit containers.

  Drive Lines (een project van Propertuity en de in New York gevestigde architectuurontwerpstudio LOT-EK) in Maboneng, Johannesburg, was een van de eerste grootschalige containerstructuren in Zuid-Afrika. In dit geval zijn appartementen opgebouwd uit upcycled containers om mooie kleine ruimtes van 30-45 vierkante meter elk te creëren.

  Een ander Zuid-Afrikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in huisvesting en andere mobiele oplossingen gebouwd op basis van zeecontainers, is Berman-Kalil Housing Concepts. Ze hebben een hele reeks ontwerpen om uit te kiezen om aan elke ruimtegerelateerde behoefte, budget en uitstraling te voldoen. Een ander pluspunt is dat hun eenheden zo compleet mogelijk worden verzonden, met alle armaturen en fittingen inbegrepen.

  Het meest aansprekende deel van deze containerwoningen is dat de meeste in staat zijn om alternatieve energievoorzieningen te gebruiken, zoals zonnepanelen, zonne-geisers en regenwateropvangsystemen. Deze huizen zijn het perfecte voorbeeld van duurzaam leven.

  Een oplossing voor de minder bedeelden

  The New Jerusalem Orphanage is een prachtig voorbeeld van hoe scheepscontainers zijn gebruikt om minderbedeelden te helpen. Opgericht in 2000 om achtergelaten of verweesde kinderen te helpen, hebben de oprichters van het weeshuis New Jerusalem besloten om gerecyclede zeecontainers te gebruiken om het weeshuis uit te breiden. De containers waren een kwart goedkoper dan conventionele bouwmaterialen en omdat de benodigde hoeveelheid ruimte vrij hoog was, was dit de perfecte oplossing.

  Big Box heeft ook containers goed gebruikt door een nieuwe vleugel te bouwen voor het Khaya Centre (een initiatief dat weeskinderen ondersteunt vanwege HIV / AID’s) in de township Lehae.

  Een ander groot probleem waarmee Zuid-Afrikanen worden geconfronteerd, zijn de miljoenen gezinnen die huisvesting nodig hebben. Hoewel er sinds 1994 meer dan twee miljoen huizen zijn gebouwd, is er dankzij het Reconstruction and Development Programme (RDP) van de overheid nog steeds een grote achterstand van gezinnen die op huizen wachten. Bedrijven overal in het land beginnen goedkope huisvestingsoplossingen te implementeren, gemaakt van, je raadt het al, containers. Ze zijn snel op te zetten, stevig en veel goedkoper dan het bouwen van RDP-huizen. Indien met succes geïmplementeerd, kunnen containerwoningen Zuid-Afrika een stap dichterbij brengen bij het oplossen van de grote daklozencrisissen.

  Winkels, cafés, restaurants en nog veel meer

  Zeecontainers zijn zo divers dat vele trendy etablissementen erin zijn ondergebracht. Johannesburg’s bruisende 27 dozen in Melville is een markt / winkelcentrum uitsluitend gemaakt van containers, terwijl de lijst gaat over onafhankelijke coffeeshops, restaurants, kledingwinkels, kantoren en meer. Je moet echt gewoon een wandeling maken door een trendy buurt om te zien hoe populair containers echt zijn.

  Bron: worldtourismgroup.com

  ===================================

  Dus wel degelijk containersoningen in Afrika.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bedrijf maakt woningen van zeecontainers in Suriname.
  Goed idee.
  Alleen de prijzen vermelden voor de kopers.

  @Brando 19 april 2019 at 21:03
  Is makkelijk onder stroom te zetten. Bij kortsluiting gevaarlijk.
  Indien je afwezig bent. Heel goede beveiliging tegen INBREKERS.
  Soso Lafu.


  Maak melding

 14. En wat denk je van een blikseminslag. Het is waar liever iets dan niets. Maar is toch schande aan de Surinaamse regering die zijn burgers niet in staat is om te voorzien van fatsoenlijke woningen. Terwijl in het land in de bossen gratis hout kan worden opgehaald met de bomenkap. Het land is toch ook van de burgers van Sur. Dus het hout ook natuurlijk. Maar in plaats van door de overheid de burgers te voorzien van bewerkt hout voor de huizenbouw, wordt tegen grofgeld geexporteerd naar het buitenland. En in Sur is al door de middenklasse hout nauwelijks te betalen en door de armen helemaal niet.

  SCHANDE AAN DE VERANTWOORDELIJKEN IN DE TOP VAN HET LAND. WAT ZULLEN JOUW KLEINKINDEREN EN ACHTERKLEINKINDEREN STRAKS ZEGGEN OVER JULLIE.

  IK DENK;
  GRAAIERS EN LANDVERRADERS DIE HUN IN EEN SLECHTE MAATSCHAPPIJ HEBBEN LATEN LEVEN.
  Mensen in de politiek denk nogeens over na. Mogelijk dat je dan tot inzicht komt.


  Maak melding

 15. In Nederland, zou het een hit zijn, studenten doen er een moord voor ., en Nederland is niet arm dat is het niet, ze vinden het leuk zo op je zelf wonen.
  Heeft niets te maken met arm zijn in rijke lande vinden ze dit ook leuk, hip.


  Maak melding

 16. MoeVan@@
  Maar in Ned worden ze eerst goed gekeurd door de dienst bouwen en wonen.
  Het moet veilig wonen zijn en niet worden geëlektrocuteerd. Hiermee bedoel ik ook blikseminslag want de hulsel is van metaal.

  Liever iets dan niets toch.


  Maak melding

 17. Off Topic

  ‘Verkoop 30% goudaandeel, houden ze wel van het land?’

  Suriname moet niet al de 30 % goudaandeel aan iamgold verkopen. Suriname moet er toch naar streven een bepaalde percentage te behouden. Liever iets dan niets.

  Eigenlijk moet al dat 30 % in handen van Suriname blijven.

  Hoe kan de failliete staat Suriname aan het geld van deze 30 % komen om in iamgold te investeren?
  1.- bij de Surinaamse ondernemers zoeken,
  2.- Surinaamse bevolking in Suriname
  3.- Suri(ned)s ondernemingen in Nederland en andere buitenlanden,
  4.- Suri(ned)s in Suriname, in Nederland en andere buitenlanden,
  5.- de staat zelf ook haar eigen aandeel bijdraagt,

  ddb, jules wijdenbosch, ndp-kliek wilden staatsolie ook verkopen aan een Zuid-Koreaanse onderneming. Door verzet van Eddy Jhairap, de vakbond bij Staatsolie Suriname en de werknemers is dit niet gebeurd en zie wat het Suriname vandaag de dag oplevert. ddb en adhin, ndp-kliek , hun coalitieregering hebben weer een puinhoop gemaakt van Suriname, Suriname is weer skeer. Maar laten de Surinamers er alles aan doen dat de 30 % waaraan Suriname deel wil nemen in iamgold niet verloren gaan. Dit geld kunnen de Surinamers, Surinaamse ondernemingen overal in de wereld wel bij elkaar brengen of zoals vice aatje zegt Suriname heeft 200 miljard in de bodem, dus dit geld is gewoon peanuts.

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. @ Djakkie: In een metalen omhulsel ben je juist heel veilig voor bliksem. Het is een zogenaamde kooi van Faraday. In de auto hoef je ook niet bang te zijn. Vliegtuigen worden vaak getroffen door de bliksem, maar ook die zijn van metaal, dus binnen merk je er niets van. Om die reden doet een mobiele telefoon in een metalen kist het niet. Uit een kooi van Faraday kunnen elektromagnetische golven niet ontsnappen en er niet in binnendringen.

  Wonen in een zeecontainer kan best, maar het voorbeeld op de foto boven is een architectonisch misbaksel. Voor een fatsoenlijke woning zou je er twee moeten koppelen zodat je een oppervlakte hebt van 5 bij 12 meter, of drie voor een gezin met kinderen. Daarboven kun je dan een zwevend dak installeren zodat de zon niet direct op het metaal schijnt en de wind er onderdoor kan waaien. Ventilatierooster is het dak van de container zorgen voor verkoeling.
  Helemaal bekleden met hout is flauwekul, want dan had je net zo goed een houten gebouw kunnen neerzetten, daar win je dus niet veel mee.


  Maak melding

 19. In de USA wonen ze ook in kartonnen dozen.

  Waarom moet men een container kopen i.p.v. hout en stenen die in grote voorraden in Suriname aanwezig is om dit duizenden van dit soort poppenhuizen te bouwen.

  De overheid moet grond beschikbaar stellen voor Surinamers, deze bouwrijp maken, straten, nutsvoorzieningen.

  Doe het zelf bouw hout -en stenenondernemingen kunnen hierop inspelen met bouwmodellen van woningen en bouwpakketten te verkopen voor de kleine/jonge Surinaamse man en vrouw. Deze bouwmodellen kunnen dan geleidelijk worden omgebouwd naar grotere woningen. Het moet wel kwaliteit zijn. Gewoon met een één kamer woning en keuken en toilet beginnen. Zo éénvoudig is het.

  Samen werken ontbreekt van de overheid, de bouwondernemingen die deze doe het zelf woningbouwpakketten ontwerpen, waardoor men niet opschiet. Alles in Suriname is politiek en iedereen wil in Paramaribo wonen. Als men dat wil. Bouw dan boven elk huis, gebouw van Suriname nog één etage en het probleem is opgelost. Er hoeft dan nergens meer grond voor een woning te worden uitgegeven.

  Surinamers met hun hebzucht en een andere niets gunnen, politiek, hebzucht, geen initiatieven willen ontplooien, afhankelijk te willen blijven van ouders, deze mogelijkheid op de markt te brengen en aan overheid en dit aan Surinamers te bieden, waardoor de gewone man/vrouw, jongeren geen huis kunnen kopen.

  Surinamers zijn vast geroest om afhankelijk te blijven en is alleen maar erger geworden de laatste 39 jaar.

  zie maar 80.000 ambtenaren bij de overheid van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Djakkie
  Het is nog niet klaar, er moet nog aan gewerkt worden.
  Er zal ook aan bliksem geleider gewerkt moeten worden, het ziet er toch goed uit, voor jongeren , toeristen, ja ik weet het er zijn criminelen, ook daar moet aan gewerkt worden, je zou denken aan een vakantie park enz.


  Maak melding

 21. Een tiny homes project zoals in Detroit zou ook een idee zijn voor Suriname. De bewoner kan na ongeveer 7 jaar eigenaar van zo’n klein huis worden, mits je netjes betaald. Heel veel starters, studenten en minder bedeelden hebben weinig/ geen kapitaal en vrijwel geen mogelijkheden om te komen aan een hypotheek. Het project sluit makelaars en banken uit, zo hebben behoeftigen tenminste een eerlijke kans om een klein huis en misschien grond te kunnen bezitten.

  Beter iets dan niets. Wie een groot huis wil die moet maar in de politiek en/of narcoticahandel…


  Maak melding

 22. Heel leuk idee. Ik denk als er asbest of kankerverwekkende verf aan zit dat er wel wat aangedaan wordt. Denk aan schadevergoeding men kijkt wel uit. Is het niet de zelfde materiaal als de zinkplaten maar dan veel steviger??? Je kan het ook opstapelen voor een grotere gezin. Hangt ook af van wat ze kosten en wat de persoon/gezin kan missen, je kan altijd uitbreiden. Maar de persoon/personen moeten toch eerst een perceel hebben om te kunnen¨bouwen¨. En op wel site kan je kijken naar modellen en prijsklasse???????
  Mooie mogelijkheid om familie te helpen die heel krab bij kas is.


  Maak melding

 23. Met de Surinaamse zon op je containerdak kan je er zeker van zijn dat je samen met de geliefde nationale
  lekkerneien pom, pastei, viado en bojo gaar gebakken wordt in je eigen woning, zonder een oven te gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.