vrijdag, mei 31, 2024
HomeNieuws uit SurinameEU delegatie in Suriname brengt een bezoek aan de VHP

EU delegatie in Suriname brengt een bezoek aan de VHP

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van Artikel 8 Politieke Dialoog die voortvloeit uit de Cotonou-Overeenkomst, binnen de ACS-EU relatie, heeft een EU delegatie, die momenteel in Suriname vertoeft, een  beleefdheidsbezoek gebracht aan de VHP op donderdag 12 april jongstleden.

Daarbij heeft een wederzijdse gedachtewisseling plaatsgevonden onder leiding van de waarnemend voorzitter van de VHP, Dr Glenn Oehlers, en de EU ambassadeur Jernej Videtic over o.a. bilaterale-, regionale- en internationale aangelegenheden.

De Overeenkomst van Cotonou is een verdrag uit 2000 tussen de Europese Unie en de zogeheten ACS-landen: de minder ontwikkelde landen in Afrika ten zuiden van de Sahara, het Caribische gebied en de Stille Oceaan.

Cotonou gaat over armoedebestrijding en het meedoen van de ACS-landen in de wereldeconomie. Er wordt gelet op de bestrijding van corruptie en het goed gebruik van ontwikkelingsgelden. Er wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van bestuur, financiële stelsels, bedrijven, onderwijs en zorg. Naast overheden zijn particulieren en maatschappelijke organisaties betrokken bij de ontwikkelingssamenwerking.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Een bezoek van een EU delegatie aan de VHP, is de meest logische, je kunt moeilijk een EU delegatie een bezoek laten brengen aan een criminele organisatie Ndp, dat zal alleen maar schadelijk, en ongeloofwaardig kunnen zijn voor deze delegatie.


  Maak melding
 2. Een bezoek aan zijne excellentie Dhr. Mr. C. Santhoki. De plee-si-dent van Suriname zit in een schijthuis vol met boeven, verkrachters en moordenaars. De echte president ontvangt een delegatie van EU. Same on the killers party nationale dagoes.


  Maak melding
 3. EU delegatie een bezoek brengen in Suriname zou je denken aan Surinaamse regering.wat een kater voor ndp,in tegendeel brengen een bezoek aan oppositie wand VHP is toekomstige regering.ff Chan adviseren hoe moet je straks al die criminele opsluiten en aantal uitleveren die moet zijn straf nog uitzitten in Nederland.


  Maak melding
 4. Hallo,, mokro, wat een lafaard ben jij.. schaamteloos om zo over anderen te oordelen, kom met wat beschaafd opmerking ook al is het negatief , dan krijg je nog wat respect voor je opmerking..
  Denk er om, die meneer heeft ook een gezin, boovendien is hij een vrij denker doener reist de h e le wereld rond zonder beperkingen dat kun je niet zeggen van jou lijder de hoofd verantwoordelijk hoordenaar 8 12 1982..

  Ik ken jou privé omstandigheden niet, maar het zal niet veel voorstellen..

  Maar de lafaard ben je wel..


  Maak melding
 5. EU delegatie brengt een bezoek aan D66 in plaats van aan Mark Rutte. Hoe vreemd is dat?
  In Suriname mag blijkbaar alles, protocol of geen protocol.


  Maak melding
 6. Bedankt EU.Jullie hebben de juiste partij met jullie bezoek geeerd.Wij zien een samenwerking met de VHP en de EU als een positieve ontwikkeling.


  Maak melding
 7. De Vooruitstrevende HervormingsPartij is het Alternatiief voor Suriname en de Surinamers internationaal.

  ddb is een vriend van maduro van Venezuela.

  De EU steunt en erkend Guaido als de president van Venezuela. Zie waarom de EU daarom in de VHP kiest.

  De EU geeft de Surinaamse kiezers aan welke weg/koers ze op 25 mei 2020 moeten gaan voor een betere Suriname voor de Surinamers en niet geïsoleerd te worden net als Venezuela.

  Zie Venezuela en maak de juiste keus voor de VHP op 25 mei 2020. Zie wie u vrienden zijn.

  Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Hopelijk zal het volk inzien dat als de VHP aan de macht komt……de EU Suriname zal helpen met haar wederopbouw!!! Bouta….wilt samenwerken met rusland….servia…cuba…Venezuela……zie daar het verschil tussen de VHP en de NDP!!!


  Maak melding
 9. Baas en zijn corrupte elite rovers e wraak, straks gaan we weer horen, ze zijn anationaal bezig. Opa taki, ddb en co na wang mpp misdaadvloek gi heri kondre, volk en eigen dwaze debiele idiote ndp paria’ s die hem daar hebben gewild als hun misleider.


  Maak melding
 10. ik hoor geen enkele ndp er, wat is er aan de hand
  jullie vnl ad boel en misie ka keba voelen je zeker in de ballen geknepen
  de eu doet geen zaken met dopa en kirie mangs


  Maak melding
 11. De Eu heeft niks te kiezen. De NDP lust ze niet; maar aangezien ze hun snoepreisje door wilde laten gaat zien ze eerst de VHP, daarna zullen ongetwijfeld de NPS en Somo volgen.


  Maak melding
 12. Mi sa bing wan yere a klaus moksi koenen.
  Ze denken NPS is dood dus zoeken ze andere domme Surinamers of die Bouterse kan weghalen.
  Leuk dat jullie ze een goedkoop gouden tasje hebben gegeven met olifantje erin.
  Geniet van jullie blanke broeders


  Maak melding
 13. Het zou goed zijn als zij een handleiding en de wijze van handhaving hoe corruptie tegen te gaan bij de overheid zouden helpen samen te stellen. Ook een commissie samen te stellen met nationale en internationale deskundigen om corruptieve handelingen welke zijn gepleegd de laatste 10 jaar in kaart te brengen. Het mooist zou zijn dat er een zwart boek kwam met naam en toenaam van zij die daarbij direct en indirect bij betrokken waren. Misschien is veroordeling en terughalen niet altijd meer mogelijk zijn, maar door naam en toenaam te noemen kan het Surinaams volk weten, wie de ratten en hun handlangers waren.

  Dat zie ik niet gebeuren ook niet door de VHP omdat er teveel politici zijn, wellicht ook binnen de VHP, die boter op hun kop hebben. Wellicht dat men daarom niet hard inzet op corruptie. Want als de VHP het echt meende met corruptie had ze een duidelijke nee, naar voren gebracht over de samenwerking met de NDP. Op podia schreeuwen dat deze regering en haar ondersteuners een corruptie faciliterend beleid voeren en toch de deur op een kier houden voor politici die verbonden waren aan de NDP, is verlakkerij. Het is hetzelfde als met oude grijpers in een kas werken, in de hoop dat ze niet weer in de fout gaan. In Surinaams tja poespoesi baka na merki


  Maak melding
 14. Aaahh, en toen maar even de windowdresser naar voren duwen om de ware aard van de VHP te verbergen voor de EU. Denken jullie nou echt dat die gasten zo dom zijn dat ze dat niet doorhebben?
  @Ray: Ben je nou echt zo dom om te denken dat de EUdelegatie speciaal de VHP heeft uitgekozen voor gedachtenwisseling over het een en ander? Bij wie denk je dat zij officieel op bezoek zijn? Het hoort bij hun taak om met o.a. maatschappelijke groepen en organisaties van gedachten te wisselen, dus stelt dit bezoek aan de VHP geen ene reet voor, jo koebie!


  Maak melding
 15. Natúúrlijk bracht de EU een bezoek aan de VHP,want zé hebben hét gemunt op de olie voorraad in latijns america,én ze proberen spionnen en pionnen te ronselen in de Caribisch om zó bij die olie voorraad tekomen. Máár die latino’s zijn niet dóm ze willen alléén met Aziaten zaken doen,omdat het voordeliger is voor hun eco en infrastructuur.! Maar niet mét Thailanders en Koreanen,want die beschouwen zij als slecht volk voor hun eco en infrastructuur. Vandaar dát de VHP hun deuren natuurlijker wijs wagenwijd open hebben gedaan vóór die blanken,met de bedoeling hét huidige bewind te doen vallen,voor de Amerikaanse Dollars die ze willen. Maar wij Chinezen zijn zé ten alletijden één slag voor,mijn landgenoten (Chinezen) kwamen máár mét één doel naar Suriname én dat is dekolonisatie..!


  Maak melding
 16. Oppassen vr die vetgemeste zeug dora want ze gaat weer frauderen om die ratten te bevoordelen mt stemmen. K denk dat die vrouwen die botergeil worden by ht nemen vn d naam bouta in hun mond even smerig vet zyn als die zeug dora . Die vetkwallen druipen vanuit elke opening er vanaf


  Maak melding
 17. @Taurus: Zo denk en praat jij over vrouwen, dus ook over je moeder. Wat ben jij een mislukkeling zeg! Je zal mij nooit horen zeggen dat je moeder klaar komt als ze Chan ziet, lijkt mij ook niet gezond en getuigt van een zeer slechte smaak.


  Maak melding
 18. Lucien het moge duidelijk zijn dat je vuistdiep in de paarse partij zit. Suriname is bankroet en alles wat de NDP aanraakt is gedoemd om te mislukken. Het is mij een raadsel waarom je NDP nog steunt tenzij je de verloren zoon van Bouterse bent.


  Maak melding
 19. Dis na soso bung tori!! No go na wan CHOR partij en klote partij ndp!! Go na CHan partij de redder van SUUU!!!

  SOSO BUNG TORI!!!

  Jaco mi BRADA tek a dey swite en tang bung!! Soso lobi!!!


  Maak melding
 20. Luciën.hopla kyk eens die stoere rode ridder springt blindelings in d bres vr zulke onbetrouwbare vrouwen . Hopelyk kom j op een dag niet tot de ontdekking dat je in htzelfde schuitje rondvaart. Wens jw alvast veel sterkte n wysheid toe.


  Maak melding
 21. @Luciën,

  Taurus noemt Dora een vetgemeste zeug. Daar ben je het natuurlijk niet mee eens. Ik ook niet, want afgeven op iemands uiterlijk is vals en gemeen.
  Jij hebt het volgende geschreven, ik citeer: “Je zal mij nooit horen zeggen dat je moeder klaar komt als ze Chan ziet, lijkt mij ook niet gezond en getuigt van een zeer slechte smaak”. (Schrijven dat je dat nooit zult zeggen maar ondertussen wel geschreven, dus gezegd).
  Jij bent nog valser en gemener dan Taurus. Niet alleen omdat je de moeder van Taurus bezoedeld met je misselijkmakende opmerking over haar, maar je neemt ook Chan mee. Is het omdat Chan een hindustaan is? Wel dan heeft jouw oudste dochter een ongezonde keuze van slechte smaak gemaakt. Ze is immers met een hindustaanse man.
  Het racisme heb jij met de paplepel naar binnen gekregen.


  Maak melding
 22. Een goed opsteker voor de VHP. Het gaat nu erom of de Verenigde Hervormings Partij de verkiezingen zal winnen. Wanneer straks ook daadwerkelijk het Kabinet door de VHP zal worden geleid, is de cruciale vraag; zal de EU ook kleur bekennen of niet. Want zonder EU steun zal dhr. Santhoki het niet redden. De EU financiële kraan moet open gaan met adviseurs en technologie.

  Ben benieuwd of Ned bereid is met volle overtuiging zowel Europese niveau als op basis van eigen politieke beleid hun bijdrage te leveren. Zij hebben een grote morele verantwoordelijkheid jegens de Sur maatschappij in Ned en ten opzichte van Suriname zelf.
  Er ligt trouwens nog ruim een miljard euro in de ABN kluis bestemd voor de Republiek Sur, dat na de onafhankelijkheid was toegezegd waarvan nog steeds niet alles is uitgekeerd.


  Maak melding
 23. @Sam,

  En de allergemeenste ben jij Sam. Jij bent degene die mijn man voor boef heeft uitgemaakt, want volgens jou zijn alle hindustanen boeven.
  Maar bij deze ben jij niet alleen de allergemeenste maar ook nog de allergrootste boef.
  Je neemt het altijd opvoor de creolen en je scheldt altijd op de hindustanen, dus ben je ook nog de allergrootste racist!!!


  Maak melding
 24. Taurus heeft het over Dora en Bouta. Luciën heeft het over de moeder van Taurus en Chan. De ene actie roept een reactie op. Waarom zo verongelijkt reageren? Mag Taurus een ander, zo niet anderen, wel beledigen en mag een ander die daarop reageert, in casu Luciën, dan ook niet beledigen? Wat een kromme gedachtengang zeg. Dus de dief mag roepen houdt de dief terwijl hij zelf een dief is, maar oh wee als de andere dief de oorspronkelijke dief, ook dief noemt. Dan zijn de rapen gaar. Kun je niet inzien dat je verkeerd bezig bent en telkens maar feiten omkeert? Dat noemt men onrechtvaardigheid en een verdraaiing van de werkelijkheid. Oftewel struisvogelpolitiek: je kop in het zand steken voor de ene zijn fouten maar de fouten van de ander openbaar maken, terwijl je zelf geen haar beter bent.

  Waarom liegen jullie soort mensen zo verschrikkelijk? Waarom gedogen jullie wel de zonden van jullie soort en de zonden van de ander opengooien en aan de schandpaal nagelen? Waarom verdraaien jullie de waarheid? Waarom is liegen en bedriegen jullie tweede natuur? Waarom werken jullie altijd de ander tegen die de waarheid spreekt? Waar is het zogenaamde ayurvedische goede en het licht in jullie gebleven? Jullie prediken licht en vrede maar waarom doen jullie altijd het tegenovergestelde? Namelijk oorlog voeren en alleen maar duisternis en haat zaaien?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES