maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname22 voertuigen voor verschillende diensten van Volksgezondheid in Suriname

22 voertuigen voor verschillende diensten van Volksgezondheid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De minister van Volksgezondheid in Suriname Antoine Elias heeft een project uitgewerkt om de zogenoemde werkarmen die onder zijn ministerie vallen, te voorzien van transportmiddelen. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van 6 vrachtbussen, 6 passagiersbussen en 10 dubbel cabine pick-ups, totaal 22 voertuigen voor de verschillende diensten. Het ministerie heeft veel werkarmen verspreid over het gehele land. 

De aanschaf van de voertuigen zal zorgen voor een enorme verlichting binnen deze diensten, zegt de minister in een vraaggesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII). De eerste levering bestaat uit 6 vrachtbussen om de diensten te kunnen transporteren. Deze voertuigen werden afgelopen weekend, door de bewindsman in bruikleen overgedragen aan de vertegenwoordigers van de verschillende werkarmen. Hierbij wordt gedacht aan de Medische Zending voor transporten naar de binnenlandse gebieden, Regionale gezondheidsdienst, Marwina ziekenhuis, Mungra Medisch Centrum, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), alsook het ministerie zelf voor de diensten die op het ministerie moeten worden verricht.

De minister benadrukte, dat bij constatering van het niet naar behoren inzetten en of onderhouden van de voertuigen, deze per direct terug zullen worden gebracht in de boezem van het ministerie. Verder gaf hij aan persoonlijk steekproeven te zullen nemen over het gebruik en onderhoud van de voertuigen. Binnenkort worden de pick-ups verwacht die aan de behoeftige werkarmen zullen worden toegewezen, zodat de diensten gestaag kunnen worden verricht. De afdelingen die vanwege gebrek aan transsport niet optimaal functioneren zullen hiermee nieuw leven worden ingeblazen.

“Ga als een goede huisvader om met de aan u in bruikleen afgestane voertuigen. Wij blijven positief en gaan er daarom vanuit dat u goedgebruik zult maken van de voertuigen en deze in prima staat zal houden”, waren de slotwoorden van minister Antoine Elias.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Prachtig initiatief. Zo kan het ook. Nu nog echt hopen, dat men zuinig met de spullen omgaat en natuurlijk het gekochte van goede kwaliteit was om efficiënt en effectief ingezet te worden. Bravo

  Ik huil bij deze niet maar heb een braadi lafoe


  Maak melding
 2. Alle ministeries zitten bomvol voertuigen, behalve KPS!
  Erg hoor. Het komt heel vaak voor dat als je ze belt, je als antwoord krijgt dat je moet wachten, omdat er geen voertuig(en) binnen is (zijn). En als dat niet het geval is, dan is er geen benzine.

  Aan de andere kant, vraag ik me af….
  Worden de opmerkingen wel gelezen voor wie ze bestemd zijn?….


  Maak melding
 3. De overheid wil 22 voertuigen hebben. Er zijn er nu drie geleverd, maar nog niet betaald.
  Ik kijk uit naar de foto waarop alle voertuigen staan. Vrees dat het lang wachten wordt.


  Maak melding
 4. Geef KPS voertuigen dan. Zodat ze hun werk naar behoren kunnen doen en de veiligheid in de samenleving kunnen garanderen. Bij de Ministeries gaan de Dir en de OD’s en de afdelingshoofden genieten van de voertuigen en dan zie je ze weer in 1 of ander.pension.


  Maak melding
 5. Wat een actieve regering cq ministerie hebben we sinds 1 april.

  Heel goed dat de minister vindt dat ze de spullen “alles een goede huisvader om moeten aan me de bruikleen afgestane voertuigen”

  Hopelijk begrijpen ze de minister niet verkeerd door familie uitjes te gaan plannen.
  Die goede huisvaders!!!


  Maak melding
 6. 22 voertuigen voor verschillende diensten van Volksgezondheid in Suriname. Naar Surinaamse begrippen, mag dit bericht een pluim waard zijn.

  Nu kunnen de ambtenaren ( uitzonderingen daar gelaten, ik weet niet of die d’r zijn ) en hun families, op kosten van de belastingbetaler vooruit komen.

  En de volksgezondheid, zal rennen zonder vooruit te komen. Naar eigen zeggen, heeft Alias veel werkarmen, pas op Alias, werkarmen hebben niet alleen lange vingers, maar ook lange armen!

  Meneer Alias, nu nog geschoolde, bekwame, vriendelijke en kundige ziekenverzorgers. En juiste hulpmiddelen met de juiste mensen op de juiste plek.
  Zodat mensen vertikaal binnen gaan en niet horizontaal buiten komen.

  De afstand tussen patiënt en behandelend personeel is te groot, waardoor er bij spoedgevallen niet snel en adequaat genoeg gehandeld kan worden.

  Vertrouwen in de hulpverleners is op de één of andere manier verloren gegaan.
  Denk b.v. aan: de rechten van de patiënt. Het recht op goede informatievoorziening. Dit houdt in dat de arts en betrokkenen op een begrijpelijke en volledige wijze de patiënt informeert over:

  De diagnose
  De ziekte/aandoening
  De voorgestelde behandeling, medicijnen of onderzoeken die nodig zijn
  Alternatieve behandelmethoden
  Gevolgen en risico’s van de behandeling of het onderzoek.
  Bijwerkingen van geneesmiddelen
  Resultaten van behandelingen en onderzoeken.

  De rechten van de patiënt dragen, dikwijls bij aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
  Ze willen niet worden afgesnauwd of voor dom worden uitgemaakt. Voor de patiënt die afhankelijk is van de zorg is de uitscheldcultuur levensgevaarlijk, omdat beiden heel vaak niet over de juiste informatie beschiken.
  De patiënt mag de klachten uitleggen, de dokter vindt dat hij alles al weet daar hij denk te weten dat hij GOD is.

  Het niveau van de medische zorg in Suriname is erg laag te noemen.

  De groeten,
  Ik wens iedereen veel liefde en vrede toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES