maandag, maart 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameSlachtoffer van inbraak ziet inbreker met bij hem gestolen rugtas en bril...

Slachtoffer van inbraak ziet inbreker met bij hem gestolen rugtas en bril fietsen

-

De Nationale Carrierebeurs

Een man die onlangs thuis in Suriname bestolen werd door een inbreker, zag de dief dezelfde dag nog fietsen met bij hem gestolen rugtas en zonnebril. De 44-jarige dief had deze spullen bij de inbraak vorige week zondag op maandag buit gemaakt. Dezelfde dag reed de benadeelde in zijn auto en zag een fietser over de Weg Naar Maretraite rijden met zijn gestolen rugtas. Daarbij had die ook nog de gestolen zonnebril op.

Hij herkende deze fietser als de inbreker, ging hem achterna en reed hem klem. De dief vluchtte vervolgens te voet weg met achterlating van zijn rijwiel. De benadeelde ging hem achterna maar de inbreker wist hem van zich af te schudden door over een schutting te springen meldt het Korps Politie Suriname.

De benadeelde besloot toen terug te keren naar de plek waar zijn auto en het rijwiel van de dief waren achter gebleven. Op weg daar naartoe zag hij de dief in gevecht met een aantal scholieren. Die scholieren gaven aan dat de inbreker eerder op de dag een mede scholier beroofd had. De inmiddels ingeschakelde politie arriveerde ter plaatse en de man Clyde L. werd aangehouden en meegenomen naar het bureau om voorgeleid te worden.

Clyde gaf aan dat hij de gestolen tas en zonnebril gekocht had bij een man. Voorts dat die man hem onbekend is. Op camerabeelden is volgens de politie echter te zien dat de inbreker op de fiets naar het huis van de benadeelde kwam. Enige tijd daarna rijdt hij weg met de rugtas van de benadeelde bij zich. De gestolen goederen waren zeer waarschijnlijk in de rugtas gestopt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Clyde door de politie van het bureau Centrum in verzekering gesteld voor onder andere diefstal doormiddel van braak.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

23 REACTIES
 1. Jammer, SANTO BOMA, heeft weer iemand bij gehad. Waarvoor u en ik moeten zorgen. Iemand van wie zijn gedrag een gevaar vormt voor onze eigendommen. Die niet gewerkt heeft hiervoor en ons niet gunt van onze inspanningen met rust te genieten.

  Die gaan wij nog extra verzorgen, zonder dat hij een bijdrage gaat leveren aan onze gemeenschap.

  De rechter zal ons veroordelen tot een paar jaren, kost en inwoning voor deze persoon. Wij mogen dokken voor zijn verblijf in Santo Boma.

  Waarom niet veroordelen tot een paar jaren tot gevangenneming met verplichting tot arbeid t.b.v. de gemeenschap. Het is toch, wij de gemeenschap die hem in Santo Boma verzorgen. Wat hebben wij gedaan dat wij veroordeelt worden tot zorg voor een dief.

  Alternatief. Voer de Sharia in. Weg met die handen. Meneer heeft ze eigenlijk als straf voor ons. Onze spullen zijn in gevaar. Voor meer dan wegpakken van andermans spullen en eigen genot, gebruikt hij ze toch niet.


  Maak melding
 2. @ Alcatraz,

  Je mag het niet zeggen nee. Je moet het nuanceren, klein maken, bagatelliseren.
  Dan ben je niet eerlijk maar wel politiek correct.

  Dus volgend keer niet doen. En als je het doet, zeggen je hebt ze ook in andere groepen. Het is niet hun schuld. Of geef de schuld aan Holland.

  Je bent dus nu gewaarschuwd.


  Maak melding
 3. Hulde aan beiden; de benadeelde en de scholieren die deze onverlaat heeft laten doen arresteren door de politie. Triest en laf om een scholier te beroven.


  Maak melding
 4. Deze dief is gewoonweg brutaal en dom. Ben benieuwd wat het slachtoffer gedaan zou hebben, wanneer hij de dief te pakken had gekregen. Echter een geluk dat het niet gekomen is om het recht in eigen handen te nemen. Om recidive te voorkomen lijkt een passende straf of maatregel met verplichte begeleiding tot maatschappelijk herstel op z’n minst voor de hand te liggen. Ik vraag mij echter af, hoe vaak dit preventie systeem door het OM ter hand wordt genomen. Vaak laat de opvoeding thuis veel te wensen over, hetgeen de resultante is van de normvervaging dat steeds meer de kop opsteekt. Het opleggen van slechts alleen een gevangenisstraf zou er toe leiden dat deze jonge dief een draaideur crimineel zou kunnen worden. Anders ook dat zijn delicten van kwaad tot erger of zelfs gewelddadig zullen worden.


  Maak melding
 5. @ Kree na soso kree mi e kree

  Alternatief, voer de sharia in, weg met die handen !
  Als dit in Su zou gebeuren, dan loopt driekwart van de bevolking zonder handen rond !
  Laat ze afhankelijk van het misdrijf een paar brommen op water en brood, dang mi wan si sang é pasa nanga ding zakka zakka disie !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 6. @ Jacko,

  Ok we trekken de Sharia in, als we zien dat we meer dan de helft dreigen over te gaan. Anders komen we handen tekort om die 200 miljard Amerikaanse dollar uit de grond te halen.

  Je hebt me doen inzien dat ik te radicaal bent.

  Sari tori nanga mie Jacko.
  Sari tori


  Maak melding
 7. Zoals baas, zijn roverheid en Boefdraad openlijk, opo ai, land en volk benadelen en beroven, zo ook deze dief. Hij is een ndper en was ook te Ocer jongstleden te bekennen, Tjallie taki so. Dit mooi gezegend land, wordt door ddb en co. vernietigd en ook zijn eigen aanhangers vernietigen hun medemensen. Stem Na Dagoe Poepe partij in 2020 voor gratis hondeneten met buskruid erin, voor nog meer dieven.


  Maak melding
 8. Als de inbreker, Kanhai als advocaat in de arm neemt, is de kans groot dat hij met zijn werk door gaat.

  Hem belemmeren, tijdens het uitoefen van zijn functie is niet te accepteren.
  Hardwerkenden en niet werkenden, doen veel om hun eigendommen te beschermen. Met tralies en andere snufjes, zijn ze een gevangene in hun eigen huis.

  Vanaf 1975 geloofde iedereen dat er een mooie wereld op komst was, dat de beschaving zou voortschrijden. Dat geloof is bijna weg.
  Wat van het geloof over bleef, is in 1980 kapot geschoten.

  We leven nu meer in een watjesmaatschappij, waarin iedereen zegt: “Hoe ga je daar psychologisch mee om?” Vroeger sloeg je een eikel op z’n bek. Zelfs als die eikel een ambtenaar was. Dan werd je in elk geval gerespecteerd omdat je terugvocht – en ze lieten je verder met rust”.

  In deze tijd wordt je gewoon doodgeschoten. Gelukkig zijn er oplossingen, maar wie komt ermee?
  Waar liggen de belangen?
  Ondanks alle plannenmakerij is de werkloosheid in Suriname niet verminderd, de ellende is juist toegenomen.

  Niemand is volmaakt, en ik ben daar het perfecte voorbeeld van.

  Binnenshuis hebben de corrupten alles op orde, daarbuiten heerst chaos en duisternis.
  Veel mensen worden dagelijks slachtoffers van de politieke machthebbers. Is de overvaller ook één van ze? De corruptie kent haar weerga niet, in de politieke geschiedenis van Suriname.

  De regering vindt dat haar plannen op orde is. Nu nog haar geweten op orde zetten, dan komt het goed.

  De groeten,
  Ik wens iedereen, veel liefde en vrede.
  En de regering veel wijsheid.


  Maak melding
 9. GOEDE ZAAK VD POLITIE EN REST NOG 1 DING EN DAT IS WIEP-ING EN GEEF HEM EEN DO..LIJKE SPUIT!!
  opgeruimd is en staat hmmm perfect!!! dit soort virussen zijn te gevaarlijk voor de Surinaamse gemeenschap!!

  een ieder wilt veilig lopen, staan en gaan waar zij willen en de tijd doet er niet toe!!! hang hem op!!!


  Maak melding
 10. je kan lullen wat je wil,, maar het zijn bijna altijd de zwarten die het land in rep en roer brengen..

  waarom gaan ze niet gewoon werken , de regering heeft al 83000 in dienst genomen en er kunnen nog altijd 100000 duizend erbij, vooral nu die Adhin heeft gezegd, dat er meer dan 200 miljard US$ in de grond ligt..


  Maak melding
 11. @Marcel,

  De vraag moet aan Adhin gesteld worden of hij in de grond geweest is om te kijken wat daar ligt.
  Hij gaat maar in keer de grond in, er bestaat geen retourtje


  Maak melding
 12. @J. Zwartmans, niet alleen driekwart van de bevolking, maar ook het hele kabinet. Pas dan zullen we politici met ” schone handen” krijgen; Tjoptjop!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES