zaterdag, april 20, 2024
HomeFotodWT: 'Leerkracht die leerling over schoolerf sleepte moet zich melden bij de...

dWT: ‘Leerkracht die leerling over schoolerf sleepte moet zich melden bij de politie’

-

Does Travel - naar Suriname

De leerkracht die vorige week een leerling hardhandig over het schoolerf sleepte moet zich melden bij de politie in Suriname. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vandaag. De krant verneemt van justitiële bronnen dat de politie van Brokopondo hem heeft opgeroepen zich te melden. Volgens dWT is er aangifte tegen de man gedaan wegens zware mishandeling.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie in Suriname kan niet bevestigen dat de oproep daadwerkelijk gedaan is en zegt dat hij formeel niet op de hoogte is van de oproep. Hij raadt de leerkracht, die in Paramaribo woont, wel aan om zich te melden als hij de oproep heeft ontvangen.

“Wij gaan als politie niet zomaar een oproep doen voor de lol, maar ik wil eerst het hele verhaal horen voordat ik meer erover kan zeggen” aldus Naarden tegen de krant. Het filmpje van het voorval:

https://www.instagram.com/p/Bv0FJRgIspX/


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Dit hele gebeuren is te betreuren, maar geeft tegelijkertijd aan hoe de president en zijn roversbende, het volk en gelukkig ook die dwaze oerdomme ndp paria’ s behandelen. Financieel mishandelen ze het gehele volk, maken megaschulden en slepen zo het oerdom paars volk opzwepend, de paars misdadige hel in. Oma taki, dit soort wantoestanden zijn de vruchten van oerdomme aanhangers van de twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen. Verder is ook het Min. V. Onderwijs fout om onbekwame mesnen als leraar op scholen te plaatsen. Waarom laten ze geen gepensioneerden, zoals het gros der ndp opa en oma zijn in de regering, onderwijs geven aan deze ndp en abop jonge bastaards.


  Maak melding
 2. Deze leerkracht heeft kracht maar niet geleerd wat de kracht van een leerkracht moet zijn. Niet professioneel en vooral niet geschikt als secundaire opvoeder. Zou fijn om te lezen dat KPS hem uit zijn woning heeft gesleept en achter slot en grendel geplaatst.


  Maak melding
 3. Gevaarlijk tendens, een leerkracht die erger wilde voorkomen wordt opgeroepen. What about dat meisje. Haar schorsing is in wat de leerkracht nu meemaakt gelijk aan het verkrijgen van een lintje.

  Het wachten is er op weer dat leerlingen fysiek tegen elkaar.
  te keer gaan en Leerkrachten niet anders doen dan verbaal waarschuwen of toekijken en/of dat leerkrachten fysiek worden toegetakeld.

  Mijn landgenoten zijn gauw in het vergeten. Weet iemand nog welke incidenten zich het voorafgaand jaar en het huidig jaar hebben voorgedaan inzake gedragescalatie op onze scholen.

  Moeten we zij die erger wilden voor komen zo op de pijnbank leggen.

  Ik vrees met grote vreze


  Maak melding
 4. Iedereen spreekt er schande van, wat de leraar doet. Stel hij had niet ingegrepen en
  het meisje had de andere leerling een schaar tussen de ogen gestoken, dan was de
  beer helemaal los. Dan riep iedereen in koor de leraar was nalatig. We zien maar een
  klein stukje film, we kennen niet de voor geschiedenis.


  Maak melding
 5. Het is niet goed te praten wat er is gebeurt, maar wat is nu de oorzaak geweest, de jeugd van tegenwoordig is ook behoorlijk veranderd, ik ben bang dat leerkrachten zich als watjes gaan gedragen en niet meer durven op te treden, want de leerlingen gaan zich in zulke situatie’s nog sterker voelen, DE LEERLINGEN WORDEN DE BAAS EN DE LEERKRACHTEN ZIJN DE SLAVEN, ze rennen voordat je het weet voor elk klein witte wasje naar de groene tafel, de minister zal de juiste beslissing moeten nemen.


  Maak melding
 6. Maar als de leerkracht niet was opgetreden had het meisje de andere misschien vermoord !!
  Het was noodzakelijk dat de leerkracht moest optreden ter bescherming van de aangevallene!!
  Ze heeft et zelf in de hand gewerkt; er was geen andere manier om haar tot orde en reden te brengen !!! Moest de leerkracht “leidelijk toezien”hoe een ander leerling werd toegetakeld ???
  O gie mie wang brik !!!!


  Maak melding
 7. oorzaak gevolg moet ook onder de loep worden genomen

  De leerling en zijn gedrag moet ook vanaf de geboorte, kleuterklas worden door nomen. Een psychologisch rapport.

  Alles moet worden bekeken, ook de thuis situatie van de leerling.

  Men moet voorkomen om alleen naar de leerkracht te kijken, geschikt of niet geschikt. Het hele schoolteam. Is dit eenmalig gebeurt of vaker voorgevallen, enz. en wat heeft men met al die gevallen gedaan. Was dit bekend bij, collega’s, superieuren, inspectie het minister van onderwijs en wetenschappen.

  Alles moet onder de loep worden genomen en zich afvragen hoe dit zo ver gekomen is.

  Alles alles duidelijk is, oorzaak, gevolg, psychologischrapport, enz, Het eindrapport. Wat doet men op het ministerie ermee. Wat zou men uit kunnen leren en wat doet men ermee naar de scholen, leerkrachten. enz. Hoe zou men dit in de toekomst kunnen voorkomen?

  Hoe is het zo ver kunnen komen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Niet onnadenkend praten. Toen het meisje op de grond lag had hij haar in bedwang kunnen houden. De jager heeft dat niet gedaan. Hij heeft de pingo gesleept naar de keuken. Was de maaltijd lekker? Nou, pluk de vruchten daarvan. Buitenproportioneel optreden was dat. Het hoort niet. Het doel is niet gehaald.


  Maak melding
 9. Omgekeerde wereld. stel de leerkracht zegt : ik ga niet want ik ben niet onschuldig, dus ze zoeken het maar uit !De politie moet gaan halen en na een grondig verhoor eventueel met getuigen, dan kan men concluderen of man (on )(schuldig) is aan een strafbare feit of niet. Wat die man deed praat ik niet goed, hij hoeft geen fysieke geweld te gebruiken, een verbale oplossing zou op zijn plaats zijn !
  De meiden gewoon in een hoek laten staan ( gescheiden ) om af te koelen, en daarna met hun praten dat hun gedrag niet acceptabel is. Wij kunnen moord en brand roepen, maar wij kennen de ware toedracht niet. Ik ken de ware toedracht niet dus, ik hou het hierbij.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 10. Jullie schreeuwen hier weer moord en brand maar weten niet dat dat zogenaamde kind die leraar iets heeft aangedaan. Laten jullie je mishandelen door een zogenaamd kind. Dat zogenaamde kind moet een les krijgen op school want die ouders deugen niet. Kind is opgegroeid voor galg en rat.


  Maak melding
 11. Een film spreekt boekdelen. Wat voor toedracht is er sprake van? DE film is de toedracht. Je ziet hier duidelijk iemand die onbekwaam is. Iemand die zich onvoldoende visualiseert wat er gebeuren kan wanneer er stront aan de knikker is. Iemand die gaat reageren vanuit amateurisme. Duidelijk niet wetend hoe hij moest optreden. Evengoed was het jouw buurman. Die zou ook zo opgetreden hebben. Want die heeft geen pedagogische opleiding genoten. Het is onbekwaam optreden en afkeurenswaardig. Wegwezen en maak er een zaak van.


  Maak melding
 12. En zie Pakiratigri heeft weer zijn mening klaar over een wel of niet capabele leerkracht, terwijl je hem/haar niet hoort over de grote baas een massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel


  Maak melding
 13. Vliegende Hollander je hebt het over als dit als dat zou zijn gebeurd,het doet er niet toe wat er überhaupt is gebeurd je hoort als volwassene met je poten van een kind af te blijven punt uit.jou denken is primitief denken van 30 jaar geleden.ik begrijp dat leerlingen veel te ver gaan maar geweld is niet de oplossing,als je het niet anders dan met geweld weet op te lossen dan ben je niet geschikt voor de baan als onderwijzer.


  Maak melding
 14. Tegenwoordig wordt alles gefilmd. Zelfs als je zit te poepen, zit iemand je mogelijk te filmen.
  Ja, ze filmen echt van alles, maar nog nooit heeft iemand een echt scherpe heldere UFO kunnen filmen. Rara, hoe kan dat?


  Maak melding
 15. Ik krijg wéér geen notificatie als er een een nieuw bericht verschijnt!
  Ik begin me nu wel een beetje te ergeren hoor. Soms krijg ik en soms niet, echt vervelend hoor.
  Wie kan me helpen?
  Ik heb eerder een bericht gestuurd naar “waterkant” zelf, maar ze hebben het nooit ontvangen.


  Maak melding
 16. @@ BOERIKIE …ndp bespotter ga naar de Bosje brug en daar krijg je de nodige instructies voor verdere handelingen. Dan zijn wij van jou verlost …misbaksel.


  Maak melding
 17. In eerste instantie schrik je van het optreden van de leerkracht. Hoor en wederhoor moet toegepast worden. Wat is de oorzaak en waar waren de andere leerkrachten.? Standaard oplossingen heb je niet altijd bij de hand. Leerkrachten moeten getraind worden hoe om te gaan met kinderen mt gedragsproblemen. Hoe kunnen ze de leerlingen en zichzelf beschermen?. Leerkrachten zijn er voor de leerlingen , maar ze mogen geen slachtoffer worden van kinderen die een onacceptabel gedrag vertonen. Het handelen van de leerkracht moet tactvol en rechtvaardig zijn.
  Deze leerkracht stond er waarschijnlijk alleen voor. De vraag is : was dit kind niet voor rede vatbaar , waardoor ze misschien een gevaar vormde voor de rest en meneer haar moest slepen naar een andere lokatie?. Inderdaad lijkt het tafereel op een jager die een wild dier probeert te overmeesteren, maar nogmaals alleen van hoor en wederhoor zullen we achter de ware toedracht komen .Ik hoop dat de regering zich zal buigen over dit probleem, waarbij leerlingen steeds agriessiever worden en hun plaats als leerling niet meer kennen.
  De huiselijke omstandigheden moeten onder de loep worden genomen en er moet meer programma’s komen over normen en waarden en er moet gewerkt worden aan de opbouw van stabiele gezinnen .


  Maak melding
 18. Paloeloe, mijn complimenten , in ieder geval iemand die zijn gezonde verstand gebruikt, en genuanceerd nadenkt over oorzaak en gevolg. voor een pak ‘m beet een vijftig jaar terug haalde je het niet in je hoofd om je als leerling zo te gedragen anders werd je ook met kop en kont opgepakt. maar onder invloed van geitenwollensokken figuren, zogenaamde sociologen en pedagogen is het er allemaal niet beter op geworden,


  Maak melding
 19. Men zou een dagje op zo,n school mee moeten lopen,alvorens een oordeel tevellen
  denk men dat het probleem is opgelost,door deze leerkracht te ontslaan
  de minister hoort achter de leerkracht testaan en niet achter een leerling die zich heefd misdragen en niet luisterde naar de leerkracht,waar door deze leerkracht zich in een situatie is komen te staan dat men overgaat tot het ontslaan van deze persoon zonder rekening te houden met zyn gezin en maaschapelyke positie,een reprimande zou op zyn plaats zyn maar staande ontslaan gaat tot ver
  laat nou elke dag een andere ouder meelopen op scholen om een beter kyk te krygen wat er aan de hand is


  Maak melding
 20. Op de eerste plaats: de leerkracht heeft dat kind niet bij de haren getrokken. Iedereen valt over de handelwijze van de leerkracht … what about het gedrag van die leerling … daar praat niemand over.

  De minister van Onderwijs moet niet alleen op staande voet ontslagen worden … ze is totaal ongeschikt …
  maar ook onder psychiatische behandeling geplaatst worden. Mevr. noemt zich kinder-psycholoog.
  Zonder gedegen onderzoek zegt die k……k … dat de leraar zich Beestachtig gedragen heeft.
  Haar opmerkingen kunnen alleen maar olie op het vuur schenken {zie de reactie van de vader van het kind}. De Onderwijs Bond eist terecht verontschuldigingen van de mini-ster.

  De ouders … het is toch een ” familievete ” die door de meisjes uitgevochten werd. Hebben de ouders in die richting opgetreden? Het was niet de eerste keer dat de meisjes gevochten hadden. Nu doen de ouders alsof hun kind slachtoffer geworden is.

  De leraar had naar omstandigheden … misschien … anders moeten optreden … daar ben ik het helemaal mee eens. Maar … om de leraar voor Beest { Ferrier } …. Slager { vader van het kind } …. uit te maken gaat alle perken te buiten … dan druk ik me nog voorzichtig uit.


  Maak melding
 21. PARAMARIBO – Als het aan onderwijsminister Lilian Ferrier ligt ziet zij niet af van het besluit om Urvin W. met ontslag te sturen. De bewindsvrouw blijft erbij dat de leerkracht die een leerling op hardhandige wijze heeft aangepakt op het LBO Brokopondo, de laan moet worden uitgestuurd. “Hij mag van mij niet eens op het schoolerf na het geval.” Echter zegt de bewindsvrouw dat zij rapportage afwacht van een delegatie van het ministerie die naar het gebied is vertrokken om na te gaan wat er precies gebeurd is op die dag.

  Ferrier wacht ook het politieonderzoek van de afdeling Jeugdzaken af. “Onze inspecteurs zijn naar Brokopondo gegaan om te onderzoeken wat er is gebeurd. Wij hebben een hechte samenwerking met politie Jeugdzaken dus wachten wij het resultaat van hun onderzoek ook af.” Ook DNA-leden die tijdens de begrotingsbehandeling om opheldering hebben gevraagd, hebben pas op de plaats gemaakt.

  Ferrier heeft nog geen antwoord gegeven op de protestbrief die collega’s van Urvin W. hebben ingediend bij het Bureau Lager Beroeps Onderwijs. Hierin vragen zij waarom het uiterste middel is toegepast op hun collega. Maandag hebben de collega’s een vergadering belegd. De krant verneemt dat ze eisen dat de minister haar besluit terugdraait en zaken in heroverweging neemt. De woordvoerder was niet te bereiken voor commentaar.

  De bewindsvrouw vraagt om begrip van de media, gemeenschap en alle andere belanghebbenden totdat het team dat belast is met het onderzoek dat heeft voltooid. Ze zegt dat in haar besluitvorming er voorlopig geen verandering komt. “Ik blijf bij mijn besluit, omdat die man verkeerd heeft gehandeld. We hebben verdragen getekend en dit is in strijd met de rechten van het kind”, zegt de bewindsvrouw.
  *****************************************************
  Commentaar overbodig … we hebben hier te doen met een min-ster … die niet anders getypeerd kan worden als zijnde een … FOSSIEL !!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. En dat kind en haar gedrag is een (mislukt) produkt van haar opvoeding en opvoeders, en die blijven buiten schot, moeten die dan niet uit de ouderlijke macht ontzet worden omdat ze in de opvoeding grandioos tekort schieten


  Maak melding
 23. Men zou bijna denken dat de leerlinge zomaar ,uit het niets ,is aangepakt door de leerkracht . En die van onderwijs vooral zij , wil politiek goedkoop scoren . Barbertje moet hangen , koste wat het kosten moge . Lijkt wel een hetze tegen de leerkracht . Ontsla hem maar , en dan ? Ga die arme leerlinge excuses aanbieden namens whatever , een kusje op d,r voorhoofd , zo van, : kom hier hoor, die nare man heeft je pijn gedaan , maar ik doe ,m pijn voor, je knuffel ,knuffel ,arme meid . Ik ontkom niet aan de indruk dat er GEEN ECHT BELANGRIJKERE dingen te doen zijn dan deze soap. Oen tja go .


  Maak melding
 24. Als het mijn eigen kind geweest was had ik haar een Afgedonderd Pakslaag gegeven. Ben je gek … je gaat
  naar school om te leren en niet om te rotzooien. Tegenwoordig zijn het geen jongens en meisjes die naar school gaan … maar Dames en Heren. Laat dat gezegd zijn …. @ Pakiratigri. If joe e kwetji Sneki … joe o go kisi Aboma.


  Maak melding
 25. Een ouderwetse knuppel heb ik voor deze nietsnut. Geen echte schade toebrengen. Gewoon last van een manke knie. Niet makkelijk kunnen rondlopen en dat vergaat wel weer. De jager heeft dan wel een lesje geleerd.


  Maak melding
 26. Dat papieren tijgertje doet me trouwens denken aan die straatkatten die op een afstand uitdagen maar gelijk onder een auto dokken als ik langs kom met mijn hond, net als dat dokken van zijn baasje als hem het vuur aan de schenen gelegd word, hetzelfde inferieure type, wel blazen maar verder niets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES