maandag, juni 17, 2024
HomeFotoOverheid Suriname schiet bewoners Commewijne te hulp met drinkwater

Overheid Suriname schiet bewoners Commewijne te hulp met drinkwater

-

Does Travel - naar Suriname

Bewoners woonachtig aan de rechteroever van de Commewijnerivier hebben afgelopen weekend drinkwater gekregen van de overheid. Normaal gesproken zijn de buurtbewoners aangewezen op regenwater maar door de droogte is de beschikbare voorraad opgeraakt. De overheid heeft binnen korte tijd een tussentijdse oplossing gevonden en een 100-tal jugs, met elk 20 liter water geleverd (foto).

Op zaterdag 6 april heeft een team van het districtscommissariaat Commewijne, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) het water geleverd. Hiermee werd een aanvang gemaakt te plantage Johan & Margaretha. In de loop van deze week worden de overige gebieden voorzien van drinkwater. 

Het gaat verder om de gebieden Pomona, Rust en Werk en Kroonenburg. In totaal gaat het om 320 huishoudens. De situatie in deze gebieden werd nijpend vanwege de aanhoudende droogte. Districtscommissaris (dc) Adjaikoemar Kali van Commewijne, zegt dat zolang er nog geen structurele oplossing is, de overheid de bewoners van water zal voorzien. De burgervader geeft aan dat er samen met de SWM druk gewerkt wordt aan de verbetering van de watervoorziening in het district.

DC Kali is de waterleidingmaatschappij ontzettend dankbaar. Na een telefoontje met de directeur Marlon Oosterling is er binnen 24 uur ervoor gezorgd dat de bewoners als tussentijdse oplossing water aangeleverd krijgen. De burgervader is ook blij met de inspanningen van het NCCR en het plaatselijke bedrijfsleven.

Andre Singat, een van de buurtbewoners van Johan en Margaretha, is ingenomen met de snelle actie van de overheid. Hij geeft aan dat er een registratie van de bewoners heeft plaatsgevonden, om zo de behoefte in kaart te brengen. Singat is opgelucht dat er vanuit de overheid hulp is geboden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Verkiezing e doro, na acht jaren van paars wanbeleid nog steeds geen waterleing. Zullen ze in 2020 op de na dagoepoepe partij stemmen. No boi. Wanr zo ,moliedom zijn ze weer niet.


  Maak melding
 2. Het is te hopen dat de gebruiker van het drinkwater zich wel van bewust is dat de voorraadflessen niet van hem of haar zijn, maar alleen het water.

  De voorraadflessen moet als ze leeg zijn weer beschikbaar worden gesteld aan de overheid om ze her te gebruiken voor hen of andere Surinamers die ook drinkwater nodig hebben.

  Wel wat ook belangrijk is dat deze voorraadflessen niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt als ze leeg zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Bij de volgende bijeenkomst van de paarse ratten in OCER zullen twee onnozelen met een verklaring van de DC van Commewijne het podium op komen darven waaruit zal blijken dat de overheid goed voor hun gezorgd heeft en dat alleen NDP in commemijne politieke bijeenkomsten mag houden. So so ka, moro ka au Kong.


  Maak melding
 4. Een gezin met 4 kinderen. Hoe lang gaat het duren dat de aangeboden water op is.
  een week.

  Daarna……………….Komt het automatisch uit het hemel…………..

  NDP denk na voor een langdurige oplossing
  Zoveel leningen………………toch heeft jou volk nog geen stromend drinkwater………Schaam je.
  Dan wil je water brengen naar Maduro………….Schaam je VP Adhin 200 miljard……..


  Maak melding
 5. Commewijne moet nu een waterstation krijgen. Is geen distrikt meer met 500 bewoners.
  Er wonen nu tal rijken daar.
  Er moet water van goede kwaliteit daar te vinden zijn


  Maak melding
 6. Je kunt je haast niet voorstellen dat in de 21 e eeuw een volk met ongeveer 200 miljard dollars in de bodem, op een van de meest primitieve manier moet komen aan hun drinkwater.

  Of moeten ze de regering dankbaar zijn en hun stem weer uitbrengen voor deze criminele uitvreters bende, die gesteund worden door enkele mooi praters en een overgrote massa van loosers.

  Jacko zou zeggen, Sari torie. Ik wang tori goed kree


  Maak melding
 7. Wie denkt dat alleen maar dichtbevolkte gebieden recht op water hebben en mensen die kapitaal krachtig zijn, slaan de plank mis.

  Het is de politiek van de NDP om een bepaalde elite geboren uit loosers die toevallig een geweer in de hand hadden en de macht grepen te bevoordelen. Dit boven dat deel van het volk, die op hun stemmen. Maar jammer genoeg ook voor een groot deel ook loosers zijn. Dit omdat domme mensen het liefst de macht uit handen geven aan dommen. Soort steunt nou eenmaal graag eigen soort en zijn ook vaak bereid tegen beter weten in zich kapot te laten maken door eigen soort.


  Maak melding
 8. @ Alles voor loze beloften en een pakket
  In troebel water is het goed vissen, Een kinderhand is gauw gevuld, Honger maakt rauwe bonen zoet ! En daar maakt de NDP gretig gebruikt van, en de mensen die tot bovengenoemde categori
  behoren trappen er natuurlijk gauw in. Twee weken van water voorzien betekent weer voor 5 jaar genaaid.
  bun sari tori
  Jacko


  Maak melding
 9. Alleen drinkwater …hoe is het met baden…..koken ..kleren wassen….laten de mensen zien en voelen …dan stemmen ze zeker niet meer voor ze….het is een grote schande dat men nu geld leent om basis voeding te importeren ..n.d.p sleept het volk mee in een rafijn..


  Maak melding
 10. Het is gratis propaganda voor de ndp regering.Foto in de kranten. Het is eigenlijk triest dat de bewoners geen drinkwater uit de kraan hebben. De rechter oever bewoners moeten dat ontberen. Alle aandacht is gericht op het binnenland op de Marrons.De ndp regering faalt de rechteroever bewoners.


  Maak melding
 11. Op 25 november 2017, tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag op Commewijne had Bouta beloofd, dat iedereen van Commewijne uiterlijk eind 2017 schoon drinkwater zou krijgen. Zoals, altijd alles beloven en niets nakomen.


  Maak melding
 12. @ Jacko,,😁
  Als het waar is wat je zegt dan is volgens mij een groot deel van Suriname paars genaaid. Zullen we de naam maar veranderen in soekroe olo


  Maak melding
 13. Ben blij voor deze mensen.
  Ze zijn niks verschuldigd aan de overheid.
  Ze moeten juist gecompenseerd worden voor al het leed al die jaren zonder stromend water te zitten.

  Water is een basisbehoefte en geen GUNST.


  Maak melding
 14. @ a gerritsen

  Stopt het maar in een mierennest, ben jij even beleefd zeg Aso die je bent !
  En als je een zwarte bent, die zich voordoet als een blanke, ben jij helemaal een pokke hond !
  Spot niet met andermans leed etterbak…..

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 15. Hoe staat het met ressort Alkmaar/Sorgvliet/Tamanredjo
  Zij zijn ook aangewezen op regenwater, Putwater dat bijna droog komt te staan.
  DC Kali, Laat U ook zien bij deze ressorten????


  Maak melding
 16. Hoelang gaat die 20liters water mee.elk gezin moet op waterrantsoen geplaatst worden.waarom geen grote watertank vn swm mt n ponton d oversteek doen n mt n waterpomp ht water distribueren. Ht lykt op sommige landen waar men water sjouwt vn heinde n verre.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES