dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoVIDEO: Auto over de kop aan de Saramaccastraat in Suriname

VIDEO: Auto over de kop aan de Saramaccastraat in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, – Bij een verkeersongeval woensdagmiddag in het centrum van Paramaribo zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt. De aanrijding vond plaats aan de Saramaccastraat, vlakbij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Een van de voertuigen ging daarbij over de kop en lag ondersteboven op het trottoir.

Het ander voertuig eindigde eveneens op het trottoir. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Ook is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij dit ongeval. De politie heeft nog niets bekend gemaakt, dus later meer.

Een passerende automobilist maakte een korte filmopname van de situatie ter plekke, welke hieronder te zien is:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Opmerkelijk is dat de auto‚Äôs in Suriname makkelijk over de kop gaan bij een geringste weerstand. Zijn dat wel auto‚Äôs die voldoen aan alle Veiligheids regels die door drugs criminelen zijn ge√Įmporteerd zoals die van Yokohama .??? Vandaar zoveel doden !!! Witti wassi wagi!


  Maak melding
 2. Zijn deze auto’s door de keuring gekomen??? Versleten banden hebben geen enkele grip op het wegdek. Remmen die het niet meer doen. Elk jaar horen de auto’s gekeurd te worden.Er zijn hier in dit land geen strenge keuringsregels waaraan een motorvoertuig moet voldoen. Dus een ieder doet maar. Als het maar rijdt en mij van A naar B brengt met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er geen deden gevallen. Er hadden kinderen daar kunnen lopen. Deze auto’s moeten naar de schroothoop.
  Rijbewijs invorderen. Er zijn veel auto’s hier in dit land, maar goede keuringsstations zijn er niet te vinden. Van een schroefje of spijker in de muur draaien/slaan maakt jouw nog geen gespecialiseerde timmerman.


  Maak melding
 3. Welke keuring? ??
  De keuringsinstanties in dit land zijn zo corrupt als de pest…..
  Je hoeft ze maar een tjoekoe te geven en je auto is goed gekeurd….
  Geen controle bij deze instanties….
  De meesten willen in dit land op een corrupte manier hun zakken vullen…


  Maak melding
 4. Technische fout.

  Auto uit China
  Remmen doen niet

  Boordcomputer springt op Holl bij enorme warmte.

  Computer schrikt van de donkere bestuurder daarom gaat computer anders reageren…. remmen doen het opeens niet

  Dus enige oplossing.

  ABOP aanhangers GEEN auto besturen of nog meer kwalitatieve rijlessen nemen


  Maak melding
 5. Haast haast en nog een haast. Men zou de gehele rijopleiding onder loep moeten nemen incl. De agenten die examen beoordelen. Al geruime tijd kunt j zonder goed te kunnen rijden j rijbewijs halen.


  Maak melding
 6. @ Forza
  Fa yu sabi, was de lading van jou dan ????? ( dat was een kleine intermezzo )
  Een voer tuig met een geringe snelheid, gaat niet zomaar over de kop !
  1 van de 2 debiel heeft zeker te hard gereden, ik vraag me zelf af of deze soort lieden niet weer gewoon, gaat lopen of fietsen ???

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 7. Afgaande op de filmpjes op YouTube en Waterkant heb ik niet de indruk dat er sprake is van auto(wrakken) die niet gekeurd zijn. Goede grip of niet, als de omstandigheden ernaar zijn, zal je met de auto over de kop gaan. Met name als het een redelijk lichte wagen betreft. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de rechterkant van je auto onder een scherpe hoek tegen een aankomend voertuig botst. Door deze felle schok verlies je in een volgend moment de beheersing over het stuur. Kom je daardoor in contact met een stoeprand of een paal, kan dat ervoor zorgen dat de auto over de kop slaat. Instinctief remmen kan de zaak verergeren. Dus, we praten over een opeenvolging van gebeurtenissen in onderdelen van een seconde. De stoeprand is er ook om voetgangers te beschermen, maar kan ervoor zorgen dat onder de juiste hoek de auto over de kop gaat. Het kan ook eenzijdig zonder een botsing met een aankomend voertuig, maar direct contact met de stoeprand onder een hoek die door de snelheid en ruimte alleen maar de auto over de kop zal doen slaan. De omstandigheden die geleid hebben tot deze gebeurtenissen, kunnen zorgen voor het preventief voorkomen.


  Maak melding
 8. Het is de schuld van
  een te lichte auto
  stoeprand of paal
  Preventief kan je deze gebeurtenissen, want meer is het niet slechts een gebeurtenis, waarbij zo nu en dan iemand sterft, voorkomen door te zorgen voor:
  zwaardere auto’s, zodat ze niet omvallen
  andere stoepranden en palen. Bijvoorbeeld van rubber zodat je terug veert


  Maak melding
 9. Pakiratigrie I love you .
  Eindelijk hoor ik iemand iets zeggen .
  Ik wil alleen iets toevoegen ,een botsing met 50 km per uur is te vergelijken met een val van 10 meter met de voertuig ,over krachten gesproken.


  Maak melding
 10. ALWEER VOOR DE ZOVEELSTE KEER GAAN AUTO’S OVER DE KOP IN SURINAME.
  TE HARD RIJDEN IS DE OORZAAK.
  SARAMACCASTRAAT BINNEN DE KOM VAN DE STAD. WAAR LANGZAAM MOET WORDEN GEREDEN, WORDT TE HARD GEREDEN. DE AUTO DEALERS ZIJN NATUURLIJK BLIJ. CENTRALE BANK VAN SURINAME STELT WEER VALUTA TER BESCHIKKING VOOR IMPORTEN VAN EERSTE LEVENSBEHOEFTEN EN MEDICIJNEN MAAR TUSSEN DOOR OOK VOOR AUTO’S. HET GAAT GOED IN SURINAME. DUS WAAROM VOORZICHTIG RIJDEN ER ZIJN TOCH ZOVEEL AUTO’S TE KOOP. DE BANK FINANCEERT. WAT WILLEN ZE NOG MEER HEBBEN ????


  Maak melding
 11. Als het aan het gewicht van de auto’s is betwijfel ik.

  Tijdens mijn vakantie in Nederland zag ik onlangs nog allerlei mini-autootjes op de snelweg met hoge snelheid op de snelweg rijden.

  Zal er in Nederland ook dagelijks zo een mini over de kop slaan?

  De gemotoriseerde gehandicapte auto’s rijden vaak ook sneller dan toegestaan; over de kop slaan?

  Ik vraag me af of er niet er hard wordt gereden en/of de technische staat van de auto’s in orde is.


  Maak melding
 12. Auto’s hebben een “stabilsatorstang”.
  Dit wist ik nooit.
  Ik reed ooit 240-250 km per uur met een Porsche 911.

  Ik liet de gas los …
  Auto begon te hellen..
  Draaitapoe..
  Wat ik deed is weer gas vasthouden.
  Daarna langzaam op motor afgeremd.

  Hier ligt het waarschijnlijk ook aan snelheid en evenwicht.
  Blauwe auto heeft behoorlijke schade in de hoek.

  Die heeft waarschijnlijk witte auto op een onevenwichtige moment (toen auto weinig balans had) tijdens het nemen van een bocht volop geraakt..


  Maak melding
 13. Waarschijnlijk was de Saramaccastraat al mooi leeg, dan lijkt het breed en de gasten racen. Als je een ander ramt of als een gek inhaalt en de hoge stoeprand raakt dan vlieg je lekker over de kop.
  Zolang onschuldigen niet de dupe worden is het hun zaak.
  De camera”s in de stad doen goed werk, nu moeten de boetes en straffen omhoog.
  Als je zo dom bent om tjoekoe te betalen om je auto gekeurd te krijgen doe je alleen jezelf.
  Zijn je banden versleten, je remmen niet goed. Wie gaat doodgaan in het verkeer???????Voor mijn keuring gaat mijn auto voor een scan. Ik moet op mijn auto kunnen rekenen. Mijn leven is meer waard dan een reparatie of banden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES