zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoChinese ambassadeur in Suriname bezoekt districtscommissaris Mike Nerkust

Chinese ambassadeur in Suriname bezoekt districtscommissaris Mike Nerkust

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Ambassadeur Lui Quan van de Volksrepubliek China heeft vandaag een kennismakingsbezoek gebracht aan districtscommissaris van Paramaribo Mike Nerkust. Tijdens dit bezoek heeft ambassadeur Quan laten weten dat hij erg onder de indruk is van de diversiteit van Suriname en de gastvrijheid van Surinamers.

De ambassadeur ging tijdens het gesprek in op de vriendschappelijke band tussen Suriname en de Volksrepubliek China. Volgens de ambassadeur hebben beide landen bewezen dat respect de basis vormt om te komen tot samenwerking. Ambassadeur Quan wilt zich sterk maken voor meer uitwisseling tussen Suriname en Paramaribo en in het bijzonder de stad Paramaribo en de stad Huangzhou die al langer dan 20 jaar een stedenband onderhouden.

De diplomaat wilt de band tussen deze twee prachtige steden verstevigen middels uitwisseling op het gebied van technologie, cultuur, onderwijs en sport. Dc Nerkust heeft de ambassadeur ingelicht over zijn taken als districtscommissaris, de goede samenwerking met de vorige ambassadeur Zhang Jinxiong en de verschillende projecten die uit die samenwerking zijn voortgevloeit.

Zowel ambassadeur Quan als dc Nerkust staan open voor het voortzetten van de samenwerking en het realiseren van doelen. De ambassadeur heeft zijn ogen uitgekeken op de werkkamer van de dc die een kunstliefhebber is. Quan sprak zijn bewondering uit over de verschillende kunstwerken. Quan is in augustus vorig jaar aangetreden als ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Dat men in Suriname zo trots kan zijn op dit soort nietszeggende bezoeken, gaat mijn verstand te boven.
  Wat is de nieuwswaarde of meerwaarde van dit bezoek?. Kan iemand mij aan het antwoord helpen. Gebeurt er niets zinnigers dan deze bezoekers met dezelfde mantra’s: wat zijn jullie als land uitzonderlijk, wat hebben jullie een enorme potentie.

  Op een gebied denk ik dat we uitzonderlijk zijn. Ondanks onze potentie leven we van aalmoezen, bedelpartijen hier en daar, op de pof.
  Daar heeft deze regering en zijn potverteerders voor gezorgd.

  Please wie geeft de volgende bezoeker een klap voor de bek die weer zo een mantra uitspreekt.

  A sani kong gersi wan dreigie.


  Maak melding
 2. Nog meer Chinezen naar Suriname.
  Straks worden wij nog gekoloniseerd door deze spleetogen.
  Ik ben benieuwd naar een kruising van een Marron en een spleetoog. Whahahahahahaha


  Maak melding
 3. Deze man krijgt gezien z’n omvang volgens mij een zeer riant salaris of behoorlijk wat paketten.

  Onze mini-ster van buitenlandse zaken ook. Trouwens van bijna al onze mini-sters kan je zeggen dat gezien hun omvang zij dichtbij de vleespotten verkeren.

  Maar ik ben tevreden met m’n pakket. Wel wil ik de mensen in Nederland vragen ook paketten te blijven sturen naar ons. De laatste tijd zijn de paketten skeer. Er is crisis. Deze keer heeft omoe snesie zelf niet een beetje geld gegeven. A snesie plei ing snesie.


  Maak melding
 4. Deze onnozele Chinese ambassadeur beledigt met zijn hoofdtooi de oorspronkelijke bewoners van Suriname. Zie Sherk glinsteren, weer Yang binnen!


  Maak melding
 5. Waneer gaan ze werken voor hun eigen volk surinamers deze bezoekjes voor mijn in ziens geen meer warden dit is puur de bekende weg naar niets .


  Maak melding
 6. Wat moet die klote chinees met mijn indiaanse . tooi. Wat een belediging voor het mooiste volk van Suriname .C.s schipper je blijft een lage hond met commentaar wat nergens op slaat.


  Maak melding
 7. China betekent reeds veel voor Suriname. Er is op het gebied van sport zelfs een Chinese tafeltenniscoach. Wie weet, over een aantal generaties, kan Suriname tafeltennissers produceren die mee kunnen gaan met landen als Brazilië. We zoeken eerst vooruitgang in de regio alvorens we mondiaal bezig willen zijn. Technologie is vanzelfsprekend. Alles wat de Europeanen en Amerikanen kunnen, kunnen zij ook. Bovendien zijn ze veel goedkoper. De cultuur, geschiedenis en traditie zijn zeer zeker ook de moeite waard zich erin te verdiepen. Wie moe is van de Griekse wijsgeren kan ook een swing nemen naar Confucius.

  Een land met een miljarden bevolking moet wel van aanpakken weten. Hier en daar nemen ze het niet zo nauw met mensenrechten. Bovendien zijn ze ook niet aardig geweest voor hun eigen dieren zoals de Chinese tijger. Wanneer Suriname datgene overneemt van China wat bevorderlijk is voor de ontwikkeling van Suriname, is er geen probleem. De Chinezen zijn namelijk ook Surinamers. En op dat niveau hoort het dat Suriname in contact treedt en blijft met landen als India, China en sommige Afrikaanse landen vanwege de diaspora.


  Maak melding
 8. @@pakiratigri ALTIJD dezelfde retoriek over mensenrechten als het om China gaat ga na wat jullie Maasa Holland allemaal 300 jr geflikt heeft en jullie soort smeken met hangende pootjes dat zij het land weer overnemen LIEVER 10 CHINEZEN ipv 1 HOLLANDER.


  Maak melding
 9. @ Blake nou. De kruising tussen een marron en een Chinees wordt zeker een superkindje en geen balconschreeuwende idiote MISBAKSEL zoals jou.


  Maak melding
 10. Suriname duidelijk in de uitverkoop gegooid door deze regerimg .De chinezen zullen goed gebruik(misbruik) van maken.Suriname je slaapt,word wakker!


  Maak melding
 11. Suriname je werd te vroeg onafhankelijk.En dit is de prijs die je ervoor betaald.Als echte Surinamer bloed je hart als je om je heen kijkt wat ze van dit land gemaakt hebben.Het einde is nog lang niet in zicht.Tje mi gado Sranan, so wan mooi mooi kondre.Luku san e pesa nanga ju!Ons nageslacht zal het niet gemakkelijk hebben.


  Maak melding
 12. Mike Nerkust is alias ”DC TOCH” en hoort zichzelf graag praten en is te vol van zichzelf. Iedere zin dat uit zijn volgevreten smoel komt bevat telkens het woordje toch, toch. Daarmee verraadt hij m.i als loyale gatlikker van DDB zijn eigen persoonlijke onzekerheid. De vraagt is dan, in hoeverre zijn kennis en vaardigheid uit de verf komt. In feite laat hij geen noemenswaardige of opzienbarende zaken zien, terwijl hij maandelijks een riant salaris ontvangt. De loyaliteit wordt dus goed betaald.


  Maak melding
 13. @ Damsco
  Jij kent de geschiedenis niet, dus hou op met jouw zielig gezwetst en zondebok opmerkingen. Kom onder de onderste positie van de piramide van de dwingelandjes vandaan en vecht niet tegen windmolens. Ga eerst na wat de Ashanti koningshuizen in Ghana in deze op hun kerfstok hebben waarbij jou ware identiteit en trots of zelfrespect verloren is gegaan en niet tot zelf verwerkeleking of ontwikkeling kan komen. De negerslaven behoorden in feite al toen tot hun bezit en werden door hen uit eigen beweging eeuwenlang verhandelt. Het waren de witte mensen hoe dan ook medeschuldig, maar uiteindelijk de slavenhandel en de slavernij hebben afgeschaft. Bekijk de geschiedenis van de slavernij tegen de achtergronden van het perspectief in die tijd. Indien je mocht blijven hangen in je eigen gelijk zal je nooit komen tot verbetering van het lot van de negers in Suriname met hun klaagverhalen, die nochtans tot niets hebben geleid vanwege hun underdog mentaliteit en positie die zij slapende wijze innemen. In Afrika is er immers en tot nog toe geen land waar de negers vooruit zijn gekomen ondanks hun grote rijkdommen in bodemschatten. Een houding en mentaliteit die slechts gedoemd is tot mislukken. Ik zal zeggen ”Ga heen gij luiaard, ga tot de mier zie zijn werken en wordt wijs”. De Hindoestanen in Suriname daar en tegen moesten ook gebukt gaan onder het juk van de kolonialen, de blanken/ de Hollanders, maar hebben zichzelf omhoog gewerkt, zij kijken niet om en komen steeds verder vooruit.

  Het is overigens jammer dat jij niet kan inzien dat de chinees ook vooruit komt ten koste van de eigen Surinaamse identiteit, maar tegelijk een verborgen agenda opna houdt. Suriname zal dan zoetjes aan, een kolonie blijken van China waar je uiteindelijk niets meer te vetellen zal hebben in eigen land. Immers diegene die betaald die is dan ook diegene die bepaald. Besef wel dat Suriname een creatie is van Nederland en dat dit gegeven altijd ook zal moeten blijven vanwege de democratie dat voorop moet blijven staan en dat er bijkans 400.000 Surinamers thans in Nederland wonen, die nog altijd een verbondenheid hebben met Suriname. Kies je dan voor lood of oud ijzer en blijf je Nederland demoniseren. Het is per slot van rekening de keuze die ik aan jou over laat en wens je daarbij veel wijsheid ter voorkoming dat jij jezelf onder de korenmaat beschadigd.


  Maak melding
 14. In Zuid/Amerika is Suriname het land waar de grootste groep inwoners afkomstig uit het buitenland van Chinese afkomst is. Op deze kaart: mapsontheweb.zoom-maps.com/image/183588301038 is dat te zien. Het is ook aardig om te zien dat dat Voor Guyana de Surinamers zijn en voor Frans-Guyana de Brazilianen.

  Het is wel duidelijk dat China vaste voet aan de grond wil hebben in Suriname. Met welk doel, dat is de vraag. Is er een politiek motief? Of gaat het er alleen om het land leg te halen en vertrekt men weer als alles op is? Hoe dan ook, men moet voorlopig zorgen dat de Surinamers je aardig vinden en dat doe je door de machthebbers stroop om de mond te smeren en kleine cadeautjes uit te delen. Een kinderhand is snel gevuld.


  Maak melding
 15. @ Pakiratigri
  @ Damsco is traag van begrip; met dit rare weer in NL, zit het kokoswater in zijn hoofd in de war,
  het is half bevroren !!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. Ja toch zo is het toch die mensen moeten lief zijn toch dan kan ik mijn geld op strijken toch dan word ik lekker dik toch in mijn bruin pakje toch loop naar hel met je toch rover.


  Maak melding
 17. Ambassadeur Lui Quan van de Volksrepubliek China heeft vandaag een kennismakingsbezoek gebracht aan districtscommissaris Mike Nerkust.

  Vraag van Ambassadeur Lui Quan : Hoe staat het met de orde en veiligheid en ontwikkeling in Paramaribo
  meneer Nelkust?
  Antwoord DC Nerkust : Goed toch, ik werk hard toch? Ook mijn vrouw werkt voor andere DC toch en
  moet daarom ook goed gaan toch, want ik krijg alles van China toch? Veiligheid met
  camera’s op straat ook goed toch? Ook 200 politieauto’s van China gekregen toch?
  Maar ook veel werkschoenen voor de politie toch? Ik ben blij toch en chinezen
  hebben niet te klagen toch? Veel chinezen zijn er in Suriname maar er moeten nog
  meer komen toch, visumvrij naar Suriname komen toch want zij werken ook hard
  toch en kunnen in Suriname alles krijgen toch, ook rijbewijs en vergunningen toch
  en ook veel landbouwgrond toch, ook hebben Chinese markt toch op zondag toch?
  Ook vergunning en concessie toch voor de kap van rondhout, concessies voor
  goudwinning en visserij toch? Ook Chinese ziekenhuis op Wanica gebouwd toch?
  Surinaamse mensen zijn hiermee allemaal ook blij toch? Suriname blij en China
  ook blij toch?


  Maak melding
 18. Snesi bonu hogri tu. Allemaal dezelfde zaken naast elkaar met dezelfde producten en allemaal draaien, rara hoe kan dat…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES