Wereldreiziger ‘ontdekte’ Marokkaanse-Surinamers in Suriname

21
Wereldreiziger 'ontdekt' Surinaamse Marokkanen in Suriname
De Marokkaanse man in Suriname en zijn zoon.

PARAMARIBO, 20 mrt – De Marokkaanse-Nederlander Sousi Ab reist sinds vorig jaar de wereld rond op zijn fiets. Hij startte hiermee in Suriname en daar deed hij een bijzondere ontdekking: hij wist in Nieuw-Nickerie een Marokkaan te vinden die sinds 1987 in Suriname woont. Zijn kinderen zijn daar geboren en dus Marokkaanse-Surinamers met een vet Surinaams accent.

Sousi Ab sprak met de man die sinds zijn vertrek in de jaren ’80 uit Marokko nooit meer terug is gegaan naar zijn geboorteland. Ook sprak hij een van de kinderen van de man. De Marokkaanse wereldreiziger vond het bijzonder dat de Marokkaanse jongen een typisch Surinaams accent heeft.

Een filmpje hiervan werd vorig jaar gemaakt, maar kwam recent weer onder de aandacht door een item van FunX radio.

Bekijk de filmpjes hieronder:

21 REACTIES

 1. Suriname op het gebied dat alle volkeren vreedzaam naast elkaar kunnen wonen zonder dat er een burgeroorlog ontstaan of net als in Nederland recht tegenover elkaar staan is een voorbeeld voor veel landen. Hier bij zeg ik niet dat er geen problemen zijn in Suriname die zijn er wel


  Maak melding

 2. Wacht maar af. Dat dachten de hollenders ook over integratie. Laat ze maar met bosjes komen naar su dan gaan jullie piepen. Kijk maar de Chinezen.


  Maak melding

 3. Vorige jaar een docu gezien van een Suri-Hindu die in Marokko woonde met zijn Marokkaans gezin.
  Iedereen is van de wereld , de wereld is van iedereen.

  Alleen de leiders van de wereld weten dat niet.


  Maak melding

 4. Deze man en zijn kinderen zijn nog meer Surinamer dan die bakra Surineds. Ik probeer me voor te stellen hoe het bloed wel niet moet koken van afgunst en haat onder de misgunners in koud kikkerland.


  Maak melding

 5. Inderdaad @Kolibrie, @Bhaai @Sari Suriname en overige azijnpissers die er ongetwijfeld nog zullen komen.
  “ Rare gasten, uitkering trekkers, lui, dom, passen zich niet aan” .
  Dat zeggen de witte mensen ook over Surinamers. Ze hebben dus gelijk !?
  🤔 Weer wat bijgeleerd!


  Maak melding

 6. Deze Marokkaanse meneer heeft een kleding zaak in Doerga Mall in nieuw Nickerie. Prima kerel. Zulke ondernemers heeft Suriname nodig, niet de chinchanchongs die naar Suriname gaan om geld te maken en in het thuisland te investeren. Chinezen in Suriname zijn net als de Surinaamse uitkeringtrekkers in Nederland.


  Maak melding

 7. Echte hatelijk hè dat zijn kinderen echte Surinamers zijn, dat ze door de gemeenschap in hun waarde worden gelaten en zich geen zorgen hoeven te maken om die blonde Wildebras en co. Alleen maar wisi wasi’s misgunnen anderen. Voor mij zijn het Surinamers, daar kunnen die bakra Surineds nog wat van leren ipv te zeuren achter een scherm. Mondje dicht en werken in fabriek Holland tot je 67e.

  Sinds 1987 is die man in Suriname, het is zijn THUIS! Dat kan ik niet zeggen van die nep bakra Surneds die snel weer naar Holland vluchten wanneer het niet bevalt. Respect voor deze Sranan Mokro!


  Maak melding

 8. Wat een gezeur weer, dat deze nette man net gezin niet in Suriname zou passen.
  Hij levert zijn bijdrage en is niet aan het roven en stelen. Wat hebben wij weer een vooroordeel klaar.
  Hou op met dat stom gezeik, laten wij de dingen ook positief benaderen.
  Vanaf 1987 in Suriname nooit iemand lastig gevallen, dat is toch geweldig.

  Voor als nog welkom Sahbi.


  Maak melding

 9. Ja ja Suriname heeft inderdaad alles maar schijn bedriegt:
  Je wordt gedwongen in Suriname om bepaalde bevolkingsgroepen te negeren en van hen te blijven uit angst voor beroving. Je weet maar nooit he. Suriname is tevens het enige land waar gemeenschappen als Javanen, Hindoestanen, Creolen etc hun eigen identiteit hebben gehouden en is er hierdoor geen sprake van “een land vol Latino mix). In Suriname is er geen discriminatie zoals je dat in Nederland ziet, zo zie je dat de blanken daar met open armen worden ontvangen en als je als gekleurde in NL bent, telt alleen nog de kleur.

  Surinamers zouden zich niet moeten verlagen voor de blanken, het is geheel fout. Ik schop deze blanken gewoon op hun bek. Wie houdt niet van Suriname?. Ben je eerlijk en wil je beetje werken en beetje relaxen en toch je centen verdienen om van te kunnen leven?. Ja dat kan in Suriname!. Wil je oneerlijk leven, stelen, liegen en bedriegen dan is er voor jou geheel geen plek op deze aarde. Tan Boen


  Maak melding

 10. Blaka boi, volledig mee eens, boven een heel symphatieke kerel, heb regelmatig bij zijn winkel Blue eyes regelmatig wel eens wat gekocht, en nooit te beroerd om achter nog eens te kijken of hij nog wat had in mijn maat , de xxxl bij de chinezen die nog te beroerd zijn om achter de kassa weg te komen, is mij te krap , bij hem slaag ik wel dankzij wat moeite van hem, een goed voorbeeld in klantvriendelijk waar ook veel surinamers een voorbeeld aan kunnen nemen


  Maak melding

 11. @ Olga
  @ Damsco heeft jou bijdrage zeker nog niet gelezen, want anders was ie als azijn zeiker en W.W. trekker heel boos op jou geworden. @ Niet AllesDatBlinktIsGoud Niet alle suriNeds werken in een fabriek: en als dat het geval is, is beter dan dan je hand open houden terwijl je best kan werken voor de kost.Het is net wat @ Olga aangeeft, sommige zijn te lui om te werken !
  @ Hans Je hebt volkomen gelijk, sommige winkel personeel in Su zijn zeer onbeschoft, de goeie daar gelaten. Ze vergeten dat de klant koning is, zonder klant geen omzet etc etc.
  sari tori
  Jacko

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 12. Ik vind het fijn als er andere culturen bijkomen. We Surinamers blijven liever in de veilige comfort zone. Tegenwoordig is er ern rage. In België wonen. Sommigen gaan met 30 min aan de Belgische grens wonen om zo dichtbij Nederland te zijn. Andere volkeren gaan verder van huis. Zoals deze meneer.
  Hij treft het ook dat wij vredelievend zijn en vooral geen haloef ( varken) eten. Sommige Suries tenminste. Het is goed andere culturen te leren kennen en de oude angsten van NL achter ons te laten.
  Ik zag ook ern documentaire , over Afrikanen in China met winkels. Ondernemers getrouwd met Chinese vrouw en kinderen. Moet toch kunnen. ?


  Maak melding

 13. Ik vind het fijn als er andere culturen bijkomen. Wij Surinamers blijven liever in de veilige comfort zone. Tegenwoordig is er een rage. In België wonen. Sommigen gaan met 30 min aan de Belgische grens wonen om zo dichtbij Nederland te zijn. Andere volkeren gaan verder van huis. Zoals deze meneer.
  Hij treft het ook dat wij vredelievend zijn en vooral geen haloef ( varken) eten. Sommige Suries tenminste. Het is goed andere culturen te leren kennen en de oude angsten van NL achter ons te laten.
  Ik zag ook een documentaire , over Afrikanen in China met winkels. Ondernemers getrouwd met Chinese vrouw en kinderen. Moet toch kunnen. ?


  Maak melding

 14. Leuk met verschillende volks …Paar marrokaan is niet erg….maar niet teveel in deze volks …anders gaat Suriname in de klote……Europa heeft nu problemen met deze volk …let maar op !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.