maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandVIDEO: Wat gaan Surinamers in Nederland vandaag stemmen?

VIDEO: Wat gaan Surinamers in Nederland vandaag stemmen?

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 20 mrt – Wat gaan Surinamers vandaag, woensdag 20 maart, stemmen na de schietpartij afgelopen maandag in Utrecht? Bij die aanslag, gepleegd door een 37-jarige man die geboren is in Turkije, kwamen 3 mensen om het leven.

Het is nog onduidelijk wat het motief van de dader is. Hoe dan ook de aanslag speelt politiek rechts in de kaart. In deze aflevering van de RTV-special ‘Surinamers en de Provinciale Verkiezingen in Nederland’ van Sam Jones, vandaag een bezoek aan Srangman in Noord-Holland…

Bekijk de video hier:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Op PVV stemmen, is drie keren in je eigen been schieten.
  Haatzaaien en populistische kakofonie om groepen in de samenleving tegen elkaar op te zetten.
  Problemen daadwerkelijk oplossen, hoo maar.


  Maak melding
 2. Stemmen doe je met je verstand op basis van de inhoud van het programma van een politieke partij. Elke Nederlander met een Surinaamse achtergrond zal voor zich zelf de keus moeten maken naar welke partij zijn of haar stem gaat. Dit houd in dat je wel bereid moet zijn om je in te leven in de dagelijkse actualiteit en dat gebeurt mijn inziens nog veels te weinig. In elk geval maak gebruik van je recht en ga stemmen , want elke stem telt.


  Maak melding
 3. Nou er is wel een reden dat veel Hindoes op Wilders stemmen en dat is dat wilders tegen het moslim geloof is. Hindoes en moslims zijn niet de beste vrienden. Dus is het de vijand van mijn vijand is mijn vriend.


  Maak melding
 4. Speciaal voor @Marino, het inteeltkind van mongoolse ouders en racisten. Lees maar en dan zul je pas zien hoe erg jouw soort is. Het liefst moet jouw soort zo snel mogelijk uit de samenleving geëlimineerd worden.

  Kruispunt van haat
  Frankrijk is een kruispunt van haat geworden, aldus Weitzmann. Sinds Timothy McVeigh in Oklahoma 168 mensen opblies, ziet hij dezelfde vragen en dezelfde haat de wereld rondgaan. ,,De fascistische Aum-sekte in Japan, die met gifgas in de metro dertien mensen vermoordde, had hetzelfde gedachtegoed. De aanslagen van het Islamitische Reddingsfront (FIS) in Algerije idem dito, de nationalisten van de Balkanoorlogen, het nieuwe extremisme in Frankrijk, tot aan de Gele Hesjes. Het idee is de wereld te redden van globalisering en liberale waarden door hem eerst kapot te maken.”

  De schrijver maakt zich op dit moment weinig illusies over de respons van traditionele politici in Frankrijk: ,,Zij leven al lang in een schijnwereld. Ze maken hun eigen politieke berekeningen en daar gaan ze voor.”


  Maak melding
 5. Ik stem niet ,waarvoor moet ik naar een stembus ik ben toch allochtoon,geen enkele politieke partij denkt dat te veranderen.
  Er mag maar 2% allochtonen werken bij de gemeente en de banken,en het maakt niet uit of je een Marokkaan,Surinamer ,Turk,Indo of een Afrikaan je bent en blijf een allochtoon.


  Maak melding
 6. Flevoland, stem op mij! SP lijst 4 nr. 15 Rayeed Nasibdar. Tijd voor rechtvaardigheid. Laten wij het Rutte en co moeilijk maken, en ervoor zorgen dat mensen niet meer de dupe worden van allerlei maatregelen.


  Maak melding
 7. @Marino,

  Tijdens de laatste landelijke verkiezing , was radio ujala in Rotterdam met een.live steam. Hier werd aan Hindoestanen in het bijzonders Hindoes gevraagd naar hun stem voorkeur. Je kon op radio horen dat Hindoes op de PVV zouden stemmen vanwege hun haat naar moslims.
  Dus je hebt gelijk wat je daar zegt. De haat hebben zij zelfs uit Suriname meegenomen.

  Tjee


  Maak melding
 8. @Babylovesloly
  G
  PVV stemmen is weggegooid stem, denk je dat VVD,gl, d66, CDA en PvdA gaat samenwerken met Wilders? Wilders uitspraken zijn populistisch en zullen eerder liegen dan Rutte’s dividend belasting.


  Maak melding
 9. Surinamers mogen nergens op stemmen in Nederland, dat mogen alleen nederlanders, en als je geen nederlander wilt zijn, wat zoek je hier dan nog?


  Maak melding
 10. Hans
  20 maart 2019 at 14:32
  Surinamers mogen nergens op stemmen in Nederland, dat mogen alleen nederlanders, en als je geen nederlander wilt zijn, wat zoek je hier dan nog? Is dat zo ? Ik dacht dat Surinamers wel stemgerechtig zijn. Dus omdat Surinamers geen stemrecht in Nederland hebben moeten ze van jou het land verlaten ? Blij dan dat er mensen met dubbele nationaliteit zijn.


  Maak melding
 11. Mensen stem niet op Denk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Veel moslims stemmen op Denk, Denk wil het democratische rechtstaat verbieden en een fascistische ideologie opleggen aan niet moslims !!!! Moslims in minderheid eisen all rechten op, maar als ze in meerderheid zijn, worden onze rechten aan banden gelegd en wordt de wrede sharia ingevoerd !!!


  Maak melding
 12. Veno 20 maart 2019 at 13:12
  Ik stem niet ,waarvoor moet ik naar een stembus ik ben toch allochtoon,geen enkele politieke partij denkt dat te veranderen.”

  En, denk je dat er iemand wakker ligt van jou niet stemmen?? hahahahah

  volgens mij is het woord allochtoon al lan door de overheid geschrapt, Men noemt ze nu nieuwe Nederlander.


  Maak melding
 13. @weert gilders,

  Heb je wel eens een keer de bijbel bestudeerd. In de bijbel wordt aangeven van verminkingen, handen afhaken, systematisch verkrachten van kinderen waar zelfs niets aan gedaan wordt. Verbranden van vrouwen en kinderen.
  Dus kom jij lijkt wel een zielige hond die nooit aandacht heeft gekregen denken ik.

  Radj


  Maak melding
 14. Sam een nieuwe Nederlander is een buitenlander dus een allochtoon,ga verder vragen misschien wordt je wijzer van, ik weet niet wie je bent een autochtoon of een allochtoon kan mij weinig schelen,ga maar stemmen is jouw goed recht,maar ik laat niemand op mij pissen.


  Maak melding
 15. Wat een onzinnig geleuter.
  Surinamers (met alleen de Surinaamse nationaliteit) hebben hier geen stemrecht. Maar dat geldt voor alle buitenlanders.
  De mensen die wel stemrecht hebben bepalen zelf of en op wie zij gaan stemmen. En daar heeft niemand iets mee te maken.
  Er bestaat geen stemplicht in dit land.


  Maak melding
 16. Ik heb al gestemd, provinciaal als waterschap.

  Alleen wat waterschap betreft een beetje teleurgesteld, omdat ik mezelf hier helemaal kon vinden in de politieke partijen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Wat een enorme dreun voor de PVV en ik ben zo benieuwd hoe de sfeer is onder de Surinamers die massaal op de PVV gestemd hebben. Het moet gezegd, Wilders liet werkelijk geen gelegenheid onbenut om de schietpartij een Isl. terreurtintje mee te geven. Heeft zijn haatzaaierij gewerkt ? Ja, want zie de uitslag veel stemgerechtigden zijn het niet eens met dit gedrocht.


  Maak melding
 18. Kankantistraat, ik heb een vervelende mededeling voor je, de stemmen die Wilders terecht verloren heeft zijn terecht gekomen bij het Forum voor Democratie, waar even wat meer intellect zit dan bij de PVV dus juich niet te vroeg, de moslimterroristen zal nog meer het vuur aan de schenen gelegd worden, ze spelen het slimmer


  Maak melding
 19. SuriNeds in de Nederlandse Politiek zijn vlees noch vis als het om een groep gaat en zij die hen in de politieke partijen moeten vertegenwoordigen.

  De groep SuriNeds is veels te klein om doelen voor hun achterban te breken in Nederland. Ook de politieke Partij Denk ea moslim politieke partijen in Nederland die wel voor haar eigen groepen op komen zal weinig of niets bereikt worden, met één of twee zetels in de eerste kamer, tweede kamer, provinciale staten, waterschappen enz.

  Heel even dacht ik dat SuriNeds ook als de moslim politieke partijen hun eigen politieke partijen moeten oprichten, maar ik kwam snel tot de conclussie dat het niets zal worden, al komen ze binnen in de poltiek met 1 of 2 zetels. Een goed voorbeeld is politieke Partij Bij1 van Silvana Simons bij de gemeenteraadverkiezingen. Ze is met haar 1 zetel binnen en wat zou ze per saldo daarmee voor de SuriNeds in Amsterdam kunnen realiseren? Ze zal in de oppositiebanken blijven en niet serieus worden genomen. Het zelfde kan van Denk worden gezegd of andere politieke partijen met 1 of 2 zetels van welke aart dan ook. Veels te klein en niet belangrijk.

  Deze partijen kunnen wel het geluid van hun achterban laten horen, maar het zal niets worden. Hun doelen voor hun achterban zullen niet gerealiseerd worden.

  Een formule en oplossing die weer de aandacht moet krijgen is m.i. om gewoon zeer goede kandidaten van onbesproken gedrag van SuriNeds te vinden die in grote politieke Linkse politieke partijen te hebben, PVDA, SP, Groen Links, die voor hun achterban idealen en doelen zouden kunnen realiseren. Ook partijen als D66, CDA zouden met hun stromingen van links van het midden een alternatief kunnen zijn.

  SuriNeds die in de politiek willen gaan en voor de SuriNeds doelen willen gaan realiseren moeten daar nu zich alvast goed voorbereiden en aanmelden bij deze politieke partijen en in de tijd tot voor de 2e kamer verkiezingen van de Staten Generaal zich goed zichtbaar maken bij de SurinNeds in de grote steden anders zullen de doelen van de SuriNeds niet gerealiseerd worden in Nederland.

  Wat rest, is het antwoord op de vraag moeten SuriNeds gebruik maken van hun stemrecht of stemplicht om te moeten gaan stemmen voor welke verkiezingen in Nederland is wel heel duidelijk?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Door grote groepen vluchtelingen, migranten van buiten de EU of van het voormalige Oost- Europa zijn is in Nederland sinds de jaren 80 van de vorige eeuw binnen de witte gemeenschap in Nederland een steeds harde stroming van (extreem) rechtse politieke partijen of stromingen van rechtse partijen die op komen voor hun eigen soort.

  Het wordt niet gemakkelijk voor de bestaande migraten, SuriNeds in Nederland om je onder zulke omstandigheden te blijven handhaven. De jonge SuriNeds (allochtonen, moslims, vluchtelingen, migraten, zigeuners, enz.) zullen het heel moeilijk krijgen om in de EU zich zelf te gaan handhaven. Goede opleidingen zullen vaak weinig helpen, vooral als je buitenlandse namen hebt en of het moslim geloof.

  De EU wordt meer en meer extreem rechts, USA is dat al idem het Verenigd Koninkrijk, enz. Vele EU landen komen op voor het behoud van hun eigen soort en zijn tegen immigratie en vermenging, moslims, zwarten, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. De linkse poltieke partijen in de EU krijgen de schuld dat er zoveel allochtonen, vluchtelingen, zwarten, moslim geloof, moslim cultuur, zeden en gewoonten van hen, geweld, terrorisme, enz in de EU is en de westerse cultuur, zeden en gewoonten, wit zijn, tradities, westerse dominatie flink moet inleveren in de EU.

  Ze willen dit remmen en dit is een goede voedingsbodem voor de extreem rechtse politieke partijen als de PVV van Wilders, Forum Voor Democratie van Boudet, LPF enz, in Nederland om te te scoren. Eigen witte volk eerst, de rest met een tintje enz moet ophoepelen, tweede rang burgers en horen hier niet thuis.

  vluchtelingen moeten gestopt worden en niet meer via de middellandse zee in Fort EU komen, niet in Groot Brittanie, zie ook USA onder Donald Trump die een muur wil bouwen om inheemsen uit midden-amerika en latijnsamerika bij de grens tussen Mexico en USA tegen te houden.

  Eigen Volk is, blanke suprematie moet instant gehouden worden. Dat is wat er momenteel in de EU en USA aan de hand is.

  De laatste stuiptrekken van hun macht en power, imperialisme, onderdrukking, uitbuiting, het kapitalisme in het westen, enz in de wereld willen ze handhaven. China en India zijn hard bezig om samen met andere landen zoals Brazilie, Zuid-Afrika, Pakistan, Noord-Korea, Rusland hier een stokje voor te steken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding
 22. Van oudsher stemmen allochtone kiezers op de PvdA. De PVV is onder Surinaamse Nederlanders zelfs de tweede partij. Is dat gek ? Nee, de PVV is op sociaal-economisch gebied hartstikke links, dat is wellicht een deel van de verklaring. Nederlanders met een migrantenachtergrond geven in interviews aan dat op de PVV stemmen voor hen geen probleem is, omdat ze zichzelf ‘gewoon’ als Nederlander zien. Een aantal Surinamers vindt ook de instroom van alle nieuwkomers ook vervelend. Ze maken zich zorgen om Nederland, vooral als het gaat om thema’s als onveiligheid, criminaliteit, instroom van nieuwkomers en verdringing op de arbeidsmarkt. Zaken waar andere linkse partijen geen antwoord op hebben. Dit zijn voor hen redenen om toch op de PVV te stemmen. Iedereen moet maar stemmen op de partij waar bij hij/zij goed bij voelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES