Nederland kent ‘de BOB’ en Suriname ‘de BOSS’: Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer

22
Nederland kent 'de BOB' en Suriname 'de BOSS': Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer
Sopie en verkeer gaan niet samen, spreek daarom altijd van te voren af wie de BOSS zal zijn!

PARAMARIBO, 14 mrt – Op woensdagmiddag 13 maart vond in de conferentieruimte van De Waag de lancering plaats van de ‘Who’s The BOSS’ bewustwordingscampagne van STIVASUR over het niet samengaan van alcohol en verkeer. Deze nieuwe campagne is een Surinaamse versie van de welbekende BOB-campagne van Europa. De BOSS is de Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer.

Het doel van deze campagne is het aantal automobilisten dat rijdt onder invloed van alcohol structureel en blijvend te verminderen. Daarbij wordt binnen het gezelschap vooraf afgesproken wie de BOSS is. De BOSS is de persoon in het gezelschap, die nuchter blijft, zodat deze ‘Surinamer’ op verantwoorde wijzedeelneemt aan het verkeer en zorgt dat het gezelschap veilig thuis komt.

De BOSS-campagne bevat geen afschrikwekkende beelden van ongelukken als gevolg van rijden onder invloed maar is luchtig en herkenbaar zodat eenieder zich voelt aangesproken. Aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid voor eigen gezelschappen en voor andere weggebruikers. Verantwoordelijkheid voor elkaar. Die verantwoordelijkheid hebben wij allemaal!

Check ook het campagne filmpje:


22 REACTIES

 1. Leuk filmpje zeg.
  Maar te kinderachtig voor de stoere (vooral) boys hier in dit land. De meeste kijken geen tv en rijden nadat het donker is geworden. Ze zien dus ook geen billboards (ook al soms verlicht).

  Dus of het gaat helpen?

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Een strak plan !!! ik vind het een lumineus Idee nu nog de BNTDGIT (Bewust Niet Te Diep Gas In Trapper) want in beschonken toestand met de auto over de kop met de wielen omhoog ben je verder van huis


  Maak melding

 3. Goede Pilot voor Suriname.
  Na een halfjaar evalueer wat het effect is.
  Mooi plan. Zij moeten ook Alcohol voor onder de achttien verbieden.
  En strenger handhaven in het verkeer.


  Maak melding

 4. Goed plan, nu erop toezien dat het haat werken. Landelijk prikacties houden en overtreders zwaar straffen en breeduit in de media aandacht voor vragen, zodat het afschrift en mensen daadwerkelijk gaan, BOSSEN!


  Maak melding

 5. Bob jij of bob ik, hangt er ook sancties in Nederland als er wordt betrapt tijdens reguliere blaas controle , meestal in het weekend . En overtreders worden zwaar bestraft, van boete tot taak straffen. Ook in Suriname moet dat kunnen tijdens surveillance ronde van de politie. Ben benieuwd !


  Maak melding

 6. Oké oke oké heel mooi ja mang!!! Eindelijk.
  Maar weet Suriname wat dit betekent met de kraan open dweilen??
  De een heeft verholpen maar die andere staat nog open.
  De gaten op de wegen dichten en betere man keringen bij de drempels en wat aan de zebrapaden doen.


  Maak melding

 7. Goed initiatief..om het land nog veiliger te maken kunnen ze in het verlengde hiervan de actie “BAAS” introduceren mbt de dna leden…nl “Bewust Aftredende Achterbakse Surinamers”….


  Maak melding

 8. ZIEN DOEN LAAT DOEN, KOMT TE DOEN EN DOEN BLIJKT TE ZWAAR!
  BOSS’: Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer.
  Conclusie : Dus als je geen Surinamer bent mag je wel in beschonken toestand een auto besturen.
  Wat een Suggestie / vindingrijkheid om geen kopie te hoeven zijn, door de BOB van Nederland over te nemen. We zijn immers the BOSS en moeten onze onafhankelijkheid laten blijken, toch. En nu nog de verkeersborden plaatsen langs de wegen met de tekst ” NEKS NO FOUT IK, IK RIJ WANT IK BEN BOSS”


  Maak melding

 9. Politie commandant of inspecteur in uniform zit in een cafe te drinken en rijdt weg.

  geeft hij een goede voorbeeld aan de jongeren die ook willen besturen zonder rijbewijs.

  Dus dan gebeuren zulke dingens.

  Kleine stelen en grote stelen, maar de grote stelen het meest,


  Maak melding

 10. Er zijn ook Bewust Onbeschonken Onbeschofte Surinaamse Bestuurders waar u ook heel goed op moet letten over de weg.
  Die zijn vaak heel BOOS…


  Maak melding

 11. Onbeschonken ”sturende” Surinamer, hoe zo ??? Niet goed over nagedacht en is goed Nederlands in deze kennelijk een struikelblok voor velen. Ik ben onbeschonken en ik ”bestuur” dus een voertuig !!! maar ben geen sturende Surinamer. Ik stuur wel de Surinamer om iets te gaan doen aan zijn rijgedrag. Glaasje op laat je rijden is maar een gewone slogan. Daarbij opgemerkt ben ik wel BOSS over mijn eigen gedrag en handelen.


  Maak melding

 12. De naam BOSS moeten ze heel gauw veranderen in BERT, Beschonken en rijdt toch !!! In Nederland hebben we ook heleboel Berten, laatst is nog 1 veroordeeld omdat hij onder invloed van alcohol en drugs 3 tieners heeft dood gereden, 4 jaar met aftrek van zijn voorarrest. 60 jaar zou op zijn plaats zijn voor die klojo, gelijk ophangen des te beter !!!!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.