vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeeting met muziekindustrie over copyright en muziek uit Suriname op Spotify

Meeting met muziekindustrie over copyright en muziek uit Suriname op Spotify

-

Does Travel - naar Suriname


PARAMARIBO, 13 mrt – Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in Suriname heeft vanmiddag een meeting met de Surinaamse muziekindustrie georganiseerd. Daar het Bureau Intellectuele Eigendommen (BIE) van het Ministerie de uitvoerende instantie is van het copyright beleid van de overheid, was ‘copyright’ een onderwerp van gesprek.

De bedoeling was dat er ook gesproken zou worden over de toegankelijkheid van de Surinaamse muziekindustrie tot Spotify. Spotify is een Zweedse aanbieder van muziek als stream en gebruikers door middel van algoritmes nieuwe muziek aanbiedt. Gebruikers kunnen uit een database van miljoenen nummers bepalen welke muziek ze willen beluisteren.

Er is nog weinig muziek uit Suriname via Spotify te beluisteren en daar wil de muziekindustrie verandering in aanbrengen.

Het onderwerp is niet nieuw. Eerder had de Surinaamse zanger Damaru al aangegeven zich te willen inzetten om Surinaamse artiesten toegang te geven tot het distribueren van hun muziek via Spotify:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Niet de artiesten en hun belangen maar de urgente noodzaak om overal vandaan valuta bij elkaar te sprokkelen is de drijfveer.
    Voor de artiesten zou hij zich 10 jaar terug al inzetten om vervolgens al die tijd niets te doen.
    En Damaru dat is gewoon een domme, opportunistische likker die hiervoor flink betaald krijgt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES