Surinaamse president voert overleg werkverdeling prioriteitsgebieden

46
Surinaamse president voert overleg werkverdeling prioriteitsgebieden
Desi Bouterse president van Suriname.

PARAMARIBO, 7 mrt – Op woensdag 6 maart 2019 heeft President Bouterse met een deel van de Raad van Ministers en de door de President ingestelde ondersteunende werkgroep een initieel werkoverleg gehad. Aan de hand van de geselecteerde thema’s zijn de reeds in uitvoering zijnde programma’s toegelicht, alsook aangegeven welke programma’s nog moeten worden afgerond.

Deze regeringsprogramma’s worden overzien door de Ministerraad, onder leiding van de Vicepresident, en zullen de reguliere comptabele weg volgen voor het krijgen van goedkeuring. De leden van de commissie werken ondersteunend in de coördinatie van de uitvoer van prioriteitsprogramma’s en kunnen derhalve nimmer de bevoegdheden van andere staatsorganen, lees Ministers, overnemen.

In het overleg is aangegeven welke cross-cutting thema’s de komende periode extra aandacht genieten om versneld uitvoer te geven aan het regeerbeleid. De Ministers van de ministeries die hierbij instrumenteel zijn, alsook hun directeuren, hebben in de meeting aangegeven hoe de invulling zo effectief mogelijk gestalte krijgt.

46 REACTIES

 1. Aldus hopend dat de oppositie erkent dat zij onjuiste argumenten naar voren heeft geschoven door te beweren dat deze werkgroep (commissie) over bevoegdheden beschikt, hoger dan een minister op een bepaald departement. Er wordt gesproken over ondersteuning en niet over overname. Het is een samenwerkingsverband om doeltreffender zaken te realiseren. Dit gebeurt overal ter wereld. Dus ook in Suriname moeten we niet vreemd en wantrouwend opkijken. Dit, met als doelstelling: het belang van het volk.


  Maak melding

 2. john 7 maart 2019 at 08:00
  Wil iemand dit stuk vertalen in begrijpelijke taal. Die man praat zo wollig dat ik dit stuk niet kan begrijpen.”

  Dat is ook de bedoeling!!
  Het is onderdeel van de misleiding.
  Talking loud and saying nothing show.


  Maak melding

 3. Van enkele zaken weet ik wat prioriteit geniet en dat is BETEUGELING VAN DE CRIMINALITEIT en AANPAK VAN DE INFRASTRUCTUUR en CONTROLE OP RIJGEDRAG en FRAUDE BESTRIJDING

  Er zijn nog hopi zaken aan te pakken, zeker een 50 tal, maar dat zou teveel gevraagd zijn voor dit bestuur want ze zijn niet bij machte om hoofdzaken van bijzaken te scheiden.
  aan de genoemde zaken zullen zij hun handen / buiken vol van hebben


  Maak melding

 4. pakiratigri
  Dit, met als doelstelling: het belang van het volk.

  Vraagje
  Sedert wanneer heeft deze president en zijn coalitie het belang van het volk als doelstelling.
  Je hoeft maar te kijken naar
  De inflatie
  De geldontwaarding
  de koopkracht vernietiging
  De criminaliteit
  De oplopende schuldpositie
  Het aantal en bedrag van doeloze leningen die de diepe put maar niet kunnen dempen
  De corruptie
  De drugs invoer
  De bescheriming van lands eigendommen (visserij / goud / hou etc)
  Ik kan zo doorgaan totdat er zeker 50 onderwerpen zijn opgesomd


  Maak melding

 5. Bouterse heeft een haat tegen alles wat met Nederland en het koloniaal verleden te maken heeft (terwijl hij zelf een nazaat is van Zeeuwse slavendrijvers). Wie goed in de porseleinen kast kijkt ziet daar Delftblauw vazenben andere drinkgelei. Deze man is zo hypocriet als de neten.


  Maak melding

 6. Deze jongen liegt zodanig ..dat hij nieteens de waarheid meer kent.

  Hij loog al voordat hij het land had bedrogen..dat deze acteur het zolang heeft volgehouden heeft hij alleen aan zn leugens te danken en drbij behorende acties ..zoals moord marteling oplichterij en aanzet tot dealen van cocaine…

  Is dit wat suriname nodig heef,is dit een voorbeeld voor onze jeugd….geen wonder dat dr steeds meer mensen sterven door de criminaliteit,politiekogels ,en frustratie……het hele land is gestressed!!!!

  Boi bouta yu na soso vernietig yu e vernietig!!!!
  Corruptie is nu iets van elke dag …schaam je je niet!!!
  Schaam je je niet voor je leugens je grootdoenerij,en het feit dat je een hele bevolking meeneemt in je eigen gecreeerde hel!!
  Zelfs je bloedeigen zoon heb je geofferd!!!
  Hoe zwart moet je wel niet zijn om je eigen gezin te vervloeken met je coke en leugens.
  Die zoon van je was een firstclass ripper …je wist het en deed niets!
  Een ieder wist wat voor een duivel het was…en je deed niets!!
  Wie weet of je zoon ook mensen vermoord heeft zoals jij gedaan hebt.

  Heeft hij allemaal van zn papa geleerd.


  Maak melding

 7. En waar gaat dit gebazel allemaal over. Deze bejaarde kan niet in eenvoudig algemeen beschaafd nederlands vertellen waar het precies over gaat. Het is enkel gis werk.Passen en meten en de rest moet je zelf bedenken waar dit gebazel allemaal over gaat. Het wordt hoogtijd dat deze bejaarde Bouta nu het veld ruimt. In zijn bovenkamer is het niet enkel wollig, maar ook stoffig.


  Maak melding

 8. Deze stoffige bejaarde demente rat, praat over crosscutting thema,s, een nieuw onderwerp waarvan deze moordenaar de betekenis niet kent, maar zo vlak voor de verkiezingen, zul je toch met allerlei nieuwe misleidingen moeten komen, om te kunnen scoren, maar aan de foto te zien, is deze schijndode al gekomen aan het einde van zijn latijn.


  Maak melding

 9. Over 14 maanden is het weer verkiezing in Su, dus de baas begint nu de stommelingen dingen te beloven wat hij niet waar kan maken ! Maar……….. gek genoeg,daar trappen die stommelingen telkens weer in, zelfs iemand met down syndroom heeft meet verstand dan de kiezers van de NDP.
  Ik zou zeggen baas : hari a k@ dang, yu nanga yu famirie matie´s brédé séti keba, gi wan trawan sang habi verstang mikki a trong Fési man !

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding

 10. @ PJ

  Nou vergist je niet, die debielen geloven alles wat Dada zegt, ze zijn immers gehersenspoeld !!
  @ Je bedoeld Rusland of Siberié ??? Dat hoeft niet, ze moeten gewoon de politiek laten voor mensen met verstand, dan komt alles weer op zijn poten terecht.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. PRIORITEITEN SURINAME :

  1. Onmiddellijk, zwaar saneren ambtenarenapparaat om direct
  te te komen tot een drastische VERMINDERING van de,
  VEEL TE HOGE, overheidsuitgaven !

  2. Het Volk een ECHTE staatsbegroting aanbieden,
  die sluitend is : uitgaven even groot als onze inkomsten !
  de Paarse OLLO-OLLO-BAKBA-WINKRI-Begroting intrekken !

  3. Strafbaar maken nog meer ONGEDEKT GELD te drukken,
  c.q. nog meer LENINGEN af te sluiten ! Terwijl het land al
  PRAKTISCH FAILLIET IS GEMAAKT !
  DUIDELIJKE EENDUIDIGE BEREKENINGSWIJZE STAATSSCHULD !!!

  4. VERBOD aan regering en DNA om, bij afsluiting geldleningen,
  Staatsbedrijven en andere eigendommen van de Staat/van het Volk
  in ONDERPAND te geven aan andere staten !!!

  5. ANTI-Corruptie-wet tekenen en in werking stellen, ALLE
  CORRUPTE politici/burgers VERVOLGEN en KAALPLUKKEN !
  A FUFUR-MONNI MUS FU PAI BAKKA !

  6. Eerbiedigen van Onafhankelijkheid Rechterlijke Macht en
  Versterking Vervolgingsapparaat met een team gespecialiseerd
  in Corruptiebestrijding/Fraude !

  7. Speciale bestrijding dagelijkse ZWARE CRIMINALITEIT TEGEN
  BURGERS ! Strafverhogende maatregelen en invoering effectieve
  nieuwe straffen en maatregelen, zoals GEBIEDSVERBODEN !
  Woning, erf en integriteit van personen moeten beter beschermd,
  en moeten als strafverhogende indicaties worden gezien.

  8. Eerbiediging GRONDWET door DNA, President, Ministers en
  staatsburgers !!
  Intrekken van ALLE ONGRONDWETTIGE BESLUITEN !!

  PAARSE MACHTHEBBERS, UN KONG NANGA MORO
  PRIORITEITSGEBIEDEN ! A VOLK E WAKTI UNU !!!


  Maak melding

 12. al bijna 10 jaar lang worden vele commissies benoemd met nul als resultaat. dat komt omdat in die commissies telkens oude gezichten zitten waarvan sommige zelfs betrokken bij dubieuze deals in het verleden. de personen achter deze gezichten zijn meester in sprookjes vertellen en weten alles van geen daden maar woorden. Geen van deze commissieleden heeft ooit in zijn leven iets gepresteerd of zou de samenleving vertrouwen kunnen inboezemen vanwege een prestatie waar het land trots op kan zijn. Het zijn allemaal pajongwaaiers dus. Niets nieuws onder de zon en de problemen in de belangrijkste sectoren milieu (tekenen van het kwikverdrag; alle illegale goudzoekers opdonderen; duurzaam bosbheer ipv houtkap voor de export), de gezondheidszorg (goed functionerende ziekenhuizen, een verzekering waaraan iedereen meebetaalt alsook kwaliteit inzake de medische dienstverleningen), veiligheid (naleving en handhaving van regels op vrijwel elk gebied waarvan burgers dagelijks veel last ondervinden zoals het verkeer, het milieu en alle overlast van dieven en rovers) en dan nog wel het belangrijkste investeringen in een goed en eerlijk belastingsysteem alsmede de rechtszekerheid en goede samenwerkingen met andere landen die Suriname willen helpen in de bestrijding tegen internationale criminaliteit en de corruptie en dat zijn dus niet de aziaten die geen enkel ander belang hebben dan het land komen leegplunderen. Dit alles zal nimmer gerealiseerd worden, want men is bijna 10 jaar bezig en er is slechts sprake van achteruitgang ipv vooruitgang. De oude politiek heeft gefaald. Maakt niet uit wiens gezicht je daarbij zet. Maar de huidige machthebbers gaan de geschiedenis in als de grootse rovers van staatsgelden. We wachten in spanning af of de koersen weer terug zullen vallen naar 2.75 voor de us dollar hetgeen op zich al destijds een enorme ontwaarding was vanwege het tijdperk Wijdenbosch, die overigens nu gewoon doodleuk in een commissie zit om problemen in het land aan te pakken ?


  Maak melding

 13. ALS HET SURINAAMSE VOLK BIJ DE KOMENDE VERKIEZINGEN OPNIEUW VOOR EEN MOORDENAAR/DRUGSDEALER KIEST ZAL DE 8 DEC 1982 VLOEK (TOENEMENDE ARMOEDE,VERKRACHTINGEN,ROOFOVERVALLEN,LOSBANDIGHEID,CORRUPTIE,DRUGSHANDEL,PROSTITUTIE, GOKVERSLAVING, DEVALUTIE…enz.enz.)GEHANDHAAFD BLIJVEN.


  Maak melding

 14. De commissie bestaat uit de inwoners van huize ashiana met faizel als bejaarde verzorger.
  Ja een bejaarde gaat altijd bejaarden de voorkeur geven.


  Maak melding

 15. Don Kaw
  …alsmede de rechtszekerheid en goede samenwerkingen met andere landen die Suriname willen helpen in de bestrijding tegen internationale criminaliteit en de corruptie en dat zijn dus niet de aziaten die geen enkel ander belang hebben dan het land komen leegplunderen.
  Hier ben ik het niet mee eens. De Aziaten komen niet zomaar binnenvallen om SU leef te roven. Op uitnodiging zijn ze hier naartoe gekomen en toen zij de kans zagen om zaken te doen, ongeacht welke financiële belangen daartegenover staan, hebben ze de hele hand gepakt en zullen die nooit meer afstaan. De schuldigen zijn dus niet de Aziaten maar de leiders van SU zelf. En gelijk heb je als je zegt dat ons land niet vooruit maar achteruit is gegaan. Was het land van nog onder leiding van Nederland dan had dit land zich ontwikkeld tot een fatsoenlijke staat met eigen voorzieningen en infrastructuur.


  Maak melding

 16. Suriname land van vreugd en zonneschijn,wij willen allemaal zijn eens gezind van lichaam en geest,ook de gene die hier misschien nooit zijn geweest..! Maar ons klagen overdagen van het verléé,doet ons alle nog steeds veel wéé. Maar om tedienen ons algemeen belang,dienen wij tezegge fa joe tang. Ubuntu……..Tè. Amsterdam,07_03_2019


  Maak melding

 17. Een beunhaas van een president, zei opa. Sinds 2010 is het reshuffelen, ontslaan van kader en plaatsen van paars verworden marionetten en ministers, schering en inslag geworden. Oma taki, baas na wang lawsma en leki na jare tachtig a no e go luk a takroe didibri disi. Hoe meer deze verderver over vaderlandsliefde praat, hoe groter anti Surinaams zijn paarse vruchten, want sinds 1980 lijkt de paarse domme ideologie van ‘oenoe egi sani’ niet te hebben gewerkt. Integendeel is nu alles import, grotendeels uit China en India. Baas heeft het gros van zijn aanhangers, paria’s doen verworden. Veel ndper’ s zijn verworden misdadigers aan het worden zoals zonen Dina en Romana. Ook zijn marionetten hebben lak aan land en volk en zijn net als alle oerdomme debiele dwaze idiote ndp paria’ s debet aan het geestelijk en moreel verval van de hele natie. Gelukkig zijn het gros van deze afvalligen ndper’ s. Veel vrouwelijke ndper’ s hebben noodgedwongen ook het oudste beroep ter wereld nu, als een bij job. Tra makkelijk fasi no de. Oma taki, ndp is en staat letterlijk en figuurlijk voor dood en verderf van land, volk en gelukkig ook al die paars ndp paria’ s die deze ddb vloek over land en volk hebben laten komen.


  Maak melding

 18. Met of zonder een DDB gaat de mentaliteit van de wisi wasi’s echt niet veranderen. Zolang er mensen zijn die de poorten openstellen voor het kwaad zoals de afgodendienaren, valse profeten in de kerken en duivelsaanbidders word het alleen maar erger. Die mentaliteit is al ver doorgedrongen binnen de samenleving en mensen hebben het zelf over zich afgeroepen, verwacht dan geen enkele verlossing op spiritueel of politiek vlak.

  Wat je hebt gezaaid ben je nu aan het oogsten.


  Maak melding

 19. Bouta heeft het volk laten stikken afgelopen jaren………en nu wilt hij ze weer misleiden door zogenaamd op weg naar de verkiezingen met projecten bezig te zijn……triest figuur!!


  Maak melding

 20. Bij veel rekeninghouders is er onbegrip dat zij momenteel niet vrij kunnen beschikken over vreemde valuta, met name US dollars, die ze op hun rekening hebben staan bij de commerciële banken. Aan mededelingen van de Surinaamse Bankiersvereniging dat er een probleem is met import van US dollars hebben ze geen boodschap.

  Deze situatie is precies als in de jaren tachtig. Toen was zelfs voor 1984 het in bezit hebben van slechts 1 U$, een overtreding. Mi kan taki. Nadat Ned. de geldkraan had dichtgedraaid werd het voor deze gewetenloze zichzelf en corrupte anti suri companen en anti ontwikkeling land en volk klootzakken en tiran samen met zijn meedogenloze bende rovers moeilijk om het domme revo volk van eten te voorzien. De schaarste van a tot z was verschrikkelijk. Voor uien en zelfs voor brood en meel moesten mensen in de hete zon, dagelijks in lange rijen wachten voor slecht vijf broden, 1 kg uien of aardappelen en een halve liter spijsolie. Auto onderdelen, bouwmatrerialen waren ook schaars. Toen zocht deze misdadiger ddb hulp bij de Braziliaanse overheid. Lening op lening werd aangegaan, later afbetaald door Venetiaan. Vanaf toen werden garimpeiros gevraagd door ondertussen rijke geworden paarse eliten die goudconcessies hadden gekregen van baas om er te komen mijnen en werken. Sindsdien is het tot op heden zo gebleven. Daarnaast was er geen valuta en toen begon deze misdadiger banden aan te gaan met de Columbiaanse drugsmaffia. Sindsdien en tot op heden zijn drugssmokkel en drugshandel schering en inslag geworden, gegaan door vele na dagoe poepe ndper’ s, om het volk van eten te voorzien. Is het een wonder dat zoveel militairen betrokken zijn bij drugs en ook zoon Dina. Nu deze misdadiger het land tot een narcostaat heeft doen verworden en men in het buitenland met argusogen, elke schepslading afkomstig uit verworden narcostaat Subabwe volgt en vaker onderschept vol met drugs, zoeken baas en zijn gewetenloze meedogenloze adviseurs naar andere wegen en dat zijn al uw spaargeld en deviezen op verschillende banken. Boussaid wist wat er gaande was en zou gebeuren en weigerde mee te werken aan het beroven en leegmaken van spaar te goeden en valuta van burgers ( gelukkig ook dat van die oerdomme ndper’ s ). Dus zonder olie op het vuur te willen gooien, een gewaarschuwd mens telt voor twee, halen jullie al je valuta weg bij alle banken, al moet je dagelijks in langr rijen wachten, want mi kan taki, uit ervaring, dat baas e go poeroe ka gi heri kondre en volk, gelukkig ook voor die arme ndp paria’ s die helemaal geen geld hebben op de bank. Wees daarom erg op uw hoede als u van de bank komt want het zijn deze ma pima ndp padoes die jullie, net als deze ma pima Bawta gaan beroven. Oma taki, ddb is de misdaadvloek zelve.


  Maak melding

 21. @ Bigi Sma: Pakiratigri valt niet serieus te nemen. Het is wel duidelijk dat zij, net als RobG, een internet trol is die betaald wordt door de Surinaamse propagandadienst om positieve berichten op deze website te plaatsen. De informatie die zij heeft is soms behoorlijk gedetailleerd en komt duidelijk rechtstreeks van de Surinaamse overheid. Staat er een negatieve reactie, dan is direct Pakiratigri daar met een positief stuk om het te neutraliseren. RobG begon steeds meer geridiculiseerd te worden, vandaar een nieuwe trol.

  In haar reacties is er nooit één punt van kritiek, alles wat de regering Bouterse doet is perfect. Dat zegt al genoeg. Dat kan namelijk niet.
  Aan het taalgebruik is te merken dat zij niet alle stukken zelf schrijft, zoals bovenstaand bijvoorbeeld, maar dat ze die kant en klaar aangeleverd krijgt. Als zij zelf wat schrijft is het proza van een veertienjarig meisje. Het stuk hier boven komt duidelijk van de afdeling propaganda van Suriname, is wat volwassener opgesteld en lijkt door een man geschreven te zijn.

  Veel landen doen dit soort dingen, vooral de Russen zijn er berucht om. Die doen het alleen wat geraffineerder, maar goed, dit is Suriname.


  Maak melding

 22. Jullie achterlijke Surinamers dit gejank van jullie is zo erg meer een politieke stunt….Wat VHP moet komen om het land aan de blanken te verkopen en jullie weer in slavernij leven dat is goed… Ik wil een paar krachttermen gebruiken maar zal jullie besparen…..


  Maak melding

 23. De stemwinnerij programma’s gaan natuurlijk versneld uitgevoerd worden, dus 70% van het budget gaat naar de Ghanese diaspora in Suriname.


  Maak melding

 24. @Boeboe bit,

  Zelfs Rutte kan niet in eenvoudige bewoordingen dingen vertellen, want als je eenvoudige bewoordingen gebruikt, dan valt je misleiding direct door de mand. Daarom gebruiken politici geen eenvoudige taal.


  Maak melding

 25. CITAAT: De Ministers van de ministeries die hierbij instrumenteel zijn
  REACTIE: De ministers zijn dus uitvoerend en niet de beslissers!! Maar volgens de wet zijn de minsters juist verantwoordelijk voor het beleid. Deze Freudiaanse uitspraak laat weer duidelijk blijken dat de ministers weldegelijk gepasseerd worden!! Dat de macht niet bij hen berust maar dat ze gewoon loopjongens zij !!!


  Maak melding

 26. De oppositie is niet gek net als een groeiend deel van de Surinaamse bevolking. De heer Jozefzoon was ook alleen adviseur van de minister van onderwijs. Daarom zitten we nu opgescheept met boeken die miljoenen euro’s hebben gekost en niet worden gebruikt. De ministers van dit kabinet zijn vrijwel allemaal slechts marionetten. De leugenaars Moestadja en Boefdraad zouden in elke echte democratie minister-af zijn in verband met het onjuist informeren van de volksvertegenwoordiging.
  Als de ministers in Suriname backbones zouden hebben zouden ze hun portefeuille ter beschikking stellen. Immers de president heeft hiermee aangegeven dat de ministers kennelijk niet berekend zijn voor hun taak; Op zich heeft hj daarin gelijk, ………maar heeft hij ze niet zelf aangesteld, gereshuffeld, aangesteld en gereshuffeld etc, etc. dus wie is de grootste clown in dit geheel?……………Juist ja


  Maak melding

 27. Zeg Bouterse; als je iets citeert moet je wel volledig zijn. Met betrekking tot jouw houding inzake Venezuela zegt Limbo het volgende: Bron starnieuws:

  De president heeft verwezen naar artikel 7 lid 1 en lid 3 van de grondwet. In lid 1 staat: De Republiek Suriname erkent en respecteert het recht van de volkeren op zelfbeschikking en nationale onafhankelijkheid op basis van gelijkwaardigheid, soevereiniteit en wederzijdse belangen. En lid 3 geeft aan: De Republiek Suriname wijst iedere gewapende agressie, elke vorm van politieke en economische druk, alsook iedere directe of indirecte inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere Staten af.
  Natuurlijk ben ik het betreffende artikel in de grondwet gaan opzoeken en ik lees het volgende:

  HOOFDSTUK IV INTERNATIONALE BEGINSELEN
  Artikel 7
  1. De Republiek Suriname erkent en respecteert het recht van de volkeren op zelfbeschikking en nationale onafhankelijkheid op basis van gelijkwaardigheid, souvereiniteit en wederzijdse belangen.
  2. De Republiek Suriname bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde en is voorstander van de vreedzame beslechting van internationale geschillen.
  3. De Republiek Suriname wijst iedere gewapende agressie, elke vorm van politieke en economische druk, als ook iedere directe of indirecte inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere Staten af.
  4. De Republiek Suriname bevordert de solidariteit en samenwerking met andere volkeren in de strijd tegen kolonialisme, neo-kolonialisme, racisme, genocide en in de strijd voor nationale bevrijding, vrede en sociale vooruitgang.
  5. De Republiek Suriname bevordert de participatie in internationale organisaties met het doel vreedzame coëxistentie, vrede en vooruitgang voor de mensheid te verwezenlijken.

  Jij citeert de leden 1 en 3 en je laat de leden 2,4 en 5 weg.
  Had toch liever lid 1 weggelaten want daarin staat dat je het Venezuelaanse volk moet respecteren en niet jouw grote vriend Maduro.
  En dat je gewapend ingrijpen afkeurt wil niet zeggen dat je geen moer moet doen. Je had de grote vredesstichter kunnen uithangen en miljoenen Venezuelanen gelukkig gemaakt in plaats van één
  Ja, met de Surinaamse grondwet in de hand kom je door het ganse land.


  Maak melding

 28. Eigenlijk zijn alle ndper’ s van baas tot paars verslaafde paria, in principe misdadig van aard zijnde dwaze debiele duivels bezeten idioten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.