Suriname participeert in vergadering Caricom staatshoofden en regeringsleiders

15
Suriname participeert in vergadering Caricom staatshoofden en regeringsleiders

PARAMARIBO, 27 feb – Suriname participeert in de 30ste tussentijdse vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders. Deze belangrijke bijeenkomst vindt plaats in de periode 26 – 27 februari 2019 onder voorzitterschap van premier Timothy Harris, in St. Kitts and Nevis. De president van de Republiek Suriname zal op deze vergadering worden vertegenwoordigd door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het Directoraat Nationale Veiligheid, de Ministeries van Buitenlandse Zaken, Handel, Industrie en Toerisme en de Maritieme Autoriteit Suriname, alsook vertegenwoordigers van SLM en Fly All Ways.

Hoog op de agenda staat het vraagstuk van Transport in de regio. In dit kader zal bijzondere aandacht worden besteed aan lucht- en watertransport. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de private sector. Tegen deze achtergrond zal er ook vergaderd worden met de private sector van landen in de Caribische regio.In de Surinaamse delegatie zijn daarom ook vertegenwoordigers opgenomen uit de luchtvaartsector en de Maritieme Autoriteit Suriname. Tijdens deze bijzondere vergadering zal er speciale aandacht worden besteed aan intraregionale transport (lucht en zee), als een cruciaal onderdeel van de infrastructuur die noodzakelijk is om op effectieve wijze invulling te geven aan regionale integratieprocessen.

Suriname heeft in het afgelopen jaar aandacht gevraagd voor het transportvraagstuk, ter realisatie van de integratie gedachte binnen de CARICOM. Tijdens de bilaterale ontmoetingen van president D.D. Bouterse en de Premiers van Antigua and Barbuda, St. Vincent and the Grenadines, Dominica, Barbados en Jamaica is uitputtend gesproken over het feit dat Suriname landbouwproducten kan leveren voor de verschillende markten binnen de CARICOM en ook een perfecte destinatie is voor wat betreft toerisme. In dit verband zal tevens de noodzaak voor transport over land door de delegatie van Suriname aan de orde worden gesteld. Overige punten op de agenda zijn onder andere de voortgang van de CARICOM Single Market and Economy (CSME), “blacklisting” en regionale veiligheid.

Voorts is er op 25 Februari 2019 een speciale vergadering van Ministers van Buitenlandse Zaken gehouden, ter bespreking van de voortgang van onder andere de Post- Cotonou onderhandelingen.

15 REACTIES

 1. Het is toch bizar dat de so called president van de Suriname nooit zelf aanwezig kan zijn bij dergelijke vergaderingen van staatshoofden buiten de eigen grenzen.
  Bang natuurlijk om een keer opgepakt te worden , stuurt hij nu de minister van buitenlandse zaken op pad.
  Deze man zit in een isolement qua bewegingsvrijheid als het aankomt op buitenlandse reizen naar landen waar de rechtsstaat wel gerespecteerd wordt.
  Bouterse trekt met zijn besmeurd imago als beul en drugscrimineel het hele land mee in de rommel.
  Tijd dat deze man en zijn NDP gaan beseffen dat het zo niet langer kan.
  Als ze echt zoveel van het land houden zoals men beweerd , wacht dan de verkiezingen niet af maar verdwijn nu van het toneel en geef A.U.B. de touwtjes in handen van Surinamers die oprecht van hun land houden en het beste ermee voor hebben.
  Optyfen met alle politieke partijen, wat heeft de politiek het land gebracht de afgelopen 50 jaar . Kijk maar naar de staat van het land en ik hoef verder niks daarover te zeggen.
  Suriname heeft een zaken kabinet nodig van hoogopgeleide intellectuelen die stuk voor stuk op hun vakgebied weten waarover ze praten. De juiste man of vrouw op de juiste functie.


  Maak melding

 2. Mister Sheriff had het volk in 2010 al gewaarschuwd, dat een massamoordenaar en drugsveroordeelde criminineel het voor het zeggen gaat krijgen (staat op de lijst van unterpol) dan gaat Suriname niet alleen internationaal gezichtsverlies lijden, maar ook geïsoleerd raken. Dat onze valuta weer gaat devalueren en dat wij zullen verworden tot een narco-staat. Anno 2019 blijkt inderdaad dat deze visionair het aan een rechte eind had, temeer omdat een rechtsgeleerde met internationale allure de nationale dieven partij het predikaat van een criminele organisatie heeft gegeven. Dat de lafaard van Suriname het land zelf niet kan vertegenwoordigen is, omdat hij geen mars te vertellen heeft. De rest van de entourage die het land gaat vertegenwoordigen heeft geen ballen nog centen om iets substantieel voor Suriname te halen, dan te beamen dat de ‘ blacklisting” voor Suriname klopt en het land verworden is tot een narco-state/ failed-state!


  Maak melding

 3. Wat een schijtert de President van SUR. Hij is niet in staat persoonlijk de belangen van het land te vertegenwoordigen.

  De rest van de ploeg Caricom lijkt op maffia achtige figuren. Zullen ze ooit iets bereiken. Ze bestaan al langer dan 10 jaar, maar tot heden merk ik niets dat zij een toegevoegde waarde hebben betekend voor de regio. Het wordt alleen maar een hoge kosten post.
  Opdoeken die handel…………………..


  Maak melding

 4. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft haar snoepreisje weer te pakken. Als weer terug
  komt zal ze wel weer 200 dollar bij de Surinaamse bank in willen ruilen. Man man man.


  Maak melding

 5. Onze pres kan nergens meer buiten Su zijn gezicht laten zien.Zou jij je op je gemak voelen als je president was en tegerlijkertijd moordverdachte en drugsveroordeelde.Wat een zielig landje zijn we geworden.


  Maak melding

 6. Geloven ze in Suriname nog steeds in Caricom?!
  Het is een organisatie die bestaat uit diktatoren en criminelen en het volk ziet ze liever verdwijnen!!
  Het is een criminal organisatie waar lijders immuniteit hebben en eentje zelfs met amnestie.Please mensen,omdat jullie blijven zwijgen bestaat deze caricom nog.Het zijn arme landen die hun eigen volk niet kunnen redden laat staan elkaar steunen!


  Maak melding

 7. Twintig jaar cel voor man die vriendin doodde in SurinameTwintig jaar cel voor man die vriendin doodde in Suriname
  28 februari 2019 13:29
  Laatste update: 15 minuten geleden
  1

  Een 37-jarige man uit Amsterdam is donderdag door de rechtbank in Lelystad tot twintig jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn vriendin. De rechtbank acht bewezen dat Sharied S. in Suriname zijn vriendin doodde om 3 ton aan verzekeringspremie op te strijken.

  De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

  S. was op vakantie in Paramaribo met zijn 29-jarige vriendin uit Almere toen zij in de nacht van 26 juni 2015 in de Surinamerivier verdween.

  Haar lichaam werd drie dagen later langs de oever gevonden. De politie in Suriname ging uit van een ongeval, maar een pas afgesloten levensverzekering wekte argwaan. De vrouw had deze in mei dat jaar afgesloten. Bij haar dood zou 3 ton uitgekeerd worden aan S.

  Volgens de rechtbank heeft de man er bij de rivier voor gezorgd dat zijn vriendin in de stroming terecht is gekomen, waardoor ze is overleden.

  S. hield er meerdere relaties op na. Terwijl hij met zijn vriendin in Suriname was, zocht hij online meubels uit met een andere vriendin met wie hij zou gaan samenwonen.

  Het recht moet zegevieren.


  Maak melding

 8. @Fteddyyyyy ik ben het volkomen met je eens maar ik heb ook gesteld dat aldat trotse gevoel schijntrots is. Men houdt van Suriname maar aks je vraagt wat Surinsme nou zo trots maakt komt men niet verder dan veel zon en lekker eten. Dat de economie op zijn gat ligt interesseert hen niet of zijn ze werkelijk zo achterlijk in dit land ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.