Nederlandse dierenarts in Suriname om honden te steriliseren

27
Nederlandse dierenarts in Suriname om honden te steriliseren
Foto (c) Het Kompas/Anton Fennema (links)

PARAMARIBO/ROTTERDAM, 27 feb – De Nederlandse dierenarts Anton Fennema gaat elk jaar naar Suriname. Met een heel team worden daar in korte tijd zoveel mogelijk honden gesteriliseerd. Rond de zestig honden per dag worden er dan behandeld schrijft nieuwssite Het Kompas.

“We zijn met vier dierenartsen de eerste week en worden bijgestaan door lokale Surinaamse dierenartsen. De tweede week zijn we dan weer met vijf dierenartsen” aldus Fennema tegen Het Kompas. Ook stagiaires helpen op de operatietafel.

Eerder steriliseerde de dierenarts uit Oud-Beijerland ook zwerfdieren in Suriname.


27 REACTIES

 1. alle beetjes helpen maar met al die straat/zwerfhonden is het dweilen met de kraan open.
  Er zou een permanente kliniek moeten komen die dagelijks honden steriliseerd


  Maak melding

 2. Boi, straks ga horen dat deze dierenarts niet alleen is komen steriliseren maar mond en klauw ziekte in Su heeft verspreidt om het land te destabiliseren. Eten de chinezen geen honden en katten meer. Als ze onze jaguars als een bliksardien zien, wat maakt dat ze dagoe’s en poespoesies niet lusten, terwijl ze dag en nacht in en rond Paramaribo met hun hengels rondlopen om kikkers te vangen. Raar volkje die chinezen.


  Maak melding

 3. De reden is dat een zekere Dagoebalsing die op dit forum allerlei dwaze ddb paarse reacties uitkraait op heterdaad is gesnapt tijdens het aanranden vanvele paarse stratiedagoes. Zoals zijn nicknaam al aangeeft is hij een hondenneuker die allerlei paarse straathonden heeft verkracht. Bij het baren van al deze ndphonden, zagen de teefjes er raar paars uit, met een ddb achtige duivels grijns en gegrom, neks no fout.


  Maak melding

 4. Aha, alias Dagoe Bal vanvde Nationale Dagoes Partij, die zich met dagoes heeft ingelaten, waardoor de Chinezen de loslopende dagoes niet meer lusten omdat ze purpel ogen. Tjepotie !


  Maak melding

 5. Libi den dagu, san dagu du. Yu feni bun te koti yu sani. Te dagu siki na tra sani. Te dagu bun no musu koti. Poti ini bus busi dan kan tron bigi busi dagu. Alla tra sani kiri toch keba. Meki nyun beest. Bigi busi dagu. Moro betre.


  Maak melding

 6. Mijn god zelfs na 45 jaar onafhankelijkheid kan men in mijn land zo een eenvoudige ingreep niet uitvoeren en moeten wij uit het buitenland dierenartsen invliegen. Wat een land !


  Maak melding

 7. Ja, daar gaan we weer , het gaat over hondjes, niet over politiek, het is zo afgezaagd nu weten we het wel.
  Nu moeten de hondjes nog aan de lijn ,dan komen er ook geen puppies meer.


  Maak melding

 8. Blanken zijn slim en ze doen niks gratis. Ze hebben geld voor de blanken en de Surinaamse dierenartsen krijgen niks. Ze weten subsidie binnen te halen van europa.


  Maak melding

 9. Baba Sai…. is al verdwenen met zijn racistisch taalgebruik en het beledegen van mensen. Hij heeft tegen de verkeerde aangeschopt. Pas op de rest volgt. Want men vindt het stoer om mensen te beledigen inplaats van normaal commentaar te leveren.


  Maak melding

 10. Heyyyy hallo @Redskin,

  Fa waka dan? Lekker in je hangmatje trotse Arrowak? De uiteinden goed bevestigd aan de balken? Dat was me een gedoe laatst toen je pardoes op de grond viel omdat je de knopen niet goed bevestigd had. Waar blijft die trotsheid? Trots en kasiri drinken gaan niet samen. Je hebt toch twee scholen in Afrika en India? Waarom heb je die Keniaanse jongen Bukusu dronken gevoerd? Dat hoort niet! Gaat het al beter met je buikstreek? Ik hoorde dat je een demonstratie wilde geven. Pijl en boog schieten. Helaas zag je de pijl voor een boog aan en de boog voor een pijl, met als gevolg een pijl in je buik. Hoe krijg je het voor elkaar? A so mi de wan (don) ingi, a so mi tan. Koti bugrumaka, koti bambamaka, a so mi de wan ingi, a so mi tan. 😢

  Sodeju, streven is zestig honden per dag. Twee weken lang brengt ons ongeveer op totaal zeshonderd honden als je de weekenden niet meetelt. Hoeveel honden telt Suriname eigenlijk? De Surinaamse bastaardhonden zijn wel taaie rakkers. Master in het overleven. Als je een Europees hondenras een botje geeft, kan ie zich verslikken. Men raadt het ten zeerste af. Ik moest er raar van opkijken toen ik me in Nederland vestigde. In Suriname gooide ik botjes naar mijn honden en die beesten vraten het met huid en haar op. Niet eens slikken, gewoon gloeppp en weg was dat bot.


  Maak melding

 11. Pakiratigri whahahahah heerlijk om jou reactie te lezen. Maar het gaat heerlijk hoor met deze indiaan. Ik weet wat voor mens ik ben,en mijn geliefden om mijn heen weten dat gelukkig ook. Dat jij zo dom ben kan je niks aan doen,dat ik als mens het goed heb en dat deelt zonder kleuren te zien is mijn geluk van voorouders. Ik vroeg jou om maar een ding te noemen wat ndp heeft bereikt maar je lult er maar langsheen.Ik zeg jou voordat de verkiezingen zijn begonnen is bouterse weg. Heerlijk gevoel om jou bekrompen commentaar te lezen over pijl en boog en kasirie.


  Maak melding

 12. Pakiratigri en jij woont in Holland whahahahah, 1000%een uitkering en een paarse rat. Dus ik hoef hier niemand te vertellen dat jij echt bij de laagste honden behoord die zijn eigen soort zou verkopen. Jij voelt niet wat het volk voelt!maar ik wel dat is het verschil tussen mensen. Jij bent het woord mens niet waard een ieder die bouterse goed vind,is een geestelijk gestoorde hond.


  Maak melding

 13. @ChingChangChong: I doro baka.
  Mi laf te bijna mi fadon uit a hamakka.

  Un no wan bigi busi dagu yere.
  Den dagu e reproduceer tumsi snel. A busi o trong onveilig gi libi sma, vooral den inheemsen. Da alla o kong na foto.

  Me mars papa!


  Maak melding

 14. Als meneer klaar is met de dieren mag hij door gaan met de vrouwen en mannen die maar kinderen blijven krijgen terwijl zij niet eens in staat zijn om die financieel en emotioneel te onderhouden.


  Maak melding

 15. Hoe ver is Sur eigenlijk afgegleden. Geen dieren arts in den lande. Zielig dat een team uit Nederland moet komen voor steri van honden. Wie doet dat bij de mannen. Zijn er nog gediplomeerde artsen nog.

  Je ziet haast geen zwerfhonden meer. Alles al verkocht als kip saté en mee genomen naar China.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.