Surinamers massaal in de rij om rij- en voertuigenbelasting te betalen

54
Surinamers massaal in de rij om rij- en voertuigenbelasting te betalen
Voertuighouders in Suriname staan in de rij om de nieuwe rij- en voertuigenbelasting te betalen.

PARAMARIBO, 27 feb – Uiterlijk morgen, donderdag 28 februari, moet elke voertuighouder in Suriname de nieuwe rij- en voertuigenbelasting betaald hebben. Vandaar dat er vandaag flinke rijen te zien waren op diverse plekken waar de belasting betaald kon wordt, zoals hier bij EBS te Latour.

De nieuwe rij- en voertuigenbelasting is ingegaan op 1 januari 2019 jongstleden. Omdat deze in korte tijd is ingevoerd besloot de regering in november vorig jaar een eenmalige extra periode van twee maanden te geven aan bezitters van voertuigen voor het betalen van de belasting.

“Op alle locaties is het een enorme drukte, maar wij helpen de burgers zoveel als mogelijk”, zegt Daniella Wilfrid, ontvanger der directe belastingen en accijnzen. Burgers kunnen zich voor het betalen van de belasting wenden tot onder andere EBS-incassokantoren, Telesur betaalkantoren en het Centraal Belastingkantoor.

Per 1 maart 2019 moet de belasting betaald zijn en kan de politie controleren hierop.

Filmpje van mensen vandaag in de rij:


54 REACTIES

 1. Wat een dommies. Zeker niets beters te doen. Toen ik ging betalen heb ik hooguit 3 minuten gewacht.

  Altijd op het laatste moment…

  Heeft iemand die gluiperd Valies nog in de rij zien staan?
  Oh ja, hij had zeker al betaald om vervolgens anderen over te halen om niets te betalen…

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Betalen of niet betalen, het maakt toch geen shit uit voor de infrastructuur. Alles gaat straks gestolen worden, net als de kinderbijslag, de AOV, de opslag van seniorenburgers, de kassa van CBB, de kassa van huize Ashiana, de kassa van cultuur en sport, de kassa van stichting Claudia, en al de andere kassa’s. De graai naar de grootste kassa gaat op 1 maart plaatvinden 670 miljoen. De zoon van Ferrier zal daarbij behulpzaam zijn.


  Maak melding

 3. Ik ga betalen als er geen enkele rij is. Mooie grap.
  Voor eten sta ik niet in de rij denk je dat ik hiervoor in de rij ga staan?????????
  Nooit. Never.
  Mag wie dan ook vn DNA het geld bij mij halen en gaan betalen. Ik niet.
  Of je organiseerd je ka goed of je rot op. En ik betaal geen enkele boete voor geen enkele belasting. Dat zal dan een rechtszaak worden.
  Weet niet hoe men zou doen als het maandelijks moest geschieden.


  Maak melding

 4. Surinamers houden ervan om in de rij te gaan staan. Gelukkig hebben ze maatregelen getroffen bij de airport. Want daar was ook een rotsooi met laatste ogenblik inchecken. Op tijd zijn wat gross van de Surinamers niet weten. Alles op het laatste ogenblik. Ook boodschappen halen bij de supermarkten gaan ze tegen sluitingstijd.


  Maak melding

 5. He ik stem op paars bedrog nu moet ik ook water schap belasting betalen . ja is goed voor je ga nu maar in de vuilnis bak bello. hoe kan dat met nps had ik dit niet .


  Maak melding

 6. ZE hebben gehoor gegeven aan de oproep van Next Generation. Ga massaal betalen, zodat het systeem overload raakt en dat is ook gebeurd. Boefdraad met zijn boevenstreekjes blijkt wederom niet verder te kunnen denken dan een vork of een lepel naar zijn dikke lippen brengen. Zijn neus is nog te ver voor hem!


  Maak melding

 7. Het betalen van de wegenbelasting zou via telebankieren mogelijk moeten zijn en/of mogelijk moeten worden gemaakt. Wegenbelasting betalen is belangrijk en hard nodig voor goede wegen en andere infrastructuur (bruggen, fietspaden, voetpaden, vervoer over het water) in Suriname.


  Maak melding

 8. Ik betaal niet. Met deze mpp moni van de wegenbelasting eet mij gezin bijna één maand. Boeffi krijgt zeker weer ontheffing die mpp. Wan dja dja sranang mang sang e struggle.


  Maak melding

 9. Wat een pokke land, dat je in de rij moet staan om je wegenbelasting te betalen.

  Na het einde van de rit is de helft van het geld verdwenen.

  Het gaat toch naar de verkiezingskas van de nndp om stemmen te kopen.


  Maak melding

 10. De eigenaren van rij- en voertuigen hebben gewacht tot het laatste moment. Ze hebben zich laten opjutten en bij de neus nemen door ene mw. Neus en co. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een door Neus en co. opgesteld bezwaarschrift hebben ingevuld en ingeleverd. Als ze wachten op antwoord van de belastingdienst gaan ze in de eerste drie tot zes maanden niet kunnen rijden. Neus en co. heeft ook niet aangegeven wat de kans van slagen is, vooral omdat de motieven aangehaald in het bezwaarschrift op niks slaan en politiek doorspekt zijn. Advies: loop niet achter een 1-daags keuken aan, want haar kippenverstand is nog niet ontwikkeld


  Maak melding

 11. Den sma ben wakti fu kande belasting no kon moro. Daarom den wakti so langa. 26 sma ini DNA stem gi a wet disi.

  26 stem san meki kondre moro pina.

  Tra kondre langa ten sma naki alla kaulo sani panja. Sranan nomo tan in rij fu pai kaulo wegenbelasting. 26 sma nomo poti stem meki wet disi kong fu meki yu lasi moro kaulo moni.

  No bari te sani mi winkri moro diri, mi taki kaulo belasting tu.


  Maak melding

 12. Laat me denken aan een derde wereld land. Met een overheid die niet snapt wat efficiency is. Kan zoveel makkelijker. Het in de rij staan kost de overheid geld. Net als hoe het in de file staan geld kost .


  Maak melding

 13. @Flordelyn Pejana, 9000 bezwaarschriften met een verzoekschrift aan de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel. Vanochtend 8:30 uur komt de zaak voor. Ik ben de mening toegedaan dat Mevr. Neus goed nagedacht heeft over haar oproep en bij het opmaken van het modelbezwaarschrift. Ik vind dat jij met je opmerking een grote voorstander bent van de wijze waarop het Surinaamse volk door 22 ja knikkers en 4 overlopers uitgemolken wordt. Daarmee sta je pal achter de duivelse handelswijze van een duivelse persoon, die door list, bedrog, diefstal, intimidatie, corruptie, favoritisme, nepotisme op de voortse rij mag zitten. Hopelijk stelt de rechter het volk in het gelijk en daarmee een startschot komt voor een algehele plat legging van het land. Want wat nu op CBvS gebeurt is ongehoord. Een boevenstreek van de bovenste plank…en jij juigt dat toe omdat je ook yang maakt.


  Maak melding

 14. @ Vliegende Hollander.

  Dat kennen ze niet in Su, en buiten hebben die gasten toch geen flikker te doen !
  En het is elke dag mooi weer in Su, en zo kunnen ze ook naar de dames kijken die voorbij lopen.
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Vliegende Hollander
  Dat kan dus niet omdat er heel heel veel zwart geld dwarrelt in Suriname.
  Hoe wil je overschrijvingen doen die je maandsalaris overstijgen?


  Maak melding

 16. Zelfs derde wereld landen hebben nu anno 2019 geautomatiseerde systemen. Het is toch niet denkbaar dat deze werkzaamheden nog handmatig uitgevoerd worden. Aan het einde van de rit ben je voor de helft kwijt aan salarissen en bijkomende kosten. De andere helft gaat naar de partij kas van de ndp. Wat is de winst per saldo voor de staatskas. Nul komma nul.

  Het is met opzet een papieren woud van gemaakt om niet gauw zichtbaar te laten blijken wat er gestolen wordt.

  Ik hoop van ganze dat de kiezers bij zich te rade gaan, willen we zo door gaan. Had de politiek een goed beleid gevoerd dan was er geen noodzaak voor wegenbelasting.

  Betalen van de wegenbelasting betekent, dat je dan ook op goed onderhouden wegen kunt rijden. Dus door die belasting moeten het onderhoud van de wegen worden uitgevoerd. Ik ben benieuwd wat er uit de bus komt of dat er geld overblijft voor onderhoud van de wegen.


  Maak melding

 17. Namens de Belastingdienst Suriname; “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”
  Wees gegroet, ik wens u allen een gemene zonnesteek toe in die rij onder de brandende hitte van zonovergoten Suribabwe.
  Dezus del Anus Christoez


  Maak melding

 18. Natuurlijk kan men middels internet bankieren een overschrijving doen. Dit is een paarse vooropgezet plan. Hoefdraad en consorten hebben geld nodig en snel ook. Op deze manier trekt men een rookgordijn voor de controlerende instanties. Uit eindelijk zal men zaken moeten doen met het IMF en Hoefdraad weet dat ook.


  Maak melding

 19. Die ezel Valies brult maar en hij was zelf niet daar. Creolen willen alles gratis en ze konden het verkeer niet regelen. Waarom rijden ze anders dan in Europa. Daar heef links voorrang en in Europa rechts voorrang.


  Maak melding

 20. Wat een vermoeiende toestanden, in de rij gaan staan. De belastingdienst heeft toch een bankrekeningnummer??? De belastingbetaler heeft toch een kenmerk op hun brief staan met kentekennummer etc, waardoor de betaling te herleiden is????


  Maak melding

 21. @Boeboe bit Sjorie. Ik begrijp de frustratie volkomen maar we hebben het over een arm en onderontwikkeld land. Er is geen geld om investeringen te doen in de infrastructuur. Bouterse en zijn boevenbende heeft het land leeggeplunderd.


  Maak melding

 22. Als de surinamers denken dat ze in de rij staan voor een goede doel..droom verder surinamers,jullie gaan het nooit afleren.
  Het geld gaat in de zakken van bouta.Miljarden aan geld worden door bedelaar bouta geleend van de hele wereld,merken jullie iets ervan?Wat denken jullie,denken jullie echt dat een rij-en voertuigen belasting Suriname zal redden?!
  Ga de straten op en eis het vertrek van bouta!De miljarden die door hem geleend worden zullen niet terug betaald worden door hem maar door jullie en jullie nog te geboren nakomelingen.Ze zijn niet eens geboren en er rust alvast de bouta vloek op hun .


  Maak melding

 23. @Boe boe; Als ze de betalingen via de bank laten lopen, dan kunnen we niet meer frauderen. Dat is de enige reden waarom het per kas betaald moet worden.


  Maak melding

 24. Dit is een goeie oefenening voor de lange rijen die in het vooruitzicht zijn.Bij onze beste vrienden(venezuela) zien we dit ook.Na de gouden kerst nu ook de gouden februari die ons beloofd was.De president houd zich duidelijk aan zijn woord.


  Maak melding

 25. Ten tijde van de mislukte revo in de jaren tachtig waren rijen van meer dan honderden mensen, wekelijks en soms zelfs dagelijks normaliteit. Voor uien, aardappelen, brood, olie, gasoline, diesel,etc. Niemand zei wat of prtesteerde, iedereen zwijg, net als nu, voor wat de vervloekte ddb en roversbende land en volk aandeden en nu doen. Ondertussen schijten en pissen het gros der vervloekt misdadig ddb verdoemden dagelijks, hoe het hoofd boven water te houden. Een ding kan met volle zekerheid worden vastgesteld, en dat is dat de doorsnee ndper werkelijk een deiebel dwaze oerdomme idioot is.


  Maak melding

 26. Ik vermoed dat menigeen zo lang heeft gewacht met betalen in de hoop dat het waarschijnlijk meer niet nodig zou zijn. Vandaar die lange rijen.
  En ach, het heeft toch wat, zo’n lange rij. Komt in soortgelijke landen wel vaker voor.
  En het geeft ons tenminste de gelegenheid om er vet over te zeiken, want dat doen wij toch zo graag.


  Maak melding

 27. wat een stompzinnig gelul hier. belasting moet je gewoon betalen. is in elk land zo. suriname betaal je bijna niets. ga maar eens naar usa. daar wordt je leeggezogen. surinamers zijn gewoon verwend. alles het liefst gratis en voor niets betalen. is allemaal politiek. ik ben totaal niet eens met paars maar ik vind deze belasting prima. degen die geen auto heeft betaalt er niet voor. degene die 5 autos wel. is toch niets mis mee ? lekker gaan fietsen dat is het beste en je grote mond houden verder. gewoon betalen als je een auto hebt. als je benzine kan betalen kun je ook deze belasting betalen. men is gewoon opruiend bezig. de groeten.


  Maak melding

 28. @Donk Kaw
  Je doet je naam eer aan.
  Aangezien je het niet erg vindt dat enkelen uit hun bed gesleurd worden om vervolgens geexecuteerd te worden hoop ik van harte dat de volgende die uit zijn bed gesleurd zal worden ,je vader,broer of zoon zal zijn.


  Maak melding

 29. Als ik belasting betaal wil ik daar ook het resultaat van zien. En dus mooie asfaltwegen, prachtige LED verlichting straatverlichting, openbare toiletten langs de wegen, duidelijke naamborden, filevermelding, stoplichten die het echt doen, ach ach het is allemaal een droom toch ? Zolang Bouterse en zijn boevengilde maar de zakken kunnen blijven vullen.


  Maak melding

 30. Geen eerlijk antwoord, corruptief beleid ten top. Maar de doorsnee Surinamers zijn liever niet realistisch. Het zoveelste onrecht. Het doel van rij en voertuigen belasting is goed, maar we weten toch allemaal dat Bouterse dat doel niet gaat realiseren? Met government taken nooit gebeurd! Dus mede Surinamers als jullie bewust kiezen voor het betalen van Bouterse s leningen, die maar. Verpaupering jezelf, maar het dagelijks leven wordt toch ook duurder? Dan schelden we, juist ja, op de Chinezen en Hindoestanen die niets met monetair beleid te maken hebben. Ja toch? In en intriest. Wi nengre moest leri prakseri en respeki unsrefi. Ik ben diep teleurgesteld! What’s next?


  Maak melding

 31. @ Don kaw

  VOLLEDIG 1000% met je eens, niet alleen in US ook in NL betalen we ons blauw aan belastinggeld het verschil is alleen, dat wij in NL zien wat er met het geld gebeurt ! Goede wegen goede afwaterring systeem goede rioleringen etc etc etc, als het in SU hard regent, zijn de mensen daar aan het verzuipen, vooral Parbo Noord ( afwatering systeem wordt niet onderhouden )
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 32. Theo: éé boi sranan e go na fesie jerre, alla wagi na elektrisch now.
  Ossie: fa so? a no troe mang..
  Theo, ie no sjie tak alla sma moes go pai a belasting na EBS kantoro….


  Maak melding

 33. Ray , Wij zullen onze VOLKSPRESIDENT vragen om een deel van het geld
  jou te geven, gezien je erg veel interesse heb voor het reilen en zeilen
  in Suriname. Jou Families zelfs heft een hekel aan jou gedrag.


  Maak melding

 34. Als je ervoor kiest om te gaan betalen en 3 tot 6 uren van je dag kwijt wilt en wilt staan die die brandende zon, dan is dat jouw keus.

  Wil je sneller geholpen worden, dan kun je bij bijna elke bank de betaling doen. Die sticker kun je dan afhalen bij de belastingdienst of bij nieuwe haven.

  Sommige mensen kiezen er zelf voor om hun dag te laten verpesten door in een rij te staan en soms zelfs vrij nemen van werk om wegenbelasting te betalen. Yu her dei pori gewoon. Echt dom, je moet het maar zelf weten.

  Klagen, klagen, klagen, allemaal achteraf. Daar heb je echt niks aan. De coalitie is die lacht het laatst lacht op dit moment…


  Maak melding

 35. Schandalige, mensonterende vertoning van een volkomen incompetente regering.
  Derde wereld tafrelen. Zo slecht voorbereid: het werk van amateurs


  Maak melding

 36. Yu kan pai gewoon na bank. Den sma wani bron ini kaulo faya son. Mi lafu. Mi rij pesa alla langa rij. Mi luku fa sma fuga. Sowmaar wakti kaulo langa rij. Mi tan switi in airco wagi. Sranan sma don. Haha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.