Ivan Tai-Apin interim-directeur theater Thalia in Suriname

5
Ivan Tai-Apin interim-directeur theater Thalia in Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – Ivan Tai-Apin is de nieuwe interim-directeur van theater Thalia in Suriname. Hij geeft in een interview met de Surinaamse krant de Ware Tijd aan nieuwe projecten voor het schouwburg te willen initiëren, waarbij hij met diverse artiesten een samenwerking wil aangaan.

“In de vorm van co-producties met jonge artiesten die het eventueel financieel moeilijk hebben. Van maandag tot en met vrijdag gebeurt er niks in Thalia en dat mag niet, want dat betekent dat je ten eerste geen inkomsten binnenkrijgt en ten tweede ben je gesloten, terwijl heel veel jongeren het als speelvlak kunnen gebruiken”, stelt hij. Cabaretier en stand-upper Roue Verveer gelooft dat Tai-Apin ook als interimdirecteur voor een nieuwe wind in Thalia kan zorgen. Vooral daar hij zelf ook uit de artistieke wereld komt. 

Thalia sloot vorig jaar september haar deuren, nadat bij controle werkzaamheden ontdekt werd dat het dak van het gebouw op instorten stond. De kosten om het dak volledig te repareren werden begroot op honderdduizend euro (omgerekend ongeveer SRD 800.000), die de schouwburg niet in een keer kon neertellen. Het ‘Save halia Benefietspektakel’ heeft in totaal SRD 304.413 opgebracht. Er wordt nu een start gemaakt met de herstelwerkzaamheden. Gepland is, om de schouwburg op 10 mei weder open te stellen.

Ivan Tai-Apin is naast regisseur, acteur en producent ook presentator, model, casting director, entertainer en event planner.


5 REACTIES

 1. “De kosten om het dak volledig te repareren werden begroot op honderdduizend euro (omgerekend ongeveer SRD 800.000), die de schouwburg niet in een keer kon neertellen. Het ‘Save halia Benefietspektakel’ heeft in totaal SRD 304.413 opgebracht. Er wordt nu een start gemaakt met de herstelwerkzaamheden. Gepland is, om de schouwburg op 10 mei weder open te stellen.”

  Ze lijken op de overheid om maar niet te zeggen op Hoefdraad wat betreft hun begroting.
  De uitgaven zijn 2x hoger dan de inkomsten.

  Of heb ik de inkomsten uit andere bronnen gemist???


  Maak melding

 2. Goede zaak om Thalia te redden. Ik zou aan de fundering beginnen en niet op het dak. Mijn voorkeur is een geheel nieuwe gebouw opzetten van deze tijd.

  Als ik aan Thalia denk, dan zie ik een staking begin jaren 70 van de vorige eeuw, ik vermoed zelf 1970 – 1971 als leerling van middelbare school zaten we daar daar bij die bijeenkomst een staking in Thalia. Ook zie ik bonte avonden die daar gehouden werden.

  In de 21 ste eeuw toen ik daar met vakantie was, precies weet ik niet meer ben wij daar in gezelschap familie en vrienden en anderen naar een toneelvoorstellng geweest waren, maar vond het gebouw ver onder de maat voor een toneel, donker en niet prettig om in te zijn. Gewoon, donker, vies. slecht belicht, enz ofschoon als ik aan mijn eerste bezoek 1970 – 1971 aan terug denk was het daar ook al niet veel beter.

  Thalia moet gewoon geheel worden tot de grond worden afgebroken en een nieuw gebouw voor in de plaats worden terug gezeet. Lappen en een likje verf hier pas niet als Suriname/rs echt een gebouw voor kunst, toneel wil hebben en internationaal mee willen doen en ook hun partituur mee willen blazen en spelen.

  Suriname behoort een gebouw met grandeur en body voor de 21 ste eeuw te hebben, waar toneelvoeren met geluid en moderne technieken, beeld enz goed tot zijn/haar recht komen. Als je daar komt voorrijden met je auto, een ontvangst voor het gebouw en de loge in de zaak, het terrein, licht, geluid, beeld, zitplaatsen, balkons, kleedkamers voor de toneelspelers, enz, m/v.

  Ophouden met lappen en een like verf hier. Gewoon geheel afbreken en een gebouw met body neerzetten, ondanks de crisis moet het mogelijk zijn, ook met Surinamers in de diaspora.

  Thalia moet een plaats zijn die tot de verbeelding spreekt als je ernaar toe gaat, ook wat er geshowd wordt moet top toneel zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.