Minister doet aftrap voor mini kunstgrasveld in Suriname

16
Minister doet aftrap voor mini kunstgrasveld in Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – Onder grote publieke belangstelling van de buurtbewoners en jongeren van Commewijne, Mariënburg is afgelopen week aldaar het 17de mini kunstgrasveld in gebruik genomen door de minister van Sport- en Jeugdzaken in Suriname, Lalinie Gopal. De totstandkoming is geschied door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Vertegenwoordiger van de KNVB, Johan van Geijn, gaf aan dat zijn organisatie het op prijs stelt om deel te mogen zijn van het aanleggen en rehabiliteren van de kunstgrasvelden. Hiermee zegt hij dat er wordt gezorgd voor een veilige plek waar jongeren hun sporttalenten kunnen ontwikkelen.

In het kader daarvan heeft de KNVB ook 12 world coaches opgeleid die ervoor zullen zorgen dat de jongeren middels het voetballen de lifeskills worden bijgebracht.


16 REACTIES

 1. Hopelijk heeft het grasveld een heel lang leven.

  Voor de jeugd is het uitstekend dat ze een veilige plek hebben.

  Ik vraag me af of de jeugd ook de nodige begeleiding krijgen en sportattributen.


  Maak melding

 2. In Nederland zit men ermee hoe ze de gebruikte kunst grasmaten moeten recyclen.(Is een reportage over geweest op zembla of 1 vandaag volgens mij)

  En Su gaat aan de kunst grasmat!!!!


  Maak melding

 3. Goeie zaak voor de jeugd, maar vraag me af met zn tropisch land of het niet makkelijker was met gewoon gras, help je ook weer mensen aan een baan ( onderhoud: maaien etc)


  Maak melding

 4. @ de ndp bespotter
  Regen heeft geen invloed op kustgras, en buitendien heeft geen onderhoud nodig !
  Je kan het hele jaar erop spelen ongeacht het weer gesteldheid, het enigste nadeel is dat je speciale schoeisel moet dragen. En je kan er ook niet op blote voeten voetballen kunst gras is scherp.
  Het nadeel is : is super glad als het nat is, en is gevaarlijk bij sliding je kan je lelijk bezeren.
  Jacko


  Maak melding

 5. Goed zo, hehe! Nu heeft het tenminste zin om lekker buiten te gaan voetballen en jezelf te ontwikkelen.

  Ik heb een paar keren mogen meetrainen in suriname bij een klein team. De omstandigheden waren verschrikkelijk, voor de helft gras en de andere helft opgedroogde sporen van zware machines die daar ooit hebben gereden. Daarnaast een ongerepte bosjes met daarachter een sloot/kreek. Nee het zou de ontwikkeling niet ten goede komen.

  Dankzij dit soort kunstgrasvelden zal dat in ieder geval voorbij zijn en kan zowel de jeugd als de volwassen mensen verder kunnen ontwikkelen op het gebied van voetbal.

  Mijn enige probleem hiermee is, is dat het vanuit de KNVB komt en de Suri sportbond eigenlijk geen reet hiervoor heeft gedaan. Waardoor we in dus voor het volgende veldje in de toekomst moeten wachten tot er weer een sponsor komt….


  Maak melding

 6. Kunstgras is schadelijk voor het milieu is wereldwijd bekend. Vraag mij stellig af welke opleiding deze minister af heeft gerond en of zij zich verdiept heeft in de gevolgen van kunstgras en onze milieu??
  Zal wel niet. In ons land heerst er een chronisch gebrek aan Bewustwording,scholing,bijscholing en verdieping. En maar lopen schreeuwen hoe goed zij het doen.


  Maak melding

 7. Ik vraag me af of die minster wel hersens heeft.In Nederland is aan getoond dat kunstgras kankerverwekkende stoffen bevat.In Engeland mgen geen voetbalvelden meer worden aangelegd met dit zgn kunstgras.het matriaal is zo vervuilend dat geen enkele vuilverbranding in Nederland het kan en mag verbranden.Kinderen zijn het meest kwestbaar.het is een schimmige handel waar gangsters uit Nederland die het aan geen enkel
  land meer willen. hebben.Tenslotte het spul ligt nu op gestapeld op een terrein in Brabant.Alle kunstgrasvelden moeten opgeruimd worden en niemand weet waar dat gevaarlijk spul naar toe moet gaan.
  Schande !!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Leo Snel milieudeskundige .


  Maak melding

 8. Paniek veroorzaken Leo??

  “Kunstgrasvelden met rubberkorrels op hun retour in de regio
  EINDHOVEN – De gezondheidsrisico’s zijn volgens het RIVM verwaarloosbaar klein, maar toch zijn kunstgrasvelden met rubberkorreltjes langzaamaan uit de gratie aan het raken. Ook in deze regio.

  Petra Bies 06-12-18, 07:30 Bron: ED”


  Maak melding

 9. Kunst grasvelden op zichzelf zijn niet giftig het zijn de rubberen korrels die
  man over het veld strooit, wie een bepaalde giftigheid hebben. Die korrels zijn
  van vermalen autobanden. Je kunt ook een bepaalde kurk over het veld strooien maar
  dat maakt een veldje 2 keer zo duur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.