zondag, juni 16, 2024
HomeFotoBurger schiet vluchtende autokraker met zijn jachtgeweer dood

Burger schiet vluchtende autokraker met zijn jachtgeweer dood

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De inbreker die vanmorgen om het leven kwam, was een autokraker die op de vlucht sloeg toen hij werd betrapt door de eigenaar van de auto waaraan hij zat te rommelen. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist bekend gemaakt. De schutter, die in het bezit is van een vuurwapenvergunning, gaf aan dat hij geen intentie had om de inbreker te doden. Hij is na verhoor heengezonden.

De man met het jachtgeweer verklaarde dat hij ’s nachts wakker werd door het geluid van wat leek op het stuk slaan van een autoruit. Hij kreeg het vermoeden dat het om een ruit van zijn auto kon gaan, die hij op het erf voor zijn woning geparkeerd had. Hij ging op onderzoek uit met zijn jachtgeweer in de hand en zag dat de motorkap van zijn auto open stond en dat een man bij zijn auto bezig was.

Toen de autokraker door had dat hij betrapt was vluchtte hij weg. Tijdens zijn vlucht schoot de auto eigenaar hem dood. Het slachtoffer genaamd ‘Kemme’ was een bekende van de politie. In leven is hij vaak aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten zoals inbraken. Hij overleed ter plekke meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. Goed bezig, als politie zulke mensen niet kunnen tegenhouden, moet je eigen recht opnemen. Die inbreker had moeten zich overgeven, maar dat is zijn verdiende loon.


  Maak melding
 2. En toch ben ik de mening toegedaan dat deze man de inbreker niet hoefde dood te schieten. Hij was reeds op de vlucht , had desnoods op zijn voeten gericht.
  Dan hoor ik reeds de kritiek van sommigen op deze site dat het zijn verdiende loon is.
  Maar het toepassen van geweld moet wel proportioneel zijn. Ik kan mij voorstellen dat indien je leven op het spel staat je genoodzaakt bent geweld toe te passen.
  Echter kan ik uit het bericht niet opmaken dat het leven van de schutter op enig moment op het spel stond. Ik praat het handelen van de inbrekeer absoluut niet goed , maar een inbraak in een auto met de dood moeten beknopen vind ik wel heel ingrijpend.


  Maak melding
 3. Ben helemaal geen voorstander van anderen doodschieten, maar als je van stelen je beroep hebt gemaakt, dan moet je ook rekenen op de consequenties. Wie met vuur speelt, gaat een keer branden.


  Maak melding
 4. Deze inbreker heeft wel wat aan de poort des hemels te vertellen aan de heer God. Denkt dat hij rechtstreeks naar de hel mag lopen. Was mij ook overkomen die man heeft gelijk hem zo te stoppen. Zijn collega’s gaan nu wat 3 keer denken om dit te overwegen te gaan doen.


  Maak melding
 5. Persoonlijk denk ik dat de hele taktiek van de politie bij achter volgingen of aanhoudingen iets wat moet veranderen, door bijvoorbeeld eerste schot gericht te schieten op de dader en dat de 2-de schot de waarschuwing schot. Zo ontkomt de dienstdoende kameraad van het gezeik en ten 2-de ; bouta hoeft de dief niet te verzorgen in de bajes, want hij is al d….


  Maak melding
 6. een ongewapend mens in de rug schieten past precies binnen de laffe mentaliteit van de gewapende Surinamer. Denk hiertoe aan Moiwana waarbij onschuldige kinderen door gewapende volwassenen werden afgeschoten als loslopend wild. Het volstond om een waarschuwingsschot in de lucht te lossen, maar niet gericht schieten. Wedden dat die cowboy vromer is dan de paus, en dat zou me helemaal niet verbazen. Ik vindt dat de schietgrage gelovige opgepakt moet worden wegens doodslag.


  Maak melding
 7. Het is inderdaad zo dat wie met pek omgaat ermee besmeurd wordt. Ik stel me zo voor dat elke misdadiger een risicoanalyse maakt als hij zijn leven liefheeft. De wet en daar gaat het uiteindelijk om, rept niet over een risicoanalyse. Het is heel duidelijk afgebakend wat mag en wat niet mag. Als je op dit bericht afgaat kan je niet concluderen dat er sprake was van uiterst noodweer. De bewoner heeft een schot afgelost. Zullen we maar zeggen op goed geluk, want in het verlengde zegt hij dat het niet de intentie was hem te doden. Hij heeft geen andere keuze dan dat te zeggen want anders is hij de lul.

  Maar, intussen is er iemand dood, alle intenties ten spijt. Maakt niet uit of het een gestoorde is, een recidivist, whatsoever. Ik denk dat burgers meer voorlichting moeten krijgen op dit soort gebieden. Burgers kennen de wet onvoldoende en handelen vaak impulsief met alle nare gevolgen vandien.
  Je moet maar eens nagaan indien Suriname het wapenbeleid van de VS zou invoeren. Binnen de kortste tijd was de helft van de Surinaamse bevolking verdwenen, zes voet onder de grond. De resterende helft zou uit kinderen bestaan en zo zou Suriname het eerste land worden met een president van 14 jaar oud.


  Maak melding
 8. GEWOON DOODSCHIETEN!. Ga werken en blijf van andermans spullen af. Ja als je op mijn erf betrapt wordt…wat je dan ook doet op mijn erf, je bent dood. Ben al 3 x beroofd geweest door hetzelfde volk, genoeg is genoeg!. Ik raad iedereen ook aan om erop voorbereid te zijn hoe te handelen. Doe of je bang bent en plots…dood ze, dood ze, dood ze!


  Maak melding
 9. 1 wordt dood geschoten en er komen andere voor terug, ding man no wani wroko fufuru nomo ding sabi ! Ifu na fesi man é fufuru san na ding mofina wan baja.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 10. Dat de inbreker dood is, ligt helemaal niet aan de schutter… Kijk als iemand zijn beroep uitoefende moet hij voorzien zijn van zijn persoonlijke bescherming middelen. Je weet dat er met lood gestrooid kan worden dus draag een kogel werende vest…. Je kan de schutter ook niet kwalijk nemen want als zijn auto ruit kapot wordt getikt zijn de kosten voor hem… Dus in dit geval. NEKS NO Fout de inbrekers Gilde moet een vergadering beleggen om dit onderwerp te bespreken. Of een andere optie is. Ga naar Holland daar zijn inbrekers beschermd. Inbrekers laat deze kans niet liggen. De Hollandse wetten. Beschermd jullie. De Hollanders zijn Dommer dan haverstroo


  Maak melding
 11. Aan allen die prediken dat de inbreker vluchtende was en ongewapend en dus niet dood geschoten hoefde te worden wil ik dit zegge:
  Lees het artikel en neem notie van dat de politie aangaf dat het een bekende van de politie is en vaak is aangehouden en opgesloten.

  Dus heeft hij niet geleerd uit het verleden en is doorgegaan in het heden.
  Als hij niet voor eeuwig zou zijn gestopt dan konden wij erop rekenen dat hij wederom van zich zou doen spreken.
  Nu is spreken zilver doch zwijgen is goud.
  Hij zwijgt dus nu als het graf. Morgen is hij vergeten. Was hij ontsnapt dan zouden anderen hem steeds ontmoeten.

  Dus wat mij betreft het is een ongeluk doch het zou een ramp zijn als hij was ontsnapt.


  Maak melding
 12. pakiratogri
  “Je moet maar eens nagaan indien Suriname het wapenbeleid van de VS zou invoeren. Binnen de kortste tijd was de helft van de Surinaamse bevolking verdwenen, zes voet onder de grond. De resterende helft zou uit kinderen bestaan en zo zou Suriname het eerste land worden met een president van 14 jaar oud.”

  Jou stellige overtuiging laat dus zien dat je tegendraads aan het posten bent. Want als je dit beweert dan zijn alle volwassenen Suriname in crimineel en dat een kind de volwassenen al ombrengen.
  Boi ik zie het al voor me.
  Maar los van jou stelling kan ik mij vinden in je posting dat Suriname heel veel criminelen bezit en het worden er dagelijks meer gezien de arbeidsmarkt en het opleidingsniveau en de werkgelegenheid die meer te zoeken is in de coke dan wat anders


  Maak melding
 13. Freddy@@@
  Het neight dat je ook een dief ben. En ben je ook kinderloos.

  Wacht maar tot dat je zelf wordt gepakt, dan zal je een andere taal gaan kraaien.


  Maak melding
 14. De aanzet is gegeven. De surs moeten massaal zichzelf gaan verdedigen. En vooral tegen al die boeven. Bij verdacht making gewoon op de man af te informeren waarvoor hij daar is. Zo nodig direct bij de lurven pakken.

  En de hindoestanen zijn gewoon te schijterig om op te komen voor hun rechten. Ze kunnen alleen in hun en met hun familie vechten. Al decennia tonen ze zich lafhartig.

  Kijk maar deze goeie man is niet vastgezet, hij is na verhoor naar huis gestuurd. De politie kan niet achter een iedere surinamer achter zijn reed staan voor bescherming. Ze moeten zelf ook opletten en zichzelf beschermen.

  WAT BELET JULLIE NOG?????


  Maak melding
 15. Hij stemde in 2010 en 2015 op de huidige krakers van ‘ s lands schatkist, ddb en roversbende. Zijn misleider die hem in armoede heeft gebracht was zijn afgod en zijn voorbeeld.


  Maak melding
 16. @Hendrik:
  “Het neight dat je ook een dief ben. En ben je ook kinderloos.”

  Kijk dit is nou een stelling van een niveau waarmee ik echt niks kan beste Hendrik.
  Er is een groot verschil tussen emotioneel en rationeel reageren.
  Lezen en begrijpen kan soms heel moeilijk zijn.


  Maak melding
 17. Er is met een jachtgeweer geschoten door een hobby jager en jagers krijgen geen schiet oefeningen.Ze leren zichzelf om het wild niet te laten lijden.
  Erg veel pech voor de kraker dat hij een jagers auto uitzocht.


  Maak melding
 18. Wat kan ik als kaaskop genieten van dit soort berichten zeg. Inbreker doodgeschoten en de schutter na verhoor weer naar huis!
  De haren op gaan overeind staan als ik moet bedenken hoe dat hier in Holland zou gaan… Als je hier een inbreker zou betrappen met een tv op zn rug, kan je hem beter laten gaan en de verzekring inschakelen voor inbraak. Als je de inbreker tegen houdt kan het alleen maar erger worden met politie, verklaringen en schade

  Dat de inbreker dood is, is gunstig voor iedereen in het land, het kost ze namelijk niets meer!
  De schutter naar huis, zonder papieren invullen en lang verhoor etc…


  Maak melding
 19. Niemand moet t komen goed praten voor die inbreker …moiwana bullshit,of rekening houden bullshit…plaats j zelf in de eigenaar schoenen en dan gn we kijkn wat jij zou doen.
  Wat niet van jouw is. Mag j niet pakken liefs niet ongvraagd…en btw het is j hobby gewrdn..brada yu abi fu boete gi eng.. a libi tranga gi yu ma gi mi toe.


  Maak melding
 20. Ik kan nog lachen om een grappig bedoelde opmerking, maar bewust beledigen en kleineren getuigd van geen fatsoenlijk karakter. Maak je überhaupt wel deel uit van het menselijk ras…

  Fu kisi lespeki yu musu gi lespeki tu. Te yu no habi lespeki, yu ne tya yu srefi na bun fasi, dan tra sma no man gi yu lespeki baka.

  Als je voor niks en niemand respect hebt, dan vraag ik me echt af hoe je leeft, want vroeg of laat altijd yo habi probleem anga libi sma.


  Maak melding
 21. @NietAllesDatBlinktisGoud,

  NietAllesDatBlinktIsGoud 20 februari 2019 at 17:37

  Het is vaak dat Tokkie inteelt achtig volk dat zich zo gedraagt.
  Je bent wel heel erg kort van memorie als je om 20.09 al bent verbeten wat je om 17.37 hebt geschreven. Jij moet dus de laatste zijn die het over fatsoen moet hebben. Hoe durf je!

  Ik heb maar een zin van je uit een andere gekopieerd, waaruit blijkt dat je zelf geen respect hebt voor in dit geval hindustanen.


  Maak melding
 22. Jiyani,

  Jij bent zelf er een die graag anderen wilt verbeteren en altijd maar loopt te kankeren dat mensen over Hindustanen hun negatieve mening uitspreken. Heb ik het over Hindustanen? Ik heb het over hoe je je mening uitlaat.

  Betrek mij niet bij jouw discussies over Hindustanen want ik bespreek Hindustanen niet.

  Je mening mag je hebben, maar ik hecht daar zeker geen waarde aan.


  Maak melding
 23. Hou jezelf voor de gek, Nietenz.
  Met tokkie inteelt achtig volk bedoel je hindustanen!!! Het is zo doorzichtig. Leugenaar probeer je er niet onderuit te komen.


  Maak melding
 24. Een waarschuwingsschot zou voldoende moeten zijn geweest. Iemand doodschieten voor een auto-inbraak zou niet nodig mogen zijn. Het is maar een auto. Tuurlijk mag degene die aan de auto van die jager zat, niet aan andermans spullen zitten; dat kan gewoon niet. Echter, om iemand neer te knallen vind ik wel erg ver gaan. Had desnoods op een arm of been van de autokraker geschoten want dat lijkt me afschrikwekkend genoeg.


  Maak melding
 25. Jiyani,

  Ben je wel goed bij je hoofd… Dus tokkie inteelt achtig volk slaat volgens jou op Hindustanen…

  Als je een suku trobi bakroe hebt dan moet je anderen daarmee lastig vallen. Ik zal deze valse beschuldiging verder maar negeren…


  Maak melding
 26. Waarschijnlijk kijken ze in Su nog altijd heel veel naar cowboyfilms.
  Dit lijkt meer op “ het Wilde Westen van Su “.
  Hier is geen sprake van noodweer, maar van het onnodig moedwillig in de rug neerschieten van een vluchtende autokraker.
  Oke, er is veel criminaliteit in Su maar als iedereen het recht in eigen hand gaat nemen dan is het einde zoek!
  Dit gaat te ver!


  Maak melding
 27. Freemde saak. Die mang was fan ANWB, die koome keike wat is mis met auwtoo mootor, dang se sgiete hem doot. IJgenaar hat bei praatpaal hem opgeroepe, ma was fergeete.


  Maak melding
 28. Ik las hier dat vorige week iemand ondersteboven was gehangen omdat hij waarschijnlijk de accu van een auto wilde stelen. Deze dief was waarschijnlijk ook uit op de accu.
  Is accu zo onbetaalbaar geworden in Suriname? Misschien willen ze het hebben voor de zonnepanelen, om stroom op te slaan. Of stelen en dan aan de eigenaar aanbieden voor een mooie prijs.


  Maak melding
 29. @Smatje: “Een waarschuwingsschot zou voldoende moeten zijn geweest. Iemand doodschieten voor een auto-inbraak zou niet nodig mogen zijn. Het is maar een auto”.

  Sang, ik hoor je niet zo praten wanneer een criminele djoeka weer eens iemand heeft beroofd en daarna vermoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES