vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoVermeende dief doodgeschoten door bewoner in Suriname

Vermeende dief doodgeschoten door bewoner in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De politie doet onderzoek nabij het ontzielde lichaam van een man die dood op straat ligt in Suriname (foto). Volgens de eerste berichten zou deze man vannacht beschoten zijn door een bewoner te Latour. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer een diefstal zou hebben gepleegd.

De identiteit van de doodgeschoten man is nu nog onbekend. De politie van Latour heeft de zaak in onderzoek en heeft het lijk in beslag genomen. Er is nog geen officieel bericht, dus later meer.

UPDATE: Volgens Dagblad Suriname schoot de 46-jarige D.D. dinsdagochtend op een inbreker aan de Kibritikistraat in het ressort Latour. De crimineel was bezig in te breken in zijn voertuig. Hij had geen intentie om de inbreker te doden, schrijft de krant.

UPDATE 2: ‘Burger schiet vluchtende autokraker met zijn jachtgeweer dood

Nog een foto:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

54 REACTIES
 1. @ koni,
  Je bent welkom !!
  De Surinamers kijken uit naar de “Euro-mang doro” met zijn euro’s !!!
  Maar pas op dat ze jou gegevens op Zaderij niet door spelen ,waar je logeert !!!
  Is een vriend van mij overkomen !!!Met naam en logeeradres en wanneer aangekomen !!!


  Maak melding
 2. Er zijn meer wapens in Suriname dan in Amerika. Terwijl er geen wapens hier worden gemaakt.
  De recherche moet een grondig onderzoek doen, hoe deze mensen aan wapens zijn gekomen om zo de bron van de leveranciers te kunnen achterhalen. Er is geen wapenwinkel in Suriname.
  Waarom meteen doodschieten?? Op zijn benen richten was beter geweest. Wie heeft dit op zijn geweten, als deze persoon al een geweten heeft?? Het wordt met de dag erger hier in ons land.
  Het recht moet zege vieren, maar niet op zo’n manier dat elke burger de andere dood schiet bij diefstal etc.
  In elk geval stelen wordt niet altijd beloond, het kan je je leven kosten. Dit is het zoveelste bewijs.
  Deze jongeman R.I.P. God hebben je ziel. In de hemel of hel valt niets te stelen.
  Familie sterkte.


  Maak melding
 3. @ Koni ik ben het niet eens met jouw bijdrage in deze kwestie. In het bericht gaat het om een vermeende dief waaruit ik dan concludeer dat nog niet is vastgesteld of het wel om diefstal of beroving gaat. Te vaak wordt de verkeerde conclusie getrokken.


  Maak melding
 4. Men weet niet precies of de man inderdaad een dief is, maar is door de bewoner doodgeschoten !
  Dit beschouw ik als moord niet anders, men gaat eigen rechter spelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling neem ik aan. Ach ja : als 15 onschuldige mensen worden neer gemaaid, wat is dan 1 vermeende dief ???? Su is letterlijk en figuurlijk een moord land, om te bezoeken als toerist !
  God heeft Su verlaten, en de duivels bandieten en moordenaars hebben het land overgenomen.
  Als blijkt dat deze dood geschoten man echt een dief is ( was ) dan is het ba suku ba fini ba tjari.
  Sang yé go L..l na tra man djari ?

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 5. Suriname word met de dag onveiliger.Het begint op school waar kinderen vaker op wapenbezit worden betrapt.Ook het vertrouwen op de politie word steeds minder
  omdat blijkt dat die vaker in de fout gaan.Waar dit eindigt weet niemand.Ons moraal heeft een flinke deuk gehad mede ook door Bouterse die geen goed voorbeeld is voor onze jeugd.


  Maak melding
 6. Coronie is klein; vredig en veilig.
  Verder hoef ik niks meer bij te vermelden. No need for a Visa to enter Coronie. The one and only truly paradise on earth.


  Maak melding
 7. Dit lijkt eerder op een standrechtelijke executie gepleegd door een burger. Burgers nemen het recht in eigen handen en dat is ten alle tijden verboden in het Surinaams strafrecht. Het slachtoffer is waarschijnlijk ook onschuldig en vormde geen gevaar voor anderen. De dader moet minimaal 30 jaren het gevang in. Daarnaast zal hij aan de familie van het slachtoffer een groot schadebedrag moeten betalen, desnoods op verbeurdverklaring van al zijn bezittingen (roerende en onroerende goederen). De autoriteiten , het Openbaar Ministerie en de Rechtelijke Macht in Suriname, zullen een daad moeten stellen. Dit moet anderen ervan weerhouden om voor eigen rechter te spelen.


  Maak melding
 8. Gelukkig verkeer ik in de omstandigheid veel landen van de wereld gezien te hebben en om die reden kan ik de bewering dat Coronie de enige paradijselijke plek op de wereld is direct ontkrachten. Coronie is mooi maar biedt geen serene rust en is het rumoerig en veel geluidsoverlast dat vooral door locals veroorzaakt wordt. Goed dit gezegd hebbende kom ik terug op de schietpartij. Volgens de een is het een moordpartij en volgens de ander moet de schutter voor minimaal 30 jaar het gevang in omdat niemand voor eigen rechter mag spelen. Ik opteer voor de optie om de schutter amnesty te verlenen. Hier staat Suriname bekend om.


  Maak melding
 9. Een Paarse hufter spreekt hier over Standrechtelijke Executie,
  die durft !
  Uw baasje heeft voorlopig het MONOPOLIE op Standrechtelijke
  Executies op ONSCHULDIGE en ONGEWAPENDE Surinaamse
  staatsburgers !

  A 20 JAAR VONNIS DE NA PASSI E KONG !!!!!

  PS : Deze zaak met helaas een fatale afloop, goed onderzoeken
  en bij eventuele gepleegde misdrijven, de daders flink straffen.
  De Rechterlijke Macht legt straffen op, NIET BURGERS !
  Eigen richting is onjuist, vergroot de veiligheid in uw buurt samen
  en met de politie !!


  Maak melding
 10. @ A – No – Mie
  Daar heb je gelijk in , een vrind van mij is in december vorig jaar hals over kop terug gekomen naar huis NL nadat ze hem en zijn vrouw flink hebben toegetakeld op hun logeer adres appartement in Su.
  Ze kwamen teleurgesteld terug, de bedoeling was 6 maanden blijven om van zijn pensioennering te genieten na hard arbeid in NL ! Buit 1300€ horloge´s mobile telefoons,en hun paspoorten en 6000 Srd. Als zulke pleuris leijers worden neer geknald vind ik niet erg erger nog, ik zou ook willen helpen om ze te elimineren ( met plezier zelfs ! )
  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 11. @ Rob (G)
  Dat er vermoedelijk al lang standrechtelijke executies plaatsvinden onder het oog van de zogenaamde bevoegd gezag, moet jou niet onbekend voorkomen. Ik neem aan dat je de geschiedenis van Suriname uit de jaren tachtig kent.

  Daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat er standrechtelijke executies plaatsvinden. Integendeel.

  Maar we moeten wel constateren, dat het recht een afschrikkende werking moet hebben.

  Dat kan alleen als daders van standrechtelijke executies ook daadwerkelijk bestraft worden en geen dubieuze acties worden opgezet en ondersteund om hun straf te ontlopen.

  Ik hoop dat dit niet alleen geldt voor de mensen uit de jaren tachtig maar ook voor de dader niet.

  Overigens is het zo, dat je vaak ziet dat waar wet en regelgeving niet functioneert, de wet van de jungle gaat overheersen. Dat begon je, ik weet niet als het ook zo eerder was in de jaren tachtig. Nogmaals daarmee praat ik niets goed.

  Wel betreur ik dat burgers denken nu een eigen jungle commando te moeten zijn om hun haver en goed te beschermen. Ik vind dit fout. Maar ik ben in ethisch opzicht het oponent van velen, die geloven in Neks no fout.


  Maak melding
 12. Mocht blijken, dat het slachtoffer weer de zoveelste Chinees is, waarvan we ontkennen, dat ze crimineler zijn dan Creolen, zal ik contact nemen via mevrouw VETKLEP van buitenlandse zaken of de minister van ongecontroleerde verkondiger van Informatie met de regeringsleiders van China.

  Mijn vraag zal zijn dat hij zorgt dat minder Chinezen aan het roven slaan.

  Hindoestanen en Javanen passen jullie ook op. Als ik merk dat jullie in de schoenen gaan staan van die rovende Chinezen, zal ik ook jullie laten terugkeren naar Indonesië en India.

  Mochten jullie denken, dat nog no kruktu. Dan zeg ik jullie wees gewaarschuwd jullie krijgen slapeloze nachten.


  Maak melding
 13. @ Robert, in de openingszin stel je dat het slachtoffer (fictief) Chinees is maar de rest van jouw pleidooi wijst erop dat hier sprake is van een dader van Chinese afkomst. Of begrijp ik jouw posting verkeerd ?


  Maak melding
 14. @Hans,
  Die Hans zit er weer voor de zoveelste keer lekker naast. Het moet maar eens goed tot zijn gestel doordringen. Niemand, en dan ook niemand gaat het gevang in.

  @ Alles voor loze beloften en een pakket
  In tijd van oorlog, dus als er een noodtoestand geldt of staat van beleg is ingesteld, is het mogelijk dat er tijdens niet voorziene vijandige calamiteiten om het gezag omver te werpen, door het gezag ter plekke recht wordt uitgesproken. Ook het recht dat door militaire autoriteiten wordt uitgesproken heeft tot doel een afschrikwekkende werking uit te oefenen. In dit concreet geval waarbij een vermeende overvaller wordt geliquideerd is er sprake van eigenrichting. Dit kan de samenleving niet accepteren.

  @J. Zwartmans,
  Jouw verhaal klinkt niet overtuigend. Jij bent feiten verkeerd aan het weergeven.


  Maak melding
 15. De dief heeft eindelijk het gevolg van zijn verkeerde keuze gekregen. Met de allergrootse dieven die oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s de macht hebben gegevn om land en volk te verderven en te bestelen, zijn het gros der deze paarse stommelingen ook verworden dieven. baas steelt, Boefdraad die onze munteenheid moet bewaken is ook een grote boef, de rest van baas zijn stinkend rijke parasieten en poepvliegen zijn corrupt rovende dieven. Oma taki, wat wilmen nog meer, weer in 2020 stemmen op de nationale DIEVEN partij? opa taki, dan moet je echt geen grammetje hersnes meer in je hoofd hebben of te wel boutaschijt. Ddb is ndp en staat voor de misdaadvloek van A-Z.


  Maak melding
 16. Het onderzoek loopt nog en is het derhalve te vroeg om allerlei voorbarige conclusies te trekken.
  We waren er niet bij en weten niet wat de relatie tussen de schutter en slachtoffer is. De kop van het artilkel geeft ook niet voor niks aan de VERMEENDE dief .


  Maak melding
 17. Het vermoeden is het nog steeds dus mn weet het nog niet, het onderzoek zal dat moeten uitwijzen, en dan gaat er nog wat spelen: de persoon die de vermoedelijke inbreker heeft doodgeschoten, al zou het een daadwerkelijke inbreker zijn, kan een probleem krijgen: 1. dit alles is gebeurt op de openbare weg. 2. De schutter heeft de persoon direkt doodgeschoten (waarschuwingsschoten ?). 3. Wie heeft de schutter toestemming gegeven, het recht in eigen handen te nemen. 4.Was er daadwerkelijk gevaar voor eigen leven. Ik wil het niet op nemen voor de vermoedelijke dader, ik zeg ook opgeruimd staat netjes, maar deze aspekten gaan ook een rol spelen in het onderzoek en ik hoop het niet voor de schutter, maar deze zaak kan ook een hele andere wending krijgen,,,vermoedelijke dader dood en de schutter zal moet brommen


  Maak melding
 18. In mei 2020 gaan 85 % van al de bewoners van het gehele land, de allergrootste paarse dieven, moordenaars, drugscriminelen en bankrovers, samen met hun lijder, politiek doodschieten.


  Maak melding
 19. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  @J. Zwartmans (Jacko), Fawaka man.
  Men weet niet precies of de man inderdaad een dief is, maar is door de bewoner doodgeschoten !
  Weer een (sari tori)!

  Vermeende dief doodgeschoten door bewoner in Suriname te Latour.
  Ik hoop dat er hierover meer achtergrond nieuws naar buiten zal worden gebracht door de politie.
  Indien het (daadwerkelijk) een dief (abanie) is en zich ook daadwerkelijk heeft begeven op het adres, dan heeft de eigenaar in deze het (recht) om zo te handelen.

  Iemand had in zijn reactie over het gericht schieten in zijn benen.
  Wel in het donker is het moeilijk gericht te schieten op de dader.

  En over de reactie van @RobG 19 februari 2019 at 11:53
  Dit lijkt eerder op een standrechtelijke executie gepleegd door een burger.
  Hetzelfde zeg ik ook over de 7 en 8 december 1982 door Baas Desiderius Bouta en co.

  Als je met (vakantie/familiebezoek) naar Suriname gaat, moet je eventueel een ander (nep) adres vermelden op je reiskoffer.
  Geen gebruikmaken van Taxi’s van J.A. Pengel Luchthaven. Niet elke chauffeur is te vertrouwen.
  Want deze (figuren) zijn ook tipgevers.
  Bij aankomst op de Luchthaven steeds je spullen in de gaten houden.
  Maak eventueel ook gebruik van je telefoon om te filmen of foto’s te maken.
  Je weet nooit wat er eventueel wordt vastgelegd. Het kan altijd van pas komen als er toch iets vervelend zou gebeuren.

  Maar in ieder geval verwacht ik meer nieuws hierover van het KPS.


  Maak melding
 20. Free for all in Suriname.
  In Suriname vertrouwen ze hun eigen schaduw niet.
  Alles dat beweegt en een beetje verdacht lijkt worden geexecuteerd .Niet moeilijk te raden wiens vb ze volgen.
  Follow the lijder..


  Maak melding
 21. @
  Rob G. Ga dat een burger die niet juridisch is geschoold dit uitleggen. Die heeft weinig aan het semi- intellectueel gelul. Hij zal meestal de voorbeeld figuren in de samenleving volgen. Desi Delano Bouterse idem dito. En zal denken wat hij mag en kan, kan ik ook.

  Wellicht heb jij onder je kussen alle wetboeken, en kijk je ze in voordat je handelt maar dat heeft de gemiddelde burger niet.

  Mijn pleidooi is niet een juridische maar een psychologische. Kijk naar de effecten die je krijgt al ben je gedekt, of wordt je gedisculpeerd door het recht om standrechtelijke executies uit te voeren, wat dat teweeg kan brengen.

  Maar we hoeven wat mij betreft geen polemieken hier te voeren. Hier heeft volgens jou een burger eigen richting gebruikt. Ik denk ook dat dat het geval was in de jaren tachtig. Welke wetboeken of wetsartikelen je ook erbij haalt.

  Jammer is dat zowel deze burger wellicht gedacht heeft, doen! Schieten nex no fout..Zoals zij, die jij nu door middel van allerlei juridische spitsvondigheden probeert te verdedigen ook zullen hebben gedacht. Het laatste zal je misschien niet erg vinden. Ik heb begrepen dat er mensen zijn die denken nex no fout sang baas e doe. Maar zeker dat, fout sang trawang e doe. Vraagje als je dwingend voor een van deze kampen moest kiezen. Welke zou jij kiezen?.

  Dit was voor nu mijn reactie naar je. Dank je dat je op mij heb gereageerd.


  Maak melding
 22. @
  Baba Sao. Je opmerking is terecht. Mijn inbreng is sarcastisch bedoeld naar zij die niet willen onderkennen dat zich een morele crisis zich voor doet binnen een etnische groep.

  Het probleem relativeren, wegwuiven, ontkennen e.a. zins is gevaarlijk. Vooral wanneer dit langs bij jullie gebeurt het ook en ook bij hullie.

  Daarom vind ik je inbreng vaak 1 die ik kan waarderen. Je benoemd de dingen zoals jij maar ook anderen ze beleven. Ik zeg vaak omdat ik mij niet altijd inhoudelijk mee kan verenigen, maar daar is discussie juist voor bedoeld.

  Nogmaals bedankt voor je reactie. EN AAN DE Chinese lezers mijn excuses. Ik weet dat ook jullie inkomsten vermindert is, door de crisis. Maar dat dat voor jullie geen redenen was en is of zal zijn om massaal te gaan roven. Dat andere ratten massaal onze rijkdommen aan jullie voor een appel en ei verkopen, is jullie vergeven. In Suriname geldt if law. greedie, boerikie mang e serie eng mama boengkopoe joe moe baai ing isie isie.


  Maak melding
 23. Iedere burger heeft het recht zich te verdedigen of iemand aan te houden tot de bevoegde autoriteiten aangekomen zijn. Dat toegepaste geweld, voor zover er sprake is van geweld, dient in die mate te zijn dat men de aangehouden of betrapte persoon geen overbodig geweld bezorgt. Dief of geen dief, de burger heeft niet het recht om iemand dood te schieten. Het zou alleen maar kunnen in een geval van uiterst noodweer. Daar moet men eerst zien achter te komen. Vervolgens zal men moeten nagaan of de bewoner wel een wapenvergunning had. Maar het is geen fraaie zaak hoor. We horen wel. Ieder mens heeft rechten. Geldt ook voor een inbreker, moordenaar, rover, pedofiel etc. Dat is het mooie van het recht. Als iemand je een klap in het gezicht geeft en je trekt je pistool en schiet hem dood, is het toch extreem? Verkoop hem dan twee klappen. Zo blijft de zaak in balans. By the way, deze zaak gaat over een bewoner die een vermeende dief heeft doodgeschoten. Bouterse en de acht december perikelen zijn niet relevant. Als puntje bij paaltje komt, is alles Bouterse nietwaar? Straks gaat Bouterse voor brada Jones spelen,dan a man o taki :“dyompo”. Wel, genoeg reddingsvesten zullen er niet zijn, wel in de goede hoop verkerende dat men kan zwemmen.


  Maak melding
 24. @ Robbert dan voor je reactie en wat je schrijft kan ik ondersteunen. Ik neem geen blad voor de mond en benoem de feiten zoals ze gepresenteerd worden. Door velen hier word ik neergezet als een racist alsof ik de enige racist in Suriname ben. Indien men placht te beweren dat Suriname een democratische staat is mag men in alle vrijheid zijn mening geven. Van die vrijheid maak ik gebruik door de dingen te benoemen zoals ze zijn. Velen respecteren mijn houding anderen verketteren mij. Nogmaals dank voor de reactie.


  Maak melding
 25. @
  Pakiratigri, wees niet bang dat een ieder klakkeloos ook zal springen als Bouterse springt. Er zijn misschien te weinig mensen zonder verstandsbeperking die dit niet zullen doen.

  Die zullen positief kritisch blijven maar zullen niet ontkennen dat van regeringsleiders een ethisch hoogstaand verleden, zonder de schijn tegen hun mag worden gevraagd.

  Ik geef toe dat het niet voor een ieder zal gelden. De gedragswetenschappen, leert dat de mens meestal moeite heeft met gedrag dat van hem of haar afwijkt.

  Daarom neem ik het niemand kwalijk als hij of zij in de aanval schiet om negatief afwijkend gedrag, hetzijj nu of in het verleden begaan te veroordelen. Even min dat er ook asoos zijn die het vervelend vinden dat aso gedrag in het verleden of in het nu begaan wordt veroordeelt.

  Ik vind wel jammer dat dit via drogredeneringen zoals jij die hanteert gebeurt. Eerlijk jammer, want mijn gevoel zegt me dat je beter moet kunnen.

  Mag ik je een vraag stellen, voel je je zo loyaal met je eigen groepsleden, dat je daarom je oogkleppen niet kan afdoen of heb ik het mis dat je beter kunt. Als laatste het geval is, forgive me i am wrong.


  Maak melding
 26. Elk beroep heeft haar risico’s. Zeker is er sprake van gradaties. Een winkelverkoper loopt minder risico’s dan een bouwvakker. Ook politici lopen risico’s. Als je het niet goed heb gedaan, kom je niet terug. Dit risico geldt dus ook onverkort voor dieven, inbrekers, overvallers etc. As je dus dit beroep wilt gaan uitoefenen doe je er goed aan een risico-analyse op te stellen om na te gaan of jouw leven meer of minder waard is dan datgene wat het beroep oplevert, Ik wil nu niet beweren dat het slachtoffer schuldig is, De dader loopt ook het risico de verkeerde neer te knallen. Hij moet dus ook zeker van zijn zaak zijn voordat hij begint te schieten. Dit ter voorkoming dat hij een levenslange trauma oploopt. Laten wij ervan uitgaan dat de gegevens kloppen dan is het slachtoffer slachtoffer geworden van het bedrijfsrisico (calculated risc). Dit zal hopelijk andere potentiële snodaarden weerhouden het slechte pad op te gaan.


  Maak melding
 27. Het gros der daders en slachtoffers van de vele misdrijven zijn soso ddb misdadige aanhangers die vanwege de ddb misdaadvloek zelfs ook betrokken raken of worden, zoals Dino en Meriba. Geloof het of niet, daders en slachtoffers zijn paars verworden ndp paria’ s. Hun neks no fout dwaas kronkelijke beredenering is 100% dat, van een dolgedraaide bezeten gek mens. Zoals Tjallie, het altijd verwoord, fa wakka Ludje, fai de e lobi treiter en lafu fa wi ndp soso lobi baas en schijt. Ma ie sabi tog, wi dati no mang doe trafassi, bikassi leki fa baas de, eng ooktoe nooit kan doe trafassi leki lee, foefoeroe, treiter, bedreig, oro wi ndpsma dong, verarm en lafu heri volk. A wiens fa joe e taki en confronteer wi ndp lobiwang, a fout na neks, ie sabi tog, lokoe no te wang sani no e wakka leki fa a moes go fa baas taki oenoe, dan a no mi of wi, a no baas fout, of Boefdraat no boi, ie sabi tog, na redi moesoe, na staatsvijandig anti ndp sma, na Patata, na schuld foe sma doro see kondre, ie sabi tog, nooit na baas eng schuld of wi schuld leki fa wi stem two lesi, no boi, a egte schuld na oppositie, leki fa baas taki. Ai Ludje a no erg efoe joe tang spot en treier oenoe leki dongsma, neks no fout, wiens a de fout, soso lobi. Tek a dee, zolanga mi e go na bed met een volle maag, neks no fout, ie sabi tog. Te ai go fout dan soso roof, leki baas bawta, ie sabi tog. Got vo ons alle en elk vo onszelve, ie sabi tog, a so grontapo de eenmaal, neks no fout. Ai boi, met ndp idioten kan men geen land bezeilen, die oerdomme paars onderdrukte en verarmde stommelingen.


  Maak melding
 28. Aan iedereen die hier negatief reageert over wel of geen geweld. Wanneer je een ka loop in je gezicht krijgt zal je anders lullen. Niemand gaat per ongeluk op je erf. En als elke Surinamer weet ik dat als je iets wilt weten of vragen je bari klop klop. Dat weet een ieder. Die Kallo”s leren het nooit. Vandaag zijn ze vrij, morgen gaan ze weer op roverspad. Thumps up gi ding dikati wang


  Maak melding
 29. RobG is net een sorrt erdogan , gewoon een genocide in dit geval massamoord ontkennen, met als zijn geveinsde intelligentie gewoon een Low- Level figuur dus


  Maak melding
 30. @ Hans ik mag het niet zeggen maar denk het ook. Er zijn meerderen hier die de misdaden van hun grote leider goedpraten en de schuld aan derden geven. Dat zijn de low budget figuren.


  Maak melding
 31. De schutter heeft een probleem.
  De wet staat de burger toe om “gepast geweld” te gebruiken. Wordt je aangevallen dan mag je je met geweld verdedigen. Echter was hier geen sprake van geweld tegen de schutter. De schutter loopt dan ook een groot risico dat hij veroordeeld wordt wegens doodslag.


  Maak melding
 32. ” de crimineel was bezig in te breken in de auto”. De eigenaar had geen intentie om de dader van zijn leven te beroven. De ex- min van Justitie en Politie Eugène van der Sam, alias kort lontje had bij de dood van twee Chinese winkeliers in district Brokopondo luidkeels geroepen;” als ze aan je bezit komen, schiet gericht”. Deze eigenaar heeft de instructie van een minister juist opgevolgd. Hij zal straffeloos door het leven gaan, als een held worden onthaald. Een crimineel minder. No offense, maar recht in handen nemen in Suriname is schering en inslag omdat men weet dat de politie onderbemand is, geen tijd heeft, te druk is met andere gevallen en men altijd een klacht bij de dienstdoende commandant kan deponeren en of door 155 afgesnauwd kan worden. Als klap op de vuurpijl, je mag zelf je onderzoek gelasten en de politie informeren. Geen tijd, te druk, geen auto en als er eentje beschikbaar is dan is er geen brandstof. Een crimineel minder, shoot deng mmp kierie. Van mij mag deze meneer met zijn geweer de coalitie neermaaien, het zijn toch allemaal vermeende dieven!


  Maak melding
 33. Ik heb een lesje geleerd helaas veel te dure les. Maar zolang de crminaliteit niet keihard aangepakt wordt komt het nooit goed. Helaas hebben criminelen teveel bescherming.


  Maak melding
 34. Ondanks dat ik ergens de actie (naar de lezing van dit bericht) van de bewoner wel begrijp, juich ik het ook weer niet toe.
  Als men bij acuut gevaar zo handeld, ok. Maar anders is dit gedoemd om uit de hand te lopen…


  Maak melding
 35. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Nog even een kleine aanvulling op mijn vorige reactie.
  Dit n.a.v. wat meer info. over de vermeende (abanie). Dus hij was bezig in te breken tijdens zijn nachtelijke inbrekerspraktijk.
  Dan kan je de eigenaar in deze geen ongelijk geven.

  Deze inbreker die reeds bekend is bij de politie, werd in het duisternis neergeknald door de auto eigenaar.
  Want reeds geruime tijd wordt er in zijn woonwijk ingebroken.
  En soms gebruiken deze criminelen ook nog geweld.
  Dus ik zeg: Risico van het dieven pad.
  Hij Rust nu in Vrede.
  Mi Sie Kaba, zal voor deze Abanie een Paarse uitvaartdienst houden.
  Geen rouwbeklag en ook geen singi neti aan huis.


  Maak melding
 36. @RobG
  met standrechtelijke executie gebruikt u veel te grote woorden en lijkt u de intentie van de schutter en de context op 9000 km afstand geheel te kunnen inschatten.

  Uw weergave is geheel ongeloofwaardig.te noemen

  Gezien de wetgeving kan er slechts gesteld worden dat er sprake kan zien van of noodweer of excessief geweld.
  Slechts de politie heeft het geweldsmonopolie.

  Gegeven is dat de greep naar eigenrichting en geweld in de maatschappij neemt fors toe en dat verdient en vereist aandacht. Wij zullen het niet eens zijn over de aanleiding


  Maak melding
 37. Een bepaalde bevolkingsgroep laat de “modernisering” van Suriname aan zich voorbij gaan. In plaats van te werken en de handen uit de mouwen te steken, worden dezelfde handen gebruikt om portieren open te breken.


  Maak melding
 38. Ik heb het reeds gehad over ongebreidelde illegaal bezit van vuurwapens. De situatie is dusdanig bizar in Su dat ambtenaren van de civd wapens te koop aanbieden. Waarschijnlijk is het salaris ontoereikend hosselt men bij, maar realiseert of interesseert zich niet dat de onderwereld zo bewapend wordt.


  Maak melding
 39. Zo nu schiet je iemand dood die je niet aan staat en zet wat in zijn hand van je dan heeft hij wat van je gestolen . Zo nu word het mooi in suriname .


  Maak melding
 40. Heb toch altijd gezegd na de onafhankelijkheid wordt het een wild west vertoning Suriname.
  Het land is vervallen tot een Afrikaans land waar geen normen en waarden meer heerst !!!
  Ene Andre no abie shingkaba droomt nog van een 2e Dubai !!!
  In het echte Dubai wonen niet zijn soortgenoten hoe wil hij van Suriname een 2e Dubai maken????


  Maak melding
 41. Jullie hebben het steeds over bouterse, alsof die dingens hier niet gebeuren. Kijk hoe die oudjes hier worden mishandelt en beroofd, krijgt de president daavoor de schuld? Wanneer gaan jullie now eens ophouden met dat gezeur vn jullie over bouterse jullie zwarte hollanders? Gaan jullie Rutte de schuld geven van wat er allemaal hier gebeurt, want jullie wonen tenslotte hier. Het zijn mensen zoals jullie die steeds zeuren over de president moeten ze in suriname mishandelen en beroven als jullie op vakantie gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES