woensdag, juni 19, 2024
HomeFotoVoorstellingen over hoofdpersonen Surinaamse geschiedenis op Suriname tentoonstelling

Voorstellingen over hoofdpersonen Surinaamse geschiedenis op Suriname tentoonstelling

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 20 feb – Op 5 oktober 2019 gaat ‘De grote Suriname tentoonstelling’ open in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Tijdens deze tentoonstelling zullen ook theatervoorstellingen worden geprogrammeerd over hoofdpersonen in de Surinaamse geschiedenis.

Paulette Smit en John Leerdam, regisseurs van Stichting Julius Leeft! en Paul Mosterd, adjunct-directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam, ondertekenden dinsdag 19 februari de samenwerking voor deze voorstellingen (foto).

Twee daarvan zijn nu al bekend: een over Johan Ferrier (21 en 22 oktober 2019) en een over Dr. Sophie Redmond (14 en 15 januari 2020, haar geboortedag).

Voor de zomer volgt de volledige programmering en op de Uitmarkt start de kaartverkoop!

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ik zag een paar dagen geleden een filmpje op At5 over Sophie Redmond. Er is een plein naar vernoemd in Amsterdam en nu ook een voorstelling in de Nieuwe Kerk. Alweer John Leerdam over Ferrier, ik wil een frisse blik


  Maak melding
 2. Vreemd dat er geen standbeeld is in Suriname van de Vader des Vaderlands, George Hindorie, de man die de Onafhankelijkheid van Suriname heeft verwezenlijkt.


  Maak melding
 3. @Tarkasur je weet toch hoe Creolen over gladharigen denken ? Je weet toch ook wel dat Creolen de grootste racisten zijn ? Hoe dan aub over zeuren en hou je hoofd overeind.


  Maak melding
 4. Laten we ANTON DE KOM niet vergeten. Ik hoop dat ze een standbeeld van hem hebben. Geschreven boeken over hem zijn er al, En volgens mij ook een film.. De grote man in de Surinaamse geschiedenis voor Creolen en Hindustanen hij maakte geen onderscheid in ras of cultuur. Jammer dat zulke mensen niet meer geboren worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES