zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandVeilig drinkwater voor Inheemse gemeenschap van Pelele Tepoe in Suriname

Veilig drinkwater voor Inheemse gemeenschap van Pelele Tepoe in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – De Stichting Medische Zending (MZ) Primary Health Care Suriname heeft vorig week in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname (ACT) de waterleidinginstallatie, voor het Waterleiding project op Pelele Tepoe, geopend. Het doel van dit project is de Inheemse gemeenschap te voorzien van veilig drinkwater. Het water wordt uit de rivier gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens.

De opening gebeurde in aanwezigheid van de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Antoine Elias (foto), en onder grote publieke belangstelling van het dorpsgezag en bewoners van Pelele Tepoe. De lokale gemeenschap is blij met deze waterleidinginstallatie.

Peleloe Tepoe is een klein indianendorp in het zuiden van Suriname en ligt diep in het binnenland van het district Sipaliwini. In de volksmond spreekt men meestal kortweg van Tepu, wat rots betekent in de taal van de Trio-indianen. Het dorp ligt aan een bocht van de Tapanani Tapanahonirivier.

Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd. Drs. van Eer benadrukt dat de samenwerking in dit project zeer van belang was. ACT heeft voor het financiële gezorgd, waarbij MZ heeft gezorgd voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het ministerie van Volksgezondheid.

De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland en zal zodra de middelen beschikbaar zijn samen met anderen altijd hieraan bijdragen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Goed zo, maar dat mag anno 2019 ook wel…
  Mijn mening vanuit mijn luie internetstoel is, dat het verbazend is dat suriname dit soort basisdingen nog moet regelen maar gelukkig is er vooruitgang.


  Maak melding
 2. Hoe veilig, het moet nog gedaan worden, er gaat vast heel veel tijd overheen,ondertussen drink je water met Kwik.
  Je moet er niet iets aan doen je moet zorgen dat het helemaal niet gebeurd, Ik zou zo trots zijn als een Pauw
  als Suriname het mooiste deel van wereld blijf.


  Maak melding
 3. Maar als het zo door gaat met de goudwinning zal het drinkwater vol van kwik deeltjes worden vervuild. Ondertussen lachen het gros der stinkend corrupt rijke paars skalianhouders en gouddelvers. En de paarse roverheid zal er ook niets aan doen. Ook de Boef van de CBVS denkt er niet over na om de corruptelingen binnen de Douane te vervangen. Allen die in dienst zijn van de duivelse zoon ddb, denken dat ze land en volk tot dienst zijn. Maar opa taki, no boi, na deng egi zakka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES