woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname young professionals event 'Mi Na Gowtu'

Suriname young professionals event ‘Mi Na Gowtu’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – Op 30 maart 2019 organiseert de commissie voor ‘Suriname Young Professionals’ een ééndaags congres voor jongeren in de leeftijdsklasse 12 tot 18 jaar oud. Het thema luidt: Mi na Gowtu. De aanleiding voor dit event is de huidige cultuur die er dreigt te ontstaan onder jongeren, waarbij faalangst en onzekerheid drempels kunnen vormen voor de ontwikkeling en overlevingskansen van onze jeugd. 

De commissie heeft als doel met dit ‘young professionals event’, een handreiking te bieden aan onze kansrijke jongeren. Het event is voor 100 jongeren in de eerder genoemde leeftijdsklasse. Alle deelnemende jongeren worden op een gelijkwaardige manier verwelkomd, begeleidt en gecoacht door ervaringsdeskundigen. De activiteiten worden spelenderwijs en op een luchtige wijze aangeboden om de effectiviteit te verhogen. De jongeren doen allereerst een talententest om hun eigen krachten / talenten te ontdekken en op basis daarvan wordt er een themaprogramma aangeboden. In dit programma staan communicatie, leiderschap, time management en attitude centraal. 

Tijdens het openingsevent op 30 maart a.s. in het Telesur Opleidings Centrum, zullen de jongeren worden klaargestoomd voor het ‘mi na gowtu’ programma. De jongeren worden onderverdeeld in 10 groepen, die elk een district krijgen toegewezen. Elke groep ontvangt ter afsluiting van het congres het ‘mi na gowtu’ pakket met deelopdrachten voor 12 maanden. Thema’s als het milieu, ondernemerschap, toerisme, budgetteren en communicatie zijn opgenomen in dit programma. De jongeren worden ook in de gelegenheid gesteld, snuffelstages te lopen bij verschillende organisaties.

Het is een luchtig programma, dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren. De commissie is sinds vorig jaar druk bezig geweest, gezamenlijk te werken aan een veelzijdig en behapbaar programma. ‘Wij zijn erg trots op het werk dat er is verzet en wij weten ook dat wij niet alle jongeren kunnen faciliteren. Er is plek voor 100, maar wij hopen met dit programma meer deuren te openen voor onze jongeren’, zegt Donaghy Malone, commissielid van Suriname Young Professionals.  De commissie bestaat verder uit Angela van der Kooye, Anne-Rose Abendanon, Ruth Olff, Melvin Hijnes, Gabriele Brammerloo, Valerie Klinker en Marvin Pollack.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Vraag. Waarom bestaat de commissie alleen uit creolen en niet uit leden van de andere bevolkingsgroepen ? Dient de commissie geen afspiegeling te zijn van de diversiteit in de samenleving ? Mi na gowtu ? Me mars papa!


  Maak melding
 2. Baba saai idd, dat is su nu. Ze komen met een hele hoop engelse afkortingen , die mensen niet begrijpen. Zo wordt het volk dom gehouden door al die mooie beloftes en die ook die studenten. Je ziet dat ze is er niks van brouwen, het enige wat ze interesseert is dat geld. Su zakt steeds maar weer naar de afgrond. Ik heb gevraagd voor een vergunning voor runnen van een ressort , je wilt niet weten hoe onbeschoft ik behandeld ben door dat ,idd meestal creoolse dames en heren. Laat ze daar maar eens wat aan gaan doen. Als je blank bent dan wordt je goed behandeld.


  Maak melding
 3. Zo is het maar net Kolibri de blanken worden verguisd maar we kunnen zonder de blanken geen stap vooruit zetten. En in alles moeten we ze na-apen want blank staat voor goed en superieur. Suriname is na 45 jaar onafhankelijkheid geen moer vooruit gegaan .


  Maak melding
 4. @Baba Sai, doen die creolen een keertje wat goed dan ga je klagen dat er geen andere bevolkingsgroepen bij zitten. Zolang het maar niet iemand is van jouw kaliber, want samenwerken met creolen wil jij vast niet. En samenwerking is juist wat een land met 5 verschillende volkeren nodig heeft.
  Anders melden die andere bevolkingsgroepen zich toch aan?

  En volgens mij worden hier kinderen van alle afkomsten gesteund, kijk maar naar het plaatje.

  @ Kolibrie, dat je eigen frustraties heb mbt Su is begrijpelijk maar wat heeft dat nu met dit educatie-artikel te maken, behalve dat jouw spelling slecht is? Jouw “ressort” (wat in het Engels en Nederlands RESORT is) is puur voor jouw eigen portemonnee en (buitenlandse)toeristen. Dit artikel gaat over het ontwikkelen van de Surinaamse jeugd. Maar misschien moet je zelf meegaan om in iedere geval de basis schrijftaal te leren (zonder afkortingen).

  Ik juich dit soort dingen toe, er moet ontwikkeling zijn en de diversiteit van Suriname laten zien aan de jeugd kan ze alleen maar meer ideeen geven om er iets van te kunnen maken.


  Maak melding
 5. @Standard vraag aanneem creool of een persoon uit de Javaanse, Chinese of Hindoestaanse bevolkingsgroep president van Suriname kan worden en je zult versteld staan van het antwoord. Dat antwoord weet jij vast ook wel dus kom hier niet doen alsof. Je geeft totaal geen antwoord op de vraag die ik stel maar hangt de grote wereldburger uit. Weet je wat ik van jou denk ? Dat jij net aks de blanke man je superieur voelt. Me mars papa !


  Maak melding
 6. Ma nie ieder mang kan winne en eerste worde. Dang is ook een prrograamaa so as mie na kopro of mie na loto? Wand die ferlieser moet tok ook goet foele?


  Maak melding
 7. Aha dus het moet weer eens gaan wie de beste is, wie superieur aan de ander is. De persoon die eerste wordt voelt zich groter en beter dan de verliezer. Zie hier waarom Suriname een failed state is. Het moet altijd gaan wie beter is wie van de ander moet winnen zodat die uit volle borst kan zeggen en denken dat hij superieur is. Daarom ook komt dit land geen saka saka moerschot vooruit. Eenheid in Suriname ? Me mars papa !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES