Start ‘China Ambassador School Cup’ in Suriname

15
Start 'China Ambassador School Cup' in Suriname
Foto: De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal (l) en de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan (r) openen het toernooi in Suriname.

PARAMARIBO, 10 feb – Op zaterdag 9 februari is de China Ambassador School Cup in Suriname, middels een openingsceremonie gestart. Dit sporttoernooi, met als thema ‘Respect for yourself and respect for other’, is een initiatief van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China. De openingsceremonie vond plaats in het Youth Community Center Sophia’s Lust.

Het doel van het toernooi is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talent identificatie gevolgd door talent ontwikkeling. Aan het toernooi participeren enkele GLO en VOJ scholen van de districten Coronie, Commewijne, Wanica en Paramaribo en zullen de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal afwerken. In totaal doen 448 leerlingen mee.

De ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen en is daarom voorstander van dit initiatief. Ambassadeur Quan heeft de relatie met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken als goed en sterk genoemd.

Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, gaf aan dat er voor het thema Respect is gekozen omdat het de sociale basis weergeeft tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China. Ook gaf zij aan dat de leerlingen goed in de gaten worden gehouden door de aanwezige sportbonden voor talent ontwikkeling. De sportminister heeft de leerlingen moed ingesproken om het thema in acht te houden en elkaar te ondersteunen.

15 REACTIES

 1. De aanstaande verkiezingen gaan niet door. Alle politieke partijen hebben hun
  campagne stilgelegd. De nieuwe verkiezingen zijn er pas als China een nieuwe
  leider gaan kiezen. Verlost van Nederland, maar de moderne slaaf van China.


  Maak melding

 2. Goed zo Leo, je bent terecht ook snel. De Surinamer wordt nu in slaap gesust want een kinderhand is gauw gevuld. Suriname in nood is lam geslagen en valt verder ten prooi aan China en de criminaliteit viert hoogtij. De Chinees zorgt momenteel voor zijn eigen veiligheid en bemoeit zich ook met de strafwetgeving omdat er steeds meer chinezen het land binnenkomen. Weldra zal Suriname door hen worden overspoelt.


  Maak melding

 3. Het is zo voorspelbaar wat China van plan is met Suriname en toch hebben de meeste Suri’s het nog niet door. Omoe zegt oeng moesoe seti a kondre boeng, maar is tevens de wolf in schaapskleding. Onafhankelijk Suriname mie mars.


  Maak melding

 4. In februari 1590 werd Maurits benaderd door de schipper Adriaen van Bergen uit Leur. Hij had een plan om de stad in te nemen: als schipper vervoerde hij regelmatig turf naar het Kasteel van Breda, waar de Spaanse troepen gelegerd waren. Omdat hij zo vaak kwam, werd zijn schip niet meer gecontroleerd. Hij zou op deze manier een leger het kasteel binnen kunnen smokkelen.


  Maak melding

 5. En de (plee)sident zegt, ”al brand Suriname af, ik slaap als een roos”. Surinamers sta op en bestrijdt het gele gevaar en de NDP met wortels en tak.


  Maak melding

 6. China vraagt om respect voor jezelf en voor anderen. In China zitten ruim 15 miljoen Oeigoeren in interneringskampen. Deze mensen willen zich aanpassen aan de Chinese gewoontes maar met behoud van hun eigen cultuur.
  Diverse landen in Afrika en ook Sri Lanka doen zaken met China. Gigantische leningen hebben deze landen met China afgesloten en deze landen kunnen de geldleningen niet meer terugbetalen. Ik las dat Sri Lanka om die reden een deel van het land aan China kwijtgeraakt is. Ook Afrikaanse landen dreigen hun bezittingen kwijt te raken. Suriname is gevaarlijk bezig door steeds meer Chinese invloeden toe te laten.


  Maak melding

 7. een voorbeeld is chinees nieuwjaar

  op die dag lag de complete economie van surinamers stil
  degene voor wie [ de chinezen] deze dag was bestemd die hebben normaal gewerkt
  soema dong of na snesie kon so ?


  Maak melding

 8. @Kankantriestraat
  er zijn zorgen, om neokolonialisme. en Surinamers zien het niet in. in feite is suriname al behoorlijk chinees door het overnemen van de Surinaamse staatsbedrijven door china. telesur. wellicht binnenkort staatsolie. het zal me niet verbazen gezien de Surinaamse schuldenlast.
  Surinamers komen dit niet meer te boven en china heeft een wingewest erbij.

  als niemand mij maar vraagt om geld of pakketten te sturen. die komen toch al uit china.


  Maak melding

 9. Alleen maar mensen die geen weet hebben van samen werking tussen landen kraaien rootzooi uit.
  en zijn meestal front mensen ouwe hersenen.daarom lijkt su op een broko prenasie.
  Ze kunnen t land niet meenemem net als vele hindoestanen en somo etc.
  ze moeten gewoon grondbelasting betalen goed v de staatkas.


  Maak melding

 10. Het is algemeen bekend dat een bepaalde bevolkingsgroep het land naar de mallemoer gebracht heeft omdat de huidige leider en zijn gang totaal geen kennis van zaken heeft en zich liever laat ringeloren door ontzettend domme mensen. Ik kan werkelijk niet een persoon in de regering aanwijzen die van politiek weet heeft. Het zijn allemaal lafaards en napraters te lui om te werken zitten de hele dag met hun luie ash te niksen of zitten achter de vrouwen aan of zijn aan de fles. Dan komen de Chinezen verschrikkelijk hardwerkende mensen die het land willen opbouwen zodat de mondjes van de luie Suris gevoed kunnen worden. AirPort hebben de Chinezen gemoderniseerd , wegen zijn door Chinezen aangelegd, mooiste buildings zijn neergezet, veel geld in de economie is gepompt en dan KINT een charlatan zeggen dat Paramaribo binnenkort China town wordt ? Had jouw soort niet zo een luie donder en waren ze maar bereid om de handen uit de mouwen te steken dan had Suriname deChinezen niet nodig. Ondankbare straathond die je bent !


  Maak melding

 11. China heeft infrastructuur voor sporters. Getalenteerde Surinamers kunnen daar profijt van trekken.
  Het is niet erg als Suriname wordt overgenomen door China, want slechter dan nu zal het zeker niet gaan dan, alleen maar beter. Maar ja, sommigen zijn bang voor discipline, want dat gaat China zeker eisen. Zonder discipline geen vooruitgang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.