‘Door Portugal onderschepte 2.500 kilo drugs ingeladen in Suriname’

40
'Door Portugal onderschepte 2.500 kilo drugs ingeladen in Suriname'
Foto: de Sea Scan 1 via shipspotting.com | © Frits Olinga

PARAMARIBO, 4 feb – Een partij drugs van maar liefst 2.500 kilo cocaïne, welke afgelopen week door de Portugese autoriteiten op een boot werd onderschept, zou in Suriname ingeladen zijn. Dat beweert de Surinaamse krant De West. De drugs werden gevonden op de Sea Scan 1 die vaart onder Panamese vlag (FOTO).

De bewering van De West zou kunnen kloppen, want volgens trackingsinfo die Waterkant.Net bekeek, kwam deze boot eind december 2018 aan in Paramaribo en vertrok inderdaad om 11 januari 2019 weer uit Suriname. De Portugese politie onderschepte de boot, in samenwerking met eenheden van de marine, afgelopen woensdag nabij het Kaap Verdische eiland São Vicente.

De drugs hebben een straatwaarde van minimaal 125 miljoen euro. Er zijn inmiddels elf verdachten aangehouden, veelal Oost-Europeanen die volgens de Portugese politie een crimineel verleden hebben. Foto’s van de drugsvangst staan hier.

40 REACTIES

 1. Opa zugtoe bun dipie, ai boi. Wederom komt dit mooi land in opspraak. Mi boi Deter Minist beng habi leti dati toen a beng warskow wang two famiri nefo sa verworde ndp dagoes, in 2010 no stem ddb. A warskow deng dong nefo disi, te joe lobi didibri lijder e kong na magtie, na soso moordvloek, soso drugsvloek en soso roofvloek e go kong, plus polarisatie, armoede en geestelijk en moreel verval. Deng dong ndp nefo lafoe, ai Deter, soso lawsanni joe e denki en taki, baas bekeer, Stef Anus Meye en Misisosokaolo taki na Ocer bidstond, hij en zoon zijn bekeerd. Anno 2019, zijn ze failliet, want ze stonden borg voor deze regering met hun zgn diensten en goederen in de hoop op gratis concessie en grond. Hun kinderen verwijten hun dagelijks , is pa eige schuld om ddb te geloven en komen wekelijks bij oma en opa voor gratis bordje BBmet R, bij de familie komakandra. Alleen degenen die anti ddb en anti paars zijn, zijn wekelijks welkom bij huize Ludje te Abrabroki. Vele neven en nichten die ndper’ s zijn schamen zich paars als oma en opa hen soms tegenkomen bij een ander familiefeest. Ze zitten altijd in het donker te huichelen over andere familieleden die geen ndper zijn en ook niets van ddb willen weten. Gelukkig dat het gros van de familie zich niet zo veel bezighouden met politiek en geen ndper’ s zijn. Sjorie zegt altijd ach opa en oma, laat ze toch vrij met hun keuze, ze voelen het in hun zakken, alleen bij mij kunnen ze nog gratis komen eten en drinken als ik een feestje geef. Zelfs te Ocer of bij hun soso lobi baas kunnen ze dat niet, ze voelen zich als gebeten straathonden fa opa nang oma e denki foe deng. Oma blijft hameren op het feit dat zoonlief Deter ze steeds blijft waarschuwen voor het monster ddb, maar ze blijven deze paarse duivelse zoon didibi koesteren in de hoop op gratis ete, drinke en ka bouta huisje. Na Winne en Hugo, domme ndper’ s die in 2010 en 2015 trachten andere neven en nichten over te halen om op de natioanle drugs partij te stemmen. A no luk, en ooktoe in 2020 niet, want de ndp stichter is een drugsbaas, en zijn zoon ook, stiefzoon een rover en ook het gros van zijn trawanten en aanhangers. Ndp is en staat voor moord, drugs en berovingen. Heel huize Ludje e tege ndp in hart en nieren, want ndp is de wortel van de misdaad in dit land.


  Maak melding

 2. Dus binnenkort komt er weer 1 om het ergens in Su, met een kogel gat door zijn voorhoofd.
  Het gaat lekker zo, maar het aantal dooien moet opgevoerd worden, 100 per dag zou mooi zijn.
  36:500 op jaar basis is niet slecht, het ruimt lekker op.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Nationale Dagoes Partij heeft Suriname naar de klote geholpen, hiep hoi, wat zijn we trots op paars, hiep hoi. Dagoes, verzuip in een glas water man!


  Maak melding

 4. Blom had groot gelijk en jammerlijk dat hij aan Suriname zijn excuses moest maken. Wordt zijn bewering dat Suriname een failed staat een coca staat niet keer op keer bevestigd ? De hypocriete achterlijke Surinamers hebben dit niet door of dien alsof ?


  Maak melding

 5. En ook de Antwerpense havens ook alert a.u.b. Want het kan ook gebeuren. Rotterdamse – en Vlissingse havens idem dito . De klote paarse drugs doorvoerders in Suriname still going strong!


  Maak melding

 6. Dus ; de Nederlandse dagbladen hebben toch gelijk van die 4.5 ton . 2.3 ton lag nog in de rijst container van oemrawsingh op de nieuwe haven, de andere was toch immers ingeladen en vertrokken ! Suriname waarheen ??? De verdichtend toch goed bezig met die waardevolle tips !


  Maak melding

 7. De Surinaamse president gaat er voor zorgen dat Suriname uit elke verdachtmaking omtrent drugshandel zal worden rechtgetrokken. Onze reputatie gaat volledig veranderen als DDB straks voor de tweede keer als president van dit land zal worden gekozen. Dus mensen stem massaal op Bouterse en Suriname zal hoog in aanzien stijgen op het wereld forum


  Maak melding

 8. Bouta heeft heel veel geld nodig om zijn verkiezingscampagne te financieren en aangezien de staatskas leeg is moet hij dit op een andere manier proberen.Vang al die drugstransporten en maak Bouta kapot.


  Maak melding

 9. Nog 5 jaar voor de ndp. Kom laten wij de narco staat in leven houden.
  Saluut!!!!!
  Maar wie kan met keiharde bewijs aantonen dat de ndp een dikke vinger hierin heeft.

  Let op Suriname is wel naar de kloten.

  Tjee


  Maak melding

 10. Volgens de NDP-clan is Sranan dan eindelijk de
  DUBAI-WITTI-VOEDSELSCHUUR geworden van
  Zd Amerika-USA-EUROPA ! UN BIGIE !!!

  PS : Die BOY van de CASSAVEMEEL-FABRIEK schittert
  nu als PION van de Paarse CLAN, in het BESTUUR VAN
  DE ANTON DE KOM UNIVERSITEIT ! PROFICIAT !!!


  Maak melding

 11. Paki-RAT-igri/ Steenhardeboutasucker/RobGoebbels !!!!!!!!!!!!

  Dagelijks in het nieuws. Wereldwijde drugstransporten afkomstig uit Suriname…bejaarden beroven en molesteren…Vakantiegangers neerschieten….Toeristen in elkaar rammen op Zanderij door beveiligers.

  Kom er maar in om het weer recht te lullen, stelletje hypocriete paarse onbenullen.


  Maak melding

 12. Dus in dezelfde week van de gepakte 2200 kg….., is deze boot dus uitgevaren met 2500 kg?? Gaat lekker in Su. De Telegraaf had dus toch gelijk…..die had het over 4800 kg!!


  Maak melding

 13. Bouterse is zijn hele leven bezig met drugs en daarom is het voor mij als Surinamer onbegrijpelijk dat deze moordenaar president geworden is van mijn geboorte land. Om te zien hoe domme de massa is en dat ze omgekocht zijn geworden. Bouterse heeft geen verstand en daarom doet hij rare dingen.


  Maak melding

 14. Ik vraag me af welke boslandcreool (djoeka)deze drugstransport georganiseerd heeft.
  Baba Sai, weet jij het antwoord hierop?

  En Blok (de minister) wist wel dat de voorzitter van de NDP Bouterse heet maar dat zijn managers en handlangers en de grote drugsbazen in het land niet op hem lijken.


  Maak melding

 15. Moet wel toegeven dat we meester zijn in dit goedje…blijkbaar gezien de hoeveelheden is ons spul in trek of wordt het te goedkoop verhandeld…Mexico heeft ons ook op de korrel…Bouta verkiezing campange zal uit eigen zak moeten worden gefinancierd…en Boefdraad zal opnieuw zijn begroting moeten maken na een financiële tegenvaller…lang leve de NDP..


  Maak melding

 16. Sang we lul. Als Zuid Amerika wordt leeggeroofd door de VS en West Europa is het niet goed. Geef ze cocaine ipv ons hout en bauxiet. Wat moeten we met alle coke. Stuur het naar Amerika, daar kunnen ze coca cola van maken.


  Maak melding

 17. Diediebrieka jij bent die de waarheid in de ogen wil zien.
  ga zo door met je wijze uitspraken, mag jou wel. ha ha,jij geeft de mensen les hoe het in elkaar zit en plus je maakt ze aan het lachen 2 voor de prijs van 1.
  jhonny groeten


  Maak melding

 18. Spitsuur in Rotterdamse haven: meer dan drie keer zoveel cocaïne
  Het afgelopen jaar is er opnieuw een recordhoeveelheid aan cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In 2017 liep de vangst terug, maar vorig jaar werd er bijna 19.000 kilo van de drugs onderschept. Dat is meer dan drie keer zoveel als het jaar daarvoor.

  6 Feb, 00:00
  foto
  Surinaamse politie treft voorbereiding voor de vernietiging van ruim 2300 kg cocaïne. Frans-Guyana onderschepte in 2018 bij drugskoeriers 1023 kg cocaïne; alle drugs afkomstig uit Suriname. (Foto: Ranu Abhelakh)

  De douane in Frans-Guyana onderschepte in 2018 ruim 1023 kilogram cocaïne bij drugskoeriers op vluchten van Cayenne naar Parijs. “De onderschepte drugs komen vanuit Suriname”, zegt de Franse ambassadeur Antoine Joly aan Starnieuws. De Franse president Emmanuel Macron heeft afgelopen vrijdag een ‘systematische aanpak’ van de drugskoeriers in Frans-Guyana toegezegd. In maart wordt er een tweede bodyscanner geplaatst op de Félix Eboué luchthaven in Cayenne.

  Volgens cijfers van de Franse douane zijn er in 2018 totaal 486 drugskoeriers gearresteerd. Tussen de 486 arrestanten zitten 57 Surinamers, die van januari tot augustus zijn aangehouden. In dezelfde periode in 2017 was dit aantal nog 22 Surinamers. Naast de verdubbeling van de drugskoeriers – inclusief Surinamers – zien de Fransen ook een stijging in de cocaïnevangst op de luchthaven in Cayenne. In 2017 onderschepte de douane 529 kg en werden er totaal 273 personen gearresteerd. “Ook die cocaïne kwam voor honderd procent uit Suriname.”

  Gaat lekker; maar niet echt


  Maak melding

 19. Diediebrieka, heb al eerder op deze site mensen gevraagd om een organisatie of stichting te beginnen om de onenigheid en de ellende op de aardbol langzaam te elimineren, ben jij bereid aan mee te doen diediebrieka(kom op Die Die zeg ja) en andere mensen die het idee aanspreekt. Mijn mail is bekend bij deze site, anders ben ik ook bereid mijn mail op deze site te vermelden.
  groeten jhonny


  Maak melding

 20. Jammer voor hard werkende surinamers die straks van een welverdiende vakantie willen genieten gaan ook jammer ook aan die honderd procent controle meedoen ..suriname is werkelijk een failled state onder bouta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.