Lezing over een nieuwe Overheid in Suriname

9
Lezing over een nieuwe Overheid in Suriname

PARAMARIBO, 31 jan – “De huidige overheidssystemen in Suriname werken niet”, zegt transformatie consulent Rumi Knoppel. Knoppel zal de huidige situatie van deze overheidssystemen onder de loep nemen, tijdens een discussiesessie vandaag donderdag 31 januari in Lalla Rookh. Tijdens een reeks van lezingen zal hij de elementen van een nieuwe overheid presenteren en in gesprek gaan met het publiek over de inrichting van onze overheidssytemen.

‘Een nieuwe overheid is noodzakelijk om de economie in Suriname op lange termijn te stabiliseren. De verantwoordelijkheid hiervan ligt zowel bij de overheid en de burger. Hoe zorgen wij als burger ervoor dat wij zeggenschap hebben over de besteding van onze gelden en het welzijn van onze jongeren. Welke handelingen zouden de burgers in samenwerking met- of apart van de overheid zelfstandig kunnen plegen om hun onafhankelijke positie te kunnen versterken’.

Transformatie consulent Rumi Knoppel is actief op sociaal-maatschappelijk vlak als trainer en coach voor organisaties, studenten, kansrijke jongeren en andere groepen uit onze samenleving. Als schrijver van het boek ‘Een interpretatie van communicatie’, is hij ervan overtuigd dat de mens gelijkwaardig is en over universele rechten beschikt. Als Surinamers meer doordrongen raken van deze universele rechten zullen en kunnen zij als mens effectief en rechtstreekse invloed uitoefenen op haar ontwikkeling en voortbestaan. 

De eerste lezing zal plaatsvinden vandaag, donderdag 31 januari, omstreeks 18:00 in het Lalla Rookh gebouw. De toegang is geheel gratis en elke burger van Suriname is welkom.

9 REACTIES

 1. Dat is de grote vraag, van wanneer zullen Surinamers doordrongen raken van hun universele rechten? Dan pas zal er verandering kunnen plaats vinden, dat zal moeten blijken in 2020 hoever ze doordrongen zijn.


  Maak melding

 2. Hangt sterk van hun denkvermogen en eigen inzet af. Het is raadzaam om hun eerst van hun bekrompenheid af te helpen, door het volk bewust te maken van hun eigen kunnen. Verplichte educatie zowel voor jong als oud.Kansarme jongeren, kansrijk maken, zodat wij ook kunnen mee werken de misdaad te bestrijden. Pluk de criminelen van de straat en biedt ze verplichte scholing aan zodat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden.Te beginnen in de gevangenissen. Leer ze desnoods hoe ze wasknijpers kunnen maken.Geeft technische scholing zodat zij bij hun vrijlating zich nuttig kunnen maken in onze maatschappij. Hoe maak of repareer je een rolstoel. Hoe maak je loop krukken. Hoe vervaardig je lepels, borden, messen en vorken. Prikkel hun hersenen. Biedt ze aan wat zij van huis uit niet hebben meegekregen.Er is zeker veel werk aan de winkel. Educatie en bewustwording willen wij vooruitkomen en niet steeds aan de kant van de lijn blijven staan en over de grenzen blijven bedelen. Ik hoop dat deze lezing bij de aanwezigen niet het ene oor in gaat en het andere verlaat. Dat de informatie daadwerkelijk wordt opgepakt.


  Maak melding

 3. Die transformatie zal richting dictatoriaal Suribabwe worden. Oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s verdienen het om verder misdadig uitgebuit en verarmd te lijden onder het paars monster en zijn trawanten. Stem dus 2020 weer als NEKS NO FOUT, VWWE VIJF, voor op de paarse misdadigheid zelve, voor dictatoriaal misdaad- narcostaat Suribabwe. Broodje ei wordt als in 2001 weer 15.000srd.


  Maak melding

 4. Ieder leerling van een middelbare school in Suriname kan toch weten dat het overheidsapparaat de grootste werkgever van Suriname is en dat het niet kan zorgen dat Suriname op een hogere level hiermee zal komen. Ieder l.l. weet toch dat er dratisch bezuinigd moet worden op het overheidsapparaat en deze efficienter te maken met ITC en goed opgeleide en geschoolde werknemers m/v.

  Iedere leerling of persoon in Suriname weet toch dat bijna alle Surinamers voor de overheid willen werken en dat de politiek hier misbruik van maken om als ze de verkiezingen winnen en ineen coalitie zij hun achterban accommoderen. Hoe ongeschoold die ook zijn.

  Particulieren en goed geschoolde HBO-en Academici zullen er zorg voor moeten dragen dat er meer productieondernemingen, die de concurrentie met buitenlandse ondernemingen/producten aangaan in Suriname zijn en werknemers emplooi vinden en ze kunnen ecxporteren.

  Voor een land is wel belangrijk: goed bestuur, rust, orde, veiligheid, de rechtsstaat, democratie, de Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van een land en internaionale verdragen, de overheid moet facileteren. De politieke partijen moeten daarom heel goede doelen hebben, waarin burgers zich kunnen herkennen en de coalitie deze zaken ook overneemt. De plannen zijn wel heel belangrijk voor lange, korte en middellange termijn. Werkgelegenheid is heel belangrijk, investeerders van buitenlandse ondernemingen, goede afspraken tussen overheid, patriculieren onderling voor welvaart, welzijn voor de burgers van een land.

  Zolang ddb en gang aan de touwtjes trekken zal er geen vooruitgang komen in Suriname. Dit op grond van investeerders zien het niet zitten in landen e/of personen met de reputatie van ddb en gangsters. Suriname zal het heel moeilijk krijgen om deze man weg te krijgen. Nu al is hij bezig om zaken van de verkiezingen van mei 2020 naar zijn hand te zetten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Doet onze Minfin hetzelfde colbert aan als op de foto wanneer hij in het buitenland het o zo aantrekkelijke Suriname voor die buitenlandse investeerders probeert te interesseren ( heeft hij maar 1 pak ?)


  Maak melding

 6. Idioten snappen niet lanti al uitgedacht is sinds plantage economie; juist door de tata’s. Maar kwalijker is dat suri’s met allr partijen voorop niet instaat is het te hervormen…ik zou graag de data zien bij welke regering de meeste groei plaatsvond…is onderdeel vh patronage systeem.
  Door nu uit schelden op de NDP is op zijn zacht, schijnheilig!
  Al die commentatoren kunnen liever nadenken over alternatieven! acijnpissers….


  Maak melding

 7. *Kijk al die bedriegers en zakkenvullers op die foto staan met die president en moordenaar van december
  1982.Een schande voor ons land.Deze mensen hebben Suriname vernietigd en leeggeroofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.