Ondernemer graafmachine Saramacca krijgt geen boete van autoriteiten Suriname

22
Ondernemer graafmachine Saramacca krijgt geen boete van autoriteiten Suriname
Op deze foto is te zien dat een agent van het Korps Politie Suriname erbij was.

PARAMARIBO, 30 jan – De ondernemer die afgelopen weekend een grote graafmachine transporteerde over de brug over de Saramaccarivier en daarbij met rupsbanden op het wegdek reed, krijgt geen boete. Dat zei districscommissaris van Saramacca, Lakshminarain Doebay, tegen Radio ABC in Suriname.

De dc heeft inmiddels contact gehad met Superior Tank & Pipe Group N.V. aan wie de graafmachine toebehoort. Volgens Doebay is er geen schade aangericht aan het wegdek en de brug, omdat het bedrijf een transport plan had gemaakt voor het transporteren van het zwaar materieel.

Overigens was de politie op de hoogte van het transport. Op andere foto’s van het transport, die via social media in Suriname werden gedeeld, is te zien dat een politieagent erbij staat (FOTO).

UPDATE – het betrokken bedrijf heeft onderstaande uitgebreide reactie over de gang van zaken, geplaatst op Facebook:

22 REACTIES

 1. Volgens Doebay is er geen schade aangericht aan het wegdek en de brug??? Weet Doebay dit zeker??
  Heeft de overheid een grondige inspectie verricht? Weer dingen in de doofpot stoppen en verder gaan. De brug is niet voor zwaar materiaal bestemd. Dat er een politie agent erbij staat om te kijken of alles ordelijk verloopt zet nog geen zoden aan de dijk. Er zijn regel overtreden en de overheid steekt zijn kop in het zand. Het zal weer vriendjes politiek zijn. De dc wist hiervan, dan is het een dc die zijn verstand op de verkeerde plek heeft zitten. Elke ezel kan zien dat dit niet door de beugel kan en mag. Transport over water was beter geweest. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd. Stelletje min kukkels.


  Maak melding

 2. Goch tjonge jonge , wie weet wat de inwendige schade is, elke staal of aluminium heeft een maximale aan rek en buigbaarheid. Door steeds heen en weer te gaan, dan wil ik wel weten wat de uitkomst gaat zijn. “ de politie is wel op de hoogte” maar daar tegenover staat een verbod op rups banden over de brug . Heeft de politie wel wat onder de tafel gehad ?
  Zoals gewoonlijk !!!


  Maak melding

 3. Hoezo transport plan. Deze ondernemer zet materieel in waarvan wielen ontbreken. laat een politie agent niet kunnen bepalen hoe zwaar het transport is en hoeveel trillingen veroorzaakt worden en of … etc.
  Echter elke polite agent kan vast stellen dat er aan de trekker van de diepladder wielen ontbraken.


  Maak melding

 4. Mi skrefi toch, a mang na wang fervente paars verworden ondernemer. Ondertussen schijten en pissen het gros der dwaze debiele idite oerdomme ndp paria’ s en zombies, hoe te overleven. Velen van hen zijn verworden drugscriminelen zoals Dinoa of rover zoals Meribka. Ai stem bakka oerdom in 2020 voor nog meer misdaad, corruptie en armoede.


  Maak melding

 5. Eindelijk hebben ze een brug voor elkaar gekregen en straks staat het op instorten. Om te kunnen beoordelen of er geen haarfijn scheurtjes zijn ontstaan in de stalen constructie, kun je niet via fysieke controle zien. Maar hiervoor moet je speciale röntgen apparatuur gebruiken. Heeft Sur die dan wel.

  En de agent die bepaald niet of er wel of geen zwaar materieel over de brug mag vervoerd worden, want daarover beschikt hij geen kennis. Hij controleerd alleen of de maatschappij wel de nodige vergunning heeft om het materieeël over de brug te mogen vervoeren dan wel er over heen te rijden. En voor de rest zorgt hij voor een veilig verkeer.

  De vraag is of er wel een vergunning was verleend door het ministerie van verkeer en waterstaat.
  De DC Lachminarain Doebay mag het komen uitleggen, want hij begon als eerste van de daken te schreuwen.

  Stel je het voor dat de brug na een tijdje in elkaar stort en er zijn gewonden of doden, wie is er dan verantwoordelijk ervoor.


  Maak melding

 6. Zo ..het was te verwachten dat er geen vervolging en daarop voortvloeiend een boete zou uitgedeeld worden want dit is als zoveel mistanden in suriname al van tevoren geregeld onderling….corruptie op zn top!!!!!


  Maak melding

 7. 8 Dec spook, in Nederland worden geen moordenaars beschermd he, 8 dec spook, weinig op internet gekeken dec spook, kijk maar goed en je zult zien hoeveel moordenaars hier een lekker leventje leiden, terwijl in Suriname de ouders en familie leden van de slacht offers in Suriname heel lang zitten te wachten dat de moordenaars die hier vrij rond lopen dat ze alsnog veroordeeld worden. Maar het zijn Surinamers met de NL paspoort en de onderdanen wordt niet uitgeleverd aan Suriname en nog erger hier kunnen de moordenaars lekker hun gang gaan. Stel je voor, een Surinamer met de Surinaamse paspoort pleegt een moord en hij wordt vast gezet en na paar maanden ontsnapt hij en is in Suriname en de Nederlandse staat komt achter dat de moordenaar in Suriname zit, dan trekt de Nederlandse staat alles uit de kast om de moordenaar uitgeleverd te krijgen. De ellende op dit aardbol is door mede ontstaan met de gedachte goed van de meeste mensen (ongeacht ras en geloof), wat kan mij nou het schelen, het is toch anders mans kind, zoon of dochter. Men zegt dat ik niet zo druk moet maken om zulke zaken, waarom maakt men zo druk om wat ik zeg over zulke zaken? Men wil nou eenmaal de wereld niet weer recht zetten, de wereld is op zijn kop, kleine groep mensen op de aardbol willen de wereld weer recht zetten en dan wordt men gedwarsboomd door de meeste mensen.
  groeten
  jhonny


  Maak melding

 8. Geen van de uitsmijters hier kennen Suriname ,zij hebben van Suriname gehoord!
  Daarom zullen ze nonsens blijven schrijven het niet anders.
  Waterkant help ze een beetje om iets hier op dit forum neer te zetten.
  Deze dwazen blijven 1 x 24 uur hun stommiteit hier te schrijven waarin ze zelf in geloven.


  Maak melding

 9. Abdoel zei gisteren dat Suriname vorderingen maakt in de strijd tegen corruptie. Suriname is van plaats 77 naar plaats 73 gezakt op de ladder van corrupte landen.

  Dat de onderneming geen boete krijgt is niet alleen onbegrijpelijk mar wat never nooit te begrijpen valt is dat de politie erbij staat en het transport, rijdend over de brug, gewoon door mag gaan.
  Ik ben benieuwd als de politie weet wat de draagkracht is van de brug en indien de politieman ter plekke weet wat hij aan het gadeslagen is.
  Kundigheid bij het beoordelen van het transportplan door de politie blijkt van nul tot generlei waarde te hebben. Want ray Charles en Stevie Wonder zouden hebben kunnen “zien” en uitrekenen dat de dieplader niet met zijn vracht de brug kon oversteken

  Gisteren zei ik nog dat moet blijken dat er een boete zal worden opgelegd. Zoals nu blijkt heeft de DC letterlijk voor zijn beurt gesproken.


  Maak melding

 10. Oeng no barie toensie, if oe-no-abi verstand van rupsbanden bij machines!!
  De Chineze trucks met 15 tot 20 cub. zand/grint donderen dagelijks in Paramaribo Noord over de straten!!
  De woningen trillen gewoon gelegen aan deze wegen !!!
  Ik heb nog nooit gehoord data iemand hierover klaagt11 Of over de te zwaar beladen trucks van de Chinezen met houtblokken en containers !! Scotoe-ai de-in-dem-gogo op dat moment !!!
  Sranangman sab-lul nomo !!


  Maak melding

 11. De politieman is in de foto geplakt, kijk maar eens goed naar het asfalt. Waar de poltieman
  staat is lichtgrijs en de lijn loopt precies langs zijn schoenen, het overige asfalt lijkt meer
  donker grijs. Fototruc.


  Maak melding

 12. Lekker voor de roddelaars in Suriname half nieuws en bla bla. Net als de dief die geen dief was die het slimme volk even onderste boven heeft opgehangen. Surinamers zijn echt niet slim.


  Maak melding

 13. Met een rupsvoertuig kun je het wegdek flink vernielen, als je bochten gaat maken. Een kant blijft stil staan en de andere kant gaat draaien, en daarmee gaat de weg openscheuren. Als tanks vervoerd moeten worden van kazerne naar oefenterrein v.v. , gaan ze op treinwagons of op trailers.


  Maak melding

 14. 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣
  In NL was er haarscheurtjes geconstateerd op de merwedebrug
  Die was bijna n jaar dicht voor t grootschalig onderhoud
  Tot aan mm toe heel serieus
  Die Surinamers zijn gek
  Die brug is niet gemaakt voor zulke voertuigen
  1grote poppenkast daar in Su
  Altijd al geweest!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.