VIDEO: Overheid Suriname gaat eigenaar graafmachine opsporen na illegale actie

32
VIDEO: Overheid Suriname gaat eigenaar graafmachine opsporen na illegale actie
De graafmachine rijdt met rupsbanden over het wegdek en de brug en past nog net op de brug in Suriname.

PARAMARIBO, 30 jan – Districtscommissaris Laksminarain Doebay van Saramacca is niet te spreken over een actie van een ondernemer, die verantwoordelijk is voor het rijden met een graafmachine over de brug over de Saramaccarivier. Dit terwijl het verboden is om voertuigen op rupsbanden, zonder sleepwagen op de brug toe te laten. Een alerte burger legde de overtreding vast en deelde onderstaand filmpje afgelopen weekend op Facebook schrijft dagblad De Ware Tijd.

In het filmpje (onder) is duidelijk te zien dat de machine, die groter is dan de doorsnee graafmachines, nauwelijks past op het rijgedeelte. Doordat direct met rupsbanden op het wegdek wordt gereden is beschadiging aan de brug en het wegdek niet uitgesloten, aldus de krant. Wanneer het geval zich precies heeft voorgedaan is niet bekend.

De DC zegt dat er alles aan gedaan wordt om erachter te komen wie de eigenaar is. De persoon die het filmpje op Facebook geplaatst heeft zegt dat de machine van Staatsolie in Suriname is, maar dat is niet bevestigd.

“We zijn bezig uit te dokteren wie dit gedaan heeft en er zullen maatregelen tegen hem getroffen worden. Wanneer je met rupsbanden over de openbare weg gaat moet je maatregelen nemen om schade aan het wegdek te voorkomen. Het is bekend dat het zo hoort” aldus Doebay tegen dWT.

UPDATE – Ondernemer graafmachine Saramacca krijgt geen boete van autoriteiten Suriname!


32 REACTIES

 1. Het maakt toch niets uit. In su zijn er geen regels. Ik geloof niet dat de eigenaar beboet zal worden. Men kent het formule
  “Respect”niet.
  Wij Surinamers hebben maling aan alles in het leven.

  Tjee.


  Maak melding

 2. Het zal niet waar zijn.
  Als staatsolie de eigenaar is dan wil het nog niet zeggen dat staatsolie het vervoer ter hand heeft genomen.
  De opdracht is waarschijnlijk uitbesteed en de aannemer dacht “dit scheelt me brandstof dus neem ik niet de lange weg naar staatsolie maar mi e kot na pasie via uitkijk. Bespaart me enkele honderden SRD’s aan brandstof en tijd om meer opdrachten uit te voeren.

  een boete opleggen van heb je me niet.


  Maak melding

 3. Moordenaars met amnestie worden lijders in Suriname en niemand die het vreemd vind.. ..maar wel een graafmachine die net op een brug past en er over rijd!!?
  Wel ja de eigenaar van deze gevaarte een boete opleggen of een waarschuwing geven zodat het niet voor een 2de keer gebeurd.Of is men van plan een kogel door zijn hoofd te jagen of eerst mishandelen en dan upside down te hangen?Want deze methode van straf is de nieuwste trend in Suriname nu.


  Maak melding

 4. Ik weet niet of zij die in overtreding gaan ook wel notie hebben over het draagvermogen in tonnen van een brug. Bij elke brug dient aangegeven te worden wat het draagvermogen van de brug is.


  Maak melding

 5. Heel eenvoudig toch?

  Zie:
  – kleur,
  – kenmerken reusbanden, afdruk ervan op de brug, inhoud, druk ervan op de brugwegdek, lengte, breedte, diepte,
  – hoogte graafmachine,
  – waar bevindt het zich,

  Het spoor van de rupsbanden volgen tot in het oerwoud,

  Welke richting verplaatste het zich, in de buurt van de (onderwater)drugduikpoot onder water daar gaan kijken,

  DC en politie kan de verlepte paarse criminelen van Saramacca die grootmateriaal hebben bezoeken,

  Waar zou deze reuzen graafmachine in Saramacca werkzaamheden kunnen uitvoeren op dit moment.

  Inwoners van Saramacca moeten deze reuzen graafmachine met reuzen rupsbanden toch gezien hebben en weten waar het zich bevindt. ( duistere aangelegde vliegveldjes)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Houd je gore bek dicht @Ray. Vandaag is het tijd Nederlandse les te leren. En niemand die het vreemd vind.. .. Stommerd. Niemand die het vreemd vindt spel je met een T aan het eind. Maar wel een graafmachine die net op een brug past en er over rijd!!? Het is rijdt met een T, idioot die je bent.
  Wel ja de eigenaar van deze gevaarte een boete opleggen of een waarschuwing geven zodat het niet voor een 2de keer gebeurd. Halve gare die je bent; plaats eerst een komma tussen ” wel ja” . Het is ook niet “deze gevaarte, maar dit gevaarte, en het is ook gebeurt met een T en geen D, hond die je bent! Het allerlaatste wat ik nog moet zeggen, is je aan het onderwerp te houden. Gisteren ging je tekeer jegens mij. Jij en Facelook. Facelook, volgt wel. Voor nu, is de taak aan je toebedeeld het Nederlands correct te hanteren. Ik heb je genoeg huiswerk gegeven. Groetjes van een docent.


  Maak melding

 7. @Ger
  Nu doen de paarse idioten zo paniekerig alsof de graafmachine hier ter sprake een gevaar betekent voor Suriname en de surinamers.Die belachelijke paarsen doen alsof ze de eigenaar van de graafmachine de oorlog willen verklaren.Ze doen alsof het om een UFO gaat bestuurd door een alien.Mijn God , nu gaan ze een zoekactie inzetten en straks komen de undercover politiemannen in action.Belachelijke vertoning van de ndp criminals.


  Maak melding

 8. Klopt Ray het land is verkloot en straks gaan de suffe Surinamers weer met gratis paars shirt en flesje water naar de stembus om weer voor verderf en afbraak te stemmen. Wat zonde van het land.


  Maak melding

 9. Hihi,
  Pakiratigri is uit op wraak.

  gisteren werd zijn mond gesnoerd over zijn domme opmerking (man met hoofd omlaag vastgebonden) en vandaag wil hij als wraak de Neerlandicus uithangen en andere corrigeren.
  Gebrek aan een inhoudelijke reactie?????.

  Maar op dit forum letten we niet op spel-/tikfouten maar de inhoud van de tekst van de poster.
  ander gezegd we kijken naar de boodschap en niet naar de boodschapper.

  dus Pakiratigri als je Neerlandicus bent kunt je je tijd beter besteden/ nuttig wil zijn adviseer ik jou om die Paarse stommelingen in het Parlement gaan onderwijzen.


  Maak melding

 10. Die eigenaar is een fervente ndper. Vele paarse ondernemers vertonen hun paarse arrogantie en hebben ook lak aan regelgeving. Ondertussen schijten en pissen het gros der paarse ndp paria’ s dagelijks hoe rond te komen. Baas en roverheid geven in werkelijkheid helemaal niet om land en volk, het gaat allemaal bij ddb en co om eigen enge belangen. Alleen wanneer verkiezingen komen, baas e gi deng koppig dom moro buriki gratis ete en drinke en enkelen een ka bouter huisje of kippenren.


  Maak melding

 11. @RobG
  u praat weer recht wat krom is. bruggen en wegen worden aangelegd op basis van verkeersklassen daardoor hoeven voor bruggen in het hoofdwegennet geen specifieke eigenschappen vermeld te worden. Pas als er afgeweken wordt (hoogte, breedte of belasting) zal men de afwijking kenbaar moeten maken.

  Wat hier aan de hand is, is dat de vervoerder ernstig in gebreke is.

  1>> Allereerst mogen rupsvoertuigen niet op wegen en vooral niet op bruggen rijden aangezien bruggen niet op deze specifieke belastingen geconstrueerd worden (fenomeen heeft eigenfequentie waardoor trillingen kunnen ontstaan die zichzelf versterken en tot schade of instorten kunnen leiden).
  2>> de vervoerder heeft het transport niet goed gepland want door de extreem hoge en brede tracks kon deze kraan op z’n vrachtwagen (lowbed) waarschijnlijk niet onder de constructie van de vakwerkbrug door. Totaal vrije hoogte op wegen is in de regel ongeveer 4,25 meter. autonoom rijdend gaat de kraan net onder de dwarsbalk door.
  3>> men heeft geimproviseerd want bij een gepland transport waren de tracks gedemonteerd of had men een ponton moeten huren.

  In het land waar ze alles weten rotzooit men maar wat aan en maakt men alles kapot als men denkt te kunnen ontkomen.

  Handhaving is in Nederland een probleem maar in Suriname een ramp.


  Maak melding

 12. @Ger.
  Suriname kent 1 gevaar en het heet bouta.De paarsen zien niet goed met hun paarse brillen op.Ze merken niet eens dat het gevaarte hun boss is en in hun midden leeft.


  Maak melding

 13. Waar zijn de camera’s gebleven dit dit horen vast te leggen voor de overheid?? Een nieuwe brug wordt zo de vernieling in geholpen. Waar zijn deze hersenloze mensen mee bezig. Degene die dit heeft vastgelegd had meteen de politie moeten bellen. Nu moet de overheid op zoek gaan naar de daders. Het is ook een taak voor burgers om bij wantoestanden direct alarm te slaan en niet achteraf. Kan mij niet voorstellen dat Staatsolie dit goed vindt. Mensen moeten zich realiseren dat,wanneer dit vaker voorkomt, de brug op een gegeven moment scheuren gaat vertonen en instorten met alle gevolgen van dien. Wanneer het instort hoop ik niet, dat iemand opdat moment op de brug is Dat volwassen mannen dit doen, wil wel zeggen dat het hun niets kan schelen. Ze lappen alle regels aan hun laars. Alles naar de vernieling in helpen. Flinke boetes en straffen opleggen.


  Maak melding

 14. Doebay, je hoeft geen lawaai te maken, jij weet precies van wie die machine Is..
  Niet van een hindoestaanse boeroe landbouwer,..
  v
  Ik hoop in ieder geval dat jij ook alles en alles onderzoekt wat in sarzmacca gebeurt, dus ook alle drugs zaken..

  Ook is het jou familie..


  Maak melding

 15. @pakiratigri 30 januari 2019 at 13:31:
  Hé ouwe papegaai je loopt iedereen de mond te snoeren, rot op naar je papegaienland, respecteer ieders mening, of zo niet donderop van deze forum… idioot….iemand taalfouten corrigeren, ga iets nuttigs doen lulloooooooooooooooooo………. of go sribi
  Mij heb je ook proberen mijn mond te snoeren, pakiratigri jij zult de laatste zijn, mafkees dat je bent….and fuck you met je taalcorrectie’s, daar zijn jullie soort heel goed in,,,,op anderen letten, ga zelf iets bedenken of ontwikkelen, een IQ van 0,1


  Maak melding

 16. Als je op de foto ziet dat de hoogte van de machine net niet de bovenkant van de brug raakt, dan zou op een dieplader niet doorkunnen, volgens mij had de man gewoon geen keus, hoe wil je anders aan de andere kant komen. groeten
  jhonny


  Maak melding

 17. Ik denk niet dat het om Staatsolie gaat hoor ik denk eerder een ondernemer die alleen op geld gemikt is. en deze idioten gaan later klagen dat de wegen slecht zijn!


  Maak melding

 18. Minder begaafde Ger, jij kletst uit je magere nek. Jij snapt niets van deze materie. De overheid dient de brug per direct af te sluiten voor alle zwaar wegverkeer. Alleen personen auto’s moet men toestemming geven om van de brug gebruik te maken. De overheid zal moeten nagaan of er geen haarscheurtjes zijn ontstaan in alle dragende delen van de brug. De schade zal niet alleen ontstaan zijn aan het wegdek. Een bredere inspectie van de brug is noodzakelijk. Een groot ongeluk schuilt in een klein hoekje.


  Maak melding

 19. @pakiratigri, wees @pakiratigri, wees maar trots dat je ouders je naar school hebben gestuurd. Dit was en is niet voor een ieder weggelegd. Dus hou eens op om anderen te corrigeren en neer te halen. Maar nu je het over taal- en ontwikkelings niveau heb vraag ik mij af wat jij hier te zoeken heb. Deze nieuwsbron is voor de gewone volk waar ik ook toe hoor. Met jou niveau moet jij je op een goeie krant abonneren die uitsluitend voor intellectuelen wordt geschreven. En waar je ook op een hoger niveau kan discussiëren. Dus verlaag je niet tot ons niveau en stop met reageren hier. Dan doe jij jezelf veel eer aan. 🤔 trots dat je ouders je naar school hebben gestuurd. Dit was en is niet voor een ieder weggelegd. Dus hou eens op om anderen te corrigeren en neer te halen. Maar nu je het over taal- en ontwikkelings niveau heb vraag ik mij af wat jij hier te zoeken heb. Deze nieuwsbron is voor de gewone volk waar ik ook toe hoor. Met jou niveau moet jij je op een goeie krant abonneren die uitsluitend voor intellectuelen wordt geschreven. En waar je ook op een hoger niveau kan discussiëren. Dus verlaag je niet tot ons niveau en stop met reageren hier. Dan doe jij jezelf veel eer aan.


  Maak melding

 20. @pakiratigri, wees maar trots dat je ouders je naar school hebben gestuurd. Dit was en is niet voor een ieder weggelegd. Dus hou eens op om anderen te corrigeren en neer te halen. Maar nu je het over taal- en ontwikkelings niveau heb vraag ik mij af wat jij hier te zoeken heb. Deze nieuwsbron is voor de gewone volk waar ik ook toe hoor. Met jou niveau moet jij je op een goeie krant abonneren die uitsluitend voor intellectuelen wordt geschreven. En waar je ook op een hoger niveau kan discussiëren. Dus verlaag je niet tot ons niveau en stop met reageren hier. Dan doe jij jezelf veel eer aan. 🤔


  Maak melding

 21. @ de ndp bespotter,
  En wanneer gaan ze optreden tegen de “extra lange houtblokken en overladen trekkers” optreden ?
  Recht voor 1 is nog geen recht voor anderen !!!
  En wanneer horen we iets van de vele ” ilegale houtblokken exporteurs” die gepakt worden en lachend
  zonder dat ze vervolgd worden rustig doorgaan met hun praktijken en onze wegen ook nog vernielen !!
  Zeker allemaal NDP-gelieerden zeggen Opa en Oma !
  Wat doet de “bospolitie” en de gramangs in deze ??


  Maak melding

 22. Paki-RAT-igri,

  kom maar op met je grote bek, mislukt bedrijfsongeval van een verslaafde Waterkanthoer. Heb een ouderwets NEKSCHOT voor je in petto.
  Ik blijf je keihard op feiten aanpakken. Ratten moet je bestrijden, zelfs in de krochten van de Bijlmer waar jij huist. Paarse RANDDEBIEL.!!!!!


  Maak melding

 23. Govind, die reacties van jou aan het adres van Pakiratigri is gewoon te veel eer aan hem, echt beschaafd is dat heerschap niet, veel van zijn bewoordingen zouden in een radio- of TV programma worden weggepiept gewoon een Tokkie met een rijke woordenschat, niet de moeite waard dus


  Maak melding

 24. Inderdaad @Rakram,

  Zolang jij racistisch optreedt snoer ik je de mond. Wanneer je het voor elkaar krijgt een mening te verkondigen die wars is van racisme ga je van mij niets horen. Het is bekend dat ik een aanhanger ben van Bouterse en dat wordt me niet in dank afgenomen. Er zijn vele onderwerpen die niets van doen hebben met de politiek of Bouterse. Daar praat ik ook over. Toch willen mensen mij beoordelen en veroordelen omdat ik Bouterse verdedig. Ik vind het ronduit ziekelijk gedrag dat er op mij gereageerd wordt en mij confronteert met Bouterse terwijl het onderwerp niks daarmee te maken heeft. Meestal reageer ik niet. Af en toe neem ik wel iemand apart. En bij mij krijg je een voorgerecht ,hoofdgerecht en een nagerecht . Dat is om je te wijzen dat ik een goede gastheer ben.


  Maak melding

 25. KIJK NU EENS DE SURINAMERS MET HUN DIKKE BILLEN WEET JE HOE DAT KOMT ER ZIJN GEEN FOET PADE GENOEG IN HET LAND DUS KOMEN DEZE MENSEN NIET OP GANG MET DANK AAN DE NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.