woensdag, mei 22, 2024
HomeFotoVIDEO: wie had voorrang bij deze zware aanrijding in Suriname?

VIDEO: wie had voorrang bij deze zware aanrijding in Suriname?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Deze schokkende video van een hardrijder in het centrum van Paramaribo, was afgelopen dagen het gesprek op social media. In het filmpje is te zien hoe een zwarte auto in volle vaart op de Keizerstraat rijdt en de kruising met de Zwartenhovenbrugstraat met hoge snelheid nadert. Het verkeer daar rijdt ook gewoon door waardoor de racende auto met een flinke knal tegen een rode auto aankomt en de ravage enorm is. De meest gestelde vraag daarbij is: wie had voorrang?

Het incident is (nog) nergens door de politie of andere media in Suriname naar buiten gebracht. Waterkant.Net verneemt dat het verkeersongeval afgelopen weekend plaats vond, in de nacht van zaterdag op zondag. Daarbij viel er wonder boven wonder ‘maar’ 1 lichtgewonde die door de ambulance werd afgevoerd.

Saillant detail is dat het niet de eerste keer was dat het op die kruising mis ging. Een week eerder was het ook al raak, op precies dezelfde manier, zoals in bovenstaande video te zien is. Omdat de auto op de Keizerstraat toen niet met zo een hoge snelheid reed, viel de ravage mee.

De verkeerslichten zouden na 23.00u uit zijn waardoor de ‘normale’ verkeersregels in acht genomen zouden moeten worden. Maar het blijkt hieruit dus dat die niet bekend zijn, ook niet bij de mensen die op social media discussiëren over de schuldvraag.

UPDATE! Derde soortgelijk ongeval in korte tijd op zelfde kruispunt in hoofdstad Suriname

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Niet te geloven, ook in het verkeer is het net als in de Assenblee een wild west. Misikalo als voor beeld die wet en regelgeving vertrappen, allemaal om het beest ddb aan de macht te houden. A moes de ndper’ s, oerdomme debiel dwaze idioten, zonder een greintje verantwoordelijkheid tegenover mens en dier.


  Maak melding
 2. Het balkon van het huis tegenover Vasconselles [voeger kwam er een spotje van deze winkel op tv van Avon producten] is provisorisch gestut[niet te zien op het filmpje].Iemand is dwars door de paaltjes versperring gereden en de antieke pilaar van het balkon kapot gereden.


  Maak melding
 3. Om een antwoord te geven op de vraag van voorrang; voorzover ik weet, is de Keizerstraat èn verlengde Keizerstraat een voorrangsweg. Zodra de verkeerslichten buiten werking zijn, zul je dus altijd voorrang moeten verlenen aan de Keizerstraat.

  Maar de meeste bestuurders hebben zo goed opgelet bij theorie les, dat het in die grijze massa gestampt is… met 500 srd of meer…. Als je überhaupt een leslokaal hebt gezien, de praktijk hebt gedaan en succesvol het examen hebt doorstaan en werkelijk het rijbewijs hebt verdient…

  Trouwens als je goed oplet, geven de borden aan wie zich bevind op een voorrangsweg en wie moet stoppen… Dat is op de wegen in het centrum wel degelijk duidelijk aangegeven…


  Maak melding
 4. @ bhaai

  Je kan wel een geldige rijbewijs hebben, maar verkeers inzicht is belangrijker.
  En volgens mij is links komende verkeer in altijd voorrang verlenen.
  Tenzij er een andere verkeers aanwijzing is, en men moet bij een kruising altijd extra
  opletten en niet debielen hard rijden ! Bijna alla Sranan man abi haast, met alle gevolgen van dien.

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 5. Is dit de manier om een gevaarlijke kruising te naderen……met flinke snelheid??? Dit laat eigenlijk zien hoe achterlijk sommige bestuurders zijn!! Ze kunnen beter een IQ test toevoegen bij het rijexamen….want verkeersregels toepassen in het verkeer is voor een aantal een veel te moeilijke opgave!!


  Maak melding
 6. “Dit noemt men moreel verval,alles in dit land gaat achteruit ook zo de mentaliteit van de burgers,weg met deze regering.” ===> Run Tings. Damm right!!!! Moreel verval is groot in deze samenleving.Instituten (politie) functioneren(lik op stuk beleid , no-nonsense) niet.Welke politieke partij zal dit herstellen?


  Maak melding
 7. Wat snelheid betreft, ligt het uiteraard aan het gedrag van de bestuurder.
  Als je in Suriname rijdt en een kruising nadert, ook al heb je voorrang is het raadzaam om toch in snelheid te minderen en desnoods te stoppen en kijken of er geen verdwaalde, onoplettende, bestuurder doorrijdt. Het komt namelijk vaak voor dat bestuurders meer bezig zijn met kletsen met medepassagiers of op hun “smart”(dumb)phone of in de ban zijn van oorverdovend lawaai en niet opletten… Een enkele keer nemen ze ook met opzet kans om door te rijden en dan zit je met werede schade opgescheept…

  Dus meer voet op de rem in plaats van gas geven en ervan uitgaan dat bijna iedereen op de weg lijdt aan road rage. Scheelt een hoop ergernis op de weg…


  Maak melding
 8. De verkeerslichten waren gewoon in werking. De rode en witte auto kregen groen en gingen rijden. Dit is ook te zien in het filmpje. Beide auto’s rijden tegelijk het kruispunt op. De zwarte auto reed dus door rood. Waarschijnlijk dacht hij het nog wel te halen…

  Gelukkig viel er enkel 1 lichtgewonde.


  Maak melding
 9. Dit filmpje heeft zelfs de telegraaf gehaald met als titel: Hardrijders snappen kruispunt niet……iedereen neemt fatoe op deze “domme” weggebruikers!! Mensen met een laag IQ moet je geen rijbewijs geven!!


  Maak melding
 10. Suriname kan zijn eigen verkeer niet regelen. Suriname links voorrang en in Europa rechts voorrang. De meeste touristen zijn Nederlandse Surinamers en ze komen in de war met de Surinaamse verkeer.


  Maak melding
 11. Verkeer dat van rechts komt,heeft voorrang op een gelijkwaardige kruising.
  Als een weggebruiker met veel te hoge snelheid komt aangereden, dan is een aanrijding met een ander voertuig niet uit te sluiten. Hoe moet je daar nou op anticiperen? Je gaat toch een inschatting maken of je door kan rijden of toch moet stoppen voor de ander. Midden in de bebouwde kom heb je vaak kruispunten met bebouwing waardoor je weinig zicht heb op de andere straat/weg. Daarom is er een snelheidsbeperking van meestal 50 Km p.u.


  Maak melding
 12. In Suriname heeft verkeer van links voorrang, zojuist opgezocht op pagina van ANWB.
  In Ierland en Malta (ook linksverkeer) daar heeft verkeer van rechts voorrang.


  Maak melding
 13. Onbeschofte verkeershufters die verkeersregels aan hun laars lappen de het recht van de sterkste(snelste) willen laten gelden en helaas worden het er steeds meer, gewoon net als in Nedrland qrt. 5 instellen en bij pakken verkeerseducaieve maatregel opleggen, en bij niet opkomen dagen de bajes in anders veranderen die zultkoppen niet


  Maak melding
 14. Film is van keizerstraat (eenrichtings weg en zwartenhovenbrugstraat twee richtings weg.
  • Op de kruizing zijn er WELDEGELIJK verkeersborden (keizerstraat moet voorrang verlenen op zwartenhovenbrugstraat. Driehoek bord.
  • Wie heeft er voorrang op een kruizing van gelijke rangorde: Links opkomend verkeer HEEFT VOORRANG in dit geval heeft zwartenhovenbrugstraat rijdend richting Nassylaan heeft voorrang!!
  • Bij nadering van een kruizing behoort men vaart te verminderen !!! (helemaal wanneer verkeerslichting buitenwerking zijn !!)
  • Ik wil het niet opnemen voor de politie of dergelijke instanties, maar automobilisten lappen bijna elke verkeersregels in Suriname aan hun Laars, en vooral voor ongeduldige bestuurders die beginnen te claxoneren dat je op een kruizing moet optrekken terwijl je voorrang moet verlenen of nog niet KAN optrekken!


  Maak melding
 15. Doen de verkeerslichten het niet moet je je aan de regels v. d. borden houden en die staan er. Er staat een bord aan de Keizerstraat links dichtbij het stoplicht dat je Voorrang MOET verlenen aan de kruisende weg en niet zoals iemand aangaf dat het een voorrangsweg is. Het is Geen voorrangsweg. Er staan ook borden dichtbij het verkeerslicht in de zwartenhovenbrugstraat.
  Zoals we zien op 1 van de beelden reedt die zwarte wagen veels te hard uit de keizerstraat. De stoplichten werkten nog en je ziet dat de auto’s optrekken dus moet groen zijn geweest voor de zwartenhovenbrugstraat. De automobilist v. d. rode auto had al geen goede overzicht vanwege het gebouw op de hoek om toch nog in de straat te kunnen kijken en had sowieso geen kans om te reageren, zoals die automobilist v d witte wagen (rechts in beeld) in de zwartenhovenbrugstraat wel had. Die automobilist in die rode auto heeft het niet eens zien aankomen als je mij vraagt met zo een vaart van die zwarte auto,
  Wel heftig om te zien hoe HARD die man gereden heeft.

  Voor de mensen die hun rijbewijs gekocht hebben of gewoon de regels vergeten zijn hier een reminder.

  Kijkgedrag
  Bij het naderen en het oprijden van een kruispunt goed opletten.
  Bij nadering van een kruispunt in een zo vroeg mogelijk stadium vaststellen:
  – de aard van het kruispunt: voorrang verlenen of krijgen
  – de algehele situatie op en nabij dat kruispunt: soort en toestand wegdek, bijzondere omstandigheden, e.d.
  – uitzicht, ook bezien vanuit die andere bestuurder.
  Aan de hand daarvan kan de naderingssnelheid worden bepaald.

  In de spiegels kijken naar de situatie achter de auto.
  Even voor het oprijden van het kruispunt nogmaals kijken in de richting van waaruit ander verkeer kan naderen om vast te stellen of het kruispunt kan worden opgereden. Het kijken moet er op zijn gericht bewust waar te nemen.

  In ieder geval kijken in de volgorde: naar voren, naar links, naar voren en naar rechts. Dit bij het oprijden van het kruispunt herhalen zo vaak als nodig is.

  Als de kruisende weg gescheiden rijbanen heeft, vóór het oprijden naar het midden van het kruispunt kijken om te zien of daar voldoende opstelruimte is.

  Bij bord B6 (voorrang verlenen aan de bestuurders van de kruisende weg) of B7 (stoppen en voorrang verlenen aan de bestuurders van de kruisende weg) het kijkgedrag nog nadrukkelijker op die situatie afstemmen.

  Fijne dag verder en be safe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES