‘STVS gebruikt voor politieke campagne van regering gelieerde partijen zoals de NDP’

34
'STVS gebruikt voor politieke campagne van regering gelieerde partijen zoals de NDP'
Het STVS Journaal in Suriname

PARAMARIBO, – “De staatstelevisie in Suriname, de STVS, wordt systematisch gebruikt voor de politieke campagne van regering gelieerde partijen, waaronder de NDP”. Tot die conclusie komt waarnemend VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien naar aanleiding van het feit dat de STVS, in tegenstelling tot alle andere mediastations, geen enkele aandacht heeft besteed aan de grote politieke manifestatie en de verjaardag van de VHP afgelopen zaterdag.

Daartegenover vestigt de nationale zender wel extra aandacht aan activiteiten van regering gelieerde partijen zei Gajadien dinsdag tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de VHP’er gaat het niet om zijn partij, maar de objectiviteit in nieuwsvergaring en het feit dat overheidsmedia nooit misbruikt mogen worden ten eigen bate.

Vooral op social media is de laatste dagen veel kritiek op staatstelevisie STVS, die geen reportage van het 70-jarig bestaan van de VHP en de daarbij behorende grote manifestatie heeft gemaakt en daar helemaal niets over heeft uitgezonden. Ook niet in het dagelijks journaal.

34 REACTIES

 1. Laat STVS dat van Maduro wijzen hoe het niet moet .

  Waar blijven de politieke kenners van NDP omtrent MADURO altijd maar hebben over Geo politiek .

  Waar is Lacking Henk Herrenberg Hooghart Wijdenbosch BoBo Bouterse Limbo SRS Radio .

  Trump heeft al Marine schepen verplaats van Midden Oosten naar de zee grens van Suriname .

  Minister van Defensie en minister van Buitenlandse zaken staan jullie nu klaar het komt van buiten af .

  Ik weet niet wat voor politieke scholing jullie in NDP hebben Bouva ,Misikaka Hoogie en de rest ook in NDP.


  Maak melding

 2. 30 jaar geleden kon Bouterse het volk voor de gek houden, maar sinds de intrede van de sociale media weet het volk precies wat er in het land gebeurd. Ik sta er soms versteld van als ik zie dat mijn neven en nichten in Suriname net zo snel weten als er iets gebeurd.


  Maak melding

 3. Ik weet niet waarom alleen de STVS besproken wordt, want het is echt niet alleen de STVS die geen aandacht gegeven heeft aan een feestje van de partij, er maar een heel klein deel van de media in Suriname, die haar aandacht gevestigd heeft op dat feestje waarover Gajadien het heeft.


  Maak melding

 4. Die conclusie van Gajadien, is al 9 jaar overduidelijk, sinds die paarse bende aan de macht is, hetzelfde is gaande in Venezuela en Cuba, waar je de hele dag naar die (klus) kop van Maduro en Castro moet aankijken op televisie, in dit land is die moordenaar constant in beeld, zegt genoeg over bepaalde bevolkingsgroepen, die hem verheerlijken, en er schuldig aan zijn dat dit soort figuren de macht hebben, en meestal uit achterstandsbuurten of getho,s afkomstig zijn, zoals in Venezuela het geval blijkt te zijn.


  Maak melding

 5. Dat van 1 voor 12 ik ga dit jaar oplossing in brengen Moeders en Vaders en Kinderen hou nog even geduld .

  Los van alle politieke Partijen in Suriname zal dat tot het verleden horen er is al Grond en grondstoffen om HUIZEN voor bouwen zonder dat de bank een lening bij komt


  Maak melding

 6. Zo gaat het in Suriname waar de idioten aan de macht zijn maken ze gebruik van de gelegenheid die ze krijgen van STVS.Bouterse heeft het land leeggeroofd en failliet gemaakt en mensen doodgeschoten in 1982 en mag niet berecht worden. Het volk heeft voor deze moordenaar gekozen als president van het land.Die man heeft geen hoge opleiding gehad dus kan niet beter.


  Maak melding

 7. Ik heb toevallig twee verschillende Youtube clips gezien. Een van een jonge boslandcreoolse vrouw die ondubbelzinnig haar mening over Hindoestanen gaf. Zelden zo een racistische proleet gezien als deze ‘dame. Haar taalgebruik bestond voor 80% uit scheldwoorden. Hiermee werd duidelijk dat deze ‘dame’ een deel van haar opvoeding over heeft geslagen. Wat mij he meest verbaasde was haar waarschuwing aan het Surinaamse volk; als een Hindoestaan aan de macht komt zal Suriname alleen uit gladharigen bestaan. Ja, wat wilt u eigenlijk mevrouw kroesharigen die de hele dag het centrum van Suriname onveilig maken of hardwerkende gladharigen ?

  Een ander clipje liet een Creoolse dame zien die tijdens een demonstratie in het centrum van Paramaribo flink tekeer ging tegen Bouterse. Zij schreeuwde zelfs dat het e schuld van Bouterse is dat het zo slecht gaat en riep het volk op om Bouterse tot aftreden te dwingen. Zo kan het dus ook !


  Maak melding

 8. @ kankantrie,

  Dat filmpje heb ik ook gezien.
  Het land heeft altijd een creoolse president gehad.
  Kijk wat voor een zooitje het is geworden. Het land is nu echt een Afrikaans land geworden.
  Nooit zal men een Hindustaan, Javaan als president tolereren.
  De racistische machine van de creolen begint nu al volop te draaien.

  Het is zo vaak al gebleken dat dit volk niet de competenties heeft om welvaart te brengen.
  Waarom ze accepteren ze dat, noem mij een land waar ze welvaart hebben gebracht¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿
  Ze staan bekend als giro 555 landen !!!!!!


  Maak melding

 9. ddb, borger breeveld, waardeloze figuren in Suriname, stvs-televisie is een ndp instrument geworden, die met staatsmiddelen, belastinggelden van de Surinamers wordt misbruikt.

  stvs een waardeloze televisie station. Kritische Surinamers, die logisch kunnen denken en besluiten nemen kunnen dit station beter negeren. Gewoon poppenkast voor kleine ingiebooi ka.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Opa taki, ndp van hoofd tot voetzool vertegenwoordigen het kwaad in de vorm van de misdaad. Oma taki, ndper’ s zijn samen met hun didibri misleider die land en volkjden, vervloekte aanhangers van de allergrootste misdadiger, ddb. Dina. Merika en het gros der ndper’ s zijn misdadigers. Oom Lud taki, wang mpp didibri volk, de mpp ndper’ s.


  Maak melding

 11. Mensen van STVS ga je schamen…….jullie laten je misbruiken als een stelletje hoeren door iemand die Su al meerdere keren naar de afgrond heeft geholpen……wat zijn sommige Surinamers toch hopeloze landverraders…..voor een beetje geld verkopen sommige figuren hun ziel aan de duivel!!!


  Maak melding

 12. Het racisme in Sur.is inderdaad weer op het niveau als toen de eerste Hindoestanen kwamen.Het verwondert mij altijd hoe Suri’s er in slagen in alles achteruit te gaan.Toen der tijd wilde de blaka mang niet werken en werden jaloers dat de Hindoestaan zijn hapje bij elkaar scharrelde en nog wat op zij kon zetten.


  Maak melding

 13. Hindoestanen in zowel Nederland als in Suriname zijn sowieso gedoemd. Ze kiezen er nl zelf voor om op grote schaal relaties aan te gaan met djoeka’s en anderen in Suriname en met blanken en anderen in Nederland.
  Zgn is dat modern en is dat vooruitgang! Al die halfbloedjes, die noch het een zijn, noch het ander. Velen van hen groeien op zonder duidelijke waarden en normen. Omdat de Hindoestanen in deze gemengde relaties vaak de onderliggende partij zijn, is hun betekenis vooral het klaarmaken van roti en kip. Ze kennen niet eens de Vedische waarden en normen, dus hoe moeten ze dat ooit doorgeven aan hun kinderen? Deze kinderen groeien vaak op als Asurs en brengen grote schade toe aan de Dharma. Aldus bijdragend aan een snellere ondergang van de beschaving.

  Dat de creoolse STVS de VHP negeert is niet zo verwonderlijk, want een groot deel van de Hindoestanen zelf negeert ook de VHP. Omdat ze gecreoliseerd zijn.


  Maak melding

 14. Aziaten ( Hindoestanen javanen en Chinezen) moeten zich gaan bewapenen want ik vrees dat Bouterse en zijn onderontwikkelde groep uit is op een burgeroorlog. En als de intellectueel Santokhi de verkiezingen wint komt er ook een burgeroorlog.


  Maak melding

 15. Zolang Sr. politiek met etniciteit wordt geassocieerd, mensen in de politiek gaan tbv zichzelf, familie en vrienden, zal dit land never nooit nooit vooruit komen…

  Suriname is veels te klein voor al die bullshit.


  Maak melding

 16. @ Baba Sai; Kunt u niks intelligenter op de site vermelden. Ik vraag mij af waarom al uw commentaren gebaseerd zijn op etniciteit.
  Om dan te zinspelen op een burgeroorlog slaat totaal nergens op.
  Laat dit nou het grote probleem van het land zijn waarom er nooit voortuitgang geboekt zal worden. Blijf maar tot in lengte van dagen in hokjes denken.


  Maak melding

 17. De hele wereld weet dat het land wordt geregeerd door moordenaars, drugsbaronnen en staatskasrovers. Alleen die paarse dwazen met schijt in hun hoofden vinden van niet. Baas e mek deng ka moro stratie dagoes.


  Maak melding

 18. De heer Freddyyyy moet mij niet de les komen lezen want ik mag zeggen en schrijven wat ik denk. Als hij denkt dat er geen burgeroorlog meer komt dan ben je een domme ezel. Suriname heeft in de jaren 80 een zeer bloedig conflict gekend tussen twee zwarte groepen. Die van Bouterse en Brunswijk dus hoezo geen etnische conflicten. Als je geen kijk hebt op de wereld dan draai je door!


  Maak melding

 19. Suriname mag zich voorwaar scharen achter de weinige landen in de wereld waarvan bevolkingsgroepen redelijk vreedzaam met elkaar omgaan. Voorwaar is Suriname een vredig land. Geen terrorisme, noch rassenrellen en geen eliminaties op grote schaal. Hier en daar lees je over individuen die in de fout gaan. Wat dus overal ter wereld plaatsvindt. Het is zaak deze vredelievendheid te koesteren. In dit opzicht moge het duidelijk wezen dat er nimmer plaats kan zijn voor racisme.

  Racisme is een virus dat zich nog sneller kan verbreiden dan het Zika virus. De klachten van Zika zijn over het algemeen redelijk mild. Zwangere vrouwen lopen wel een risico. Na verloop van tijd is de epidemie beëindigd en is Zika weer endemisch geworden. Maar het racisme blijft. Het is een hardnekkig verschijnsel. Ik beschouw het als een stoornis, oftewel een afwijking. Het is niet aangeboren, doch, naarmate men socialiseert en in bepaalde ongezonde kringen verkeert, zijn de ingrediënten hiervoor geschapen. Sommigen zijn zich er niet eens van bewust dat ze racistisch zijn omdat niemand hen terechtwijst. Anderen weten dat bliksems goed maar vanwege de kronkel die ze in hun hersens hebben, beschouwen ze dit als een gave. Nou, verder van huis kun je niet zijn. Racisten moeten verplicht in therapie als ze op eigen houtje de klus niet kunnen klaren. Houd Suriname proper.


  Maak melding

 20. De US-marine, vliegdekschepen, Seals, hospitaalschip, maken zich in de grote Oceaan en de Caribische Zee gereed om op strategische en tactische plaatsen te zijn en zo dichtbij Venezuela om in de nachtelijke uren toe te slaa. Ik denk dat de us-marineschip met één Lynch helikopter meer richting meer Suriname zal gaan. Het seizoen is gunstig, kleine regentijd.

  Het heeft er veel van dat presidennt DT een twee frontenaanval gaat uitvoeren. De DEA in Guyana en de USA-Ambassadeurs volgen met hun equipment in Suriname en Guyana volgen alles met de State Department en het ministerie van het leger en hun sattellieten heel goed in de gaten. md moet maar één aanval/testmove op de oppositie president van Venezuela doen, dan zijn de rapen gaar.

  DT is een alpha-man en kan geen gezichtsverlies lijden nu de muur tussen Mexico en USA zo lang op zich laat wachten. Het heeft er veel van dat hij md en ddb een poepje gaat laten ruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  ‘STVS gebruikt voor politieke campagne van regering gelieerde partijen zoals de NDP’

  Een heel duidelijke reactie van @pakiratigri 24 januari 2019 at 18:27
  @oombert 24 januari 2019 at 11:49 (Wees gerust). No spang.

  En de mensen die het steeds hebben over een (BURGEROORLOG) in Suriname, zijn ze vergeten wat er in ons buurland Guyana in de jaren ’60 van de vorige eeuw is gebeurd?
  Google eventueel ook naar Afbeeldingen van Cheddi Jagan en Burnham van Guyana

  En nu even een korte vergelijking n.a.v. STVS gebruikt voor…..
  Na de uitslag van de komende verkiezing in 2020, hoop ik ook dat het volgende zal gebeuren in Suriname.
  Enkele voorbeelden hierover te lezen.

  Gambia confisqueert vermogen ex-president Jammeh (23 mei 2017)
  De regering van Gambia heeft beslag gelegd op vermogen en bezittingen van de voormalige president Yahya Jammeh.
  De minister van Justitie Abubacarr Tambadou zei dat het gaat om onder meer 131 onroerende goederen, waaronder lappen (landbouw)grond, en veertien bedrijven.
  Bovendien zijn 88 bankrekeningen bevroren.
  Er loopt nog een onderzoek naar de mogelijke verduistering van ongeveer 45 miljoen euro aan belastinggeld door Jammeh.
  Deze regeerde het West-Afrikaanse land 22 jaar lang met harde hand.
  Begin december 2016 verloor hij de presidentsverkiezing, maar hij trad een kleine twee maanden later pas af na dreiging met militair ingrijpen door buurlanden. Jammeh vluchtte naar Equatoriaal Guinea.
  Dus gij vluchtte naar het bevriende land van Baas Desiderius Bouta.

  Gambia verkoopt eigendommen van voormalig president Yahya Jammeh. (10 mei 2018)
  De autoritaire leider liet onder meer Rolls-Royces en vliegtuigen achter toen hij vorig jaar in ballingschap ging.
  “De vloot dure voertuigen bij de ambtswoning van de president en de drie vliegtuigen die zijn gekocht door oud-president Jammeh worden te koop aangeboden”, zei minister Amadou Sanneh (Financiën).
  Jammeh had na een verkiezingsnederlaag aanvankelijk geweigerd op te stappen, maar vertrok alsnog toen andere West-Afrikaanse landen dreigden hem met geweld af te zetten.
  Jammeh ging in ballingschap in Equatoriaal-Guinea.
  Dus in (ballingschap) in het bevriende land van Baas Desiderius Bouta.
  Gambia kan het geld uit de verkoop van de voertuigen goed gebruiken.
  De nieuwe regering trof een nagenoeg lege staatskas aan.
  Ook kampt het land met hoge schulden, die vooral zijn gemaakt toen Jammeh nog aan de macht was.
  Hij regeerde het land 22 jaar met harde hand.

  Nieuwe president Gambia ontslaat hoge militairen. (27 februari 2017)
  De nieuwe Gambiaanse president Adama Barrow heeft de bezem door de legertop gehaald.
  Hij ontsloeg volgens functionarissen stafchef Ousman Badjie en tien andere hoge officieren.

  Dus na de verkiezing van 2020 in Suriname, kan dit ze ook overkomen.


  Maak melding

 22. De USA is goed bezig voor de kust van Zuid Amerika en laat de USA maar ook direct de dictator in Suriname liquideren. Nadat hij opgeruimd is zal er weer vrede en rust in Suriname komen. En als zo een aanval gepaard gaat met veel doden moeten de USA dat risico maar nemen.


  Maak melding

 23. STVS en staatradio van de racist Limbo, zijn NDP gelieerde instituten.
  De NDP wordt de ondergang van Suriname, er wordt al gewaarschuwd op Starnieuws : Ramautarsing: Tijdbom zal zeker afgaan


  Maak melding

 24. Dit topic gaat ove STVS en het partij-politieke misbruik door paars.
  .
  STVS is van het volk en moet dan ook aan een politiek evenwichtige berichtgeving doen. Belangrijke gebeurtenissen moeten altijd gemeld worden. In dit geval was zeker een weergave van de toespraak van Chan van belang. Bv waar hij ingaat op de politieke geschiedenis van de partij.
  .
  In veel landen zijn staatsmedia vrplicht om regelmatig een statistisch overzicht te geven in minuten en aantal topics waarin aandacht besteed is aan de verschillende partijen, andere sociale groepen en topics. Gewoon een basale controle die toont hoe beschaafd dat land is.


  Maak melding

 25. ‘STVS gebruikt voor politieke campagne van regering gelieerde partijen zoals de NDP’, sluiten dergelijke eenzijdige instellingen, uitroken uit het gebouw, jammer voor de belastingbetalers, STVS van oudsheer een AFRO bolwerk geweest, net als TELESUR totaal geen transparantie…..


  Maak melding

 26. Het is altijd zo geweest.
  Vanaf de tijd van Jopie Pengel.

  Wanneer gaan we ons als Surinamer opstellen.
  Voor mij maakt het niet uit wie ons land bestuurt.
  Als men capabel en integer is.
  Stop met het rassengedoe.
  We zijn niet in Afrika of Azië.


  Maak melding

 27. NDP oftewel de Nationale Dieven Partij der Dagoes is uit om macht behoud. Het maakt de dagoes niet uit of de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar slaags raken als ze maar de macht kunnen behouden. Getuige de binnenlandse oorlog en de massamoord te Moiwana. Daarvoor het martelen en doodschieten van 15 weerloze mannen. Roven, moorden, grensoverschrijdende criminaliteit en negeren van allerlei afspraken, regels en wetten is een handelskenmerk van firma list en bedrog (NDP). Deze partij is zo schaamteloos bezig dat zelfs een kind van 10 mee kan praten hoe beestachtig het volk behandeld wordt en hoeveel mensen dagelijks moeten jammeren om s’middags hun buik te kunnen vollen. Je kunt zeggen dat het volk de leider verdient die het toekomt. Dit klopt, maar het volk had niet geweten welke gewetenloze mensen de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel om zich heen verzameld had. Neem maar zo’n leugenaar als Misiekaba, die de zelfverklaarde amnestiewet goedpraat en als instrument ingezet heeft om het volk op te hitsen. Neem zo’n dikke vette domme vieze vuile media man van de dagoes Limbo. Deze hond zit de hele dag listen en verzinsel aan het volk te verkopen en haat te zaaien. LC Media is van deze nietsnut die allerlei pulpnieuws aan het volk verkoopt. De drugsbazen die gefaciliteerd worden door de hoogste drugsdealer van het land. Kortom, het gaat niet om de dagoes, want hebben hun yang al gemaakt en,zullen stilletjes vertrekken, maar het gaat om de gewone man op de straat. Als jullie bereid zijn om de huid van een massamoordenaar te redden door elkaar uit te moorden, be my quest. Immers, beter kan het daarna niet gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.