Derde soortgelijk ongeval in korte tijd op zelfde kruispunt in hoofdstad Suriname

25
Derde soortgelijk ongeval in korte tijd op zelfde kruispunt in hoofdstad Suriname
Foto: screenshot van filmpje gepost door John Noble

PARAMARIBO, 24 jan – Opnieuw is het kruispunt Keizerstraat en de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo het toneel geweest van een verkeersongeval. Afgelopen weekend vond deze zware aanrijding plaats met een hardrijder en vanmorgen waren een ambulance, bromfietser en personenauto op precies dezelfde kruising en bijna dezelfde manier betrokken bij een verkeersongeluk. Dit is te zien in onderstaande video.

Een beveiligingscamera op de hoek registreerde vanmorgen rond 11.30u hoe een ambulance over de Zwartenhovenbrugstraat reed en de kruising naderde en op hetzelfde moment een auto en bromfietser dat ook deden vanuit de Keizerstraat. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bromfietser de ambulance raakte en vervolgens naar rechts viel waar een auto naast hem reed. Op de beelden hieronder is te zien dat de bromfietser daarna werd aangereden door die auto naast hem.

Het ziet er op de beelden niet goed uit voor de bromfietser, die behoorlijk werd geraakt. Het ongeluk vanmorgen is het derde in korte tijd op dezelfde plek en op vrijwel dezelfde manier. Het is waarschijnlijk niet duidelijk wie daar voorrang moet verlenen. Ook zijn er geen verkeersborden of andere aanwijzingen te zien. Het wordt tijd dat de overheid in Suriname ingrijpt en de situatie op dat kruispunt weer veilig maakt. Of is men aan het wachten op een dodelijk ongeval?

Beelden vorige week en de week daarvoor:

25 REACTIES

 1. ik zie geen verkeersborden, welke weg heeft voorrang, ambulance rijdt niet met knipperlicht, waarschuwingsgeluid.

  Gelet op mijn bevindingen is wat daar gebeurd is, aan de hand is het recht van de sterksten.
  Neks No Fout, Mek Din Kon, Me Wakti Din!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. zijn er geen verkeerslichten? overal ter wereld is men er inmiddels erachter gekomen dat in dit soort situaties verkeerslichten uitkomst bieden. misschien een crowdfunding starten voor het armoedig land met de vele rijke boeven die het daar voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 3. DES zegt wij hebben maar 144 milj US Dollar geleend
  in 2018. DUS MONNIE NO DE !!!!!

  Staatsschuld bedraagt intussen al bijna DERTIG MILJARD SRD !

  Maaaarrrr, NEKS NO FOUT, DUBAI DE NA PASSI E KONG !


  Maak melding

 4. Te bedenken dat Baitali net klaar is met de herinrichting hier. Een beetje mini-ster van OW had direct zijn ambtenaren hiernaar laten kijken, bij de planning al van dit werk.


  Maak melding

 5. Het filmpje is te kort om een duidelijke conclusie te trekken. Maar als die ambulance met sirene reed, dan moesten de brommer en auto stoppen/ uitwijken. Brandweer en politie zijn veel erger, rijden veel harder en jij moet aan de kant gaan staan noso yu tron wan kwartje of wan dubbeltje.


  Maak melding

 6. De Zwartenhovenbrugstraat is een voorrangsweg als de verkeerslichten niet werken. De Zwartenhovenbrugstraat is sedert ik deelnam aan het verkeer altijd een voorrangsweg geweest en ik weet niet beter.
  Dus de keizerstraat moet voorrag verlenen als de verkeerslichten niet in werking zijn


  Maak melding

 7. In Suriname heeft verkeer van links voorrang, zojuist opgezocht op pagina van ANWB.
  In Ierland en Malta (ook linksverkeer) daar heeft verkeer van rechts voorrang.


  Maak melding

 8. Waarom wordt elke straat in Suriname als een racebaan gebruikt? Omdat deze autobestuurders simpele zielen zijn, die graag snel naar de andere kant van de wereld geholpen willen worden. Het lukt ze aardig moeten wij met z’n allen beamen. Suriname is net Sodom en Gomora. Een ieder doet maar. Verkeerslichten of niet, er wordt als idioten gereden. Geeft ze een auto of bromfiets en ze rijden elkaar daar zonder pardon te pletter. Deze regering en oerdomme aanhang, weten niet wat orde scheppen is. Waar blijven al die stoplichten en verkeersdrempels??? Voorrangsborden en haaientanden. O ja ze wachten op het buitenland. De leningen komen eraan jongens. Het jaar is pas begonnen en er zijn al verkeersslachtoffers. Dit is niet nodig. Negre ede tranga. Laten wij het erop houden dat de grootste gros een beperkt denkvermogen heeft en een chronisch gebrek aan verkeersinzicht. Wie doet straks de lichten in Suriname uit, als het grootste gedeelte onder de zoden ligt????


  Maak melding

 9. “De Zwartenhovenbrugstraat is een voorrangsweg als de verkeerslichten niet werken.”

  Als er geen borden zijn die dit aangeven, zijn het (als de stoplichten niet werken) wegen van gelijke rangorde en dan heeft heet verkeer komend van links voorrang.


  Maak melding

 10. @ChingChangChong,

  Raghukul riit sada chali aayi,, praan jaay par vachan na jaayi
  Raam bharosa, Raam bal, Raam Naam viswaas,,
  Soemirat shubh mangal kushal, maangat Tulsidaas.
  Hari Anant, Hari kathaa anantaa,, kahahi sunahi bahu vidhi sab santaa.
  Mangal bhavan, amangal haari,, drabahu sudasarath ajir bihaari
  Naanaa bhaanti, Raam avataaraa,, Raamaayan sat koti apaaraa.

  Got it?


  Maak melding

 11. @चिङ्चाङ्चोङ्,

  हरि अनन्त हरि कर्था अनन्ता । कहहि सुनहि बहु विधि सब सन्ता ॥
  नाना भान्ति राम​ अवतारा । रामायन सत कोटि अपारा ॥

  समझे?


  Maak melding

 12. Dit is dus de reden waarom ik in Suriname niet achter het stuur durf te kruipen. Ze rijden niet alleen als gekken maar ze denken allemaal dat ze voorrang hebben.


  Maak melding

 13. Het lijkt wel een comedy film….snappen deze mensen dan echt niet dat je een kruising langzaam moet aandoen ook al heb je voorrang??? Deze beelden laten zien dat men de verkeerssituatie niet snapt…..als ik de politie was zou ik alle bestuurders auto’s en brommers verplichten een aanvullende cursus te geven verkeerssituaties anno 2019!!! Ik zie de brommer aan de verkeerde kant van de auto rijden ook met een flinke snelheid….hopeloos gewoon!!!


  Maak melding

 14. De overheid wil ik adviseren om vooral op de kruisingen of stoplichten te plaatsen…of stopborden en haaientanden…en voorlichtings filmpjes geven op de tv over hoe te handelen bij verkeerssituaties!! Aan de rijinstructeurs wil het advies geven om hun lessen praktijk en theorie aan te passen aan de eisen van 2019 en ook dit soort ongelukken mee te nemen in de lessen!!!


  Maak melding

 15. Ik zie op de foto nergens verkeersborden…haaientanden….enz. over stoplichten praten we niet want die zijn kennelijk te duur voor Su……de overheid moet ook hand in eigen boezem steken!!


  Maak melding

 16. @Vliegende Hollander 24 januari 2019 at 18:08 VOLKOMEN MEE EENS!!!!
  Maak zoveel mogelijk rotondes en drempels, dat is een van de makkelijkste oplossingen……


  Maak melding

 17. @rakram ,

  je zit alleen met een kostenplaatje, is duur in aanleg. Het is veel overzichtelijker
  een rotonde en men moet wel snelheid minderen om op de rotonde te komen.


  Maak melding

 18. Als je ziet wat vr capriolen die brommers uithalen in ht verkeer alsof n ieder voorrang moet verlenen aan hun.ze racen j voorby mt n oorverdovende knal zoiets vn preee preeeeeeee n kyken steeds om hun heen of ze indruk hebn gmkt.echt zo belachelyk


  Maak melding

 19. Heb weer gekeken naar de borden van de Keizerstraat. Op de kruising Keizerstr en Zwartenhovenburg moet Keizerstraat voorrang verlenen bij defecte verkeerslichten, is duidelijk aangegeven dmv omgekeerde driehoeksbord (voorrang verlenen)
  Bij kruising Fred Derby en Keizerstr staat er bij Keizer een stopbord, dus bij defecte lampen heeft Derby voorrang ook bij de kruising Pengelstr en Keizer eveneens stopbord, dus Pengel heeft voorrang. Alleen bij de kruising verlengde Keizer en Van Idsingastr heeft de Keizerstraat voorrang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.