Oppositie solidair met bevolking Venezuela en zegt: ‘Suriname moet afstand nemen van Maduro’

46
'Oppositie solidair met bevolking van Venezuela; Suriname moet afstand nemen van Maduro'
President Maduro in 2015 op bezoek in Suriname bij president Bouterse.

PARAMARIBO, 24 jan – De gezamenlijke oppositiepartijen in De Nationale Assemblee (DNA) van Suriname verklaren zich solidair met de bevolking van Venezuela in hun streven naar herstel van de democratie. Zij roepen de regering van Suriname op afstand te nemen van president Maduro en aan te dringen op nieuwe verkiezingen met steun van de OAS. Dat schrijven de partijen in een persbericht.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP), de Nationale Partij Suriname (NPS), Pertjaja Luhur (PL), de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) en Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) verwijzen naar de OAS resolutie van 10 januari jl. waarbij de legitimiteit van Nicolas Maduro als president van Venezuela niet wordt erkend door de meerderheid van OAS lidlanden

In de resolutie wordt ook zorg uitgesproken over de instortende gezondheidszorg in het land, de vervolging en detentie van politieke tegenstanders en wordt opgemerkt dat de uittocht van miljoenen Venezolanen gevolgen heeft voor de hele regio. 

De OAS resolutie van 10 januari jl. illustreert het groeiende isolement van Maduro in de regio maar ook internationaal. Vele landen in de regio hebben al hun ambassadeurs terugtrokken en sancties ingesteld. 

De voorzitter van het buitenspel gezette Venezolaanse parlement, Juan Guaido, heeft zichzelf uitgeroepen tot president van het Zuid-Amerikaanse land. Naast Brazilië, de Verenigde Staten en Canada, heeft inmiddels ook de OAS, de internationale organisatie van 35 onafhankelijke landen op het Amerikaanse continent, Guaido als overgangspresident van Venezuela erkend

De gezamenlijke oppositiepartijen zijn in solidariteit met het volk van Venezuela dat al jaren gebukt gaat onder toenemende verslechtering op politiek-, humanitair- en mensenrechtengebied. Zij roepen de regering op, uit hoofde van het voorgaande op, afstand te nemen van president Maduro en aan te dringen op nieuwe verkiezingen met steun van de OAS.


46 REACTIES

 1. Adhin wist vorige week bij terugkeer uit Venezuela te melden dat de situatie rustig was in dat land. Lopen dit soort paarse randdebielen met een blinddoek op. Nadenken kunnen ze sowieso al niet, maar om je heen kijken is blijkbaar ook al te ingewikkeld voor ze.


  Maak melding

 2. 10.000.000 inflatie dit jaar van de Bolivar, vorige jaar kom in Maduro land, 6,2 Mil voor een euro ophoesten. The mi gadi, alle Surinamers willen miljardair worden,dus waarom niet de koers van Maduro volgen, dacht de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel van ZimbaVenoSu!


  Maak melding

 3. Dit is het resultaat van alles gratis aan het volk geven.Nu is rekening gekomen.
  Wie moet het betalen?
  Het volk !
  Hervormingen op de lange baan schuiven heeft een prijskaartje.
  Hoop dat het volk van Venezuela de kracht krijgt om er bovenop te komen.

  Venezuela moet een spiegel zijn voor ons land.


  Maak melding

 4. Nu schaars de leger nog achter Maduro aan, straks krijgt hij nog de kogel door zijn harses heen gepropt ! Zal Bouta niet gebeuren want, hij is door God gestuurd om President te worden. Dank zij het domme massa nog 5 jaar erbij, want het domme massa is ook door God gestuurd om op Bouta te stemmen. Het volk van Venezuela durven tenminste om de straat op te gaan demonstreren, ze laten zien dat ballen hebben.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. GEEN NIEUWS UIT NEDERLAND of UIT SURINAME,

  MAAR WEL KEIHARDE REALITEIT,

  ZIJN DE MILJOENEN VENEZUELAANSE MENSEN DIE

  HUN LAND HEBBEN MOETEN ONTVLUCHTEN VANWEGE

  DE MASSAMOORDEN, HONGER EN DE WREEDAARDIGE

  DICTATUUR VAN MADURO !

  PS : ALLEEN ALS JE GEEN ENKEL GEVOEL HEBT VOOR MENSEN

  EN LAK HEBT AAN MENSELIJKHEID, STEUN JE SCHEPSELS ALS

  MADURO !!!

  LEVE HET ONDERDRUKTE VENEZUELAANSE VOLK !!!

  LEVE HET ONDERDRUKTE SURINAAMSE VOLK !

  DENG VOLK SA KONG FRI BAKKA !!!!!


  Maak melding

 6. @Zwartmans.
  Inderdaad het volk van Venezuela laat zien dat het ballen heeft Het volk van een land heeft vaak een lange adem maar een keer raakt die op.Het volk van Suriname moet het niet zo ver laten komen.Ze kunnen er een eind aan maken door DB en zijn
  paarse dievenbende niet meer in het zadel te helpen


  Maak melding

 7. Er wordt gezegd dat het volk van Venezuela ballen heeft omdat het de straten opgaat. Als het Surinaamse volk ook ballen heeft dan jagen ze de massamoordenaar Bouterse weg en kiezen ze Santokhi tot president. Maar het Surinaamse volk heeft geen ballen en bestaat vooral uit lafbekken en profiteurs.


  Maak melding

 8. Met Paarse dictatoriale bril :

  Leve de gigantische Venezolaanse inflatie !

  Leve de politieke moorden en de willekeurige opsluiting
  van oppositieleden in VENEZUELA !

  Leve de duizenden doden die het regiem van Maduro
  heeft veroorzaakt !

  Leve de miljoenen Venezolaanse Vluchtelingen !

  Leve de uitschakeling van de grondwet en van de Volks-
  vertegenwoordiging in venezuela !

  Leve de aanwezigheden van 30 000 communistische Cubaanse
  adviseurs in Venezuela !

  Leve de grote steun van Sranan-regering aan de Miljoenen
  gevluchte Venezolanen !

  UNU FU PAARS, LOBBI A VOLK FU SRANAN, NANGA A VOLK FU
  VENEZUELA !!!


  Maak melding

 9. De NDP leden in de DNA zijn al geruime tijd niet tevreden met de koers van Bouterse, maar zijn bang om hun mening te uiten. Ze moeten doen wat de harde kern vanuit het kabinet hun opdraagt. Als ze niet bang waren was deze regering al lang gevallen middels een motie van wantrouwen. Wie een andere koers kiest zal met het gezin uit het land moeten vluchten om niet vermoord te worden.Het zijn vooral presidenten met boter op hun hoofd die Maduro momenteel steunen.


  Maak melding

 10. Zeg mij wie je vrienden zijn en ik zeg je wie je bent. Maduro heeft voornamelijk verkeerde vrienden, China, Cuba, Rusland, Iran, Turkije, en Suriname. Allemaal landen die op een dubieuze manier worden geregeerd en waar je geen vriend van zou moeten zijn. Deze landen hebben behoorlijk geïnvesteerd in Venezuela, dus ze hebben belangen bij het aanblijven van Maduro. Zo krijgen ze economische en politieke macht in dat deel van de wereld.
  Maduro steunt intern voor zijn positie op de militairen die allerlei voorrechten hebben, bedrijven bezitten en belangen in de olie-industrie hebben. Tevens wordt ook in Venezuela behoorlijk in coke gehandeld zoals in Suriname.

  De Amerikanen is dat allemaal een doorn in het oog. Zij wensen geen invloed van Rusland, China, Iran, Turkije, enzovoorts in hun achtertuin. Ze willen geen gesodemieter. Zij zullen net zo lang blijven stoken totdat Maduro en zijn vrienden weg zijn. De vraag is wanneer de werkelijke machthebbers in Venezuela eieren gaan kiezen voor hun geld.

  Wat er in Suriname gebeurt bevalt de Amerikanen ook niet, maar voorlopig is Suriname nog te onbelangrijk om daar veel energie in te steken. Suriname wordt gevolgd, handelen komt misschien later, als het probleem Venezuela is opgelost en in het Amerikaanse gareel is gebracht.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Oppositie solidair met bevolking Venezuela en zegt: ‘Suriname moet afstand nemen van Maduro’.
  En het volgende las ik hierover vandaag via Trinidad and Tobago Newsday over CARICOM

  Full CARICOM statement on Venezuela’s political crisis (25-01-2019) Trinidad and Tobago Newsday

  CARICOM has offered to “facilitate dialogue” among conflicting political factions in Venezuela, while reiterating the region as a “Zone of Peace” and emphasising its stance of non-interference and non-involvement in the affairs of sovereign nations.

  Regional Heads of Government met today in an emergency meeting to discuss the unfurling political crisis in Venezuela. The heads acknowledged tensions had been simmering for a long time, but urged that a resolution could be found peacefully. Current chair, Prime Minister of St Kitts and Nevis, Dr Timothy Harris, will also seek a meeting with the United Nations for their assistance with dealing with the situation.

  The following is the full statement issued tonight on the outcome of the meeting.

  STATEMENT BY THE CONFERENCE OF HEADS OF GOVERNMENT OF CARICOM ON THE LATEST DEVELOPMENTS IN THE SITUATION IN THE BOLIVARIAN REPUBLIC OF VENEZUELA

  The following Heads of Government of the Caribbean Community (CARICOM) – Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Dominica, Jamaica, Montserrat, St. Kitts and Nevis, Saint Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Trinidad and Tobago; Foreign Ministers of Grenada and Suriname;, meeting by video-conference on 24 January 2019, issued the following statement.

  “Heads of Government are following closely the current unsatisfactory situation in Bolivarian Republic of Venezuela, a neighbouring Caribbean country. They expressed grave concern about the plight of the people of Venezuela and the increasing volatility of the situation brought about by recent developments which could lead to further violence, confrontation, breakdown of law and order and greater suffering for the people of the country.

  Heads of Government reaffirmed their guiding principles of non-interference and non-intervention in the affairs of states, respect for sovereignty, adherence to the rule of law, and respect for human rights and democracy.

  Heads of Government reiterated that the long-standing political crisis, which has been exacerbated by recent events, can only be resolved peacefully through meaningful dialogue and diplomacy.

  In this regard, Heads of Government offered their good offices to facilitate dialogue among all parties to resolve the deepening crisis.

  Reaffirming their commitment to the tenets of Article 2 (4) of the United Nations Charter which calls for Members States to refrain from the threat or the use of force and Article 21 of the Charter of the Organization of American States which refers to territorial inviolability, the Heads of Government emphasized the importance of the Caribbean remaining a Zone of Peace.

  Heads of Government called on external forces to refrain from doing anything to destabilize the situation and underscored the need to step back from the brink and called on all actors, internal and external, to avoid actions which would escalate an already explosive situation to the detriment of the people of Bolivarian Republic of Venezuela and which could have far-reaching negative consequences for the wider region.

  Heads of Government agreed that the Chairman of Conference, Dr the Honourable Timothy Harris, Prime Minister of St. Kitts and Nevis would seek an urgent meeting with the United Nations Secretary-General to request the U.N’s assistance in resolving the issue.”

  Carla Bridglal


  Maak melding

 12. Ja de oppositie in Switi Sranan moet je niet serieus nemen.De laatste shutdown in de vs is de langste vanwege die muur van die idioot.Hij vindt dat er alleen maar criminelen komen uit midden en zuid Amerika.Ik snap dus niet hoe de venezolanen deze clown in de vs kunnen vertrouwen.Ik hoop dat ze kunnen vertrekken naar de vs en tata kondre en dan zullen ze zien wie hun echte vrienden zijn.En een persoonlijk verzoek aan mij is niet dom weg reageren laat je eerst goed informeren over de wereldpolitiek.Ik heb gemerkt dat de Surinamers en een hoop van ze in het buiteland willen mee praten maar niet op de hoogte zijn van wat er precies gebeurt in de wereld.Hier een voorbeeld tijdens de verkiezing van Yeltsin hebben de amerikanen die verkiezingen beinvloed om Yeltsin tot president te maken van Rusland.Als het klopt dat Poetin hetzelfde heeft gedaan dan wil ik van jullie weten wat het verschil is hierin.En bewijs dat ik onzin hier aan het typen ben voordat je reageert.


  Maak melding

 13. Laat Venezuela een voorbeeld zijn voor Suriname, en deze moordenaar met zijn trawanten zoals loopjongen en jaknikker Adhin, boeler Abdoel, opa Bouva, en die zogenaamde voorganger en misleider Misikolo, die steeds grotere onzin uitkraamt, met zijn omstreden amnestiewet, die zich in het nauw gedreven voelt door Theo Para, en het einde van de paarse hiěrarchie in zicht is, maakt dat ze wanhopige pogingen ondernemen om aan de macht te kunnen blijven, mocht er gefraudeerd worden met de verkiezingen van 2020, volg dan het voorbeeld van Venezuela, herken die moordenaar niet als president, en instaleer een oppositielid zoals Santhoki , of Belfort als interempresident, en sluit al die paarsecoalitiegenoten op , die aan mensenrechtenschendingen en grondwetrechtenschendingen mee gewerkt hebben, en gestolen hebben uit de staatskas.


  Maak melding

 14. Oppositie no “lul” over Venezuela !!
  Kijk naar je eigen land Suriname !!!
  Durft iemand of de vakbonden te prosteren tegen het “doen en laten ” van Bouta ???
  We lullen maar over anderen !!!


  Maak melding

 15. Maduro is vanaf het begin – en veel eerder al zijn voorganger – door de rijkelui uit Venezuela gedwarsboomd. Deze superrijke laag was gewend al het geld, de petrodollars, in eigen zak te stelen. Chavez en Maduro staken daar een stokje voor. Sindsdien hebben de superrijken in Venezuela werkelijk niets achtergelaten om deze leiders, die om de armen gaven en geven, weg te krijgen. De rijken zijn zelfs zover gegaan dat ze hun eigen land naar de verdoemenis hebben geleid. De schuld geven ze dan aan Maduro en Chavez.
  De Amerikaanse honden ruiken nu bloed en zgn gaan ze de armen helpen. Maar waar was hun hulp aan de armen toen de rijken ze genadeloos uitzogen, decennia lang? Toen steunden ze voor de volle 100% deze rijken, die allemaal blanken zijn trouwens.
  Deze blanken hebben een bloedhekel aan de Indianen en willen de oorspronkelijke bevolking als slaaf en niet als volwaardige burgers.
  Een ieder hier die een greintje fatsoen en eerlijkheid heeft, kan zelf makkelijk nagaan via internet hoe de armen leefden voor Chavez en na Chavez en Maduro. Deze leiders zullen wel fouten gemaakt hebben, maar ze hebben het volk echt heel veel gegeven. Het volk heeft zich laten opjutten door de rijken die heel goed weten hoe dat te doen, gesteund door de VS. De VS stookt overal en maakt overal levens kapot en ze steunen altijd dictators. Dat weet ook iedereen, behalve enkelen hier.


  Maak melding

 16. Iemand die vind dat Bouterse Suriname naar grotere hoogte heeft gebracht is eigenlijk gestoord of vreet mee.
  Wiens brood men eet wiens taal men spreekt.Gebruik je gezond verstand en zie dat Bouterse dit hele land heeft meegesleept in een avontuur.


  Maak melding

 17. Nu in Venezuela de bewoners uit sloppenwijken massaal de straten zijn opgegaan om de dictator Mad en bende te bewijzen dat het genoeg is geweest met hun onmenselijk wanbeleid, is het slechts een kwestie van tijd dat oerdomme, debiele, idiote ndp paria’ s uit de ghetto’ s hun voorbeeld volgen. Dan is er hoop, want het zijn deze arme sloebers die ervoor hebben gezorgd dat dictators aan de macht zijn. Alleen zij kunnen met recht eisen………..leg je functie neer baas, joe lee mofo takroe jeejee sani en joe mpp lagi dagoe didibri rovende bende elite ratten en kakkerlakken. Wi beginka now, dus opgepast joe mpp baas en strontpoep ndp elite. Na so opa jeri wang fervente dong jong ndper bari tedi manting. Weg met bouta en consorten.


  Maak melding

 18. Uiteraard steunt de SURINAAMSE MENSENRECHTENSCHENDER,
  DE VERSCHRIKKELIJKE MENSENRECHTENSCHENDER IN VENEZUELA !

  Paarse Futuboy, hr MISIEKABA tracht weer met valse argumenten de
  Paarse prive NEP-Amnestiewetswijziging, als geldig voor te stellen !

  Hierbij nogmaals de FEITEN uit de Surinaamse Grondwet :

  Artikel 69 GW stelt dat ALLE overheidsorganen, ook de wetgever,
  regering en Parlement samen, de BEPALINGEN VAN DE GRONDWET
  IN ACHT MOETEN NEMEN !

  Zie hier het artikel :

  `Artikel 69

  De Wetgever, de Regering en de overige overheidsorganen
  nemen de bepalingen van de Grondwet in acht.`

  Verder stel Artikel 131 lid 3 van de Grondwet, dat ELKE INMENGING
  IN ZAKEN BIJ DE RECHTER AANHANGIG, VERBODEN IS !

  Het is een ongeclausuleerd VERBOD en geld voor een ieder en ook
  voor President, regering en DNA ! het VERBOD heeft geen verdere
  uitleg nodig. INMENGING NO MAG !

  Hier de tekst in de Grondwet van Art 131, lid 3 :

  `Artikel 131

  1. Er wordt in Suriname recht gesproken in naam van de Republiek.

  2. Geen feit is strafbaar dan op grond van een daaraan voorafgaande
  wettelijke bepaling.

  3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in
  zaken bij de rechter aanhangig, is verboden`

  Conclusie : de wetswijziging van de Amnestiewet, tbv prive
  belangen van top-Paarse-politici, is in strijd met de GRONDWET !
  Daarom is deze wetswijziging van de Amnestiewet
  ONGELDIG en HEEFT ZIJ DUS GEEN RECHTSKRACHT !!!

  Het gebabbel van Paarse Futuboy, hr MISIEKABA, WET IS WET,
  IS DUS COMPLETE ONZIN ! ANTI-GRONDWETTELIJK GEBABBEL !

  PS : Volk van Venezuela en Volk van Sranan, zullen spoedig hun
  VRIJHEID terug krijgen !!! HERSTEL DE RECHTSSTATEN en HERSTEL
  DE MENSENRECHTEN IN SURINAME EN VENEZUELA !


  Maak melding

 19. Behalve dat bouta Su helemaal naar de afgrond heeft gebracht……zet hij Su en haar volk internationaal ook te schande…..wat een randdebiel is hij!!


  Maak melding

 20. @Baba Sai 24 januari 2019 at 22:03 VOLKOMEN GELIJK !!!!!!
  Er wordt gezegd dat het volk van Venezuela ballen heeft omdat het de straten opgaat. Als het Surinaamse volk ook ballen heeft dan jagen ze de massamoordenaar Bouterse weg en kiezen ze Santokhi tot president. Maar het Surinaamse volk heeft geen ballen en bestaat vooral uit lafbekken en profiteurs.

  @C.A.Schipper 24 januari 2019 at 23:16 JE LIJKT WEL EEN OVERGEBLEVEN NSB,er \ COLABORTEURS MENTALITEIT……


  Maak melding

 21. @rakram,

  De armste laag van de Surinamers krijgt gratis BBmetR, dus waarom zouden ze de straat opgaan? Het is die laag net erboven die het heel zwaar heeft, maar die zijn meer bezig met overleven dan met protesteren.
  Bovendien weten ze dat geen enkele straatmars de regering op de knieën gaat krijgen. Kome de verkiezing, ze gaan weer voor die paar voordeeltjes die dan gegeven gaan worden, want de nieuwe regering zal hameren op bezuinigen.
  Dus gaan ze weer voor 5, want er moet bezuinigd worden en dat wil niemand. De gewone man is al lang blij dat de regering zich in de schulden steekt, want dan hoeft hij dat zelf niet of veel minder te doen.
  Wie die schulden gaat afbetalen, hoe en wanneer, dat is een zaak voor later. Breek hun hoofd niet daarmee.


  Maak melding

 22. De Alfadier DT van de USA krijgt geen geld voor de muur tussen tussen Mexico en USA op te trekken van het senaat in USA. Talrijke Latino’s willen de USA binnen komen.

  Het Alfamannetje DT heeft de oppositieleider van Venezuela ondersteunt als de nieuwe president, ook veel landen van OAS doen dat. maduro voelt de hete adem van de USA al in zijn nek en is bereid op voorstel van Mexico en te Urauqauy te gaan praten met de oppositieleider van Venezuela.

  State Department, Ambassades in Suriname, Guyana, enz in de regio, Het ministerie van het Leger jouden alles nauwgezet in de gaten. De dagen van maduro zijn geteld, gelet op: vele vluchtelingen die Venezuela verlaten en een veilig heen komen zoeken in de buurlanden, oa: Guyana, Suriname Columbia, Brazilie, Mexico, Canada, Antillen, Aruba, Curacao, USA, de regio.

  Het Alfadier DT wil geen gezichtsverlies leiden dat zaken t.a.v. geld om de muur te bouwen worden tegengewerkt door de democraten in USA. De vliegdekschepen, marineschepen in de grote Oceaan, Caribischgebied zetten als koers richting Venezuela om op strategische plaatsen te zien en tactisch te werk te gaan en maduro te laten zien dat het afgelopen is met zijn politiek.

  ddb en kliek hebben wat geluk omdat ze zich rustig houden, maar al hun agenda is ook bekend van de USA-Ambassade in Suriname, State Department en het leger in USA. Ze kennen het Surinaamsgrondgebied ook heel goed en spreken en verstaan alle talen van Suriname, zelf inheemse talen. Ook het dna van ingieboy hebben ze in hun bezit. Verder is het seizoen, kleine regentijd ook gunstig, hoog water in het stuwmeer en het hospitaalschip vaart ook richting Suriname met één Lynch helikopter.

  Mik Din Kon, We Wakti Din met Kliek Weten Dat Ze Zich Heel Rustig Moeten Houden en maar beter hun mond stijfdicht houden en dokken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Turkije, Rusland,China
  nemen het niet nauw met mensenrechten.
  Zij zullen achter Maduro staan,want soort zoek soort.Zij hebben achter de Moordenaar Assad gestaan.Wat is er met Syrische volk gebeurd? Suriname moet zich rationeel opstellen en emotie politiek in de vuilnisbak te gooien.


  Maak melding

 24. Maduro ondersteunt de Amerikaanse dollar niet. Daarom willen de VS hem weg hebben en een marionet plaatsen die weer de Venezuelaanse olie gaat verhandelen in US$$$.
  Wie denkt dat de Amerikanen enige zier geven om de arme Venezuelanen houdt zichzelf voor de gek. Deze mensen zijn as insecten voor de Amerikanen. Ze haten de Indianen gewoon. Ze steunen de blanken, niet alleen in Venezuela, maar in heel Latijns Amerika. Want die blanken in deze landen hebben hetzelfde gedaan wat de blanken in de VS hebben gedaan: de Indianen vermoord en tot slaaf gemaakt en alles van hen afgepakt.Nu willen ze ook hun laattste restje zelfrespect afpakken door opnieuw een blanke marionet aan de macht te brengen.
  Overigens bemoeit de VS zich ook in de buurstaten van Rusland (Baltische Staten, Oekraïne, Polen), dus waarom zou Rusland zich niet bemoeien in de achtertuin van de VS?
  God geve de blanken gezond verstand en menselijkheid opdat ze de wereld niet moge vernielen!
  Hoewel Maduro uiteindelijk zal moeten vluchten, hoop ik toch dat hij het lang volhoudt.
  Er is al sprake van dat de VS geen olie meer gaat kopen van dit land. Hierdoor kunnen China en India de Venezuelaanse olie gaan kopen en zo het land draaiende houden.


  Maak melding

 25. MOORDENAARS zullen altijd andere moordenaars blijven steunen !

  TJEK de : =DECEMBER-GEBEURTENISSEN== van MISIEKABA :

  Ongewapende en Onschuldige Surinaamse mannen worden
  door zwaar bewapende militairen olv DDB uit hun huizen
  gesleurd en naar Fort Zeelandia gebracht !

  De mannen worden GEFOLTERD en GEMARTELD door de
  militairen die onder bevel staan van legerleider DDB !

  Daarna worden deze Surinaamse MANNEN door MILITAIREN olv
  bevelhebber DDB, DOORZEEFD MET KOGELS !

  De Militairen olv hun bevelhebber WEIGEREN en VERHINDEREN
  familieleden, ontzeggen de mensen het recht om hun dierbaren
  te spreken of te mogen zien !

  Na dagen van grote spanning en een acties van de bevolking tegen de
  MILITAIRE ONDERDRUKKING, wordt toegegeven dat de mannen zijn
  UITGEMOORD ! Enkele familieleden slagen er in via sluipwegen, de
  lichamen van hun OP BRUTE WIJZE VERMOORDE EN OP AFSCHUWELIJKE
  WIJZE GEMARTELDE MANNEN, TOCH TE ZIEN !

  HET IS EEN ONGEKENDE BRUTE SLACHTPARTIJ,
  AANGERICHT DOOR DE SLAGER VAN FORT ZEELANDIA !!!

  DIT ZIJN DUS DE ==DECEMBER-GEBEURTENISSEN==,

  VAN DE PAARSE PION, MENEER MISIEKABA ! HET ZIJN IN

  WERKELIJKHEID ECHTER BRUTE MARTELINGEN GEVOLGD DOOR

  WREDE MOORD OP ONSCHULDIGE SURINAAMSE MANNEN !

  PS : OP NAAR EEN VRIJ SRANAN, HERSTEL VAN DE RECHTSSTAAT

  EN VAN DE MENSENRECHTEN !!!!!


  Maak melding

 26. Ik heb een paar dagen geleden de discussies in de DNA beluistert en vroeg mij af of sommige mensen nog in het hier en nu leven. Een schaamteloze vertoning was dat. Dat de kern van de NDP uit bejaarden bestaat is alom bekend, maar dat jonge mensen als Abdoel en Misikaba keihard staan te liegen voor het volk van Suriname is absoluut niet te begrijpen.


  Maak melding

 27. davis
  en dan noemt misie poep keba zichzelf voorganger
  aan adboel zullen we niet veel woorden verspillen de dag dat hij snapt dat hij een laswatra is zullen zijn aangetaste hersencellen zich weer herstellen
  p.s dat hij een laswatra is met dank aan een lekkende condoom


  Maak melding

 28. @ Kao -Lo

  Nogmaals sorry voor de blunder die ik heb begaan, het is niet mijn bedoeling om jou te beledigen.
  Hoop maar dat je mijn excuses aanvaard !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 29. Honderden MOORDEN van onschuldige staatsburgers,
  DRIE MILJOEN vluchtelingen uit Venezuela, maaarrrrr
  Suriname zwijgt !

  Bij HOEVEEL MOORDEN of bij HOEVEEL VLUCHTELINGEN,
  zal Sranan Regiem MENSELIJK WORDEN ??????????

  Inmenging hoeft niet, biedt desnoods de vluchtelingen hulp
  aan ! Toon uw Menselijkheid, parmantig SRANAN-REGIEM !
  ONZE PROCUREUR-GENERAAL DURFT U WEL TE BEDREIGEN !!

  PS : Spanje, Frankrijk en Duitsland zullen waarschijnlijk ook
  GUAIDO, erkennen als president !
  De communistische dictator MADURO raakt steeds meer steun kwijt !!!


  Maak melding

 30. Ook het CARICOM-clubje wil niets doen aan de
  situatie in VENEZUELA !

  Maaaaarrrr, op dit moment zijn er al RUSSISCHE
  HUURLINGEN IN VENEZUELA, DIE ZORGEN VOOR
  DE BEVEILIGING VAN DICTATOR MADURO !!!

  ECHTE NON-INTERVENTIE, JAAAAAHH !!!!!

  PS . Over de DERTIGDUIZEND COMMUNISTISCHE
  CUBAANSE ADVISEURS VAN MADURO, ZAL IK HET
  HIER NIET HEBBEN !

  LEVE HET VOLK VAN VENEZUELA !!!!! VENCEREMOS !!!


  Maak melding

 31. Saweh lul jongoe 2020 Bouta wordt weer gekozen en daarmee BASTA…..Santokkie?? ..never nooit Nunca.geen blanken meer aan de macht via da ze REDIEMOESOE.TRIEST


  Maak melding

 32. Nederland is bereid oppositieleider Juan Guaidó te erkennen als president van Venezuela als er in het Zuid-Amerikaanse land binnen acht dagen geen verkiezingen worden uitgeschreven. Dat schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Daarmee volgen ze de EU lijn.

  Vraag is wat gaat Suriname doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.