Skelet van in Suriname vermiste man aangetroffen te Kwakoegron

17
Skelet van in Suriname vermiste man aangetroffen te Kwakoegron
Voorbeeldfoto van stoffelijke resten, niet in Suriname.

PARAMARIBO, 18 jan – De politie in Suriname heeft woensdag na een zoekactie het stoffelijk overschot van een 69-jarige vermiste man aangetroffen langs een kreek te Kwakoegron. Van het lichaam was enkel het skelet over. Het ver­moe­den be­staat dat die­ren aan het ont­ziel­de li­chaam heb­ben gezeten, aldus de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens de krant zou de alleenstaande man sa­men met zijn buur­man op 30 de­cem­ber in Kwa­koe­gron zijn ge­weest om wat al­co­hol te nut­ti­gen. On­der­weg terug stap­te hij uit om naar huis te gaan, ter­wijl de buur­man naar de stad ging. Vanaf dat moment zou er niets meer van hem vernomen zijn.

Het politioneel onderzoek wijst uit dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Het ver­moe­den be­staat dat de man, na­dat zijn buur­man hem had af­ge­zet, in het bos is ver­dwaald met het nood­lot­ti­ge ge­volg. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het stoffelijk overschot afgestaan aan de nabestaanden.


17 REACTIES

 1. vraag me wel af hoe je aan een skelet kan zien dat er geen sprake was van een misdrijf? ik bedoel moet dat niet eerst in een lab onderzocht worden ? Is er wel zo een lab in Suriname?


  Maak melding

 2. @ Don Kaw,

  Een terecht vraag?
  Ik vroeg me ook af op welke wijze men de bevestiging heeft verkregen dat het om de ” vermiste man gaat.
  Waarschijnlijk is het voor de politie heel simpel 1+1 =2
  Om zeker te weten wie het is moet men op z’n minst een DNA onderzoek doen.


  Maak melding

 3. Volgens mij kan het wel via DNA onderzoek ( NFI ) te Rijswijk NL, maar dan moet een familie lid DNA matriaal afstaan, (Speeksel is genoeg. )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. in SU is iedere politie man anatoom pathaloog, ze nemen de makkelijkste weg, even kijken en afstaan, minder denk werk, minder papier werk want veel van ze kan niet eens lezen of schrijven. Wat verwacht men van een narcostaat die gelied wordt door een crimineel DDB en consorten


  Maak melding

 5. Forumleden/reaguurders, Odi odi.

  SKELET VAN IN SURINAME VERMISTE MAN AANGETROFFEN TE KWAKOEGRON.
  Voorbeeldfoto van stoffelijke resten, niet in Suriname.

  Dus hier is geen sprake van hetzelfde SKELET.
  Misschien waren er ook nog wat andere bescheiden aangetroffen bij het stoffelijk overschot.
  Hij Rust nu in Vrede.


  Maak melding

 6. @ Don Kaw & Sam.
  Ook aan een skelet kun je natuurlijk nog veel aflezen. Hoe oud hij was, hoe groot, man of vrouw, dik of dun, wel of geen beschadigde botten, etc. Ook waar en hoe het skelet gevonden wordt zegt veel.
  Ik neem aan dat de man al een tijdje vermist werd, de vindplaats en hoe het skelet gevonden werd (bv zittend tegen een boom) niet verontrustend waren en dat het skelet met de man overeen kwamen.
  Ook merkt Fer.E terecht op dat hij waarschijnlijk kleding, papieren etc bij zich had waarmee hij geïdentificeerd kon worden.
  Als er dan geen enkele reden is om aan een misdrijf te twijfelen en er ook geen sporen gevonden worden waarmee verder onderzoek mogelijk is kunnen ze de zaak alleen maar afsluiten.


  Maak melding

 7. Beste mensen.
  Ik heb er moeite mee dat zo wordt omgegaan door de media met het tonen van de skelet van een overledene.
  Ik vind dit zeer onetisch en zou niet moeten kunnen.
  Ook ten opzichte van de overleden persoon, het niet waardig en respect vol omgaan met het lichaam.
  En voor de familie is het extra pijnlijk om zo de skelet te zien.

  Ik zou de media willen vragen om in het vervolg zorgvuldiger om te gaan met de berichtgeving. Bijvoorbeeld met een plaatje van de vindtplaats zonder het lichaam te tonen en geschreven tekst.


  Maak melding

 8. @ Klaas de Groot,

  Ik ben het hellemmal met jou eens.

  Maar de vraag ik heb twijfels vanwege onderstaande:
  “Het politioneel onderzoek wijst uit dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Het ver­moe­den be­staat dat” HET VERMOEDEN.

  “Van het lichaam was enkel het skelet over. Het ver­moe­den be­staat dat die­ren aan het ont­ziel­de li­chaam heb­ben gezeten”

  Het zal je ook bekend zijn dat roof-/wilde dieren hun prooi altijd verslepen.
  Ik ben geneigd het verhaal van de politie te accepteren, maar zou als het om mijn familie gaat geen genoegen nemen met “vermoedens van de politie en Fer E. maar zekerheid willen hebben dat het mijn familie is.
  Dus ik zou een DNA- test eisen.


  Maak melding

 9. Beste @Hendrik
  Ik heb er moeite mee dat je een reactie plaats zonder goed te lezen, er staat duidelijk geschreven dat het gaat om een voorbeeld foto “Voorbeeldfoto van stoffelijke resten, niet in Suriname.  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.