zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameArgentinië moet bezuinigen en sluit haar ambassade in Suriname

Argentinië moet bezuinigen en sluit haar ambassade in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – De Argentijnse ambassade in Suriname sluit haar deuren. De Ambassade in Paramaribo werd in 2014 geopend, maar de Argentijnse regering treft op advies van de IMF, bezuinigingsmaatregelen. De sluiting van de ambassade, is een van deze maatregelen meldt het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De tijdelijk zaakgelastigde a.i. van Argentinië, Ignacio Rossi Sammartino, bracht daarom afgelopen week een afscheidsbezoek aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en vertrekt medio februari terug naar zijn land. Pollack-Beighle zegt het vertrek van de ambassade te betreuren, omdat de fysieke vertegenwoordiging van Zuid-Amerikaanse landen in Suriname van belang is

Suriname onderhoudt vanaf 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen met Argentinië. De voortzetting van de diplomatieke- en consulaire relatie met Suriname zal in de toekomst vanuit de Argentijnse Ambassade in Georgetown, Guyana, gebeuren aldus het Nationaal Informatie Instituut. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Suriname zou dit voorbeeld ook moeten volgen om diverse nutteloze ambassades in het buitenland te sluiten.
  Het land zou er miljoenen mee kunnen besparen.


  Maak melding
 2. Het wordt tijd dat Yildiz ook vertrekt als minister van buitenlandse zaken en een baan aanneemt als verzorgende in een bejaardentehuis in ons landje. Onze oudjes wassen en aankleden en voorzien van eten en drinken. Al die ambassades met hun ambassadeurs zullen zich langzaam terugtrekken uit onze narco staat. Zij willen niet besmet worden door samen te werken met Suriname. Lijkt mij ook het beste.Het is goed als zij de Suriname op afstand met argus ogen bekijken. Als er een schaap over de dam is, volgens er meer. Zij hebben gelijk.


  Maak melding
 3. Weet je, sommige dingen worden heel mooi verteld, maar je moet ze niet altijd vertrouwen. Wat kan Aargentinië besparen met het opheffen van een ambassade in een nietszeggend land Suriname. Heel weinig. Het probleem zit dus dieper. Misschien heeft het te maken met de pro Venuzuelaanse houding van Su, Kijken of andere landen het voorbeeld van Argentinië gaan volgen om zeker te zijn.


  Maak melding
 4. @raar,

  Zo opmerkelijk is het toch echt niet dat Argentinië de ambassade in Guyana niet sluit.
  Deze landen hebben al jaren een grensgeschil, waarbij Venezuela claimt dat de grens verder op Guyanees grondgebied moet komen te liggen. Guyana is dus niet pro Venezuela.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES