donderdag, mei 16, 2024
HomeFotoRijstondernemer Nitender Oemrawsingh doodgeschoten in Guyana

Rijstondernemer Nitender Oemrawsingh doodgeschoten in Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – Nieuwe, maar vooral heftige ontwikkeling in de zaak van de drugsvangst in rijstcontainers: de 40-jarige Nickeriaanse ondernemer Nitender Oemrawsingh, die eerder genoemd werd in deze zaak, is in Guyana (Berbice) doodgeschoten. Dit bevestigt zijn raadsman Irvin Kanhai tegenover Starnieuws in Suriname.

Volgns Kanhai is hij in zijn hoofd geschoten. Kanhai heeft de informatie gekregen van zijn broer dat Nitinder is doodgeschoten. De raadsman had aangegeven dat Oemrawsingh zich zou aanmelden bij de politie. Hij was nog niet als verdachte aangemerkt aldus de newssite. Kanhai had eerder ook aangegeven dat de Nickeriaanse rijstondernemer niét gevlucht uit Suriname en niet spoorloos was.

Guyanese media publiceerden onderstaande foto en dit bericht:

Het lichaam werd vanmiddag ontdekt op Beach Number 63 in Berbice. Er is een een schotwond in het midden van zijn voorhoofd te zien. De Guyanese politie gaat uit van een liquidatie en geen beroving, aangezien hij nog gewoon geld op zak had. De politie in Berbice heeft een onderzoek ingesteld.

Een bron in Guyana stelt tegenover de Surinaamse krant De Ware Tijd dat het ontzielde lichaam door Guyanese politieagenten is ontdekt toen die op reguliere patrouille waren. Volgens de krant is het lijk overgebracht naar het mortuarium in Skeldon, Berbice, voor sectie. Lyndon Alves, hoofd afdeling Recherche van de Guyana Police Force, zegt desgevraagd dat hij in contact staat met de het Korps Politie Suriname om de identiteit van het slachtoffer officieel vast te stellen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

76 REACTIES
 1. Dus die kanhai had toch gelogen dat hij NIET voortvluchtig was. Jammer het is de keuze die deze rijstmagnaat maakte. Baal Oemrawsingh is door Bouterse doodgeschoten en wie zal de opdracht in deze wezen ? Juist ja dat bedoel ik ! En nu Oedit !


  Maak melding
 2. Do not mess met die latinos. Ze maken je af zonder genade. Wanneer je te gierig wordt voor geld. Dan was ie liever bij rijst planten gebleven. Dat leverde toch behoorlijk centen op. Niet slim


  Maak melding
 3. Als een “grote boy” meer dan 2000 kg coke kwijtraakt, is het te verwachten dat iemand met zijn leven daarvoor zal moeten betalen. Zo werkt dat in deze wereld.


  Maak melding
 4. De instantie in guyana zouden dit moeten door geven aan de instansie hier in su en niet de broer, dit verhaal klopt niet, Amerika zegt als deze drugsvangst niet wordt onderzocht gaan ze die vliegroute blocken


  Maak melding
 5. Juist ja, wie heeft behoefte tot liquidatie? Dit gebeurt toch niet uit het niets?? Deze persoon moest gewoon opgeruimd worden, hetzij dat hij wilde praten of……… walgelijk dergelijke landsbestuurs.


  Maak melding
 6. FURDON klopt wat je schreef. Maar volgens dat bericht uit Guyana, weten ze op dat ogenblik nog niet. Ze zoeken juist naar info wie de dood geschoten man is. The police in Berbice are presently trying to identify the body and have launched an investigation.
  ANYONE WITH INFORMATION THAT MAY IDENTIFY THE INDIVIDUAL, CAN INBOX THE SCOOP. THE INFORMATION WILL BE REFERRED TO INVESTIGATING RANKS.


  Maak melding
 7. Mofo koranti Bing taki kebah

  Hij heeft veel op zijn kerfstok, waarom vlucht je dan?
  In de gevangenis zou hij nog in leven zijn denk ik.
  Hij nam het risico om te vluchten, hij kent de drugswereld dus hij wist wat hem te wachten stond.


  Maak melding
 8. NEWS ROOM
  Man found with bullet wound to head at Number 63 Beach
  By Editor Last updated Jan 14, 2019

  Police are seeking the identity of a male East Indian, whose body was found on the Number 63 Beach at around 16:30hrs on Monday.

  The discovery was made by ranks who were on patrol in the area; the man was found with a bullet wound to the forehead.

  He was found clad in black pants, blue shirt, and black sneakers; Police also found a spent shell, cell phone along with US currency in his possession. As such, Detectives have ruled out robbery as the motive for the killing.

  News Room understands that Detectives are working on the theory that the man was taken to the location and executed early Monday as the body was still fresh upon discovery and there was a small amount of blood at the scene.

  The body is at the Skeldon Public Hospital Mortuary awaiting a Post Mortem Examination.


  Maak melding
 9. Gaat de PG dan nu eindelijk beslag lekken op al zijn documenten en bezittingen??
  Ook zijn de eerdere opmerkingen van Kanhai heel vreemd. De PG moet ook beslag leggen op zijn cel, en documenten want deze is mogelijk op de een of andere wijze betrokken. Hij wist waar het slachtoffer zat!!
  .
  Laat het aan iedereen duidelijk zijn. Als je met deze criminelen in zee gaat is er geen weg terug. De dood is de enigste uitweg.


  Maak melding
 10. Vluchten, waarheen???
  Geen meelij met dergelijke criminelen.
  Miljonair zijn of miljonair door dergelijke praktijken willen worden kent risico’s.
  Sterven als een straathond.


  Maak melding
 11. Jullie die hierboven hebben gereageerd. Jullie weten teveel he! Daarom gaan jullie nodeloos in problemen. Eeuwig weten jullie. Gelul met jullie. Wacht toch eerst de politieberichten af. Gedonder mang!!!


  Maak melding
 12. Pfff dit zijn mexicaanse kartel taferelen. Het fijne ervan zullen wij waarschijnlijk nooit te weten komen.
  Maar dat deze hele affaire goed stinkt mag wel duidelijk zijn.


  Maak melding
 13. Vreemde situatie en berichtgeving. Laat de KPS dit tot de bodem uitzoeken. Irvin Kanhai moet zelf achter slot en grendel voor zijn valse berichtgevingen. Hij pleegt steeds meineed. Het is voor Oemrawsingh makkelijk om een andere identiteit aan te nemen in het buitenland. Mensen kunnen ook ergens in de bosjes gaan liggen, een foto laten maken alsof ze dood zijn. Alles wat in het donker is zal aan het licht komen. Wij wachten maar af.


  Maak melding
 14. Dit is de ander kant van de Medaille dan. Hij was niet gevlucht volgens Kanhai. Terwijl iedereen zijn naam genoemd is in deze drugzaak laat politie hem rustig lopen. Nu pas blijkt waarom. Hij had niet mogen worden verhoord. Stel je eens voor dat hij zou gaan praten en namen zou gaan noemen. Dit was dan de scenario.
  Lang leve de KPS.


  Maak melding
 15. KPS en Douane zijn ook bang voor kogels die per ongeluk op bezoek komen.

  Wie weet leidt dit tot mensen die een “veilig” heenkomen gaan zoeken en gaan getuigen.


  Maak melding
 16. Jongens niet zo hard van stapel lopen.

  Wie zegt dat hij op /tijdens zijnde vlucht is doodgeschoten.
  Hij kan ook in SU zijn omgelegd en vervolgens naar de kust//het strand zijn vervoerd en uit de auto gedumpt in het hoop dat hij met het water de zee op zou drijven.

  de verklaring van Kanhai zijn niet in de Rechtszaal (onder ede)gemaakt dus hoezo MEINEED????


  Maak melding
 17. Bijna maandelijks worden enorme hoeveelheden Surinaamse cocaïne onderschept in en buiten Nederland. Terwijl de economie ineenstort, floreert de handel in coke. In de jaren tachtig werd Suriname onder Bouterse een van de belangrijkste doorvoerlanden voor cocaïne vanuit vooral Colombia. Wederom gaat het onder Bouterse fout.

  Ben benieuwd hoe het buitenland oa Amerika en vb Nederland hierop gaan reageren. Het is 5 voor 12 voor die landen.
  Van de Surinaamse overheid hoeven we niks te verwachten. Alle signalen staan op rood.


  Maak melding
 18. 4 opmerkingen:
  1. Kanhai is overduidelijk de advocaat van de duivel gebleken.
  2. Dit wordt genoemd het ondernemersrisico, alleen verlies je geen geld maar je leven.
  3. De politie weet nu wat hem te doen staat; niet de jacht op de grote honden ondernemen want de bewijslast om deze jongens in de gevangenis te krijgen is moeilijk. Zorg ervoor dat je de lading onderschept en de onderwereld doet het verdere politionele werk.
  4: dit had ik voorspeld. bij een verlies van zeker 120 miljoen zal iemand heel boos worden. Zijn boosheid zal pas koelen wanneer meerdere koppen rollen. Ook Bouterse , als organisator en fasciliteerder van dit alles, loopt een groot risico om zijn leven te verliezen. volgen mij gaat Bouterse het aantal body Guards om hem heen verdubbelen.
  Dit is misschien de juiste weg. we hoeven DDB niet weg te stemmen. De onderwereld ruimt hem voor ons op.


  Maak melding
 19. Hebben jullie jezelf ooit afgevraagd waarom nooit de grote leider van een groep in een land niet wordt geliquideerd? Doch altijd de boodschapper / uitvoerder van de opdracht?
  Omdat de leiding nooit kan en zal worden geliquideerd door de bende? Omdat hij wordt beschermd en zelf opdrachtgever is. De leider zal alleen kunnen worden bestraft door een land bijvoorbeeld USA etc.
  Voorbeeld
  Chapo, Noriega, Escobar etc
  Bijvoorbeeld leiders in Suriname waarvan publieksgeheim is dat zij gelieerd zijn met deze wereld en waarvan zichtbaar is dat zij ineens een vermogen hebben aan bezittingen en vrouwen etc o.a
  Eigenaar(s) autohandelsbedrijf
  Eigenaar(s) grote fabieken
  Eigenaar(s) grote paleizen
  Eigenaar(s) handelszaken die voorheen nog niet eens als bode werk konden vinden
  etc

  Dit alles is dus wel duidelijk wie de grote jongens zijn en dan vraag je jezelf ook weleens af of de politie en Justitie dit willens en wetens dit handhaven (dus niet eens zo laten) en bevorderen.


  Maak melding
 20. KIJKEN UIT EEN ANDERE BRIL

  Het is mooi en waar dat de rijst containers van ………. was. Maar vaak is het zo dat deze ondernemers wanneer ze niet mee willen doen, bedreigt worden met de dood. En hier is een goed voorbeeld van dat in rijst containers een groter kans maakt voor binnen smokkelen.
  DUS DEZE MAN HAD GEEN KEUZE……..

  Vraag
  Waarom zijn de containers eerst door de douane goed gekeurd en verzegeld. Wie o wie schuilt hier achter.

  NU DAT ER GEEN GELD OP TAFEL WAS GELEGD ZIJN DE CONTAINERS Z.G. ALSNOG GEDETECTEERD.

  Deze zaak STINKT ontzettend…………..


  Maak melding
 21. @ Hendrik, joe ab-leti !!! Iets klopt niet in deze zaak !!
  Verzegelde containers door douane , maar toch coke erin !! Hoe dang !!Hocus pokus pilatus pats !!
  En toen veranderden een aantal zakken rijst in “coke” onder het toeziende oog van de douane !!!


  Maak melding
 22. Nog iets, al zou het jullie weten van …. zijn, dan zou er nog steeds niets aan de hand zijn gevonden of niet.
  Tenzij, het wel van deze dood geschoten man was, dan heeft …. er niets mee te maken. maar neemt de drugs wel in beslag, daarop waren de andere boeven boos geworden , zo van je heb het gevonden laten worden.
  Dus pang pang.


  Maak melding
 23. behalve justitie en politie is er ook een hoogste orgaan binnen de samenleving die deze omvangrijke drugshandel waar Suriname in betrokken is een halt aan roepen, wie is de persoon die hierover zal worden aangesproken? of is Suriname inderdaad een FAILED STATE.


  Maak melding
 24. Irvin Kanhai en Bouterse weten hier meer van.
  Het is geen toeval dat Kanhai Bouterses advocaat is en steeds verdachten bv Oedit en Oemrawsingh in grote drugszaken vertegenwoordigt.
  Kanhai verklaarde steeds dat Oemrawsingh niet was gevlucht en nu is deze verdachte vermoord. Hoe kan dat ?
  Weg getuige dus gaan Bouterse en zijn handlangers weer vrijuit.
  Niks Colombianen of Cali kartel.
  Maar wel de Nationale Drugs Partij die heeft toegeslagen.
  Bouterse heeft na zijn plotselinge domme opmerkingen richting PG en straks met belastende verklaringen van Oemrawsingh in het vooruitzicht nog meer schijt om doorheen te baggeren.
  Dat kan deze gluiperd niet hebben.
  Na zijn hand en spandiensten voor zijn meester beloond hij Kanhai met het vice presidentsschap ?
  De huidige vc/loopjongen voldoet toch niet meer ?


  Maak melding
 25. Zie je wel, ik zei het al, 1 financier van de VHP minder. De oorlog en de vergelding is begonnen. Denk dat er meer koppen gaan rollen. Nu nog kijken wat de koers gaat doen, want het drugsgeld moet betaald worden en wie zijn nou weer de grote geldwisselaars en uit welke groep cq partij komen zij??????


  Maak melding
 26. Er wordt heel veel gespeculeerd op dit forum, terwijl we eigenlijk maar weinig feiten kennen. Volgens Jellinek (google) zou een gram coke tussen €40 en €70, kosten (straatwaarde?). Dat betekent dat we praten over max. €70000,- p/kg. Het gaat dus hier om heel veel geld. We mogen aannemen dat in Su er geen coke op grote schaal wordt geproduceerd. Wellicht komt de coke uit een producerend land (gelet op de hoeveelheid) zoals Colombia of Peru. Dat betekent dat degenen in Suriname die de bestelling hebben geplaatst of laten plaatsen een behoorlijke investering hebben moeten doen. Of de heer Oemrawsing hiermee iets te maken heeft gehad weten we nog niet. Maar dat hij werd voorgeleid voor verhoor lijkt logisch omdat het spul immers is gevonden in een container afkomstig van zijn bedrijf. Waarom hij niet als verdachte is aangemerkt en niet voorlopig werd ingesloten weten we ook niet. Het kan zijn dat zijn advocaat daarin een rol heeft gespeeld. In enkele commentaren bij dit artikel wordt Mr Kanhai uitgescholden. Maar wie neemt nu een advocaat die niet opkomt voor je belangen? De man doet wat hij moet doen, het is aan de politie en het OM te bewijzen dat de verdachte schuldig is.
  En dat wordt lastig. Immers het optreden van de wnd korpschef en zijn medewerkers tijdens de persconferentie was niet hoopgevend. Wat een onkunde!


  Maak melding
 27. @Passant:
  Je kan nog harder en nog zo vaak als je wil de NDP als schuldige noemen. Het Surinaamse volk weet wel beter. Hierin hebben die NLers jullie goed getraind: Roep heel hard houd de dief, dan kijken ze niet naar jou!
  Kijken wie de volgende niet op mij lijkende is die wordt omgelegd! Hijken wie er allemaal gaan dokken.


  Maak melding
 28. Moeilijk voor mij om te gevloven. Een aantal jaren terug was er toch ook een “vliegtuig gecrashed” in Amerika van de familie die zoveel gelden hadden verduisterd. owww.. en zij leven nog vrij en blij onder een ander identiteit BTW


  Maak melding
 29. Het land is een verworden failed en narcostaat, dankzij alle paars duivels vervloekte soso lobi de allergrootse misdadiger, die ze de macht hebben gegeven, hun te bedreigen, te misleiden, te drogeren, te beroven, te bedreigen, te bestelen, te onderdrukken, kortom, ndp wo ka moro, dus neks no fout, stem bakka tapoe a didibri foe a kondre disie voor nog meer misdaad in al zijn vormen, meki oeng pikien, gran pikien ooktoe trong moordenaar, drugscrimineel en rover, want na dati oe lobi foe ddb.


  Maak melding
 30. Oedit blijf waar je bent.Je bent gewaarschuwd!!
  Bouta houd niet van burgers die tegen hem gaan getuigen.Die moerschond heeft zijn mannetjes overaal staan!!
  Hij heeft de domme massa surinamers achter zich staan,sommigen met een hoge opleiding maar met poep in hun kop.


  Maak melding
 31. Het wordt de hoogste tijd dat USA Bouterse gaat liquideren en de scherpschutters uit USA lopen al rond in Paramaribo in afwachting op een signaal uit USA ook Frankrijk is bezig om de Surinaamse drugscriminelen uur te schakelen incluis Bouterse.


  Maak melding
 32. Toen roger khan,beruchtste drugcrimineel,witwas baron en wapenhandelaar van Guyana,werd uitgeleverd aan Amerika,toen was de ndp drugcartel in diepe rouw en woest ook,ze hadden liever roger khan als minister van coke zaken in hun midden,maar hun droom werd kapot gemaakt.Jammer dat khan niet geexecuteerd werd toen.
  En dinootje ….voor drugs en wapenhandel is de straf executie in Suriname.Die ben je onsnapt en wees blij dat je de rest van je leven slijt in een amerikaanse cel.


  Maak melding
 33. Ze denken dat ze het heel slim hebben gedaan maffia staat Suriname. Sporen wijzen nu naar Guyana hun territorium is weer veilig gesteld. De maffia kan weer verder hun gang gaan. Niemand opgepakt degene die de container heeft verzegeld zaal je daar ook wel kunnen vinden. Maar zolang die niet naar de politie stapt is er niks aan de hand.


  Maak melding
 34. Recent heb ik nog Roger Khan in een reactie aangehaald. Door Santokhi is deze drugscriminelen in de kragen gevat en uitgeleverd aan de VS.
  Inderdaad was het de NDP en met name Rachied Doekhi, die toen woest waren op Santokhi. Doekhi en Khan waren beste maten van elkaar, vooral als het om drugs ging.


  Maak melding
 35. Wie zegt hij de “grote” man was…..drugscriminelen hebben het “logistiek netwerk” van deze mensen nodig om hun drugs te kunnen smokkelen…. Ik zou zeggen ga kijken naar de serie Narcos op Netflix…..en kijk hoe men te werk gaat in dat milieu!!


  Maak melding
 36. niks 2345 kilo…. gewoon 4.5 ton of te wel 4500 kilo…zat er in die lading containers..

  er is dus ff 2165 achter gehouden door de blauwe pet…..

  dat word nog wat….
  denk dat er meer koppe gaan rolle..

  ik weet het eigenlijk wel zeker….

  prachtig……

  first class gangster shit


  Maak melding
 37. @john,

  En of de rijstboeren van Nickerie het moeilijk hebben.

  Net een artikel gelezen op Starnieuws hoe rijstboeren uit dit district als de stiefkinderen van Suriname worden behandeld. Maar het zijn niet deze kleine rijstboeren die zich bezighouden mat drugs dan met uitsluitend hoe zij het hoofd boven water moeten houden om hun gezinnen te onderhouden. Deze rijstboeren zijn door alle regeringen jarenlang in het verdomd hoekje geplaatst.
  De huidige minister van LVV, zelf ook een Nickeriaan, doet ook geen ene moer voor deze rijstboeren.
  Ook hij zit diep in het hol van de NDP.

  Jairam vraagt aandacht voor achteruitgang rijstsector
  14 Jan, 18:56
  foto

  Voorzitter Soedeshchand Jairam van PV-2020 stelt dat de rijstsector er zeer slecht aan toe is. Deze achteruitgang is volgens hem in het district Nickerie te merken. Boeren dreigen al hun bezittingen te verliezen. Meerdere malen heeft Jairam het verzoek gedaan aan de regering om de schulden van de boeren te bevriezen of deze deels kwijt te schelden, zodat ze hun hoofd boven water kunnen houden.

  Jairam zegt aan Starnieuws dat de boeren steeds benadeeld worden: de prijs van alle input is geprijsd volgens de huidige dollar koers, terwijl de opkoopprijs van een baal natte padie nog volgens de oude koers wordt uitbetaald. De landbouwers blijven de investeringen doen, terwijl ze nog slechts de helft van de padieprijs die zij voorheen aangeboden kregen, ontvangen. Van ruim US$ 20 ontvangen de boeren nu ongeveer US$ 11.

  De PV-2020 voorzitter benadrukt het belang van de landbouwsector voor de nationale economie. Hij legt het verband tussen de achteruitgang van de sector en verslechtering van de economie, vooral van Nickerie. Volgens hem is de bijdrage van de rijstsector voor de nationale economie heel belangrijk, vanwege inkomsten voor de Staat, deviezeninkomsten en -besparing, werkgelegenheid, lokale voedselvoorziening, ontwikkeling van de veeteeltsector en de verwerkingsindustrie.
  Ook beschikt het land over voldoende potentie, zoals grond, water en kennis om de sector verder te ontwikkelen. “Integendeel, met de rijstsector gaat het met de dag slechter. En dit heeft direct zijn weerslag op de landbouwers”, stelt Jairam.

  Op basis van een veldoriëntatie meent Jairam dat er dit seizoen minder padie is ingezaaid, vanwege onder andere een gebrekkig waterbeheer door dichtbegroeide primaire aanvoerkanalen, lage padieprijzen en late uitbetaling door opkopers. Optimaal onderhoud van het gewas is nu ook niet gegarandeerd vanwege aan de ene kant de financiële problemen en aan de andere kant de enorme stijging van de prijzen van de input. De problemen worden steeds erger vanwege gebrekkige organisatie van de sector, infrastructuur, voorlichting en onderzoek, zaaizaadproductie, incentives en instituten.

  Jairam zegt dat de cijfers en statistieken over de inzaai bewust door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij achtergehouden worden. Vroeger waren deze toegankelijk voor eenieder. Minister van LVV, Lekhram Soerdjan, hiermee geconfronteerd vraagt zich af of Jairam de cijfers wel opgevraagd had.

  Voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie, Harrinandan Oemraw, heeft tegenover Starnieuws ook zijn misnoegen geuit. Oemraw merkt op dat de kostprijs van een baal natte padie veel hoger is dan de verkoopprijs. Dit is moordend voor de rijstboeren. De prijzen van ureum en chemicaliën zijn veel te hoog. Belangrijke primaire aanvoerkanalen zijn dichtbegroeid. Dit zorgt ervoor dat het irrigatiewater de rijstarealen niet kan bereiken. Zowel Jairam als Oemraw komen tot de conclusie dat de achteruitgang van de rijstsector bij de beleidsmakers ligt.

  Wanita Ramnath


  Maak melding
 38. Radjoe Bhikarie: ‘Padieboer niet stigmatiseren met drugshandel’

  Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieboeren (BSP), is niet te spreken over een opvallende stigmatisering van de rijstboeren. “Eerst worden wij geconfronteerd met een duikbootaffaire, welke zich voordeed op een rijstveld. Nu weer een cocaïnevangst tussen rijst. Wij merken dat binnen de samenleving er geluiden opkomen, als zou rijst in Suriname geassocieerd zijn met cocaïne. Men ziet de boer als cocaïne-mannen. De rijstboer wordt gestigmatiseerd. Dit is een foute zaak. Het stigma is niet op zijn plaats. Het gebeurt toevallig op rijstvelden of tussen rijst. De rijstboer is echter de harde werker. Men werkt met uitbuiting en tegen slechte betalingen. De mensen die met de laatste vangst echter geassocieerd worden, zijn opkopers (verwerkers) van padie. De boer plant padie, verkoopt aan de opkoper die het verder verwerkt. Wanneer cocaïne dus in rijst gevonden wordt, zoek het niet bij de boer die padie plant, maar bij de verwerker. Dat verschil moet men wel kennen”, vindt Bhikharie.
  Hij merkt verder ook heel wat etnische opwindingen die plotseling beginnen op te poppen bij zulke onderwerpen. “Dit keuren wij totaal af. Wanneer het gaat om een kleine groep van mensen die criminele handelingen plegen, moet de hele samenleving niet gestigmatiseerd worden. Het gebeurt ook wanneer er berovingen plaats vinden. Bepaalde bevolkingsgroepen worden gestigmatiseerd, wat absoluut fout is”, meent Bhikharie.
  De BSP’er hoopt dat de autoriteiten hun werk naar behoren doen. Hij hoopt hiermee ook dat de zaak niet de zoveelste doofpotkwestie wordt. “Deze vrees is er natuurlijk bij de samenleving. Wij zien wel wat er gebeurt in de praktijk. Wanneer een kleine man een paar grammetjes meeneemt, wordt die correct vervolgd en gestraft. Wanneer het gaat om grote bonzen, wordt er met andere maten gemeten door de klassenjustitie”, meent de voorzitter.
  Voor nu is nog bekend dat de autoriteiten onlangs ruim 2.344,5 kilo’s drugs hebben onderschept in een rijstcontainer. De politie heeft afgelopen zaterdag een persconferentie belegd, maar geen nieuwe informatie prijsgegeven. Zij heeft een aantal mensen verhoord, maar tot zaterdag nog, niemand een status van verdachte aangeplakt. Wel stelt de korpschef (KC) dat er verdachten in beeld zijn.
  KC Roberto Prade gaf wel blijk van een soort onmachtsituatie bij de politie, vanwege de verbondenheid aan regels en procedures die getoetst worden door de rechter en het Openbaar Ministerie. “Het zou misschien goed zijn om ook bij de overige actoren te gaan en te vragen hoe het zit met het één en ander”, zei Prade.
  Zonder namen te noemen, liet Prade wel weten dat het om georganiseerde misdaad gaat en er ‘grote jongens’ bij betrokken zijn. Dit maakt het volgens de KC voor de politie nog moeilijker om de betrokkenen in de kraag te vatten. Prade benadrukt dat de gemeenschap moet weten dat de politie geen mensen in vrijheid stelt. Die bevoegdheid ligt bij het OM.
  Kavish Ganesh

  Bron: Dagblad Suriname

  Zoals ik dus al eerder opmerkte dat het niet de rijstboeren zijn die zich inlaten met drugs.


  Maak melding
 39. Oedit en Oemrawsingh waren volgens de mij beschikbare informatie geen boeren maar verwerkers. of boeren en verwerkers. Ga verwerkers dus niet met padieboeren vereenzelvigen. En je hebt gelijk. Het gebeurt toevallig op rijstvelden of tussen rijst.Ja, als je een lekkere en mooie Hindoestaanse meid wil versieren doe je het in …….. Juist ja. Er gebeuren dus veel meer dingen in de rijstvelden dan je denkt.


  Maak melding
 40. @Suriname i love,

  Niet ik heb jouw voorzien van info. Wat ik wel heb gedaan is 2 artikelen uit 2 Surinaamse kranten gekopieerd naar deze site, daarom vermeld ik ook de bron. De credits gaan naar degene die deze artikelen hebben geschreven.


  Maak melding
 41. @john,

  Je hebt zelf geschreven dat de rijstboeren in Nickerie het moeilijk hebben en dat cocaïne veel meer levert dan rijst.
  Op die reactie van jou heb ik gereageerd. Niet ik vereenzelvig verwerkers met padieboeren.
  Lees jouw reactie nog maar eens goed. Je hoeft niet naar boven te scrollen, ik heb je reactie hieronder gekopieerd.

  john 15 januari 2019 at 09:04
  Dit is ook overduidelijk het bewijs dat de rijstboeren in Nickerie het moeilijk hebben. Cocaine levert veel meer op dan rijst. Een denkertje.


  Maak melding
 42. Jiyani je doet zo je best maar het gaat niet lukken. Poep drijft altijd omhoog enne niet vergeten die Karma.

  Ik leef wel met je mee als hindustaan lijd je momenteel heel veel pijn. Ze werken heus niet meer zo hard hoor. Trouwens geen enkele Vhp’er gehoord de laatste paar dagen, drugs is onderschept dus monie no de, sarie torie.


  Maak melding
 43. @Makka,

  Ik adviseer je om de Surinaamse kranten te lezen, dan zul je merken dat er vanuit de VHP wel degelijk is gereageerd.

  Verder hoef je echt niet met mij mee te leven omdat ik hindustanen die in de fout gaan net zo hard veroordeel als iedereen die dat ook doen.
  Ik denk eerder dat jij veel pijn zult lijden als blijkt hoe diep de NDP bij de drugzaken zijn betrokken.
  Waarom denk je dat een belangrijke vergadering van de regering is uitgesteld?
  Jouw lieve Bouterse is onwel geworden. Het net sluit zich steeds meer en meer om Bouterse en zijn kornuiten.
  De hindustanen die zich schuldig maken aan drugszaken zijn door Bouterse erin geluisd. Maar indien deze hindustanen niet zo hebzuchtig waren, was het nooit zo ver kunnen komen. Het is slechts een klein deel van de hindustaanse gemeenschap die rijk is geworden door het handelen in drugs, het overgrote deel zijn hardwerkende en eerlijke hindustanen, die van een modaal inkomen zichzelf en hun gezinnen onderhouden. Ook hindustanen zijn onder Bouterse armer geworden.
  Fixeer jij je maar op de hindustanen, des te harder zal het bij jou aankomen als blijkt dat ook niet hindustanen drugscriminelen zijn.

  Met deze NDP-hindustanen heb ik niet te doen. Zij hebben samen met Bouterse Suriname in diepe ellende gestort.


  Maak melding
 44. Jiyani, het verschil tussen hindoestaanse drugdealers en de rest is dat alles wat Hindoestanen doen ook goed wordt gedaan. Dus ook de drugshandel.
  Hindoestanen doen het gelijk met containers en niet zoals de rest met 20 bolletjes in de maag of een piemel grote verpakking in vagina en anus.


  Maak melding
 45. De MOORD van deze ondernemer, moet ALLE andere
  pionnen, in de politiek en ook die namens dit internationale
  drugskartel in de diverse overheidsdiensten zitten,
  compleet afschrikken/het zwijgen opleggen !

  De Sranan overheid heeft zaken niet meer in de hand.

  De grote internationale drugskartels betalen grote
  sommen geld om mensen om te leggen die de bende
  in gevaar kunnen brengen.

  PS : Zie ook bericht dat voorlopig vrijgelaten Chinese
  roofbendeleden, gevlucht zijn uit Sranan !

  De SRANAN rechtsstaat wordt compleet OVERRULED door
  de internationale drugsmaffia !!!


  Maak melding
 46. Ik word zo moe van autocorrect op de I-pad. Terwijl ik fouten corrigeer, blijven ze toch staan.
  Zal maar eens gaan uitzoeken of autocorrect is uit te schakelen.

  @Funny,

  Er zijn ook hindustanen gepakt die bolletjes hadden geslikt. Met hindustanen die drugs met containers tegelijk verzenden, gepakt worden en voor jaren in de gevangenis verdwijnen heb ik totaal geen empathie.
  Deze hindustanen zitten vaak in de handel en zijn benaderd om drugs te verschepen. Dat is mij verteld door een hindustaan die zelf handelaar is. Ook hij was benaderd voor deze smerige zaken, maar hij heeft geweigerd. Hij kreeg veel geld aangeboden maar is niet van zijn principe afgestapt om middels drugs stinkend rijk te worden. Hij is tevreden met wat hij verdiend. Daar kan hij zijn gezin en zichzelf goed van onderhouden. Op zulke hindustanen ben ik trots.
  Iemand heeft op deze geschreven dat handelaars worden bedreigd als ze niet willen meewerken aan deze smerige praktijken.
  Hindustanen dragen wel de naam de grootste drugsdealers te zijn, maar ook niet hindustanen zijn hiermee bezig. Bouterse, Brunswijk, Dino Bouterse, Abrahams zijn geen hindustanen maar dealen ook drugs. Geen enkele creool kan mij wijsmaken dat dit niet op waarheid berust.


  Maak melding
 47. ETNISCHE ACHTERGROND van de PIONNEN van de Internationale
  DRUGSMAFFIA, maakt niets uit !

  Zie de voor Harddrugshandel ONHERROEPELIJK veroordeelde president !

  Zie ook de zoon van de huidige president van Sranan die
  in de USA bajes zit voor terrorisme en drugshandel !

  Zie de pionnen van de drugsmaffia die in de Leiding
  zitten van staatsbedrijf Staatsolie !

  Zie de Drugsmaffia PIONNEN, van allerlei AFKOMST die
  zijn geinfiltreerd/gestationeerd binnen de politiek,politie,
  douane en leger !

  START MET INTERNATIONALE HULP, DE CLEANING VAN
  TOTALE OVERHEID EN POLITIEKE TOP VAN ONS LAND !

  VOORLOPIG A DROGA-MAFFIA E RULE A KONDRE !!!


  Maak melding
 48. Rijstondernemer Nitender Oemrawsingh doodgeschoten in Guyana

  Als ik mijn licht op deze zaak schijn dan zie ik uitgaande van bepaalde feiten zaken, waarop ik een mening wil geven.

  Nitender Oemrawsingh
  Rijstondernemer in het district Nickerie, dat grenst aan Guyana,
  Rijstexporteur naar oa EU
  Advocaat Kanhai, die aangeeft dat de rijstondernemer niet gevlucht is na drugsvangst in de Nieuwe Haven in Paramaribo.
  Politie legt een verklaring af over drugs/cocaine de hoeveelheid, geen aanhoudingen en geen verhoor.
  Een Surinaame krant meldt wel aanhoudingen, verhoor en weer vrijgelaten

  Rijstondernemer wordt vermoord in Guyana aangetroffen op de dag dat hij zich bij de politie van Nickerie of Paramaribo zou aanmelden.

  Wat ik niet snap is de dood van de rijstondernemer.
  Stel dat de drugs van hem was, gekocht had, waarom is hij dan vermoord?

  Er zijn dus andere personen die hierin een rol spelen, Surinamers, Columbianen, Guyanezen? De drugsmaffia.

  Waarom moest hij dood? Had hij wel of geen geld ontvangen, was zijn ondernemer deel van de maffia en werd het gebruikt tegen betaling om drugs te verschepen? Hoe verliepen de verschepingen. Douane, chauffeur die het naar de haven bracht?

  Wilde de ondernemer wel of niet met de maffia langer samen werken e/o waarom dan niet? Wilde hij stoppen of wilde de drugsmaffia dit niet? Als hij dood is, kunnen ze niet verder via zijn ondernemer meer drugsverhandelen. Waren er andere concurrenten in het spel, die hem verraden hebben bij de Surinaamse autoriteiten? Wetende dat als hij wordt uitgeschakeld door aanhouding zij met de drugsmaffia konden werken. Moest hij daarom dood? Want als hij in leven blijft, hij gearresteerd wordt kan hij zowel de drugsmaffia bekend maken bij justitie, politie, rechtbank.

  Ik ben benieuwd waarom deze rijstondernemer dood moest. M.i, kon de drugs niet van hem zijn, want anders als dat zo was, dan had hij ingekocht en was hij dood de vondst in de haven zijn geld/investering kwijt en bij zijn arrestatie kon hij voor strafvermindering, samen werken met justitie en politie. Moest hij daarom sterven om geen namen te noemen zowel van de drugsmaffia e/o personen binnen de overheid, doaune, enz

  Ook heeft het veel van dat hij is ontvoerd om te doen alsof hij zich in Guyana bevond, maar in Suriname door drugsmaffia e/o anderen om te doen of de Guyana maffia ermee te maken had. Het accent te verplaatsen naar Guyana en de jongens in Suriname die het geklaard hebben rustig en onschuldig bij rondlopen en door gaan met hun maffia praktijken.

  Alle Surinamers die met deze zaken bezig zijn kunnen maar beter een lijst van mensen waarmee ze samen werken in de drugsmaffia maken, waardoor hun familie, justitie en politie er iets mee is als ze er niet meer zijn. Als je dat niet doet, ben je geweest en schiet de politie, justitie niet op met duidelijkheid/oplossing in te brengen.

  Het is ook verstanding om met je familie contact te hebben of elke moment en als je in gevaar bent, waar je je bevindt en met wie je het laatst in contact bent geweest.

  Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren e/o er duidelijkheid komt in deze zaak. Hiermee zou de hele drugscriminalteit in Suriname zichtbaar worden en in elkaar storten. m.i.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 49. Passant 15 januari 2019 at 11:58

  Deze passant die deze posting geplaatst heeft is een anderen dan de huidige die jullie kennen op artikelen op deze website.

  Zie ook dat die niet de kenmerken heeft zoals, de twee laatste kenmerken van mij in zijn posting van 11.58 uur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES