China stelt studiebeurzen ter beschikking aan Suriname

18
China stelt studiebeurzen ter beschikking aan Suriname

PARAMARIBO, 14 jan – De Volksrepubliek China stelt weer beurzen voor academische studies beschikbaar aan Surinaamse staatsburgers. Dat heeft het ministerie van onderwijs in Suriname afgelopen week bekend gemaakt. Het gaat om academische studies op Bachelor-, Master- en Doctoraal niveau beginnende in het collegejaar 2019-2020.

De directeur van onderwijs roept kandidaten, die reeds in het bezit zijn van een diploma van de middelbare school, op om een aanvraag in te dienen. Dit kan middels een aanvraagformulier, dat tot vrijdag 18 januari bij het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten aan de Jesserunstraat 15 afgehaald kan worden.


18 REACTIES

 1. Hopelijk zijn de studenten gemotiveerd om verder te studeren. Eerst hoort men te kijken naar de studiecijfers die behaald zijn door de studenten. Het gaat om studenten van de middelbare scholen, aan welke criteria moeten zij voldoen??? MULO,MAVO etc??? Dit is zeer onduidelijk. Het ministerie moet met concrete eisen komen.Wat verstaan zij onder middelbaar, Noem het beestje bij de naam, Altijd maar weer met een vaag verhaal komen. Noemt dit zich het ministerie van onderwijs??? Kijk naar welke studenten gedisciplineerd en gemotiveerd zijn. Er wordt hier zo maar wat geroepen om de studenten zand in de ogen te strooien. Moeten de studenten Chinees spreken, Engels???


  Maak melding

 2. wat willen deze spleetogen ervoor terug
  ons goud hout vis infrastructuur en financieel reilen en zeilen [dmv leningen is al van hun]
  rest nog het land suriname
  met dank aan de ndp


  Maak melding

 3. Studeren is prima, maar na de studie is er haast geen werk voor deze afgestudeerden, er is totaal geen werkgelegenheid….. geen land die in Suriname wil investeren in High Tech en op wetenschappelijk niveau…of ze verlaten Suriname…..Genoeg hoge kaders jammer nergens inzetbaar…..


  Maak melding

 4. @aorta,

  Waarom noem je Chinezen spleetogen? Je discrimineert deze mensen op hun ogen.
  Noem mensen die bij een bepaalde “ras” gewoon bij de naam.


  Maak melding

 5. Heel frapant dat het buitenland beursen gaat geven aan onze studenten. Ik hoop dat de Surinamers nu gaan inzien hoe het gesteld is met dit land. Wat die Djoeka van die lul het land en bevolking aandoet. Dat de bevolking dit pikt van die beesten die dit land kapot maakt. Ze verkopen hun moeders en kinderen. Oe frede foed dede? Oe dede langa teng kba maar oene sabie ete. Helpa kondre foe jag deng naga kier deng fos oe dede.


  Maak melding

 6. Karma, je idioot. Alvorens mensen djoeka noemt, let eerst op je nederlands schrijf wijze a.u.b. Gebruik voortaan je woorden tijdens het schrijven. Want je verkracht die “nederlandse woorden”
  Vb: “frappant” wordt zo geschreven en
  niet “frapant”. Dit ga je hebben wanneer je mensen wil bekritiseren, terwijl je ook niet beter bent.


  Maak melding

 7. Als 79-jarige heb ik het bericht over de studiebeurzen gelezen. Ook de reacties van sommige mensen. Ik vrees dat vriendjespolitiek aan te pas komt. Dat was óók in mijn tijd.Ik vroeg een studiebeurs aan via een standaardformulier van het ministerie van onderwijs.Er stond een vraag bij”” op welke partij stemmen uw ouders””.Ik vulde in PSV. Later hoorde ik wie die beurs had gekregen,want ik was bevriend met betrokkene. Zijn ouders waren van de VHP Toen stond de H voor Hindoestanen.


  Maak melding

 8. Surinaamse leerlingen pakken jullie deze kans massaal aan. Chinezen, Hindoestanen, enz, de aller beste leerlingen m/v. De slimste jongens en meisjes van de middelbare scholen die zijn afgestudeerd en dit jaar hun diploma’s behalen. Maak jullie dromen waar.

  Deze kansen krijgen jullie wellicht nooit meer. De banden van Suriname en China zijn heel sterk en van deze mogelijkheid moeten jullie gebruik maken. Zie hoe jaarlijks velen die arst willen worden of een goede Ir, enz dit niet in Suriname krijgen door loting of andere redenen.

  Suriname heeft veel beta academische nodig. artsen, Ingenieurs. Technici dit gelet op de natuurlijke rijkdommen van het land en productieondernemingen, technologie.

  Melden jullie je massaal aan en maak je dromen waar. Suriname kan jullie dat op dit moment niet bieden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Een beurs uit China is nul waard. Het communisme wordt bijgebracht etc.
  Chinezen vluchten zelf massaal naar het buitenland om te studeren. Dat zegt al genoeg over de kwaliteit.


  Maak melding

 10. Suriname heeft deskundige nodig.
  Ik weet niet hoeveel ministeries er zijn in Suriname, maar stuur per ministerie 2 kandidaten opdat ze afstuderen en later deskundige ministers kunnen worden.


  Maak melding

 11. De meeste kandidaten zullen hindoestanen zijn. Afrikaanse afstammelingen houden niet zo veel van studeren, maar hosselen. Veel ndper’ s zijn trouwens hosselende paria’ s aan het worden. Ook ddb en trawanten ware hosselaars, dus stuka nooit deng mang lobi. Kijk naar het aantal doktoren, advocaten en hoogopgeleiden. Na 1Afri op 4Hin. Ook op de markt ziet men wie ondernemen en verkopen. Afrikamang e hossel eeh chef, eeh metre, e basie…..bai wang ketting, bai wang eeh, ie habi wang hossel gi mi?


  Maak melding

 12. Welke groot-bek-dier die het voor Nederland opneemt kan aan mij vertellen of Nederland ook gratis studiebeurzen ter beschikking stelt t.b.v. Surinaamse studenten? We hebben het dan over een land waarmee Suriname historische banden heeft.


  Maak melding

 13. Zoveel negatieve comments voor niks. Welke landen stellen studiebeursen aan Surinaamse staatsburgers beschikbaar? In elk geval, is China een van ze. Als er onduidelijkheden zijn in de oproep, mag men die stap maken naar het ministerie…. dus niet lui zijn om meer informaties te winnen. China heeft de afgelopen jaren zowel trainingen en seminars aan o.a. Surinaamse staatsburgers gegeven… en ik mag zeggen dat ze de moeite waard waren… en honderden staatsburgers hebben gretig gebruik van gemaakt, en zonder spijt. Integendeel, waren anderen die 2x waren geweest… omdat de belangstelling niet echt groot was… maar nu wel. Laat deze kans, vooral zij die verder in het buitenland willen studeren en geen geld hebben…. China is een booming country, straks grootste economie in de wereld. Laat deze kans niet zomaar voorbij gaan. En ja, als je afgestudeerd bent, is er altijd een job voor jou, niet alleen in SU, maar overal.
  NB: Als alleen Hindostanen hiervan gebruikmaken, dan zij het zo, maar een ieder heeft even grote kans om gebruik te maken van deze gelegenheid, maar niet een ieder heeft belangstelling om iets nieuws te leren. Engels zal verplicht zijn, en Mandarijn (Chinees) wordt aangeleerd…. deels in SU, en derest in China.


  Maak melding

 14. Jojo, laten wij een realistisch zijn. Geeft Nederland ook gratis studiebeurzen inclusief gratis huisvesting aan Surinaamse studenten om een academische opleiding in Nederland te volgen? Ik ben onwetend op dit gebied.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.